5,326

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

estera sunt foarte frumosi piticii  :heart:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

5,327

Estera wrote:

Cateva pozite cu micutii big_smile

Estera,sunt minunati puiutii  :heart:   :hug:  Felicitari  :bravo:

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

5,328

alexandra10 wrote:

am mai exersat cu paco lectiile de zbor.dar uitati cum tine aripa,dupa un timp.e motiv de ingrijorare?

vezi uita-te sub aripioara dak nu are nimic ce sa il deranjeze..asa  statea si al meu si avea o tumora sub aripioara.du-te la doctor cu el sau incearca sa te uiti tu sa vezi dak are ceva sau nu

5,329 (edited by alexandra10 17-05-2010 20:35)

multumesc pentru sfat! :pup: ma voi uita sub aripioara lui si va voi spune daca are ceva.

5,330

Estera , ce mici si scumpei sunt puii. sa-ti traiasca si sa fie sanatosi. sa creasca mari.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

5,331

:bang: uitati niste poze cu Perla cum sta pe deget...  :heart:   :perus:
(Vanesa)

5,332

Estera sa-ti creasca mari puiutzii.abia astept sa vedem ce culori vor avea.  :pup:
Alina/Vanesa e o scumpa Perla.Pupici si de la noi.  :pup:

Bubu-linul...  :perus:
http://i42.tinypic.com/be9a2u.jpg

Trio neastamparat.....   :perus:
http://i40.tinypic.com/4j953d.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

5,333 (edited by bicica 18-05-2010 11:14)

ce frumosi sunt  :heart:  cipy al meu dimineata si seara are chef de vorba..scoate cate un ciripit asa incet si asteapta sa-i raspund!si eu ii zic pe nume si el incearca sa ma imite..e tare haios,imi imita intonatia!aseara era tare nervos,daca incercam sa bagam mana la el in colivie venea pe mana si parca ne prindea asa cu gherutele sa nu scapam si ne mucaa de nu se mai oprea..cred ca era obosit,dar era asa haios micut si furios  smile

:floare: Georgiana :floare:

5,334

george155 wrote:

ai mei se fac mai mari pe zi ce trece...am oprit antibioticul pentru ca femelei si puilor le-a trecut diareea masculul se pare ca nu are...si sper din tot sufletu ca totul sa fie ok...
big_smile Estera ti-a deschis vre-o unu ochii sa vezi ce haios e? big_smile

Va multumesc tuturor pentru urari. Da si-au deschis ochisorii 5 dintre ei mai trebuie 2 big_smile Sunt asa de scumpici , iar celor mari le-a dat deja penutele la aripi si codita si sunt plini de pufulet big_smile

Adaugat: 18-05-2010 16:15

suana wrote:

Estera sa-ti creasca mari puiutzii.abia astept sa vedem ce culori vor avea.  :pup:
Alina/Vanesa e o scumpa Perla.Pupici si de la noi.  :pup:

Bubu-linul...  :perus:
http://i42.tinypic.com/be9a2u.jpg

Trio neastamparat.....   :perus:
http://i40.tinypic.com/4j953d.jpg

Vai ce frumosi sunt sa-ti traiasca .
PS: cel standard e minunat  :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,335

george155 wrote:

deci la oameni ceaiul de mushetzei le face mai rau diaree...Data trecuta cand a avut diaree mai rau si nu putea nici sa zboare i-am dat aceeashi solutzie...nu se bazeaza doar pe antibiotic ci si pe niste chestii naturale......Se numeste sulfac si are in el alte 3 solutzii Hinossalina Sulfa dimetossina si di averidina.
Sunt la a 3-a zi si se simt un pic mai bine...adica nu mai fac asa diaree...a inceput sa se faca mai solid ...a tat ei cat si puiutzilor..

O intrebare: Perushii poate sa urineze? adica pe mascul dar si pe femela ii vad cate odata facand apa...si dupa cateva minute solid...

Ei nu imi mananca morcov si tu vrei sa imi manace amestec de orez cu ou fiert tare? Debia ce am reusit sa le mai bag pe gat cate un pic de mar....

Pentru cine nu a cititi inainte NU LE MAI DATI SALATA LA PERUSHI sunt 80% sigur ca de la asta a facut diaree...deshi mascul care manca mai multa nu facuse...femela si puii carora le dadea el sa manance au facut...

Alexandra :GESTU CU ARIPA MI SE PARE CIUDAT..deobicei cand le tzine pe amandoua ori  se apra de un alt perush pasare sau animal pe care il considera inamic...ori e obosit...Dar doar una....Incearca sa i-o deschizi...sa vezi daca gasesti ceva nenatural la el...

Cat despre zbor face progrese in modul de care am zis eu?

Daca cand sunt mici au puful albastru inchis aproape negru si pe pene au galben vor iesi verde cu galben?
Pentru ca am 2 ca mama lor si 3 in acest mod... s-ar putea sa semene cu tatal lor sau vor iesi albastri :X:X:X

APP : Scrise-se cineva mai devreme ceva de nisip...ma eu le dau la ai mei special pentru pasari...presupun ca e ars( nu stiu)
Insa stiu ca e curatat tratat si parfumat....Mai ciugulesc si nu le face rau...adica dincontra crescatorii il folosesc pentru probleme la stomac...

Scuze, vroiam sa zic ceai de menta, mereu de incurc.   
Perusii urineaza, urina este chestia aia alba din kk.
Pai scuza-ma, dar de unde sa stiu eu ce mananca sau ce nu mananca perusii tai? Eu ti-am spus doar ce e recomandat pt diaree, daca vrei ceva cu adevarat bun pt burtica perusului cumpara Diropur de la Sera si nu-i mai sa sulf din ala, perusii nu sunt gainii si nu indura orice medicament.

Adaugat: 18-05-2010 16:33

Estera wrote:

Cateva pozite cu micutii big_smile

wow. de data ast achiar vei avea parte de puiuti.  :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

5,336

Multumesc intradevar nu mam asteptat la atatia big_smile Oricum iara incep sa imi fac griji pentru ei sad am observat ca din cauza ca sunt prea multi nu razbeste cu ei si le da la toti de mancare dar le da putin nu au gusa mare numai umpic . Cei 3 mai mici sunt plini dar cei mai mari numai pe jumatate si tot piuie cred ca le e foame ca nu se satura destul sad Ce sa fac ca nu vreau sa rabde foame si sa fie necajiti ?  :sol:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,337

Vreau sa stiu si eu ce inseamna excrementele solide si albe la perusi. neutral Nu stiu ce au ai mei, dar de o saptamana tot incerc sa ii fac bine si nimic, nu sunt sigura ca e diaree pt ca sunt solide. sad Diropurul care este bun pt stomacel nu gasesc, le-am dat orez fiert si nu mananca, de ou nu se mai atung. sad Nu stiu ce e cu ei. sad Naparlesc, sa fie din cauza asta? Dar pana acum nu s-a mai intamplat asa. De mancat mananca si beau si apa, eu nu stau zilnic langa ei sa vad ce fac, ii am pe un hol la lumina, la mine in camera e mai intunerc. Nu  mai am nicio idee. Cand e vorba sa dau sfaturi altuia pot, dar cand ma aflu intr-o astfel de situatie nu mai stiu nimic. sad

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

5,338

salutare tuturor... nu am mai scris de ceva timp pe forum, dar v-am urmarit zi de zi...
la noi in "ograda" totul merge ca la carte... avem 10 puisori la 2 perechi si mai sunt de iesit vreo 4  :hihi:  ... inca o pereche se pregateste sa depuna, asa ca in vara o sa avem voliera plina de perusi  big_smile

5,339

Felicitari Mihai vad ca perusii tai s-au pus pe treaba nu gluma  :hihi:

5,340 (edited by andreea7 18-05-2010 16:15)

estera poti sa stai linistita.acum pe cei mari ii hraneste de 2 ori pe zi pentru ca au crescut, iar pe cei mici de mai multe ori.nu'ti face griji.si eu m'am speriat prima data.sunt parinti foarte buni daca au reusit sa ii hraneasca pe toti pana acum
mihai felicitari  :bravo: sa'ti traiasca

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

5,341

o mare mare durere mea umplut azi ziua  sad(((...masculul nostru coco a reusit sa deschida usa de la colivie si a plecat:((((...a lasat femela singura care tipa non stop dupa el:((...simtim ca innebunim de durere

5,342

sorin-mada wrote:

o mare mare durere mea umplut azi ziua  sad(((...masculul nostru coco a reusit sa deschida usa de la colivie si a plecat:((((...a lasat femela singura care tipa non stop dupa el:((...simtim ca innebunim de durere

imi pare rau!nu erai acasa cand s-a intamplat?sau altcineva nu a vazut pe unde a zburat?sper sa ai noroc sa-l gasesti  :pls:

5,343

erau pe fereastra si i-am vazut atunci cand au iesit ...fetita a intrat in casa iar el a plecat afara...a stat in apropiere cateva clipe am vb cu el dar nu a mai stat prea mult dupa care a zburat...zburat departe fara sa il mai vad...deja sunt 2 ore de atunci si nu cred ca mai sunt sanse sa mai apara prin zona:(((((((....si mii mila de femela caci e f f f nelinistita nu sta deloc intr-un loc se vede cat de mult ii lipseste

Adaugat: 18-05-2010 18:58

nu ne-am inchipuit ca ne vom atasa atat de mult de ei si ca vom suferi atat de mult dupa el...acum trebuie sa ne gandim din pacate sa cumparam un alt mascul cu toate ca simtim ca ,coco era cel mai frumos...si pana duminica cand e targul de animale in iasi nu avem de unde sa luam:(((...de la pet shop nush daca e bine sa luam

5,344

sorin-mada wrote:

erau pe fereastra si i-am vazut atunci cand au iesit ...fetita a intrat in casa iar el a plecat afara...a stat in apropiere cateva clipe am vb cu el dar nu a mai stat prea mult dupa care a zburat...zburat departe fara sa il mai vad...deja sunt 2 ore de atunci si nu cred ca mai sunt sanse sa mai apara prin zona:(((((((....si mii mila de femela caci e f f f nelinistita nu sta deloc intr-un loc se vede cat de mult ii lipseste

pai mai cauta-l ca foarte departe nu cred ca poate zbura ca ei obosesc repede..saracutul il prinde noaptea pe afara!pune-i o oglinda la fetita sau distrage-o cu ceva...imi pare tare rau,cred ca as inebuni sa-mi pierd puiutu..sa ne zici ce ai facut ,sper din tot sufletul sa-l gasesti

5,345

off, imi pare foarte rau sorin-mada...
dar sa nu-ti pierzi speranta ca il vei gasi.
uite, pot sa-ti dau un exemplu din propria experienta: cu ceva timp in  urma(cam 1 luna de zile) am scapat din greseala un perus, pui fiind(avea numai 1luna jumatate)... a zburat de nu l-am mai vazut  neutral ... m-am tot uitat eu dupa el dar nimic... si era si o vreme ploioasa, asa a tinut-o vreo 2 zile... am crezut ca nu o sa-l mai vad vreodata, credeam ca e si mort...si dupa exact 6 zile m-am trezit cu el pe voliera perusilor... nu-mi venea sa cred neutral ... am pus o cusca cu mancare si a intrat in ea si l-am recuperat... acum a ajuns la userul "necunoscuta" care are foarte mare grija de el wink ...
asa ca nu-ti pierde speranta... daca mi s-a intors un pui de 1 luna jumatate, de ce sa nu se intoarca si al tau!

5,346 (edited by AlinaVanesa 18-05-2010 19:12)

Suana sunt superbi perusii!Mihay felicitari pt cei 4 puiuti.sorin-mada imi pare fff rau pt perus cred ca fetita era f atasata de el si se iubeau mult  sad .acum ii e dor de Coco... sper sa il gasesti :pls:. eu spun ca cel mai bine e sa ii iei unul de la targ decat sa cumperi unul de la pet shop ca daca iei de acolo cred ca vor fi putin salbatici...oricum daca fetita e f plictisita trebuie cat mai repede sa mergi sa ii cumperi unu' de la pet shop.
(Vanesa)

5,347

ms AlinaVanesa, dar am 10 puiuti nu 4 :d , 4 oua mai sunt de scos  big_smile

5,348

sorin-mada imi pare foarte rau pentru perusul tau sad . Si mie cand mi-a murit un perus perechea lui a fost foarte agitata si nu statea linistita deloc pana nu i-am adus alt partener sad Sper ca sa il gasesti sau sa ii iei unul in loc cat mai repede  :pls:

5,349 (edited by oviliv79 18-05-2010 20:50)

am pus si eu o creanga de rachita la perusi si au tabarat pe ea  big_smile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pQlhljtwVA8[/youtube]

ps.felicitari Mihai :bravo:

http://oviliv79.sunphoto.ro   -----Ovidiu----

5,350

este cumva vreun utilizator de prin zona iasului?care are cumva de vanzare un perus mascul?:(((( simt  ca innebunesc cand vad ce trista sta femela fara pereche iar de la pet shop nu vreau sa cumpar...e cineva?