551

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

sa-ti traiasca...f frumos...parca e yoyo al meu.....pioti sa-i pui si prosoape din alea de hartie,dc ai la bucatarie asa ceva....exista si un nisip...ocean-fresh/......eu de ala le pun la ai mei....miroase si frumos....plus ca e special pt papagali....

yoyo

552

Il cheama Pif pe flacau si cred ca este baiat. K, atunci voi opta pentru nisip, la cat timp trebuie schimbat? zilnic sau odata pe saptamana?

553 (edited by smire 04-05-2009 20:16)

zilnik,k se murdareste...sa nu-i pui strat de nisip prea gros ,ci doar atat cat sa acoperi plasticul....eu am lasat nisipul maxim 2 zile(si-l aveam doar pe yoyo)...crede-ma ca era plin de fecale......cushka tre dezinfectata o data pe sapt..eu am luat un spray desident (pt stomatologie,costa cam 10 lei,de la magazinele pt tehnica medicala) si cu ala ii dau pe ea,dupa ce,in prealabil,am indepartat toate mizeriile ...las cat se evapora.......tre' si clatit ff bine....spray-ul ala distruge mai toti germenii ....

yoyo

554

Fa`i si tu poze mai clare, din fata.Pune`i in colivie mai multe bete,si pe sus,prin colturi, sa aiba pe unde sa se catare, o sa se plictiseasca acolo doar pe o stinghie.Pune`i bete de salcie, dupa ce le tii 10 minute in congelator si le lasi sa se incalzeasca.Sa`ti traiasca! si asteptam poze!

Adaugat: 04-05-2009 21:14

Mi se pare o pierdere de timp, si de bani, sa le pui nisip din ala in fiecare zi, plus ca daca da din aripi, face numai nisip pe langa colivie.Cel mai bine pune`i hartii albe pe podeaua coliviei, si le schimbi in fiecare seara.Tragi tavita si iei hartia, si pui alta, si gata.Nisipul pune`l intr`un bol special pentru ei , pentru ca au nevoie pentru digestie.Si o cutie din aia de nisip, pentru el, te tine aproape un an,pentru ca ciugulesc putin din el, dar e necesar.

>>>>Alexandra<<<<

555

Mersi. K, ii voi mai face poze, voi reveni zilele astea cu noi poze.

556

cred ca e baiatel :bravo: e ff frumos :pup: sa iti traiasca :pls:

nisip le trebuie neaparat? neutral eu nu i-am pus pana acum hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

557

Pozele nu sunt clare, pare a fi un puiut baietel.Da, nisip le trebuie pentru digestie.Nu mananca mult, asa ca o cutie din aia de nisip te tine mult, mai ales daca ai un singur puiut.

>>>>Alexandra<<<<

558

Mersi. Cred ca voi lua o cutie de nisip si inca un bol pt mancare dar pe jos ii voi pune servetele mari de bucatarie.

559

mai bine ii cumperi o adapatoare wink si ii pui intr-o hranitoare din aia mancare si intr-o parte nisip :k:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

560 (edited by OBlonda 04-05-2009 20:37)

Dar sa fie albe servetelele, nu colorate, pentru ca daca le roade, nu le face bine tusul.Nici ziare sa nu pui.
Cumperi o cutiuta din aia de agatat intre gratii,are niste sarmulite indoiate in jos.

>>>>Alexandra<<<<

561

Daca ii ameste nisipul cu mancarea lui ?

562

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … ance-nisip

citeste si aici

yoyo

563

Nu, nisipul trebuie pus separat, dupa ce va manca seminte, fructe,legume sau verdeturi, se va duce si va manca el nisip cat are nevoie,de obicei, ia de 2-3 ori si pleaca.
Poti sa amesteci coji de oua, dupa ce le`ai curatat de pielita aia, si le`ai dat prin rasnita de cafea, amesteci praful ala cu nisipul, e plin de calciu.

>>>>Alexandra<<<<

564

Sau cum zice ,,OBlonda".

565 (edited by OBlonda 04-05-2009 20:58)

Citisem si eu, deci nu e vorba de nisip insolubil, e vorba de nisip nisip, granulat.Nu cred ca stii mereu ce si cum mananca perusul mancarea, deci e recomandat sa aiba nisipul in permanenta.Rau nu are cum sa`i faca oricum.Daca mananca mananca, daca nu are nevoie, nu mananca.

Adaugat: 04-05-2009 21:56

Ce sa zic, ai mei au 7 ani si au in permanenta nisip.Imediat dupa ce mananca, se duc la nisip si ciugulesc de vreo 2-3 ori, dupa care se duc pe creanga, se ciugulesc putin, si adorm :bravo: Si nu au nimic.Eu am vazut documentare despre papagali, care se duc la dune de pamant/nisip, si ciugulesc de acolo toti.Trebuie sa le oferim tot ce ar putea avea ei in libertate.

>>>>Alexandra<<<<

566

Perusul meu nu a mancat nimic de ieri de cand il am, ii vorbesc foarte bland si ii arat unde este mancarea si ii mai duc uneori cateva seminte chiar in fata, de apa nic atat, ce ar trebui sa fac? este la fel ca la inceput, speriat, si nu se misca deloc. Cand pun de pe net filmulete cu Perusi care canta incepe sa mai scoata si el 2-3 sunete. Ce sfaturi imi puteti da?

Adaugat: 05-05-2009 08:18

Face si moale.

Adaugat: 05-05-2009 08:24

Cand ii pun muzica isi mai revine, si vad ca acuma mananca, dar nu din caserola lui de mancare, ci de pe jos, i'am pus cateva semint pe jos...si acuma ciuguleste cate putin. Nu stiu unde dracu le putea aia de la pet-shop mancare, dar sper ca nu pe jos.

567 (edited by deyseby 05-05-2009 08:42)

hawk wrote:

Cand ii pun muzica isi mai revine, si vad ca acuma mananca, dar nu din caserola lui de mancare, ci de pe jos, i'am pus cateva semint pe jos...si acuma ciuguleste cate putin. Nu stiu unde dracu le putea aia de la pet-shop mancare, dar sper ca nu pe jos.

ba se putea sa fie chiar pe jos. in mai bine de jumate din pet shopurile in care am mers eu, pasarile aveau mancarea pe jos si apa intr-un castron tot pe jos. si mai grav e ca stateau mai multe specii la in loc si se rupeau de vii .deci nu este exclus .pune-i cutiuta cu mancare jos sa se invete cu ea si pe urma urc-o mai sus si tot asa. sa stie.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

568

Cand vorbesc eu el se umfla in pene apoi revine la normal. smile

569

hawk wrote:

Cand vorbesc eu el se umfla in pene apoi revine la normal. smile

lasa-l incet sa se acomodeze. nu se comporta normal daca e nou pt el. incet si cu rabdare o sa fie bine.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

570

De 15 minute se tot agita prin cusca...urca, coboara, iar se duce in leagan, iar coboara...se catara pe pereti...

571

de apa nu-ti fa griji niic eu nu l-am avzut pe al meu pana acum ca bea apa...cred ca bea hmm ...e totusi ceva nou pt el, depinde si de personalitatea lui...al meu din prima se urca pe deget...adica il luam eu pe deget, si dupa 3 zile(l-am luat luni, si mircuri se urca singur) nu ii mai era teama de nimic...acum daca bag mana la el in colivie sa ii pun sau sa iau ceva sare imediat pe mana mea big_smile ....rabdare, asa e la inceput smile

Adaugat: 05-05-2009 13:50

hawk wrote:

De 15 minute se tot agita prin cusca...urca, coboara, iar se duce in leagan, iar coboara...se catara pe pereti...

se pare ca sa mai obisnuit smile sau poate vrea sa scape(desii ma indoiesc neutral )

si al meu cand aude cantecul pasarilor pe afara incepe si el si nu mai tace...asa daca nu aude nimic(sau doar ciripitul vrabiuteleor) incepe sa zica "puiu" :k:

572

Eu cred ca vrea sa iasa, ciuguleste gratiile de la cusca si se agita.

573

ai grja cu apa...cand il stropesti vazi sa nu fie frig in camera(sau unde il tii tu) ca poate sa raceasca...eu l-am strpit un pic pe al meu pe spate...dar l-am tinut afara la soare...

574

S'a mai calmat si am reusit sa'l mangai oleaca pe cap printre gratii smile

575

incearca sa bagi mana in colivie...sa se obisnuiasca cu mana ta wink vorbestei calm (zii ce-o fi, eu ii fac cau calendar cand incep sa vorbesc smile ) si incearca sa ii pui piciorusele pe degetul tau wink