5,301

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

george155 wrote:

da doar pentru stomac...pentru ca si puii au aceeasi problema...nu este un antibiotic 100%...
Contine doar 25% antibiotic...acum nu stiu ce sa zic...deja puii au inceput sa se simta mai bine...
Ia inca face moale...nu la fel ca inainte insa tot moale...
Le-am pus dinou acel amestec de la raff din ou si miere...daca face iar diaree il scot...sper sa nu fie de la el si sa fi fost de la salata sad
Daca stii tu bicica alt tratament spunemi-l mi-ar placea mai mult decat sa le dau antibiotic... neutral deshi il beau nu cred ca le face chiar atat de bine

Astazi iar le-am facut curatenie si am uitat sa le fac poza...cel mic a inceput sa creasca.. big_smile cel mai mare este foarte vioi...da din aripi ca un nebun...se suise pe mama singur...

imi pare rau..daca as fi stiu ceva cu siguranta as fi vrut sa te ajut,te-am intrebat sa stiu si eu ce sa-i fac la al meu in caz ca o sa mi se intample vreodata!eu credeam ca antibioticele se iau doar daca este bolnav de ceva si nu pt deranj la stomac!dar oricand se pot invata lucruri noi..

:floare: Georgiana :floare:

5,302 (edited by george155 14-05-2010 18:54)

Deci am auzit cazuri in care mor de la diaree...ba kiar i s-a intamplat la un prieten..unii zic sa nu ma ingrijorez...sa ii dau biscuiti sfaramatzi sau zeama de orez ca la copii mici dar...Data trecuta a avut la fel si i-a trecut....
Alina sa nu faci prostia sa ii dai numai semintze....Citeam pe un forum...nu pot sa ii zic numele despre o boala....o boala care se creeaza din cauza proteinelor prea multe in corp si lipsa vitaminelor....O boala periculoasa care este f greu de tinut in frau dupa...Incearca de mai multe ori...foloseste trucuri(le pui langa semintze sfaramat) ....eu cred ca prietenia cu ei ajuta la tot....Al meu defiecare data cand ma vede cu ceva in mana...ori ce ar fi daca are culoarea deschisa si nu culoare pielii ca biscuitele vine sa vada ce e...
DAr nu pot sa il fac sa manance papadie/patrunjel sau morcov...voi mai incerca...sper sa reusesc...Doar gusta si fuge smile
Nici ou sad care imi doresc sa il fac sa manance ca are calciu si vitamine...

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

5,303

george155 wrote:

Deci am auzit cazuri in care mor de la diaree...ba kiar i s-a intamplat la un prieten..unii zic sa nu ma ingrijorez...sa ii dau biscuiti sfaramatzi sau zeama de orez ca la copii mici dar...Data trecuta a avut la fel si i-a trecut....
Alina sa nu faci prostia sa ii dai numai semintze....Citeam pe un forum...nu pot sa ii zic numele despre o boala....o boala care se creeaza din cauza proteinelor prea multe in corp si lipsa vitaminelor....O boala periculoasa care este f greu de tinut in frau dupa...Incearca de mai multe ori...foloseste trucuri(le pui langa semintze sfaramat) ....eu cred ca prietenia cu ei ajuta la tot....Al meu defiecare data cand ma vede cu ceva in mana...ori ce ar fi daca are culoarea deschisa si nu culoare pielii ca biscuitele vine sa vada ce e...
DAr nu pot sa il fac sa manance papadie/patrunjel sau morcov...voi mai incerca...sper sa reusesc...Doar gusta si fuge smile
Nici ou sad care imi doresc sa il fac sa manance ca are calciu si vitamine...

al meu mananca decat panico de la mine din mana..in rest mananca mar si morcov doar daca il scot din colivie si il pun in fata oglinzii mari si marul si morcovul langa el..se uita in oglinda si mananca  smile

5,304

am mai exersat cu paco lectiile de zbor.dar uitati cum tine aripa,dupa un timp.e motiv de ingrijorare?

5,305

s-ar putea sa-l jeneze ceva..
totusi papagalul unui prieten tine la fel aripa si nu a patit nimic pana acum

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

5,306

am si io o intrebare am primit un perus si il am de o luna tre sa incep sa ii caut partenera? (e mascul) sau poate trai fara una? cred ca are 5 luni maxim ca varsta si deocamdata nu are nevoie dar problema e ca e rau fara una e rau cu una si nu stiu ce sa fac pt ca daca dau de vreuna violenta care bate baiatu ii rup gatu (serios) si as prefera sa nu iau poate sa se descurce singur?

5,307

In primul rand, da, poate trai singur, si fara pereche. Ideal ar fi sa ii iei. In al doilea rand: Mare tupeu ai sa vii aici pe un site dedicat animalelor, unde intra iubitori.... sa spui ca omori pasarea daca e agresiva.  :furios:   Nu ti-e asa putin rusine?    Iar in al 3 lea rand.... scrie si tu mai citibil, ca agresezi retina oamenilor.

Simo

5,308

Violenta nu e o solutie! Daca gasesti o femela agresiva poti sa o muti intr-o cusca separata! wink

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

5,309

in primul rand nu exista cuvantul citibil exista lizibil in al doilea rand nu vad ce nu a fost lizibil la mesajul meu in al treilea rand imi cer scuze daca am fost prea martial a fost de prost gust insa chiar am nevoie de ajutor mai ales ca nu am vrut pasarea asta mi-a fost bagata pa gat insa nu vreau sa sufere si vreau sa incerc sa am grija de ea sper ca pot reveni cu intrebari

5,310

george155 wrote:

da doar pentru stomac...pentru ca si puii au aceeasi problema...nu este un antibiotic 100%...
Contine doar 25% antibiotic...acum nu stiu ce sa zic...deja puii au inceput sa se simta mai bine...
Ia inca face moale...nu la fel ca inainte insa tot moale...
Le-am pus dinou acel amestec de la raff din ou si miere...daca face iar diaree il scot...sper sa nu fie de la el si sa fi fost de la salata sad
Daca stii tu bicica alt tratament spunemi-l mi-ar placea mai mult decat sa le dau antibiotic... neutral deshi il beau nu cred ca le face chiar atat de bine

Astazi iar le-am facut curatenie si am uitat sa le fac poza...cel mic a inceput sa creasca.. big_smile cel mai mare este foarte vioi...da din aripi ca un nebun...se suise pe mama singur...

Nu am citit subiectele dinainte dar banuiesc ca ai probleme cu diareea perusilor, asa-i?:)
Pt diaree le poti da ceai de musetel, ou fiert tare amestecat cu orez fiert si ii mai poti da pe cioc una sau doua picaturi de Sanipur, il gasesti la farmaciile veterinare, este produs de Sera si costa in jur de 15 ron. smile

Adaugat: 15-05-2010 10:42

bicica wrote:

imi pare rau..daca as fi stiu ceva cu siguranta as fi vrut sa te ajut,te-am intrebat sa stiu si eu ce sa-i fac la al meu in caz ca o sa mi se intample vreodata!eu credeam ca antibioticele se iau doar daca este bolnav de ceva si nu pt deranj la stomac!dar oricand se pot invata lucruri noi..

Antibioticele deranjeaza pasarea mai rau la stomac daca sunt date mai mult de 3 zile, pt diaree am scris eu mai sus. wink
Antibioticele se ofera mai mult in cazuri extreme.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

5,311 (edited by necunoscuta 15-05-2010 09:47)

Mea culpa, verificat, nu exista. Daca vrei binele pasarii, ia-i pereche, se vor bate la inceput dar cu siguranta se vor obisnui unul cu celalalt. Ce nu a fost lizibil in mesajul tau? ``mesajultau nueste lizibl pentruca nu folosesti nicio amarata devrigula cratima sau orice altsemn de punctuatie. ``

Simo

5,312 (edited by iloveanimals 15-05-2010 09:54)

scerpico wrote:

am si io o intrebare am primit un perus si il am de o luna tre sa incep sa ii caut partenera? (e mascul) sau poate trai fara una? cred ca are 5 luni maxim ca varsta si deocamdata nu are nevoie dar problema e ca e rau fara una e rau cu una si nu stiu ce sa fac pt ca daca dau de vreuna violenta care bate baiatu ii rup gatu (serios) si as prefera sa nu iau poate sa se descurce singur?

S-a referit sa folosesti semne de punctuatie, eu abia am inteles ce ai scris tu aici, daca si intr-o poveste ar scrie cum scrii tu nu s-ar mai intelege nimic, e doar un sfat, vreau sa te faci inteles pentru toata lumea. smile
Perusii pot traii si singur dar nu doar cu oo oglinda in colivie si sechestrat acolo, ii dai drumul prin caza zilnic, vorbesti cu el, va imprietenitii, daca este mascul s-ar putea sa moara inainte de termen daca nu are prietena, deoarece masculii regurgiteaza si vor sa heaneasca pe cineva, daca nu are pe cine inchit inapoi manacareaa, procesul se repeta de nenumarate ori in toti anii lui si pot provoca infectii ale gusii, daca vrei sa previi asta ii poti cumpara o femela. wink
IN legatura cu cearta, stai linistit, doar femelele sunt mofturoase in alegerea sotiorului, masculii accepta pe oricine. Ai sa observi ca femela il va da la o parte de la mancare si il va mai ataca, dar nu sa-i lase semne, sau sa-i curga sange, asa sunt femelele  mai violente dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii rupi gatul.

Later edit: Scuze Necunoscuta, acum am citit ultimul tau mesaj si am repetat ce ai spus si tu. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

5,313

Sustin cele zise de tine, Dany. smile
              :perus:  Cumpara pereche, vei vedea ca va fi bine. Si eu tocmai ce i-am luat lui Iubi pereche. Se mai ciondane ei putin, si cum zicea si Dany, femela incearca sa domine, insa cum simte pericol ... adica... cum simte ca ma apropii eu, se cuibareste in pieptul lui Iubi. Is asa dragalasi. :heart: Inca ma mai gandesc la un nume pentru asta mica...

Simo

5,314

va multumesc pt sfaturi si imi cer scuze pt limbaj inca o data,  as mai avea 2 intrebari mari si late prima ar fi cand sa ii dau drumul din cusca, in conditiile in care il am de o luna  (persoana care mi l-a dat a zis sa il las in colivie 2luni) si nu pot sa il obisnuiesc sa imi stea pa deget sau sa manance de la mine  din mana si a doua si mai importanta, am inteles ca nisipul nu e numai inutil dar si daunator pt ei, sa ii las cutiuta cu nisip sau sa o iau ? in prezent folosesc un nisip din cochilii de scoici pisate

5,315

A iesit azi noapte ultimul perus  :bravo:  Sunt asa de happy au iesit 7 pui din 7 oute  :blb:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,316

Estera wrote:

A iesit azi noapte ultimul perus  :bravo:  Sunt asa de happy au iesit 7 pui din 7 oute  :blb:

felicitari!esti o bunicuta fericita acum  big_smile
si daca va era dor de noi ...

5,317

bicica wrote:
Estera wrote:

felicitari!esti o bunicuta fericita acum  big_smile
si daca va era dor de noi ...

Multumesc smile
Vai ce frumos este sa-ti traiasca  :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,318 (edited by anny1997 15-05-2010 15:04)

Persul meu este la prima naparlire adica ii creste niste puf alb in capusor acum sunt ca niste'' tulei '' ca la gaini cand le jumulesti smile))  smile  smile  smile . Cam cate luni ar avea ? 5 ? are si un cerculet gri deschis [ nu alb  ] in jurul ochilor. Nu pot sa va arat poze deoarece am stricat aparatul photo smile)  :hihi:

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

5,319

eu zic ca are in jur de 4-5 luni ca atunci le-au aparut si la ai mei

5,320 (edited by george155 15-05-2010 18:38)

deci la oameni ceaiul de mushetzei le face mai rau diaree...Data trecuta cand a avut diaree mai rau si nu putea nici sa zboare i-am dat aceeashi solutzie...nu se bazeaza doar pe antibiotic ci si pe niste chestii naturale......Se numeste sulfac si are in el alte 3 solutzii Hinossalina Sulfa dimetossina si di averidina.
Sunt la a 3-a zi si se simt un pic mai bine...adica nu mai fac asa diaree...a inceput sa se faca mai solid ...a tat ei cat si puiutzilor..

O intrebare: Perushii poate sa urineze? adica pe mascul dar si pe femela ii vad cate odata facand apa...si dupa cateva minute solid...

Ei nu imi mananca morcov si tu vrei sa imi manace amestec de orez cu ou fiert tare? Debia ce am reusit sa le mai bag pe gat cate un pic de mar....

Pentru cine nu a cititi inainte NU LE MAI DATI SALATA LA PERUSHI sunt 80% sigur ca de la asta a facut diaree...deshi mascul care manca mai multa nu facuse...femela si puii carora le dadea el sa manance au facut...

Alexandra :GESTU CU ARIPA MI SE PARE CIUDAT..deobicei cand le tzine pe amandoua ori  se apra de un alt perush pasare sau animal pe care il considera inamic...ori e obosit...Dar doar una....Incearca sa i-o deschizi...sa vezi daca gasesti ceva nenatural la el...

Cat despre zbor face progrese in modul de care am zis eu?

Daca cand sunt mici au puful albastru inchis aproape negru si pe pene au galben vor iesi verde cu galben?
Pentru ca am 2 ca mama lor si 3 in acest mod... s-ar putea sa semene cu tatal lor sau vor iesi albastri :X:X:X

APP : Scrise-se cineva mai devreme ceva de nisip...ma eu le dau la ai mei special pentru pasari...presupun ca e ars( nu stiu)
Insa stiu ca e curatat tratat si parfumat....Mai ciugulesc si nu le face rau...adica dincontra crescatorii il folosesc pentru probleme la stomac...

5,321

Cateva pozite cu micutii big_smile

5,322

george155 wrote:

Alexandra :GESTU CU ARIPA MI SE PARE CIUDAT..deobicei cand le tzine pe amandoua ori  se apra de un alt perush pasare sau animal pe care il considera inamic...ori e obosit...Dar doar una....Incearca sa i-o deschizi...sa vezi daca gasesti ceva nenatural la el...
Cat despre zbor face progrese in modul de care am zis eu?

da,face progrese!voi mai incerca si poate va putea zbura din nou.si multumesc inca o data pentru sfat.ma voi uita la aripa lui si va voi spune daca e ceva neobisnuit.

5,323

vaaai Estera ce multi si micuti suuunt!cum se ingramadesc ei acolo sa nu le fie frig sunt niste scumpei!  :perus:
(Vanesa)

5,324

ai mei se fac mai mari pe zi ce trece...am oprit antibioticul pentru ca femelei si puilor le-a trecut diareea masculul se pare ca nu are...si sper din tot sufletu ca totul sa fie ok...
big_smile Estera ti-a deschis vre-o unu ochii sa vezi ce haios e? big_smile

5,325

Cat de multi sunt, Estera! sa iti traiasca!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)