526

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Nah, nu stiu inca daca sunt alergic, dar am mai avut un Perus cand eram mic si nu am avut probleme, dar organismul omului se schimba. Ce pot sa zic, m'am informat destul de mult cu ajutorul acestui forum, multumesc. Chiar mi'am notat cateva chestii. Eu sunt din Iasi si am vazut in Carrefour Felicia ( scuze daca fac reclama dar nu asta intentionez ) si am vazut ca aratau destul de bine, si ingrijiti, si vanzatoarele erau destul de politicoase si dornice sa te ajute, sau sunt asa doar sa'si vanda marfa smile , ma voi duce maine si voi vedea. Cusca e 55 Lei si Perusul e 50Lei, iar restul, mancarea si jucariile voi vedea eu, momentan voi lua acuma unul iar in Octombrie voi mai lua unul. Si ii voi mai lua acuma un os de Sepie si o oglinda ceva, de restul vad mai tarziu cand voi mai vedea, momentam am la dispozitie doar 1 milion jumate, cam asa. 150 Lei noi. Multumesc inca odata ca sunteti activi sa ajutati fiecare persoana care are o nelamurire. Si sa va traiasca fiintele. smile

527

dar in piete sunt mai ieftini pt ca unii sunt si bolnavi neutral eu zic mai bine de la un crescator serios ...dar si de le unele pet shop-uri care sunt mai curate, intredevar cei de la pet habar nu au sa faca diferentele inrte un mascul si o femela...mie mi-au spus ca e fata...dovada ca habar nu au.

dar daca ai spus ca stii multe despre perusii iti poti alege singur unul big_smile

Adaugat: 03-05-2009 22:10

un perus ar trebuii sa fie 40 lei... :k: dar depinde si de magazin smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

528

Da, trebuie sa ai incredere in tine si sa nu te lasi pe mana celor de la pet-shop sau celor de la piata. Papagalii de la piata nu stiu cum sunt crescute, sunt zdruncinate si speriate, la transport, cine stie de unde vine sau cum are grija de ele. Iar ce'i de la pet-shop cred ca au mai mare grija de ei, parerea mea, par si mai curati. Si nu ma voi lasa pe mana vanzatorilor, voi alege eu. Voi sta vreo 10 minute sa ma uit la toti sa vad care is mai energici, care mananca, si care bea apa, daca sta intr'un colt separat de ceilalti inseamna ca are ceva, dar te poti pacali si singur, daca ce'l din colt doarme ? smile) , in fine, sper sa ma descurc. Multumesc pt informatii.

529

si eu m-am contrazis cu vanzatoarea aia smile in loc sa isi vanda "marfa" si sa zica ca mine ea zicea opusul smile cred ca nu si-a dat seama :wis: smile smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

530

vezi si pe Cuza_Voda...au si accesorii mai ieftine k la Feli...cia.....................................nenea ala kiar are habar in leg cu pasarile....eu am vrut sa-mi iau un papagal patagonian d l el...era crescut la mana,dresat, dar n-am avut 10 mil ......

yoyo

531 (edited by iloveanimals 03-05-2009 21:28)

perusii pot face febra...(sau ceva de genu')?...eu cand il iau pe deget arde hmm mi-e frica sa nu aibe ceva sad

532

E normal sa arda, si ai mei fac asa cand ii iau pe deget.Poate de frica, poate se incalzesc de la tine.
Smire, in a doua poza, se vede nara lui yoyo putin maro :wow: hehe..creste domnisoara big_smile
Iloveamals, se pare ca sunt nasa de perus, si de hamster :bravo:
Eu mi`am luat perusii din piata, sunt de la un crescator, si vine in fiecare duminica cu pasari.Chiar daca sunt zdruncinate de calatorie, isi revin ele acolo, sau cand ii iei acasa,sau cand se intoarce crescatorul acasa,decat la pet-shopuri care stau luni de zile in aceleasi conditii.La pet`shop stau cu zecile unii peste altii, cu un bol de mancare, numai mei, fara fructe, legume...fara apa...multi se bat de mancare, raman fara pene, altii mor de foame...sunt bolnaviciosi, maturi, si speriati de orice. hmm
Iloveamals, m`am indragostit de Snowy :heart: cand ma inviti la tine,sa te trimit dupa o sticla de suc, si sa ti`l fur sa fug cu el la mine acasa smile

>>>>Alexandra<<<<

533

Am gasit undeva ca daca papagalul are febra sau e bolnav pot lua si oamenii boala smile. Daca are febra ar trebui sa'i dai tetraciclina timp de 10 zile. Trebuie pisat apoi pus in hrana sau in apa sau chiar injectabil.

534

wow!! :wow: Te rog si eu ceva, mult tare de tot! Nu mai recomanda tratamente de genu, perusii nu sunt struti...
Tertraciclina, inafara de unguient, care e bun in caz de zgarieturi sau rani, e foarte foarte toxica pentru ei!!!! Mai e si antibiotic!!
MAI ALES INJECTIILE!!! zi`mi si mie, cum sa`i faci injectie micutului, care are cateva grame? nu ti`e mila asa putin de el?
Va rog mult, nu bagati de seama acel mesaj!!

>>>>Alexandra<<<<

535

OBlonda wrote:

E normal sa arda, si ai mei fac asa cand ii iau pe deget.Poate de frica, poate se incalzesc de la tine.

Iloveamals, m`am indragostit de Snowy :heart: cand ma inviti la tine,sa te trimit dupa o sticla de suc, si sa ti`l fur sa fug cu el la mine acasa smile

si eu  care ma speriasem smile

te-as invita oricand.... tongue dar potii sa vii? smile dar nu plec de acasa [-( smile smile

536

Nah, am gasit asta pe un site pt Perusi, si nu am mentionat in cantitati mari...depinde acuma. In fine, am incercat si eu.

537

Ce ai auzit tu de "febra" este psitacoza.
Psitacoza, cunoscuta si sub numele de "febra papagalilor" este o boala des intalnita nu doar la perusi, ci si la oameni. Principalul agent patogen este bacteria "chlamydia psittaci". Deosebit de contagioasa aceasta se gaseste in carne, secretiile oftalmice sau respiratorii. Psitacoza poate fi diagnosticata prin prezenta unor simptome respiratorii, dar si pasari aparent sanatoase. Deseori pasarile  cele mai expuse acestei boli sunt cele care intra des in contact cu alte specii de animale. Psitacoza poate fi cronica sau acuta.
Ai citit despre ea pe zooland.ro, acolo zice ca se trateaza cu tetraciclina 10 zile.Nu va mai luati dupa tot ce scrie pe nush ce site`uri.Nu se recomanda tetraciclina deoarece este toxica, e un antibiotic foarte tare...

>>>>Alexandra<<<<

538

http://www.revistafelicia.ro/da_animale_de_companie-papagalii_mici_pot_face_febra_1004128.htm

539

tongue al meu nu prezinta simtomele de acolo big_smile e sanatos si vioi... tongue doar ca arde cand il iau pe deget...dar nu imediat ce se pune...dupa cateva sec(max 30)

540

Ar putea fi un semn de afectiune? Sau ca se simte in siguranta?

541

E doar perfect normal.Arde de emotii.ii e frica, si`l mai incalzesti si cu caldura ta. Poate o sa vin pe la tine, desi esti cam departe, nu se stie niciodata :k:

>>>>Alexandra<<<<

542 (edited by iloveanimals 03-05-2009 22:15)

a mai zic ceva astazi smile ceva de genu' "ciu" nush de la ce..."piciu" probabil smile , si parca spune un pic mai clar "puiu" nu se intelege bine p-ul dat "uiu" e aproape perfect big_smile si nu zice niciodata cand sunt eu de fata...poate doar daca nu ma uit la el big_smile

543

Invata mai repede "piciu", "hapciu", cuvinte care suna urechii big_smile
Incearca sa`i fluieri o melodie ceva, pune`i de la calculator fluieratura aia ce`o fac baietii cand se uita la fete big_smile o va auzi si va incerca s`o imite big_smile si o invata si mai repede.

Adaugat: 03-05-2009 23:17

Poate cand te vede e curios daca`i mai zici ceva, ca apoi sa repete el in liniste ce a invatat :k:

>>>>Alexandra<<<<

544 (edited by iloveanimals 03-05-2009 22:24)

problema e ca nu stiu sa fluier :rusine: o sa caut pe net ceva hmm

Adaugat: 03-05-2009 23:21

dar daca il invat sa fluiere nu va mai invata sa vorbeasca neutral , o sa incerc sa ii arat cate ceva (obiecte/fiinte) cand il invat cate un cuvant...sa stie si el ce zice big_smile

545

Perusul unui prieten e identic cu al tau.Are 2 ani, vorbeste, si`l cheama "Baiatu`".Isi zice numele, "baiatu, baiatu", "pupici,pupici,pupici", dupa care imita sunetul cand dai pupici, gen messenger, "jegosul", "baiatu jegos", fluiera ca dupa fete, "frumosu`", e o figura mare va zic.Si a invatat repede, ii punea sunete la calculator, care imitau fluieratura aia care o faci dupa fete, sunetul de pupici , ii repeta cuvinte, si a invatat.Trebuia sa`i ascunzi telecomanda de el, pentru ca , cum o vedea era calare pe ea si`i dadea din gusa mei, vorbea cu ea.Nu a avut niciodata fetita.E un dulce :heart:

Adaugat: 03-05-2009 23:29

Nu cred.Chiar daca ii pui fluieraturi, va invata si cuvinte.Conteaza sa`i repeti de multe ori.Nu are nici o treaba."Baiatu" a invatat si cuvinte, si fluieraturi big_smile

>>>>Alexandra<<<<

546

:k:vorbeste mult? big_smile mai stie si el pe acolo ce zice? :angel: ...momentan nu vreau sa il "incarc"  sa zica puiu si piciu corect si mai tarziu il invat si sa fuliere

547

Vorbeste mult, nu`i mai tace gura , mai ales cand vede pe cineva care nu`i de`al casei big_smile sta pe umar, pe cap :heart:

>>>>Alexandra<<<<

548

Astazi mi'am luat perusul. Voi reveni diseara cu poze big_smile

549

abia asteptam :bravo: de unde ti l-ai cumparat pana la urma?

yoyo

550

Am cumparat din Carrefour Felicia, Cusca, Leagan, Oglinda, Mancare... Pot sa le pun pe podeaua custii hartii sau trebuie sa iau nisip pt ei?

Adaugat: 04-05-2009 20:10

Am revenit si cu imagini.:)