Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
se rezolva necunoscuta... in weekend daca vrei, stii prea bine situatia mea...
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
se rezolva necunoscuta... in weekend daca vrei, stii prea bine situatia mea...
astazi eu am plecat la scoala, mama la servici si doar tata era acasa, dar nici acum nu a venit de la un prieten de-al lui. asa. Prostu de fratemiu a luat papagalul si i-a dat drumul prin camera lui. s-a adus in frigider a luat laptele si l-a pus in pahar, lasandu-l in camera unde era perusul...el s-a dus la baie[fratemiu] a ramas perusul sigur, s-a dus la lapte s-a bagat in pahar si s-a spalat. Cand am venit acasa l-am vazzut pe pat abia mai putea zbura, acum l-am uscat eu ca era ud fleasca, are ceva daca s-a spalat in laptele ala perusu :cry::cry:? :-ss
Hehe !!! Anny, nu cred ca ai de ce sa iti faci griji. E doar o peripetie.
In ceea ce priveste greutatea in zbor... e apatic cumva..? Ai observat vreo schimbare? Nu mai mananca.. nu canta.. nu mai e activ? Eu as explica faptul ca ii era greu sa zboare datorita greutatii penelor ``inmuiate`` in lapte.
Pentru orice eventualitate, fii atenta la comportamentul :perus: tau in urmatoarele 24 de ore.
A vazut si el reclama la Dove, si i s-a facut pofta de scaldat in lapte.
are ceva daca s-a spalat in laptele ala perusu :cry::cry:? :-ss
o sa aiba penele mai catifelate :hihi:
singura problema e sa nu raceasca...dar banuiesc ca nu e cazul,fiind in casa
Iubi al meu, cand e afara... pune stapanire pe colivia Rosellei, si cam da tarcoale si pe la mancarea acesteia. Din cate stiu eu, semintele de floarea soarelui sunt prea grase pentru el, nu?
Are o personalitate mare mandru... intra in colivie si nu ii mai da voie lui Paco sa intre. Are o gura mare... doboara Rosella din 2 triluri. )
Hehe !!! Anny, nu cred ca ai de ce sa iti faci griji. E doar o peripetie.
In ceea ce priveste greutatea in zbor... e apatic cumva..? Ai observat vreo schimbare? Nu mai mananca.. nu canta.. nu mai e activ? Eu as explica faptul ca ii era greu sa zboare datorita greutatii penelor ``inmuiate`` in lapte.Pentru orice eventualitate, fii atenta la comportamentul :perus: tau in urmatoarele 24 de ore.
A vazut si el reclama la Dove, si i s-a facut pofta de scaldat in lapte.
ahha , era de la penele inmuiate, acum mananca, nu are nimic ,,, dar eram ingrijorata ca poate are un efect rau acel lapte pentru pielea lui.. :perus:
bine ca nu are nimic perusul tau anny,azi m-am gandit sa iau scarita cu oglinda si zorzoane(jucarie speciala pentru perusi)si i-am pus-o fetei la nivelul pieptului(eu tine-am scarita)si a avut curajul sa se joace cu zorzoanele si cand a vazut ca nu seintmpla nimic si e totul bine s-a urcat pe oglinda si dadea bucuroasa cu ciocul,o plimbam prin colivie cu scarita si tare bucuroasa era,am incercat si cu un pix la nivelul pieptului dar nu a vrut si eu am bagat un deget intre spatiile scaritei(barilor de la scarite) si m-a ciupit dar foarte usor si era atrasa de degetul meu si se uita ciudat si ciupea incet,ca sa nu ma doara,o sa mai incerc asa pana se v-a obisnui cu joaca cu oglinda si apoi voi pune doar degetul sa vad daca vrea :heart:
Adaugat: 30-04-2010 00:00
uite asa arata scarita mea numai ca este pe portocaliu,mihay la ce pret iti vinzi perusi si de la cate saptamani ii vinzi?vad ca mai ai 3,dupa ce se vand acestia 3 o sa mai ai pui de perusi? :heart:
uite asa arata scarita mea numai ca este pe portocaliu,mihay la ce pret iti vinzi perusi si de la cate saptamani ii vinzi?vad ca mai ai 3,dupa ce se vand acestia 3 o sa mai ai pui de perusi? :heart:
exact asa am si eu scarita la perusi odar ca este mov :hihi:,la perusii mei le place,se urca pe ea,se joaca cu bilutele si se mai si uita in oglinda...
mihay la ce pret iti vinzi perusi si de la cate saptamani ii vinzi?vad ca mai ai 3,dupa ce se vand acestia 3 o sa mai ai pui de perusi? :heart:
perusii ii vand la pretul de 30 lei/buc pe la varsta de 5-6 saptamani!
in 2 saptamani voi avea iarasi puiuti de la 2 perechi...
cred ca cel incercuit cu rosu nu este fertil
Mihai sunt foarte frumusei micutii tai ... multa bafta si cu a doua serie
Mihay, cate penite colorate ai in cuiburi. foarte frumos.
mainainte m-am dus sa vad ce fac perusii. am stat langa colivie, am vorbit cu ei, i-am ascultat cum canta...Piki(baiatul) tot scotea niste sunete ciudate,canta si incerca sa repete ce spuneam eu dar nu putea :hihi:, Perla(fetita) se ascundea dupa el cand ma uitam la ea si isi tot curata penele...sunt doi frumusei, vad ca s-au acomodat f repede cu noi,nu le este frica de Terra(pisica),cand merge si se uita la ei doar stau acolo, se uita ei la ea,nu sunt speriati de loc.am observat ca doar cand trec cu viteza pe langa colivie incep sa tremure si se sperie putin ,dar voi incerca sa nu mai fac asta pt ca ii speriu.insa chiar daca ma duc si ma uit la ei,canta ,cand stau langa colivia lor,si ma uit la ei incep sa cante si mai frumos amandoi :perus:
(Vanesa)
ce frumos, vanesa! :bravo: ma bucur ca micutii tai s-au acomodat cu tine!
mihay sunt foarte frumosi puiutii tai :heart: au niste culori superbe.si eu cred ca oul incercuit nu este fertil
mihay sunt foarte frumosi puiutii tai :heart: au niste culori superbe.si eu cred ca oul incercuit nu este fertil
cum ti-ai dat seama de asta? :sol:
andreea7 wrote:mihay sunt foarte frumosi puiutii tai :heart: au niste culori superbe.si eu cred ca oul incercuit nu este fertil
datorita culorii... si-a pierdut culoarea initiala..
bicica wrote:andreea7 wrote:mihay sunt foarte frumosi puiutii tai :heart: au niste culori superbe.si eu cred ca oul incercuit nu este fertil
datorita culorii... si-a pierdut culoarea initiala..
aaa ok.nu stiam,mai invat si eu :blb:
super ei bine,am aflat si eu ceva nou ,dar chiar nu inteleg eu acum sunt la tara si m-am imprietenit cu gainile mele,stau sa le mangai si cand ma vad(chiar daca dorm)vin la mine si vor sa intru,cand intru stau sa le mangai(mancare le dau dar nu prea vor sa manance)si nu pot sa ma imprietenesc cu propii papagali,cum vine asta? pana si gastele stau sa le mangai pe cioc,cainii nici nu mai zic,cand ma vad ma darma de bucurie,pisicile stau si vin cu mine prin toata curtea,fug de ele si ele fuga dupa mine,si trebuie sa le mangai ca nam ce face(nu ca nas vrea sa le alint dar am multaaa treaba) pana si cand intru la porci si ei stau sa ii mangai(sunt puii voi face poze cu animalele mele si voi pune,dar propii mei papagali nu stau sa ma joc cu ei? simt ca inebunesc
:furios: va rog daca se poate sa imi ziceci de ce ei nu stau la mine si celelalte animale ma iubesc :cry:
perusii mei naparlesc.Este posibil ca din aceasta cauza ei sa fie putin mai apatici??
perusii mei naparlesc.Este posibil ca din aceasta cauza ei sa fie putin mai apatici??
Nu stiu ce sa zic si perusa mea acum naparleste si i se duc dungutele de pe cap dar ma ingrijoreaza ca doarme cu capul atarnat in jos ca si cum ar fi suparata si mai sta din cand in cand infoiata . De mancat mananca si se joaca dar nu stiu de ce sta suparata :sol:
De ce unii perusi au ca un fel de inel pe piciorus>?ce semnifica? [cele din petshop?] al meu nu are... si as vrea un inelus din acela pt el.
daca vorbesti de inelele acelea care se pun la picior, sa stii ca se folosesc pt. identificare!
super ei bine,am aflat si eu ceva nou
,dar chiar nu inteleg eu acum sunt la tara si m-am imprietenit cu gainile mele,stau sa le mangai si cand ma vad(chiar daca dorm)vin la mine si vor sa intru,cand intru stau sa le mangai(mancare le dau dar nu prea vor sa manance)si nu pot sa ma imprietenesc cu propii papagali,cum vine asta? pana si gastele stau sa le mangai pe cioc,cainii nici nu mai zic,cand ma vad ma darma de bucurie,pisicile stau si vin cu mine prin toata curtea,fug de ele si ele fuga dupa mine,si trebuie sa le mangai ca nam ce face(nu ca nas vrea sa le alint dar am multaaa treaba) pana si cand intru la porci si ei stau sa ii mangai(sunt puii voi face poze cu animalele mele si voi pune,dar propii mei papagali nu stau sa ma joc cu ei? simt ca inebunesc
![]()
:furios: va rog daca se poate sa imi ziceci de ce ei nu stau la mine si celelalte animale ma iubesc :cry:
deedee e aproape imposibil sa comparti caracterele animalelor intre ele,perusii tai sunt..un caracter mai dinamic si salbatic,pe cand animalele de curte au vazut oameni des..si sunt obisnuiti cu ei.
perusilor le trebuie rabdare mai ales
tot o sa reusesti pana la urma
sunt de acord cu didika! sigur vei reusi!
daca vorbesti de inelele acelea care se pun la picior, sa stii ca se folosesc pt. identificare!
ahaa :sol:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus