501

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

yoyo avea 4 luni kand l-am luat....pe deget nu prea statea mult, in skimb imi statea pe umar...la 7 zile dupa ce l-am cumparat,m-am pozat cu el pe umar...cam 2 luni jumate' a durat pana ce s-a obisnuit cu mine

yoyo

502

merci mult :pup: sa stiu si eu la ce ma astept de la asta al meu :rusine: :bang:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

503

Sa stii ca depinde la fel de mult si de personalitatea fiecaruia dintre perusi.Cateodata nu conteaza cate faci sa te apropii mai mult de el.Sunt perusi care in 3-10 zile stau pe capul tau, sunt perusi care in cateva luni se imblanzesc, si mai sunt perusi care oricat de mult te`ai chinui cu ei, nu se imblanzesc.Dar cu al tau, iloveamals, ai mari sanse :heart:

>>>>Alexandra<<<<

504

de ieri mi se urca singur pe deget :bravo: :bravo: astazi cand am venit de la scola l-am luat pe deget si l-am lasat putin prin casa, dar cand e liber ii e cam frica si nu sta pe deget tongue se va obisnuii el :pup:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

505

buna:D
de curand(o saptamana) mi`am cumparat si eu un perus
il cheama Cuchy si are 2 luni

http://i532.photobucket.com/albums/ee325/ddeennyy_2008/SP_A0902.jpg

http://i532.photobucket.com/albums/ee325/ddeennyy_2008/SP_A0901.jpg

http://i532.photobucket.com/albums/ee325/ddeennyy_2008/SP_A0903.jpg

I :heart: Cuchy

506

foarte frumos:X  chiar imi place ff mult.banuiesc ca e super bland.astept cateva poze cu colivia..daca se poate:)

507 (edited by deedee22 02-05-2009 16:10)

Multumesc!!...si sa sti ca ai dreptate...este foarte prietenos...
atasez si 2 poze cu cusca..m`am cedis sa iau o asa cusca pentru ca este mai mare...pentru perusi erau foarte mici si nu avea loc sa il chinui

http://i532.photobucket.com/albums/ee325/ddeennyy_2008/SP_A0924.jpg

http://i532.photobucket.com/albums/ee325/ddeennyy_2008/SP_A0917.jpg

:merci:

Adaugat: 02-05-2009 16:56

Am uitat sa precizez..i`am pus o oglinda.o hinta care are o oglinda mica, o crenguta si are o piatra alba pentru cioc ( desigur are si suportul de mancare si apa).Il las afara cand vrea el..usa e deschisa si cand ii e foame,a obosit sau ii e sete intra inapoi in colivie...cand se intuneca stie si intra in colivie si atunci ii inchid usita

imi sta in cap si pe deget..e un scump! :heart:

I :heart: Cuchy

508

Superb sati traiasca seamana putin cu cipy al meu doar ca el e mult mai mare  :bravo:

I love animals :heart:

509

fff frumos!!! sa ai grija de el si sa fie sanatos!!! si al meu (yoyo)la fel avea ceroma cand era mic...am crezut ca e baiat,dar dupa ce a naparilit bine, am descoperit ca e fata...dar,oricum,vorbeste....dupa ce i-am luat pereke, a fost tacuta o saptamana, insa acuma vorbeste continuu si face zboruri voioase prin camera...cred ca e tare multumita...cu nou-venitul se intelege bine, se curatza amandoi pe cap si se pupa...mai apoi il cearta si se uita urat la el cand mananca...de jucarii,inka nu-l lasa sa se atinga....nici de vreun os de sepie...iar daca il iau pe el pe deget, vine si ea si-l ciocaneste in cap...de gelozie....cu mine e la fel de afectuoasa....faptul k i-am luat pereke a schimbat-o in bine...vorbeste si mai mult....

yoyo

510

si eu care credeam ca daca ii iei pereche nu va mai vorbi smile ...al meu incearca sa zica puiu :wis: zice cam pe nas si nu se intelege bine...cred ca asta vrea sa zica :wow:

511

ai mei sunt batrani si nu vor mai vorbii niciodata aufost obisnuita femela sa zica sit(shit) adika  taci dar nici aia nu zice corect si iam invatat sa stea pe deget dar nu stau mult sad vreau si eu puiut dar mama zice ca inca nu:(

512 (edited by iloveanimals 02-05-2009 20:29)

daca mai incerci si ai rabdare...ii poti invata sa iti stea pe deget wink daca ei capata incredere in tine e mult mai bine :k:

513 (edited by OBlonda 03-05-2009 04:45)

smire wrote:

fff frumos!!! sa ai grija de el si sa fie sanatos!!! si al meu (yoyo)la fel avea ceroma cand era mic...am crezut ca e baiat,dar dupa ce a naparilit bine, am descoperit ca e fata...dar,oricum,vorbeste....dupa ce i-am luat pereke, a fost tacuta o saptamana, insa acuma vorbeste continuu si face zboruri voioase prin camera...cred ca e tare multumita...cu nou-venitul se intelege bine, se curatza amandoi pe cap si se pupa...mai apoi il cearta si se uita urat la el cand mananca...de jucarii,inka nu-l lasa sa se atinga....nici de vreun os de sepie...iar daca il iau pe el pe deget, vine si ea si-l ciocaneste in cap...de gelozie....cu mine e la fel de afectuoasa....faptul k i-am luat pereke a schimbat-o in bine...vorbeste si mai mult....

Nu are cum sa aiba ceromul la fel, yoyo il avea alb cu bleu, iar bleul ala ce`l au femelele cand sunt tinere, duc pe multi in eroare.Baietelul lui dee dee il are roz-movalui, ca puiul lui iloveamals :heart: .Se vede clar ca e baiat.Daca nu iti ziceam noi ca e fata si eu nu`mi storceam creierii sa argumentez ca e fetita, credeai si acum ca e baiat :bang:
Apropo, dee dee, foarte foarte frumos.Ce`mi plac moacele alea ale lor cand sunt mici :pup: De ce nu`i schimbi colivia, cu una mai mare, mi se pare impractica, in sensul ca daca sta puiul pe bat nu mai vede nimic,nici tu pe el, zici ca e cusca de hamsteri.Baza roz imi place, dar cea albastra de sus mi se pare in plus si incomoda neutral colivie ca a lui smire e perfecta.

Adaugat: 03-05-2009 05:18

iloveamals wrote:

si eu care credeam ca daca ii iei pereche nu va mai vorbi smile ...al meu incearca sa zica puiu :wis: zice cam pe nas si nu se intelege bine...cred ca asta vrea sa zica :wow:

:bravo: :bravo: :bravo: Bravo!! Tine`o tot asa! O sa`si dea el drumul la vorbit.
Repeta`i si tu "piciu" , e mai simplu cuvantul si`l invata mai repede.Ce nume ii ramane pana la urma?Te`ai hotarat?
Mai pune poze cu el :heart:

Adaugat: 03-05-2009 05:24

Dee dee, patrunjel mai rar, da`i marar mai mult daca ai.Patrunjelul e foarte bun, dar in cantitati mari le face rau.Nisip are? Le trebuie pentru digestie, cum le trebuie gainilor pamant hmm Os de sepie are? E mai bun ca acea piatra.Am auzit cativa ca le`au murit perusii de la acea piatra,varianta colorata, adica cu aroma de fructe.Dar de la os de sepie nu am auzit.ai incercat sa ii dai fructe, legume rase? Da`i un ou fiert tare, 15-20 min.pisat cu o furculita,o data pe saptamana.Iar coaja da`o printr`o rasnita de cafea ,ai grija sa cureti coaja de pielita inainte.Va iesi un praf, il amesteci cu legumele si fructele rase, sau cu nisip, e plin de calciu, ceea ce e important pentru ei.Sa`ti traiasca  ! :sanatate:

>>>>Alexandra<<<<

514

OBlonda wrote:

:bravo: :bravo: :bravo: Bravo!! Tine`o tot asa! O sa`si dea el drumul la vorbit.
Repeta`i si tu "piciu" , e mai simplu cuvantul si`l invata mai repede.Ce nume ii ramane pana la urma?Te`ai hotarat?
Mai pune poze cu el :heart:

o sa ii zic si "piciu" si nume ramane snowy big_smile nu prea il strig pe nume ii zic mai mult puiu :k:

Adaugat: 03-05-2009 11:18

:k:

Adaugat: 03-05-2009 11:22

:angel:

515

in prima era pui, in celelalte 2 e dupa naparlire....

acum am o problema cu kuky...pe langa faptul ca face caca super-lipicios,de nu se ia cu nimik...zilele astea l-am luat pe deget si penele ii miros urat...ca a peshte....l-am spalat k am zis ca e de la pet-shop asa...si dupa alte cateva zile ,am observat ca are acelasi miros...daca pe yoyo il pup,k nu miroase a nimik, kuky miroase a fulgi imputiti.....de la distantza,nu....ci doar daca ma apropii de el...de la ce sa fie?!

Adaugat: 03-05-2009 11:31

atunci sa-i ramana numele PUIU'

yoyo

516

smire tu i-ai taiat unghiile lui yoyo? hmm

517 (edited by smire 03-05-2009 10:57)

i-am taiat....dar se vedea ff bine unde e linia aia rosie...cred ca 1,5mm...atata i-am taiat

yoyo

518

si la mine se vede ff bine...cu ce i-ai taiat? ai pus-o in prosop? s-a zbatut?

Adaugat: 03-05-2009 12:01

sa ne prezinti si noua perusul :sanatate:

519

Felicitari pt. puiut iloveamals! :heart: E f. frumos! :heart: Felicitari si tie Dee Dee, e f. frumos si perusl tau, are o moaca asa de draguta! :heart: Colivia e f. interesanta dar partea albastra nu mi se pare practica! :k: :heart: :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

520

eu nu prea sunt de acord cu colivia:( e de rozatoare..si..nu stiu daca lui ii place asa mult:)

521

Superbe fotografii mai pun si eu doua facute astazi cu Bella pe floare

522

iloveanimals, ce i ai pus sa manance la perusel?:)

523

Mda...eram si eu bucuros astazi ca ma duc la targul de animale sa'mi iau un perus si ai mei mau descurajat. Inainte sa ma nasceu ei au mai avut papagali si cica fac galagie ( dar asta nu e o problema ) si ca emana u fel e praf alb si nu mai stiu ce, eh, urmeaza sa'mi iau unul saptamana asta. Imi pare rau totusi ca nu l'am cumparat din Targul de animale.

524

alex_iasi2005 wrote:

iloveanimals, ce i ai pus sa manance la perusel?:)

pai...mai multe smile
am amestecat mar razuit, morcov razuit, castravete razuit si am pus pe deasupra niste mei :k:  dar nu mananca chiar asa mult neutral la inceput a ciugulit putin si atunci cand am pus meiul pe deasupra neutral

525

ia-ti din tirg....ca la pet-shop nu prea gasesti puiutzi....plus k e mai ieftin in targ si crescatorii te vor ajuta sa-ti alegi fetitza sau baiat...la pet-shop nu stiu nimik despre papagali...pe mine au vrut sa ma imbrobodeasca la era cu 3 fete...dar,deh, acum le cunosteam si mi-am luat singura baiatul....tre' sa-l iei de mic ca sa-l imblanzesti usor, mai ales ca n-ai experientza....ce sa emane?! doar daca esti alergic la pene ,sa nu-ti iei,......cand se curatza le cade un pic de "matreatza"...si aia da alergii la unule persoane (putine)........insa daca te stii alergic, nu-ti lua...

yoyo