5,851

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

da,ii vor cadea penele din coada.

5,852

Multumesc Bianca smile
Andreea deja le-am luat cuibul si cel mic nu are probleme deci nu cred ca are nimik si deja femela se apuca sa remenajeze cuibul pentru o noua serie de pui ceea ce nu vreau  hmm

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,853

nu e nimeni din iasi interesat de propunerea mea?

5,854

am ajuns la concluzia ca am un perus educat si simtit  smile  de cateva zile se trezeste pe la 5-6 ,papa mai zboara un pic...dar ciripeste abia dupa ce ma ridic eu din pat si zboara pe langa mine  smile  e bine crescut baietelul, ma lasa sa fac nanita  :bravo:

sorin prietenul meu ar vrea sa faca o voliera dar asta mai in toamna, acum nu are timp deloc de umblat  big_smile oricum daca se vand asa bine cu siguranta or sa mai aduca in stoc

5,855 (edited by iloveanimals 16-06-2010 11:32)

Iusty wrote:

Are mai putin de un an. Ei ajung la maturitate cand au ceromurile complet colorate, femele maro si masculii albastru. Asta se intampla dupa un an. tongue
Dupa cum ne descrii ceromul Pipei, este femela :hug: !

Ei au ceromul bine definit la varsta de 6-7 luni.  tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

5,856

am si eu o intrebare...perusii mei se hranesc unul pe altul(femela pe mascul).mie mi se pare ca se comporta ca o pereche.vo ce credeti?deci am sanse in viitor sa am puiuti ?!

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

5,857

Am o problema dinou cu femela:astazi e a 3a zi si nu a facut inca oul...am pipait-o sa vad daca se simte cu delicatete...si nimic...cum a reusit sa il faca pe primul si pe asta sa nu il mai faca?Este posibil asa ceva?
Sa fiu sincer nu mai are chiar asa funduletzul umflat....:| nu stiu ce sa mai zic tot asa gros face... neutral

VA ROG UN SFAT CAT MAI REPEDE

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

5,858

ma gandesc de unde sa-mi mai iau un perus..in targul de animale sunt mai multe culori dar...mi-e mila tare de aia din pet-shopuri saracii in ce conditii stau cate 10 intr-o colivie  :cry:  si ce salbatici trebuie sa fie...

5,859

george poate il face cu o zi mai tarziu.eu zic sa astepti.nu cred ca e ceva grav.stii ca atunci cand are cloaca umflata trebuie sa faca oul.dar daca zici ca nu mai e asa umflata..eu stiu...sa nu'l fi spart sau mancat.nu stiu.asteapta alte pareri

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

5,860

iloveanimals wrote:
Iusty wrote:

Are mai putin de un an. Ei ajung la maturitate cand au ceromurile complet colorate, femele maro si masculii albastru. Asta se intampla dupa un an. tongue
Dupa cum ne descrii ceromul Pipei, este femela :hug: !

Ei au ceromul bine definit la varsta de 6-7 luni.  tongue

Offff, scuze...am confundat cu varsta la care sunt pregatiti psihic si fizic sa aiba pui :bang: :bang: ..dar eu stiam 7-8 luni :rusine:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

5,861

pattyto,unii crescatori isi duc perusii la petshop-uri dar degeaba pentru ca se imbolnavesc,dute la targu de animale ca acolo sunt foarte multi crescatori,succes!

Prietena animalelor   ~Madalina~ :heart: :perus: :perus: :perus: :perus:

5,862

sal perusul meu nu vrea sa faca baita si e murdar rau sa il iau sa il curat la mana? sau cum? si voiam sa va intreb trebuie sa ii pun vitamine in apa neaparat? mi-e sa nu se ingrase pana acum nu i-am pus ce sa fac? a si am vazut un post ca tre sa faca baie in apa calduta ,io il pun sa faca baie in apa plata si desi nu e de la frigider nu e chiar calduta adica el are sticla lui de apa plata speciala pe care nu o bag la frigider si o las afara din care ii pun sa bea in adapatoare si sa faca baie intr-un castronas ,da mie ca nu e destul de calda pt bie si de la robinet nu ii pun pt ca mai si bea din apa in care face baie si stiti ce infecta e apa de la robinet

Adaugat: 17-06-2010 00:55

pattyto wrote:

ma gandesc de unde sa-mi mai iau un perus..in targul de animale sunt mai multe culori dar...mi-e mila tare de aia din pet-shopuri saracii in ce conditii stau cate 10 intr-o colivie  :cry:  si ce salbatici trebuie sa fie...

sal parerea mea e sa iti iei de la crescatori si mie imi este mila de cei din petshop si sasha al meu vine dintr-un petshop ,dar eu l-am primit de la cineva care tocmai ca l-a vazut in ce conditii statea si l-a luat si mi l-a dat mie , dar daca vom continua sa luam din petshopuri vom incuraja comportamentul acesta neglijent si criminal fata de pasari, cel mai bine ar fii sa boicotam aceste locuri, bietii papagali sunt nevinovati  dar daca patronii vor vedea ca nu se vor mai vinde nu ii vor mai pune spre vanzare de unde rezulta ca generatiile urmatoare nu vor mai fii chinuite de aceste, indraznesc sa spun, lagare de concentrare. Partea cea mai proasta e ca traim in romania si nu sunt legi contra chinuirii acestor suflete nevinovate ma rog sfatul meu este sa boicotam petshopurile si cred ca as fii un visator daca as cere sa nu se mai cumpere pasari caci locul lor este pe cer nu in casa noastra

5,863

de acord cun scerpico eu am un perus de la petshop si unul de la crescator,cel de la petshop se imbolnaveste fff repede si cel de la crescator nu s-a imbolnait si il am de cateva luni,eu una pe perusii mei i-as lasa sa zboare afara,dar nu pot rezista si dect sa moara mai bine ii tin,iubesc mult de tot animalele,am vazut o pisicuta la bloc la mn si afara ploua,era uda leoarca,mieuna si era micuta,mai avea putin si murea(cred ca deja a murit)nu am putut sa o iau la mn in casa pt ca mie foarte mila si nu vreau sa imi  moara in mana,cand am ajuns acasa am inceput sa plang pentru ca imi iera asa de mila,saracuta  :cry:  (scuze de off-topic)deci eu de acum imi iau animalele si perusii de la crescatori ca acolo e cel mai sigur,cred ca am 2 fete,cel de la petshop mia  zis ca e baiat si cel de la crescator era fata deci cel dela petshop a mintit si crescatorul avea dreaptate  :sol:

5,864 (edited by pattyto 17-06-2010 07:50)

o sa caut sa cumpar de la o persoana care ii tine in casa...daca nu gasesc ma duc la targ
si prietenul meu mi-a zis ca daca iau din petshop vanzatorii or sa aduca altii..si tot aia e  neutral
abia astept  :perus:

riki sta cam ghemuit de ceva timp, ii este rau?

5,865

desi nu putem sa oprim luarea perusilor din salbaticie,ma uitam la ei si imi era tare mila,deci eu nu pot sa ma duc la petshop-uri,imi ie tare mila,am fost la petshop si toti perusi erau bolnavi cum au facut si cu o perusa care a murit dupa o luna cand am luat-o,deci e incredibil de groaznic,nu stiu ce sa mai zic,le-am zis sa nu mai chinuie asa animalele si au zis ca nu le chinuie ci doar le gaseste un stapan,dar ma intreb:Nu le-ar fi mai bine in salbaticie decat in casa noastra?,pattyto nu cred ca ii e rau,este activ,zboara,ciripeste,se joaca?daca da si sta ghemuit cateodata nu cred ca ii este rau si baiatul sta cu capul in pene la spate aproape mereu,are ceva?

5,866

scerpico wrote:

sal perusul meu nu vrea sa faca baita si e murdar rau sa il iau sa il curat la mana? sau cum? si voiam sa va intreb trebuie sa ii pun vitamine in apa neaparat? mi-e sa nu se ingrase pana acum nu i-am pus ce sa fac? a si am vazut un post ca tre sa faca baie in apa calduta ,io il pun sa faca baie in apa plata si desi nu e de la frigider nu e chiar calduta adica el are sticla lui de apa plata speciala pe care nu o bag la frigider si o las afara din care ii pun sa bea in adapatoare si sa faca baie intr-un castronas ,da mie ca nu e destul de calda pt bie si de la robinet nu ii pun pt ca mai si bea din apa in care face baie si stiti ce infecta e apa de la robinet

parerea mea ca ca nu poti sa-l cureti la mana ca se sperie..ia un pulverizator si stropeste-l si gata,problema rezolvata smile
eu ii pun apa intr-o farfurie de unica folosinta,nici calda nici rece(de la robinet ii pun eu pt baie),si el se balaceste acolo cat vrea!

:floare: Georgiana :floare:

5,867

Fetita mea sta intr`un picior... si-l baga in pene... Nu trebuie sa mi fac griji, nu?

Simo

5,868 (edited by lupu 17-06-2010 21:13)

da,asa fac si cu ai mei dar in loc sa faca baie ei beau apa

nu,asa stau ei,asta arata ca isi poate tine echilibrul si inseamna ca e sanatoasa tun

5,869 (edited by necunoscuta 17-06-2010 10:45)

Nici ai mei nu fac baie in cadita, dar eu le fac cu pulverizatorul, chiar daca ei nu prea vor. In zilele calduroase au nevoie sa se racoreasca, plus ca fetita e de un galben... :heart: ... iar codita se murdareste imediat. Uita-te la penele din aripa... ce fel se murdaresc... si murdarici nu vrea sa faca baie.

Simo

5,870

madalinakim wrote:

desi nu putem sa oprim luarea perusilor din salbaticie,ma uitam la ei si imi era tare mila,deci eu nu pot sa ma duc la petshop-uri,imi ie tare mila,am fost la petshop si toti perusi erau bolnavi cum au facut si cu o perusa care a murit dupa o luna cand am luat-o,deci e incredibil de groaznic,nu stiu ce sa mai zic,le-am zis sa nu mai chinuie asa animalele si au zis ca nu le chinuie ci doar le gaseste un stapan,dar ma intreb:Nu le-ar fi mai bine in salbaticie decat in casa noastra?,pattyto nu cred ca ii e rau,este activ,zboara,ciripeste,se joaca?daca da si sta ghemuit cateodata nu cred ca ii este rau si baiatul sta cu capul in pene la spate aproape mereu,are ceva?

pe-al meu niciodata nu l-am vazut stand intr-un picior...in rest e activ, zboara, canta, papa  big_smile

5,871

Nu inteleg ce se intampla cu ei. Zilele trecute femela avea gainat sub coada... acum masculul. sad

Simo

5,872 (edited by madalinakim 17-06-2010 10:52)

ai mei stau intr-un picior,pai cred ca le-a ramas,sau nu stiu,ai schimbat mancarea?ce au fkt in ultimle zile?  neutral si pattyto e foarte bine ca sunt activi :k: tongue

5,873 (edited by pattyto 17-06-2010 11:05)

necunoscuta wrote:

Nu inteleg ce se intampla cu ei. Zilele trecute femela avea gainat sub coada... acum masculul. sad

si al meu a avut asa app o saptamana dupa ce l-am luat, era si stresat...i-am pus in apa de baut vitamine si suc de visine(i-am stors eu vreo 3) si si-a revenit, i-am dat si caisa ca numai asta ii place dintre fructe, intr-o zi maxim doua nu mai era murdarel tongue

5,874

bicica wrote:
scerpico wrote:

parerea mea ca ca nu poti sa-l cureti la mana ca se sperie..ia un pulverizator si stropeste-l si gata,problema rezolvata smile
eu ii pun apa intr-o farfurie de unica folosinta,nici calda nici rece(de la robinet ii pun eu pt baie),si el se balaceste acolo cat vrea!

si io ii pun apa intr-o farfurie il pacalesc cu niste ratuste de plastic pe care i le-am cumparat si cu care s-a imprietenit smile pun ratusca in farfurie reusesc sa il fac sa intre dar iese imediat nu sta sa se balaceasca o sa il pulverizez smile

Adaugat: 17-06-2010 11:58

si voiam sa stiu sunt necesare picaturile alea cu vitamine pe care le pui in apa? nu vreau sa se ingrase deci spuneti-mi voi le puneti picaturi cu vitamine in apa sau nu?

5,875

perusa mea a intrat intr-un castron cu rosii(faceam salata)si s-a apucat sa manance rosii nu are nimic nu?