7,076

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

noi tocmai ne-am despartit de doi dintre puiutii nostri,i-am dat cumnatilor...e un sentiment ciudat cand te desparti de ei dar speram sa fie sanatosi si fericiti cu noi stapani.acum mai avem familia adulta si o femela tot puiut.voi aveti puiuti?probabil si din urmatoarea serie pe care o cloceste acum tot albastri vor iesi pui...nu va intereseaza sa diversificati culorile?

7,077

Cred ca e mica noua mea achizitie... cand am scapat-o prin camera... am observat ca abia zboara... oricum astept sa vad cum se acomodeaza... siiii... sa-i fac cunostinta cu, cavalerul! :X

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

7,078

Hehe, soso tocmai ce ma pregateam sa spun ca ai gasit o fetita cu niste culori exceptionale, cum nu am mai vazut. Este o frumoasa !!
  Sa stii ca da, se poate sa aiba diaree si de la stress, insa nu vreau sa te sperii, dar din ce am aflat zilele astea au diaree si atunci cand au o durere, sufera de ceva. Desi cred ca deja stii, ii poti pune ceai de menta in adapatoare ( NU CONCENTRAT )  sau zeama in care fierbi cateva boabe de orez, pusa in apa din adapatoare.  Ma bucur ca esti un tip calculat, si nu grabesti intalnirea celor doi. Sa ne tii la curent cu evolutia cuplului. smile Si bineinteles, cat mai multe poze.  :bravo:

Simo

7,079

necunoscuta wrote:

Hehe, soso tocmai ce ma pregateam sa spun ca ai gasit o fetita cu niste culori exceptionale, cum nu am mai vazut. Este o frumoasa !!
  Sa stii ca da, se poate sa aiba diaree si de la stress, insa nu vreau sa te sperii, dar din ce am aflat zilele astea au diaree si atunci cand au o durere, sufera de ceva. Desi cred ca deja stii, ii poti pune ceai de menta in adapatoare ( NU CONCENTRAT )  sau zeama in care fierbi cateva boabe de orez, pusa in apa din adapatoare.  Ma bucur ca esti un tip calculat, si nu grabesti intalnirea celor doi. Sa ne tii la curent cu evolutia cuplului. smile Si bineinteles, cat mai multe poze.  :bravo:

Culoarea e doar una... alb!!! Restul e culoarea morcovului! smile)

Am rabdare cu intalnirea lor pentru ca vreau sa fiu 100% sigur ca ea este sanatoasa, si ca sa vindecat de diaree!

Adaugat: 23-10-2010 00:07

Cineva mi-a zis ca e posibil sa fie baiat... am facut o poza fara blitz...

Ce parere aveti? Baiat sau fata?

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

7,080

fata(1000000%) big_smile

noi pozici pentru amici cu nastrusnicii mei(1 poza -lumina aprinsa, a-2-a poza lumina stinsa)

picii mei, va iubesc!!!!!!!!!!!!!!!!! ingerul meu pazitor este dasa

7,081

salutare...voi cei care ati mai avut puiuti sau aveti informatii in acest domeniu cam cate oua stiti ca face femela la perus...a noastra a facut 7 prima data si acum 8 a doua oara...nu e cam mult?

7,082

se pare cam mult hmm uite pe site la reproducerea perusilor :perus: eu stiu ca ei fac cite 4-5 oua :ou:

7,083

sorin-mada wrote:

salutare...voi cei care ati mai avut puiuti sau aveti informatii in acest domeniu cam cate oua stiti ca face femela la perus...a noastra a facut 7 prima data si acum 8 a doua oara...nu e cam mult?

pai o femela perus poate face maxim 8 oua.intradevar sunt multe,dar daca are osul de sepie si un meniu adecvat nu va fi afectata.

7,084

pai noi le amestecam 3 feluri de seminte(3 firme) si toate au vitamine si fructe in ele...mancarea moale si fructele felii din colivie nu lipsesc niciodatasi probabil din cauza asta a si facut atat de repede iar oute cand puiuti nici nu iesisera afara din cuib.sunt curios daca acum ca are un pic de experienta va scoate mai mult de 4 puiuti din 7 oua cum a scos prima data...dar ultimul pui fiind prea mic si diferenta de talie enorma nu a vrut sa il creasca...eu asi vrea sa cresc unul de mana ca sa fie mai bland si mai atasat de noi decat ceilalti dar nu am gasit pe nicaieri cum si cu ce sa ii cresc si de cand...aveti informatii de genul?

7,085

sorin-mada wrote:

pai noi le amestecam 3 feluri de seminte(3 firme) si toate au vitamine si fructe in ele...mancarea moale si fructele felii din colivie nu lipsesc niciodatasi probabil din cauza asta a si facut atat de repede iar oute cand puiuti nici nu iesisera afara din cuib.sunt curios daca acum ca are un pic de experienta va scoate mai mult de 4 puiuti din 7 oua cum a scos prima data...dar ultimul pui fiind prea mic si diferenta de talie enorma nu a vrut sa il creasca...eu asi vrea sa cresc unul de mana ca sa fie mai bland si mai atasat de noi decat ceilalti dar nu am gasit pe nicaieri cum si cu ce sa ii cresc si de cand...aveti informatii de genul?

Eu am crescut puiuti la mana si de la sapte/opt zile ( erau cheluti ), dar la mine au fost cazuri exceptionale pt. ca femela avea ceva probleme (psihice, cred ), daca poate sa-i creasca ea eu zic sa-i lasi sa-i creasca si sa intervii doar daca vezi ca nu-i hraneste suficient, metoda este destul de simpla, exista mancare speciala pt. ei sub forma de praf, "Handmix " de la Orlux, eu l-am cumparat on-line,. Se prepara cu apa calda pana devine o pasta destul de moale la inceput ( de la o saptamana pana la doua ) si din ce in ce mai consistenta pe masura ce creste, mancarica trebuie sa fie calda ( 38 de grade, pana in 40, mare grija sa nu fie prea fierbinte ) eu o gustam sa fiu sigura ca nu frige si tineam paharutul intr-o ceasca cu apa calda; de administrat se administreaza cu o lingurita de plastic, o bagi usor in cioculet si mai departe stiu ei ce au de facut....ai sa fii uimit de rapiditatea cu care mananca...bafta si puii sanatosi. :perusi:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

7,086

va tinem la curent:sapt. viitoare mergem la MD la Chisinau in ospetie la verisorul meu si o sa-mi iau si perusii mei cu mine. big_smile o sa le cumpar inca 2 hranitori, 1 adapatoare, 1 cada. wink vom fi bucurosi :rusine:

7,087

Buna tuturor   smile

Am si eu o intrebare  :wis: ..

Cum imi pot da seama daca femela are oua.n burta ?  :rusine:

In ultimu' timp pare cam grasuta ..  hmm

Si cand ciripeste i se misca burta  big_smile

O pereche de perusi :perus: .. Masculul albastru :perus: si Femela verde cu galben :heart:

7,088

cum are ceromul??dak e maroniu sau rosu inseamna k poate sa aiba oute.dar mai asteapta poate o sa faca ou.sta in cuib?

7,089

vladcrisan,la dasa(prima mea perusa :perus: ) era aproape tot timpul rosior-maroniu,dar nu avea partener,apoi a trecut in alb.

7,090

pai da pt ca ajunse la o anumita varsta dar cand are oute are ori rosu aprins ori maro inchis;)

7,091

eu nu stiu ca nu  am  avut niciodata :ou: , dar bravo,vladcrisan,ca stii :k:

7,092

Salut ! Sunt posesorul a doi perusi Riki care are aproape 1 an si Mimi  cu cateva luni mai tanara decat el .Pe Riki il avem din februarie e un dragalas si un scump si vorbeste zice "ce faci Riki " si pentru ca era singur in timpul zilei ne-am gandit sa luam o consoarta pe Mimi ,  dar nu se prea inteleg , se cam ciondane cu toate ca sunt de aproape 2 luni impreuna si din cate am inteles e posibil sa nu se inteleaga niciodata. Intrebarea mea este daca e in regula sa ii iau o alta consoarta nu vreau sa renut nici la Mimi dar nici nu stiu cum se vor intelege toti 3 voi ce ma sfatuiti ?

7,093

Buna seara Viperator. Ma cam tem ca ai 2 baietei. Nu sunt foarte clare pozele, dar cel din spate pare a fi baiat.

Simo

7,094

Nu renunta la ea. ai mei au format o pereche abia peste 1 an, insa s-au iubit mult. din pacate yoyo(fata) a murit acum 2 saptamani...semana leit cu a ta...daca te vei gandi vreodata sa renunti la ea, vinde-mi-o mie ...eu am o pereche 'albastra" si lipseste din colivie pata de culoare

yoyo

7,095

piciulica:ms,nici eu nu sunt asa de expert dar asa cred,sper sa nu ma insel
viperator:bun venit in familia noastra,ai niste perusi f frumosi,incearca sa pui poze mai apropiate cu fetita sa o vedem daca sigur este fetita.Succe pe forum :sanatate:

7,096

Sigur e fetita pentru ca am fost cu ei la Dr. Tudor ca sa-i consulte si mi-a zis ca am o pereche. Amandoi perusii i-am cumparat de la acelasi crescator la interval de 6-7 luni si ma gandesc ca e posibil sa fie frati cu toate ca crescatorul mi-a spus ca el ii imperecheaza doar de aceeasi culoare dar daca sunt frati inseamna ca nu o sa pot avea pui de la ei. Pentru ca tin foarte mult la Riki vreau sa-i iau o alta fetita cu care sper sa se placa dar in acelasi timp nu vreau sa vad ca vreunul din iei e lasat deoparte si o sa sufere.
  Smire daca o sa ma gandesc sa renunt la Mimi sigur te anunt si nu ca sa o vand ci sa o donez pentru ca vreau sa ii fie bine .

7,097

Viperator, ai perusi asemanatori cu ai mei Deosebirea este ca baiatul meu este alb cu albastru fata de alt tau, albastru cu galben Fetitele sunt asemanatoare

Sunt foarte frumosi, si ai mei se joaca mereu, au grija unul de altul Cand unul se pierde prin casa, celalalt il tot striga si dupa indelungi dezbateri, ajung impreuna iar :iubareti:
In privinta imperecherii, eu tot astept...a fost o perioada cand ea isi tot facea curat in cuibul atasat coliviei si eu speram  :ou: , se tot curtau, dar cred ca i-am derutat de la aceste activitati, invatandu-i sa fie liberi prin casa :wis:

Si apropo de aceasta libertate a lor, am o intrebare: si perusii vostri fac kk peste tot  cand sunt liberi?

:floare:

Traim toti sub acelasi soare, dar n-avem acelasi orizont.

7,098

Da fac kk peste tot mai ales in capul meu locul preferat de Riki .Eu cat sunt acasa le las usita custii deschisa doar Mimi tipa cand se vede singura in camera ca ea nu prea iese din cusca dar Riki nu are nici o treaba parca e surd nu o baga in seama el zboara prin toata casa iar sa aiba grija unul de altul deloc se cearta pe orice mancare , apa , oglida , de cele mai multe ori se lovesc cu ciocurile unul pe altul de asta si cred ca nu se vor intelege deloc

7,099

fetita noastra nu se mai opreste din facut oute ...are deja 9 si tot mi se pare ca are umflata cloaca...e belea...nush ce voi face cu puiuti daca vor iesi chiar si jumate din ei...smire imi pare rau ca a murit fetita ta...daca stiam iti dadea eu o femela din precedenta tura de puiuti ...cel care mi-a ramas pare a fi baiat dar inca mai astept sa se clarifice bine lucrurile ca nu are inca 2 luni...

am nevoie si eu va rog de un sfat si de ceva inormatii care inca nu am reusit sa le gasesc...deci
1.de la ce varsta sa iau pui de langa parinti pt a incepe sa ii hranesc de mana?
2.ce fel de mancare sa folosesc?
3.din cat in cat timp sa ii hranesc?
4.pana la ce varsta?

7,100

astazi ma duc sa iau de la matusa mea o pereche de perusi si una de zebre australiene.unchiului meu nu ii mai plac pentru ca fac galagie si ii iau eu

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi