7,326

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

L-am dus, ca prea multe persoane a spus ca este baiat,tipul de acolo inca sustiunea ca este femela  :furios:
Acum am luat altul si fie ce o fi asa ii las...
Bitza parca e mai fercit acum, ii face serenade si o scarpina dupa cap smile) inca nu ii pot face poze pentru ca e putin sperioasa.

Multumesc pentru indrumari si multumesc pentru ca nu v-ati pierdut rabdarea cu mine.

7,327

Imi spune si mie cineva o colivie buna la pret pentru 2 perusi ?

Gestul Conteaza !

7,328

Aceasta este femela sau mascul??

7,329

4dollar eu zic ca ar fi mai simplu sa iti faci tu.
Niste tabla pentru tavita,lati pentru a face scheletul si niste plasa(de rapida dublata) o balama si cuie sau holsuruburi.

Eu zic ca rezultatul ar fi mai bun si cred ca si mai ieftin.

7,330

Stai asa,cum adica la pret pentru 2 perusi?

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

7,331

Man, daca ai pune niste poze mai clare probabil ai primi si un raspuns corect!

Azi am luat peruseii de la gabriela094 si sunt atat de duuulci  :heart: s-au pupat in masina si au si ciripit putin. Dar avem o intrebare: atunci cand unul sta cu piciorul pe piciorul celuilalt e o dovada de protectie? big_smile

7,332

simo acum nu il mai ai doar pe david...

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

7,333

@man, cred ca este fetita, dar nu poti avea garantia.
@cata, nu stiu de ce, dar ceromul "fetitei" mi se pare mov... eu cred ca este baietel.
@4dollar, eu zic ca pretul depinde si de locul din care achizitionezi colivia. Eu am vazut in petshopuri la preturi destul de mari, zic eu, poate ar fi mai rezonabil sa cumperi o cusca de la cineva care o vinde. smile
@andreea7, Simona a venit cu colega ei sa ia peruseii, sunt ai colegei ei. smile
@birdslover, nu stiu ce inseamna asta, eu nu i-am vazut stand asa. big_smile Numai bine, sa fie sanatosi si sa se bucure de ei 418845831021453453453415 de ani. Ma bucur ca ti-au placut! Pup!

Gabriela

7,334

aaa....scuze atunci  smile

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

7,335

@4dollar, am eu o colivie de vanzare. Daca scoti separatorul, coliva e mare pt 2 perusi.

Vicky - Mamica fericita

7,336

Am gasit oricum scuze . am uitat sa va zic big_smile

Gestul Conteaza !

7,337

Stie cineva de ce femela il ciupeste pe mascul mai tot timpul?

7,338

depinde si ce ciupit, ii da cu ciocul, sau il ciogoale usor de pene?

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,339 (edited by gabriela094 28-11-2010 20:43)

beby wrote:

Stie cineva de ce femela il ciupeste pe mascul mai tot timpul?

Nu stiu care sa fie cauza, insa stiu ca asa i-a facut si Rica lui Coco pana cand acesta a murit. La inceput a fost o simpla ciupitura, apoi a fost din ce in ce mai rau. In ultima lui luna de viata il punea pe spate si il ciugulea zdravan (m-am ales si eu cu niste ciupituri nasoale). Dupa ce a murit, am inteles de la matusa mea ca dragul meu Coco avea o gaura in cap (suna barbar, stiu). sad

Am dat "trimite" desi uitasem sa va spun cum a decurs prima seara fara Mongo si Hokey. Pai, sincera sa fiu, a fost foarte bine. Twinkle a facut si baita, a stat cuminte cu mine in patura, ma ciupea de degetele de la picioare, apoi s-a dus pe cusca si a stat acolo (aveam cusca in pat). Apoi am venit in camera mea, am pus cusca pe birou, am vorbit si am zis sa ii scot iarasi, putin. Ce sa vezi? Twinkle si Hed stateau cumintei pe cusca, fara sa zica nimic, apoi s-au urcat pe mana mea, m-au ciugulit putin, au stat sa ii pup pe spate, pe aripioare si pe cioculete, m-au ciupit usor, apoi au stat cuminti si s-au purtat exemplar cand i-am bagat in cusca. Imi pare foarte bine sa ii descopar asa blanduti si cuminti. Sper sa avem o relatie cat mai stransa si sa ii imblanzesc din ce in ce mai mult. Pupam toate cioculetele!

Gabriela

7,340

Iulia a reusit sa ii bage destul de usor pe Hokey si pe Mango aseara in colivie. Le-a stins lumina, pe Mango l-a prins sora ei imediat si l-a bagat, dar pe Hokey a alergat-o putin. A prins-o si a pus-o la pieptul ei, iar apoi a mai urmat o tura de alergat. Dimineata i-a vazut si Roky si a plans putin de gelozie, dar s-a linistit repede. Micutii canta toata ziua, i-am auzit si eu la telefon; azi s-au certat pe un leagan, Mango a certat-o putin pe Hokey ca el alerga de colo colo si ea nu facea nimic, dar s-au impacat repede si au inceput sa se pupe smile  :pup:

7,341

Daca as avea o camera performanta (sau cel putin mai buna decat cea pe care o am acum), i-as filma, sunt asa de dragalasi ca ma topesc de dragul lor. big_smile Sper ca si Iulia sa se inteleaga bine cu ei si sa ii iubeasca cel putin la fel de mult pe cat i-am iubit eu.

Gabriela

7,342

Buna! De o saptamana am un pui care a fost vandut ca baiat,dar eu am unele indoieli.Va rog ajutati-ma in privinta sexului! Am sa revin maine cu poze mai elocvente.

7,343

este fata 100% wink

7,344

care dintre ei e....adica....eu nu as fi asa sigur ca e fata...am avut 5 puiutzi 4 baieti si o fetita...este foarte greu sa iti dai seama...mai ales daca e o fetita cantareata....deobicei unele fetite tipa cand nu le convine ceva...sau se vede dupa comportament ca's mai jucause cu jucariile fata de baieti care cateodata le ignora si ii intereseaza mai mult oglina/aspectul fizic smile

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

7,345

Buna !!

Plss cateva sfaturi va rog!!
Am primit un perus la cateva zile iam cumparat pereche adica un mascul
Dar perusa nu lasa masculul sa se apropie de ea o ciocaneste mereu sunt inpreuna de 10 zile se vor inprieteni sau va fi nevoie sa inschimb masculul adica in sensul ca voi fi nevoita sa cumpar pereche pentru amandoi smile miar veni greu sa ma despart de careva dintre ei  :perusi:  :perusi:

Etelka

7,346

Asa cum am promis revin cu imagini noi. Sper ca acestea sa fie mai clare.Ca si comportament este foarte cuminte si blind asta poate datorita faptului ca este scos din cuib de 10 -15 zile.Cand l-am adus nu stia sa manance si sa bea apa.In afara de coloritul narilor din comportament nu imi dau seama ce este. Daca stiti ajutati-ma si cu alte informatii referitoare la sexul puilor. De preferat din experienta (de pe net am citit si eu).

7,347

incearca sa faci pozele fara  blitz si atunci iti zic sigur ce este

7,348

Eu zic ca e baietel dar nu sunt sigura.  hmm

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

7,349

vli wrote:

Asa cum am promis revin cu imagini noi. Sper ca acestea sa fie mai clare.Ca si comportament este foarte cuminte si blind asta poate datorita faptului ca este scos din cuib de 10 -15 zile.Cand l-am adus nu stia sa manance si sa bea apa.In afara de coloritul narilor din comportament nu imi dau seama ce este. Daca stiti ajutati-ma si cu alte informatii referitoare la sexul puilor. De preferat din experienta (de pe net am citit si eu).

Este mascul, foarte tanar, 5-6 saptamani, narile lui nu au o culoare bine definita pana la vre-o 4-5 luni, vor varia de la roz intens, spre mov, daca era femela ar fi avut narile bleu cu variatii sidefii-alb spre nari. Incearca sa-i faci o poza cand doarme, atunci narile lui ar trebui sa capete o tenta intensa de roz...iti pun aici o poza cu Kimmy cand avea deja cam 3-4 luni...si doi pui masculi de 4-5 saptamani la somn .

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

7,350

care este temperatura optima la care trebuiesc tinuti perusii?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia