5,826

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Setris ce m-ari s-au facut baietii tai, cand am avzut ultima data poze abia iesisera din ou.  :heart:  Sa-ti traiasca si sa fie sanatosi.  :heart:
Momentan ai doar baietii? Pe kimmy l-ai avut singur cand a invatat sa vorbeasca?  :hihi:
Am si eu doi perusi, sunt pereche, baiatul a spus primul cuvant pe la 5-6 luni, "puiu" fiinf primul cuvant pe care l-a invatat, acum mai spune asa doar cand aude zgomotul ala cand sting si aprind becul, in rest pupa si latra ca un cateluls.  :hihi:  Pe la 7 luni i-am luat pereche si din cate am observat eu si fetita a inceput sa pupe. I-am mai repetat eu cuvinte dar degeaba nu a mai vrut sa prinda nimic, tot ce mai face acum este doar sa "compuna" sunete si cuvinte noi din ca a invata pana acum. Cu pereche mai poate invata? Nici eu nu m-am mai ocupat de el cine stie ce, dar m-am mirat ca pana acum nu a uitat nimic din ce a invatat.  :hihi:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

5,827

Multumesc de aprecieri...am intradevar trei baieti dragalasi de care nu ma pot despartii  :heart: ...Kimmy a fost singur cand a inceput sa vorbeasca iar Vivi si Petrache au aparut pt. el in peissaj acum, cand are deja 11 luni; m-am gandit ca nu o sa mai vorbeasca dar se pare ca nu-si pierde antrenamentul si continua sa vina cu cuvinte noi, e drept ca repet cu el zilnic cuvintele uzuale pt. ca face gestul asta care ma inebuneste, vine pe umar si-mi toarna tot ce stie in ureche  :heart:  asa ca el zice eu zic, incercam sa purtam un dialog cat de cat , in special cand ma intreaba "ce faci"...si sa stii ca perusii nu uita asa usor...al tau probabil a avut doar cateva luni de solitudine si apoi s-a dat dupa femela. Kimmy mi-e teama ca nu se va atasa de femela ( intentionez sa-i iau o albastrea pied cu alb...dar inca nu am gasit-o )...oricum pana vine femela sper sa-i invete si pe golanasii mici cateva cuvinte .

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

5,828

salutari....sunt fosrte bucuros cand vad cati iubitori de animale a strans acest forum...cand vad cat de bine sunteti informati...suntem multi incepatori si ma bucur ca ne ajutati sa trecem cu bine de probleme si de nedumeriri...eu de exemplu stau cu inima cat un purice cand vad ca femela scoate din ciub talajul si trabaluieste pe acolo dar imperecherea intarzie sa apara..azi am vazut cum femela fugarea masculul prin colivie si cand il prindea la colt incerca sa se suie pe el punand picioarele pe el si incerca apoi sa se bage sub el plecand capusorul...ce sa inteleg?se apropie outele?si inca ceva ,femela a scos aproape tot talajul din cuib...sa o ajut sau sa o las pe ea sa il faca cum isi doreste?...ms frumos pt ajutor

5,829

Eu nu stiu ce o sa fac cu banditul meu, momentan ne intelegem bine, de cat i-am adus femela s-a mai indepartat de mine, abia mai sta pe deget. Acum la caprita asta i-au cazut penele din aripi si nu mai poate zbura, asa ca mai profit si eu putin de ocazie si incerc sa o mai imblanzesc cat de cat, de cad am luat-o nu m-am putut aprobia de ea, fugea de mine ca de moarte, acum daca incerc sa o iau in mana nu se fereste imi sare in palma, ceea ce e bine.  :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

5,830 (edited by setris 15-06-2010 12:21)

sorin-mada wrote:

salutari....sunt fosrte bucuros cand vad cati iubitori de animale a strans acest forum...cand vad cat de bine sunteti informati...suntem multi incepatori si ma bucur ca ne ajutati sa trecem cu bine de probleme si de nedumeriri...eu de exemplu stau cu inima cat un purice cand vad ca femela scoate din ciub talajul si trabaluieste pe acolo dar imperecherea intarzie sa apara..azi am vazut cum femela fugarea masculul prin colivie si cand il prindea la colt incerca sa se suie pe el punand picioarele pe el si incerca apoi sa se bage sub el plecand capusorul...ce sa inteleg?se apropie outele?si inca ceva ,femela a scos aproape tot talajul din cuib...sa o ajut sau sa o las pe ea sa il faca cum isi doreste?...ms frumos pt ajutor

Lasa femela sa-si aranjeze cuibul asa cum vrea ea...talajul il poti pune cand apar puii, sa nu stea pe lemn direct pt. ca pot aparea probleme la picioare...sper sa nu ai un mascul mai tolomac care nu stie ce are de facut  smile ...asteptam vesti , ar trebuii sa para in doua saptamani  :bravo:

5,831

masculul meu e mai tolomac smile si nu stie ce are de facut.nu o prea baga in seama pe polly...se iubeste mai mult pe el,toata ziua pupaceste oglinda.

5,832 (edited by lupu 15-06-2010 17:17)

masculul il am luat de la un crescator de pasari si avea multe pasari la un loc intr-un spatiu mare...cred ca a mai avut el experiente sexuale pe acolo in timp de un an-un an si 2 luni cat spune el ca are...femela o am de cand avea 4 luni...oricum in ultima perioada sper ca nu ma insel dar au ceva schimbari in ciripit...scot sunete noi si se hranesc reciproc de multe ori pe zi...iar femela sta in cuib mai ales dimineata f mult timp...ne dorim f mult puiuti si saptamana viitoare vreau sa le fac un mic cadou fabricandu-le o voliera

5,833

Setris, ce pui vorbaret ai  :heart:

5,834

L-am surprins pe Iubi, cantand ca rosella.  :heart:

Simo

5,835

nimeni din iasi care vinde perusi ?  sad  vreau o femela draguta pt riky ...

setris is tare dragalasi baietii tai... ti-am mai zis de nush cate ori si tot repet  :bravo:

5,836

pattyto wrote:

nimeni din iasi care vinde perusi ?  sad  vreau o femela draguta pt riky ...

setris is tare dragalasi baietii tai... ti-am mai zis de nush cate ori si tot repet  :bravo:

Merci frumos...sper sa ramana asa  :angel:

5,837

salutari...masculul nostru are gherutele mult mai mari decat ale femelei si are probleme caci ramane agatat de diferite chestii prin casa si nu poate continua drumul daca pot spune asa...se poate face ceva pt a fi scurtate?caci in osul de sepie vad ca nu si le foloseste

5,838

pai mai exista o hestie care se pune pe betele coliviei pe care sta,sau poti sa il duci la vet sa ii le taie

Prietena animalelor   ~Madalina~ :heart: :perus: :perus: :perus: :perus:

5,839

george155 wrote:

Estera ai 2 posibilitati una fiind cu risc.
1)Lasi cuibul ca unii pui au obiceiul sa se intoarca in cuib in primele seri dar fiind periculos pentru ca femela se poate imperechia cu masculul daca nu a facut-o deja cum a facut si la mine.
2)Iei cuibul dar puii il pot cauta..

Multumesc . Deja am luat cuibuletul aseara si au fost putin agitati dar acum e bine smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,840

ce frumosi s-au facut puii,Estera,sa-ti traiasca!

- Bianca

5,841 (edited by andreea7 15-06-2010 18:20)

estera eu zic sa lasi cuibul.sincer, in libertate cine le ia cuibul?!sper sa nu gresesc.e parerea mea
ne prezentam si noi, in sfarsit.cel verde este Papi si cea albastra este Pipa

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

5,842

hmmm pune o poza mai buna cu Pipa..ca nu pare sa fie femela...el este sigur,si e si adult zic eu,ca are ceromul albastru ,dar ea ...parca si ea il are mai albastru...sau poate asa se vede in poza.. hmm

- Bianca

5,843

e cineva din iasi online?daca e interesat de o voliera sa isi faca este o plasa speciala pt asa ceva la practiker...voliplast se numeste made in italia...un val de ala are 10m...pt o voliera sau colivie e o fi eu am nevoie de 5m...si iese 50x50x100..si costa doar 70 lei...e vopsita verde arata minunat...e cineva interesat sa luam in doi un val si sa il impartim?...contactatima la id-ul de mes strellos   sau aici pe site...astept raspuns in seara asta sau maine...in baumax erau dublu ca pret si aici mai erau doar vreo 6 bucati

Adaugat: 15-06-2010 19:31

e cineva din iasi online?daca e interesat de o voliera sa isi faca este o plasa speciala pt asa ceva la practiker...voliplast se numeste made in italia...un val de ala are 10m...pt o voliera sau colivie e o fi eu am nevoie de 5m...si iese 50x50x100..si costa doar 70 lei...e vopsita verde arata minunat...e cineva interesat sa luam in doi un val si sa il impartim?...contactatima la id-ul de mes strellos   sau aici pe site...astept raspuns in seara asta sau maine...in baumax erau dublu ca pret si aici mai erau doar vreo 6 bucati

5,844

Pai din poza asta reiese ca Pipa este o femela tanara, nu a implinit un an, i se coloreaza ceromul maro..daca te uiti atent la zona dintre nari smile . Dar ne-ar fi de ajutor si o poza mai clara.

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

5,845

da,asa este...dar poza nu e clara  hmm

- Bianca

5,846

Da, asa este..ne-ar trebui o poza mai clara..facuta la lumina naturala..fara blitz. smile

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

5,847

nu pot sa ii fac poza pentru ca inca nu s'a atasat de mine.este femela.mi'a dat'o din colivia unde erau perusi cu varste in jur de 1 an.am vazut si eu la inceput putin albastru foarte deschis, dar intre nari era maro si pe marginile de sus.acum am vazut ca ii dispare albastrul si se face maro.voi cam ce varsta i'ati da ?

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

5,848

Are mai putin de un an. Ei ajung la maturitate cand au ceromurile complet colorate, femele maro si masculii albastru. Asta se intampla dupa un an. tongue
Dupa cum ne descrii ceromul Pipei, este femela :hug: !

Iusti

5,849

Da..asa e smile

Iusti

5,850

Al meu naparleste de o luna... intre timp i-au aparut bulinele... :X  dar inca nu i-a cazut penele din coada... as vrea tare mult sa le schimbe deoarece le are ciufulite rau de tot... are maxim 6 luni... oare o sa-i cada coada??? big_smile

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X