5,876 (edited by pattyto 17-06-2010 11:04)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

scerpico, eu ii pun picaturi o saptamana pe luna

madalina, nu are nimic numai sa nu pape si ceapa smile

5,877

Ceva nu e in ordine cu ai mei. I-am luat in camera, am inceput iar sa le dau vitamine... sper sa se imbunatateasca starea lor.

Simo

5,878

nu pattyto  smile  era plina cu rosii farfuria ca aveam mai multe farfuri sa le pun intr-un bol,dar ea s-a dus la aia de rosii si dupa aia de rosii s-a dus la o piersica dupa masa  smile   smile  e o fomista ,simo am luat si eu sa le dau vitamine la ai mei dar nu cred ca e bine ca scrie in caz de boala,dupa bola,stres asa se atministreaza,e bine sa le dau?nu cred,nu au nik ai mei dar totusi vreau sa le mai dau vitamine ce fac?

Prietena animalelor   ~Madalina~ :heart: :perus: :perus: :perus: :perus:

5,879

Simo e bine sa le dai vitamine pt ca si perusul meu a avut exact problema pe care o au ai tai acum...si ti-am zis mai sus cum am facut si si-a revenit  :succes:

5,880

eu am intrebat despre vitamine la un petshop f cunoscut din zona si mi-a zis aia de acolo ca nu tb sa-i dau mereu vitamine numai in perioadele de stres sau de naparlire...acum nu stiu ce sa zic...

:floare: Georgiana :floare:

5,881 (edited by birdslover 17-06-2010 11:22)

Scuze ca intervin big_smile Ma mut aici ca sa nu fac off la topicul cu crescatori: Paty, perusii, ca si alti papagali (micul si marele alexander etc) se gasesc in natura doar verzi, ceilalti fiind modificati genetic de catre om. Uite  poze cu perusi in salbaticie

http://www.followthatbird.com.au/Budgies.jpg
http://www.listeningearth.com.au/blog_images/2008_10/BudgieQuintet.jpg

Iar cel care zicea madalina ca este mov, nu este decat un albastru mai deosebit tongue

5,882

era mov cand l-am luat deci mov nuun albastru dar acum si-a  schimbat penele si nu mai are aceea culoare,fff frumoase pozele  :heart:

5,883

necunoscuta wrote:

Nici ai mei nu fac baie in cadita, dar eu le fac cu pulverizatorul, chiar daca ei nu prea vor. In zilele calduroase au nevoie sa se racoreasca, plus ca fetita e de un galben... :heart: ... iar codita se murdareste imediat. Uita-te la penele din aripa... ce fel se murdaresc... si murdarici nu vrea sa faca baie.

si al meu tot galben e smile se vede mai bine murdaria pe penele galbene smile

5,884

da citisem undeva ca perusii de alte culori in afara de verde au aparut in captivitate, fiind si gri, albi cu ochii rosii, galbeni etc etc

Pentru o lunga perioada de timp, perusii violeti au fost considerati pasari rare,varietate fiind semnalata pentru prima data in jurul anilor 1930, in Australia, in Scotia si Danemarca.
2. Gena responsabila de coloritul violet al penajului este una dominanta,ea accentuand intensitatea culorii.Perusul violet este reprezentat de exemplare cu masca de culoare alba,coada colorata in negru-albastrui,pete mov pe obraji si cele 3 pct negre pe ambele parti ale gatului.Penajul de pe corpul acestora este de un violet intens,stralucitor,iar de-a lungul spatelui se observa dungile caracteristice albe si negre.

5,885

scerpico wrote:

si voiam sa stiu sunt necesare picaturile alea cu vitamine pe care le pui in apa? nu vreau sa se ingrase deci spuneti-mi voi le puneti picaturi cu vitamine in apa sau nu?

sunt importante vitaminele pe care le pui in apa.nu se ingrasa,dar daca nu le dai drumul prin camera e posibil sa se ingrase.

Adaugat: 17-06-2010 12:46

necunoscuta wrote:

Nu inteleg ce se intampla cu ei. Zilele trecute femela avea gainat sub coada... acum masculul. sad

si polly avea gainat si era umeda la cloaca,si am fost la veterinar si mi-a dat vitamine si ceva pentru diaree(nu-mi amintesc cum se chema).sa pun cate trei picaturi la o eprubeta de 100 ml.

5,886

Simo am uitat sa precizez, eu am procedat asa cu riki dar el avea gainatul tare, nu stiu ai tai cum il au, daca e moale poti sa le dai ceai de musetel sau de menta

5,887

la ai mei nu li s-a intamplat niciodata asta  neutral

5,888

buna sunt nou pe aici :ok: am si eu 5 perusi dintre care 4 fetite si as vrea sa-i inmultesc  credeti ca sunt prea multe fete???ar trebui sa mai cumpar baietei??? :perus:  :pls:  :sol:  :bang:

animalutele mele: 5 perusi:Gogu,Cocutza,Coco,Gogutza,Pacolina si 6 oute....  big_smile tongue

5,889

5 perusi zici? ok deci 4 fete smile trei sa mai iei 3 baietei :hihi:

- Bianca

5,890

ms pt sfat asa am sa fac :k:  :k:  :k:  :perus:  :perus:

Adaugat: 17-06-2010 18:00

o sa pun cat de curand o poza cu micutzi mei :caine:  :elefant:

animalutele mele: 5 perusi:Gogu,Cocutza,Coco,Gogutza,Pacolina si 6 oute....  big_smile tongue

5,891 (edited by Iusty 17-06-2010 18:46)

5 perusi? smile ..ce fain..eu am doar 4 :rusine: ! Asteptam pozele..sa-ti traiasca :k: :heart: !
Am inceput tratamentul impotriv raiei Pici. Il dau cu vitamina A uleioasa..a stat cumintel doar ca sa-l dau pe cioc..dar pe picioruse nu ma lasa mad ...oricum am ajuns la concluzia ca-mi place sa-l tratez cool cool ...e destul de simplu..noroc ca e pui mic..are cam 5-6 luni :heart:

Adaugat: 17-06-2010 19:44

alex27 wrote:

ms pt sfat asa am sa fac :k:  :k:  :k:  :perus:  :perus:

Dar sa le iei de la pet shopuri diferite, nu de la cele de la care le-ai luat pe fetite..sa nu existe riscuri sa fie frati wink ..cum am patit eu cu Cipy si Popica sad

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

5,892 (edited by lupu 17-06-2010 21:16)

sati  traiasca!!!!! wink  wink asa am sa fac :k:  :k:  :perus:  :perus:

:succes:

5,893

pattyto wrote:

Simo am uitat sa precizez, eu am procedat asa cu riki dar el avea gainatul tare, nu stiu ai tai cum il au, daca e moale poti sa le dai ceai de musetel sau de menta

E tare pattyto. Multumesc de sfat.

Simo

5,894

Alex bine ai venit printre noi vad ca te intalnesc si aici  tongue  Asteptam poze cu micutii si succes la imperecheat.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,895

multumesc!!! hmm  tongue  :rusine:  :k:

ms mult estera!!!

5,896

Astazi femela mea a facut oul in cuib dar i l-am furat ..daca as sti ca il mananca i l-ash lasa...dar daca il cloceste...nu am chef sa mai piarda din putere asa e slabutza.Totusi inca mai sta in cuib...de la ce poate fi? poate face unu dupa altu daca a avut intarziere de 2 zile?
Sper sa se termine odata seria asta si sa ii iau cuibul nu mai am nevoie de pui...asa saracutzii cu astia nu am ce sa fac si mama ma bate la cap sa ii duc la magazin iar eu vreau sa le gasesc stapani sad pentru ca la magazin pot lua bataie sad(

Intrebare: masculul meu nu a facut baie de 2 ani de cand il am..in afara de dush ca mi se pare un pic exagerat ce metode mai stiti ca sa il pacalesc?

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

5,897

il poti stropi cu un pulverizator.

5,898

in sfarsit a intrat femele azi in cuib,dupa multe multe incercari,s-a tot pupat cu masculul,i-a dat de mancare din cioc,l-a scarpinat....credeti ca sunt sanse sa faca puisori????el o curteaza[se loveste cu ciocul de ciocul ei incet,se plimba pe langa ea,ochii i se dilata si contracta rapid...am inteles ca astea ar cam fii semnele de imperechere,si ea a facut la fel ,inainte ea il cam batea dar azi am vazut ca s-au inteles bine]le-am luat si alta cusca acum cateva zile.mult mai incapatoate...

5,899

de cat timp au cuibul in colivie???  wink  wink  :fluture:

5,900

prima data l-am pus pe 8 iunie,l-am scos apoi  acum vreo 4 zile si l-am repus ieri