7,101 (edited by setris 26-10-2010 13:50)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

sorin-mada wrote:

am nevoie si eu va rog de un sfat si de ceva inormatii care inca nu am reusit sa le gasesc...deci
1.de la ce varsta sa iau pui de langa parinti pt a incepe sa ii hranesc de mana?
2.ce fel de mancare sa folosesc?
3.din cat in cat timp sa ii hranesc?
4.pana la ce varsta?

ms frumos anticipat pt ajutor

Sorin ti-am dat un raspuns la intrebarile tale mai sus, probabil ti-a scapat.

La intrebarea trei raspunsul e relativ, intre o saptamna si doua saptamani, hranirea se face la trei/patru ore ( inclusiv noaptea )...dupa aceasta varsta, intrei trei si patru saptamani hranirea se face mai rar, eu le dadeam cam patru, cinci mese pe zi, si am renuntat la hranirea de noapte, de la patru cinci saptamani se incepe intarcarea puiilor cu spice de dughie, mei decorticat, bucatele de ou fiert, fructe, se mai da din cand in cand una doua mese din mancarea speciala eventual amestecata din belsug cu seminte de mei decorticat, din a sasea saptamana puii ar trebui sa fie capabili sa se hraneasca singuri...dar acelasi sfat il dau, sa lasi parintii sa-si hraneasca puisori si sa nu intervii decat daca vezi ca nu fac fata, si atunci sa intervii numai prin suplimentare nu prin preluare efectiva a hranirii.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

7,102

doream sa iau din noua serie unul sau doi puiuti sa ii cresc de mana poate vor fi blanzi caci nci parinti pe care ii am de 9 luni si nici pui care au iesit nu sunt deloc domestici..cu toate ca stau ziua de vorba cu ei...ma joc cu ei incerc sa ii ademenesc cu tot felul de chestii...tot nu vor sa stea pe deget si nici sa ma lase sa ii ating...femela ma musca de imi ia pielea de pe degete iar puiutul pe care il mai am la mine e ff sperios,in speranta ca voi avea unul sau doi puiuti blanzi a-si fi facut acest pas.parintii s-au comportat exemplar la tura trecuta si i-au hranit f bine...dar nici nush ce sa fac caci daca reusesc sa imblanzesc puiuti a-si da parintii caci nu mai vreau puiuti dar mii ciuda ca tot albastri complet vor iesi...nush ce a fost in capul meu de nu m-am gandit sa diversific culorile de la inceput

7,103 (edited by setris 26-10-2010 15:24)

Sorin, cand sunt mai multi se redesteapta spiritul de card si e normal sa te treaca pe ignor si sa fie doar ei cu ei  tongue  si apoi e vorba si de personaliatea lor ( au cu carul )...eu am un singur perus bland, dintre puii pe care i-am crescut si asta pt. ca il tin separat de ceilalti, daca reusesti sa separi un pui si sa-l imblanzesti, atunci in timp ii vei putea lua o pereche care ii va imita comportamentul...si clar e vorba de mult calm si rabdare in imblanzirea lor.  :perus:

Si vreau sa adaug un fapt cert, Kimmy desi vorbeste si vine pe mana sau pe umar, mananca cu mine si de la mine, nu suporta si nu sta sa-l prinzi in mana sau sa-l mangai pe aripi, sau pe cap sau pe piept...foarte rar sta de buna voie sa-l pupacesti pe picioruse.  :wis:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

7,104

vladcrisan wrote:

cum are ceromul??dak e maroniu sau rosu inseamna k poate sa aiba oute.dar mai asteapta poate o sa faca ou.sta in cuib?

Ceromul e maroniu  smile

si cuib [din lemn ] nu au  hmm ..

O pereche de perusi :perus: .. Masculul albastru :perus: si Femela verde cu galben :heart:

7,105

pai ar trebui sa le cumperi sa sa le confectionezi u un cuib pt ca nu are unde sa isi depuna ouale.de obicei pana nu au cuib nu prea se imperecheaza perusii dar daca are ceromul maroniu inseamna ca ar putea sa depuna oua daca ii pui cuib

7,106

Am bagat astazi perusul alb (eu banuiesc ca e fetita; si asta si sper sa fie  big_smile ) in colivie cu Theo... prima reactie... era sa mor de ras... smile S-au speriat unul de altul, si statea fiecare pe peretele opus al coliviei.  smile  Se studiau... apoi el gelos ca nu o sa mai fie singur in colivie s-a dus la ea sa o ciupeasca... ea ii deschidea gura sa o pupe... smile comici rau... pe la amiaza i-am vazut ca imparteau vasul cu mancare... se inteleg!!!

Acum sper sa fie fetita cel alb! big_smile Deja m-am atasat de el...

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

7,107

:bravo: soso sa pui poze cu ei...eu cand am bagat femela in cusca...nu stiam ca trebuie sa ii tin separati un timp am bagat-o direct...urma sa plec in spania si m-am gandit ca dupa un an de singuratate sa aiba si el companie...si prima reactie a fost sa se duca la ea si sa o pupe...apoi cand a prins-o la mancare a batut-o...pan' la urma a lasat-o dar cand a venit timpu sa doarma...saraca s-a dus la leagan neutral ca o batea nu o lasa pe nici un batz

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

7,108

perusa mea are ceromul maro ca ursul ca sa fac o comparatie si e si aspru.Al masculului e aproape violet.Ar trebui sa se imperecheze ca au si cuib?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

7,109

george155 wrote:

:bravo: soso sa pui poze cu ei...eu cand am bagat femela in cusca...nu stiam ca trebuie sa ii tin separati un timp am bagat-o direct...urma sa plec in spania si m-am gandit ca dupa un an de singuratate sa aiba si el companie...si prima reactie a fost sa se duca la ea si sa o pupe...apoi cand a prins-o la mancare a batut-o...pan' la urma a lasat-o dar cand a venit timpu sa doarma...saraca s-a dus la leagan neutral ca o batea nu o lasa pe nici un batz

Ai mei se inteleg... sper ca cel alb sa fie femela... o sa pun poze in curand... nu gasesc aparatul foto!  big_smile

7,110

http://www.televiziuneaseverin.ro/rts4/index.php/motor-art/732-motor-art.html
Chiar si intr-o emisiune auto vedem diferenta dintre oameni si papagali  smile, e bine de retinut, cei care au timp, sa urmareasca putin rubrica surpriza lui lolo. Cat de cumintei sunt cei doi micuti!  :angel:

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

7,111

Perusa mea a spart toate ouale in afara de unul. Pe care vad ca de cateva zile il mai tine doar pe el in cuib, poate o sa iasa vre`un puisor  :angel:  . Daca nu iese , nu o sa ii mai pun cuibul decat la primavara sau la vara.
:floare:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

7,112

Iar a spart ouale ?  :cry: Sa fie macar un puiut din oul ala care a ramas :ou:

:floare:

Traim toti sub acelasi soare, dar n-avem acelasi orizont.

7,113

din pacate si noi avem probleme cu femela...de aseara am observat ca a facut pauze mai mari decat de obicei si azi parca uita de outze...imi va parea f rau daca le va abandona pt ca a ajuns la performanta de 10 outze si acum sa le abandoneze ar fi mare pacat...numai efortul ei sa le faca cat de mare a fost..sa speram ca isi va vedea de trebusoara in continuare...am reusit performanta sa ii fac sa vina toti la mine si sa pape semnte si bucatele de fructe si legume...spre sa evoluez si mai mult..

7,114

sorin-mada wrote:

din pacate si noi avem probleme cu femela...de aseara am observat ca a facut pauze mai mari decat de obicei si azi parca uita de outze...imi va parea f rau daca le va abandona pt ca a ajuns la performanta de 10 outze si acum sa le abandoneze ar fi mare pacat...numai efortul ei sa le faca cat de mare a fost..sa speram ca isi va vedea de trebusoara in continuare...am reusit performanta sa ii fac sa vina toti la mine si sa pape semnte si bucatele de fructe si legume...spre sa evoluez si mai mult..

sad Speram sa fie bine! Asteptam vesti! :pls:

7,115

din pacate de la amiaza de la amiaza nu a mai vrut sa stea pe outze e clar ca daca mai era viu ceva acolo acum nu mai e...dar am citit ca femela e posibil sa simta cand embrionul sau ouale nu sunt fertile sa le abandoneze cu buna stiinta,,,acum nush exact ce sa cred

7,116

papi si pipa

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

7,117

Ce frumusei sunt micutiii!

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

7,118

nu mai are nici un rost sa mai tin cuibul daca de doua zile nu a mai stat deloc pe oua,nu?pacat de cele zece outze si de chinul ei:(((((((((((((((((((((

7,119

andreea7 wrote:

papi si pipa

Superbi! :X

sorin-mada imi pare rau! sad

Din pacate am si eu o problema, perusa mea are diaree din nou. Avea si cand am luat-o, dar ii trecuse cu ceai de menta... acum nu-i mai trece! Ce sa-i dau?

7,120

multumesc tuturor  :pup:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

7,121

Stiam de la inceput ca micutul meu e cam "nebun" smile  Priviti cum suceste capul ..pozitia lui preferata smile

Adaugat: 31-10-2010 00:20

puiul meu scump

7,122

madddyandreea wrote:

puiul meu scump

Ce scump eee... :X Sa-ti traiasca!

7,123

Buna,
Am si eu o dilema in ceea ce priveste perusul meu mascul.Nu am nici o ideea cam cati ani ar putea avea.Cel de unde l-am luat a zis ca are 1 an jumate dar nu prea cred.va pun si o poza cu el .astept cat mai multe pareri si raspunsuri

7,124

buna!
stie cineva cu ce sa ii dau lu' cicpi pt raie :perus:  ???
nu are pe nari sau la picioruse ci pe cap si se intinde spre cioc
:sol:
la veterinar nu pot sa il duc acum :sol:  :sol:

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

7,125

Il poti da cu ulei de floarea-soarelui .

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi