5,226 (edited by george155 07-05-2010 22:46)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Some help...Astazi inainte sa le fac curatenie mi-a cazut cel mare...am constatat ca cuibul nu este prea bine construit...a cazut in picioare sper sa nu pateasca nimic.L-am urmarit cand ii faceam curatenie...este cam sperios ce e drept si eu am tras o sperietura....
Insa nu asta e "urgentza" daca o pot numi asa...cel mai mic are 4/5 zile cei drept a iesit cu o zi inainte din ou...este hranit insa nu mai creste...incredibil dar nu s-a dezolvoltat de la 2 zile deloc sau poate nu am observat prea bine...In orice caz a crescut f
putzin.

Bicica nu este din Romania...cauta la pet shop blocuri de mei sau ceva de genu parca asa se numesc...succes si eu trebuie sa ma duc cat de curand.

Apropo pentru cei cu puiutzi in afara faptului sa va traiasca...Pregatiti mancarea moale(ou fiert tare amestecat cu 2 linguritze de mar razulit si pesmet amestecat pana se intareste ar fi ideal dar puteti sa i le punetzi si separat+ putina salata+ putin mar + patrunej frunza de papapadie sau amestecuri din Pet shop special pentru ei cu conditia ca marca care le face sa fie buna si sa cititi bine ingrendientele)

Mai vorbim

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

5,227

felicitari tuturor care au puiuti si sa va traiasca  :bravo:  se pare ca se maresc familiile

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

5,228

super

1 nimfa :nimfa: , un caine :caine: o pisica :pisica: si 2 perusi :perus: :perus:

5,229

setris wrote:
deedee111 wrote:

off ce as vrea si eu sa iau

Sunt seminte de dughie, e dugie alba si rosie...eu le cumpar din Hornbach...se vand la manunchi si sunt ieftine, au atat albe cat si rosi...am vazut si la petshop-uri dar am impresia ca sunt mult mai scumpe si mai putine cantitativ.

uite ca ti-a mai explicat setris o data ce sunt si de unde sa le iei..aici se gasesc peste tot dar la noi nu stiu...

:floare: Georgiana :floare:

5,230

hmm   hmm

1 nimfa :nimfa: , un caine :caine: o pisica :pisica: si 2 perusi :perus: :perus:

5,231 (edited by oviliv79 08-05-2010 11:56)

asta va fi noua locuinta a celor 6 perusi pe care ii am  big_smile ...inca nu-i gata,dar va fi  wink
dimensiuni....L=1m/l=0.8m/h=1.7m

http://oviliv79.sunphoto.ro   -----Ovidiu----

5,232

Foarte frumoasa si spatioasa  :bravo:
Dia si Chipy nu mai razbesc cu puiutii cand iasa unul dupa mancare cand celalalt au o multime de comenzi iar puii piuiesc intruna cand le e foame.  smile Cel micut este numai jumatate din ceilalti se vede ca ceilalti 3 au crescut foarte repede. O sa pun si o poza in curand ca sa ii vedeti  big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,233

un inceput promitator! bafta, sa iasa cat mai repede o voliera frumoasa, care sa le placa peruseilor!

Adaugat: 08-05-2010 13:00

estera, cati puisori mai trebuie sa iasa din oute?

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

5,234

fff frumoasa si spatioasa  :bravo:  :bravo: 
Estera asteptam poze  :hihi:  cu puiutii  :heart:
(Vanesa)

5,235

multumim de urari  big_smile

felicitari Estera pentru cei 4 puiuti.....sa creasca mari si frumosi

@skypy...sa-ti iase toti puii din oua wink

http://oviliv79.sunphoto.ro   -----Ovidiu----

5,236

raluky4 wrote:

estera, cati puisori mai trebuie sa iasa din oute?

Mai sunt trei oute din care trebuie sa iasa puisori abia astept  big_smile

Adaugat: 08-05-2010 13:10

Am o intrebare daca cumva iasa toti 7 puiutii se pot descurca parintii cu toti sa le dea manacare si sa-i ingrijeasca ca mi se par cam multi ca deja masculul mananca intruna ca sa ii hraneasca pe toti 4 apai pe7  :wow:

Adaugat: 08-05-2010 13:12

O poza cu cei 4 mititei dupa cum vam promis tongue

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,237 (edited by george155 08-05-2010 14:13)

Estera nu iti poate raspunde nimeni la aceasta intrebare...Acum depinde si de pui ca daca sunt timizi si nu cer de mancare vor murii de foame.
Vei vedea ca masculul v-a incepe sa manance din ce in ce mai mult cu cat cresc si puii(mi-a spus cineva ca al lui ajunse-se sa manance 3 cutiutze pe zi si avea doar 5 ca mine)
Sa speram ca se vor descurca si ca le vei gasi stapani buni (asta daca nu vrei sa ii pastrezi ca sa iti deschizi discoteca  :bang:

Am o impresie ciudata ca cel mic nu mai creste neutral
Ca sa va faceti o impresie cam cat de mic este si are 3-5 zile :este ca cel din stanga sus aproape de centru de sub ceilalti al Esterei.
Sper ca cel mare sa fie bine dupa cazatura care a tras-o sad

5,238

multumesc george pentru raspuns oricum ii voi urmari sa vad daca is toti cu gusitele pline si daca va fi cazul voi adopta eu unul doi si le voi da sa pape cum am facut cu celalalt din prima serie de pui .
Sper ca sa creasca si cel mic al tau si cel mare sa fie bine Succes  :k:
PS: Poate ca nu iti dai seama ca cred creste pentru ca daca il vezi mai des nu iti dai seama ti se pare ca sta tot pe loc dar daca ar fi sa mai ai unul care sa iasa acuma din ou vei vedea ca e mult mai mare  wink

5,239 (edited by george155 08-05-2010 14:21)

Estera adica vrei sa zici ca ai crescut unul pana s-a facut mare yikes...poveste-mi si mie te rog  :hihi:
Mie seria trecuta mi-a murit singurul puiutz si celelalte oua le-am aruncat...femela se simtea rau si nu l-a mai hranit...am incercat insa nici nu stiam ce sa ii dau si mi-a murit in mana la mama.
Iar pe femela am tratat-o cu un antibiotic...credeam ca o pierd insa Doamne Doamne a avut grija de ea

5,240

george155 wrote:

Estera adica vrei sa zici ca ai crescut unul pana s-a facut mare yikes...poveste-mi si mie te rog  :hihi:

Prima data cand perusii mei au avut oute nu a iesit numai un puiut. Femela nu a avut experienta si nu prea a stiut sa se ocupe de el . Mai rau a fost ca in acea perioada s-a imbolnavit si masculul si a trebuit sa il separ ca sa nu se imbolnaveasca si femela si puiul. dupa ce l-am separat nu a mai avut cine sa mearga sa hraneasca femela si ea manca numai pentru ea iar puiului nu ii ducea de mancare. Am fost nevoita ca sa il iau eu sa il hranesc ca sa nu il vad cum moare saracutul de foame. Dupa cateva zile cat l-am hranit regulat femela a inceput din nou sa ii dea de mancare asa ca nu a mai trebuit sa ii dau cateva zile. Apoi iara femela nu ia mai dat si iarasi a trebuit sa-i dau sa pape si dupa vreo 4 zile n care iam dat din nou sa manance a murit sad( Mentionez ca noaptea il auzeam ca piuia intruna si avea un piuit ragusit si eu cred ca s-a racit luand raceala de la mascul si cum era micut ia fost fatala. sad(

5,241 (edited by george155 08-05-2010 14:39)

am inteles...nu cred ca trebuiau despartiti mai bine le administrai la amandoi niste antibiotic dar nu pus in apa....si asa evitai sa patzeasca ceva...in fine asta e..acum sa fie sanatosi puiutzii din tura asta forumul asta este unul dintre cele mai bune...multe persoane adunate cu un singur scop:Binele animalutzelor noastre

5,242

Heii  :hug:  Am observat ca peruselul meu  :perus:  se scarpina foarte des si isi da puful de pe el cu ciocul jos  :wow:  a inceput in cap sa-i creasca niste pene albe  :wow:  adica nu este puf , are o radacina groasa  hmm  Credeti ca naparleste?  hmm  hmm

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

5,243 (edited by AlinaVanesa 08-05-2010 17:16)

da,cred ca asta este ,naparleste  :perus:

5,244

Si eu sunt de parere ca naparleste smile

5,245

da naparleste si al me facea la fel... xD ce haiosi sunt cu penele alea sau ce's in cap albe...iar dupa perioada asta penajul li se face mult mai stralucitor xD creca nu ii mai dau salata....vad ca iar imi face moale...dar nu stiu cum sa-i obisnuiesc cu morcov...cum am spus si inainte acum nici mar nu mai vrea sa imi manance dapai ou si celelalte chestii ca (frunza de papadie,patrunjelu etc.)

5,246

A iesit al 5-lea pui  :blb:   :bravo:

5,247

sat traiasca  :perus:

skypy

5,248

Multumesc la fel  smile

5,249

Estera wrote:

A iesit al 5-lea pui  :blb:   :bravo:

bv estera, sa ai parte de ei...

La mine astazi a aparut primul puiut la perechea tanara. Maine trebuie sa apara la cea de-a doua pereche primul puiut. Vom vedea!

5,250

Multumesc Mihay . Felicitari si tie pentru puiut si ii asteptam si pe ceilalti sa-si scoata capusoarele din oute  :pup:
PS: Ai mei mai au doua oute din care trebuie sa iasa puiuti big_smile Abia astept sa-i vad pe toti ghemulet cum se baga unun celalalt sa nu le fie frig  smile