5,101

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

estera felicitari,eu inca mai sper ca perusii mei sa faca pui dar baiatul are 6 luni si fata nu stiu,ce sa ma fac?cum as putea sa stiu cate luni are fata ? si va rog daca ma pteti ajuta in legarura cu sexul lor,multumesc anticipat :pup:

5,102

deedee111 wrote:

estera felicitari,eu inca mai sper ca perusii mei sa faca pui dar baiatul are 6 luni si fata nu stiu,ce sa ma fac?cum as putea sa stiu cate luni are fata ? si va rog daca ma pteti ajuta in legarura cu sexul lor,multumesc anticipat :pup:

par baietei amandoi smile dar cum si eu sunt incepatoare in domeniul asta las pe cei mai experimentati sa-si dea cu parerea

:floare: Georgiana :floare:

5,103

din cate vad eu toata lumea vrea pui .. nu e asa de simplu pe cat pare big_smile

5,104 (edited by deedee111 27-04-2010 22:31)

off daca sunt baieti ce sa ma fac?ca nu mai pot  lua inca 2 fete :cry: eu chiar as vrea pui si stiu ca nu e usor dar... as fi vrut puisori, ieri i-am lasat afara din colivie si au stat  toata noaptea si acum doar acum au intrat cu chiu cu vai si nu au avut probleme veseli dar baiatul este racit de 3 saptamani,respira greu de se aude,afara canta dar in colivie nu canta,si i-am dat 2 serii de medicamente,fara rezultat,sinu mai vreau sa ii dau medicamente ca am citit ca mai bine numulte medicamente si nu i-am mai dat,azi ma lasat sa il mangai pe piciorus si burtica(mirare mareeeeeee)am fost ingrozita ca el de cand l-am cumparat nu statea nici sa te uiti la el,deci clar e bolnav ca asta nu e posibil sa ma lase sa il ating si daca fata a vazut ca baiatului nu ii fac nimic rau s-a gandit sa stea si ea la mangaiat smile dar m-a ciupit putin ca nu ii placea sa o mangai,dar baiatul clar e bolnav si nu stiu ce sa fac,atunci inainte sa ii dau medicamente credeam ca moare asa de rau facea :cry: va rog daca puteti sa imi recomandati ceva fara medicamente,ca nu cred ca mai rezista mult imi e foarte frica ca il iubesc :cry: :cry: si va rog sa ma scuzati pentru aceste mesaj lung :pls: :cry:

5,105 (edited by cristime 28-04-2010 10:22)

deedee111 wrote:

off daca sunt baieti ce sa ma fac?ca nu mai pot  lua inca 2 fete :cry: eu chiar as vrea pui si stiu ca nu e usor dar... as fi vrut puisori, ieri i-am lasat afara din colivie si au stat  toata noaptea si acum doar acum au intrat cu chiu cu vai si nu au avut probleme veseli dar baiatul este racit de 3 saptamani,respira greu de se aude,afara canta dar in colivie nu canta,si i-am dat 2 serii de medicamente,fara rezultat,sinu mai vreau sa ii dau medicamente ca am citit ca mai bine numulte medicamente si nu i-am mai dat,azi ma lasat sa il mangai pe piciorus si burtica(mirare mareeeeeee)am fost ingrozita ca el de cand l-am cumparat nu statea nici sa te uiti la el,deci clar e bolnav ca asta nu e posibil sa ma lase sa il ating si daca fata a vazut ca baiatului nu ii fac nimic rau s-a gandit sa stea si ea la mangaiat smile dar m-a ciupit putin ca nu ii placea sa o mangai,dar baiatul clar e bolnav si nu stiu ce sa fac,atunci inainte sa ii dau medicamente credeam ca moare asa de rau facea :cry: va rog daca puteti sa imi recomandati ceva fara medicamente,ca nu cred ca mai rezista mult imi e foarte frica ca il iubesc :cry: :cry: si va rog sa ma scuzati pentru aceste mesaj lung :pls: :cry:

De ce vrei pui,nu ai 2 papagali deja? Ai loc destul? O colivie normala pentru 2 perusi nu e suficenta pentru alti 3-7 perusi. :perus:

P.S : Preventiv nu le pune cuib decat dupa 1 an dupa ce ia-i luat,o femela mica poate sa moara din cauza ca ramane oul blocat. Mai bine asteapta,sa creasca mari,sa se iubeasca si dupa sa ai pui.

:rock:

5,106

deedee111 wrote:

Greu de spus, daca le-ai face poze dinspre geam ar fi mai bine, asa sunt facute contre luminii si mi-e foarte greu sa-mi dau seama ce sunt, cel albastu pare a fi femela, de cel galben nu sunt sigura ( tind sa cred ca tot femela ), oricum sunt tineri , sub 9 luni.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

5,107

mihay28 wrote:

din cate vad eu toata lumea vrea pui .. nu e asa de simplu pe cat pare big_smile

bn zis mihai big_smile

skypy

5,108

sa va prezint gasca mea de perusi...din pacate se pare ca am o fetita si 3 baieti...unu trebuie schimbat big_smile

http://oviliv79.sunphoto.ro   -----Ovidiu----

5,109

frumos sat traiasca :perus: :bravo: :bravo: :merci:

skypy

5,110

cam mica cusca!!Eu in una ca aceea deabia am putut sa tin doi!!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

5,111

iancumarian wrote:

cam mica cusca!!Eu in una ca aceea deabia am putut sa tin doi!!

stiu ca e mica cusca....dar e cusca de transport.....acum sunt cazati intro colivie spatioasa,si curand intro minivoliera:D

5,112 (edited by AlinaVanesa 28-04-2010 20:22)

sunt fff dragutzi sa-ti traiasca,cea/cel alb/a seamana parca ar fi gemeni cu Perla a mea...cea din poza e Perla dar poza nu e prea clara sad
(Vanesa)

5,113

oviliv79 wrote:

sa va prezint gasca mea de perusi...din pacate se pare ca am o fetita si 3 baieti...unu trebuie schimbat big_smile

Foarte frumosi sa-ti traiasca

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,114

oviliv,ar trebuii sa ii lasi mereu liberi[in caz ca nu aveai o colivie mai mare],si ei stateau numai afara si se simteau bine.
oricum intrau in colivie pt. mancare apa,si chiar si pt. dormit daca se simteau confortabil.

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

5,115

deci eu una inebunesc mad am fost azi la doctor pentru verificare si i-a mai dat o serie de medicamente dar nu i-o dau ca prea il indop cu atatea medicamente,asistentul veterinarului a mentionat ca e baietel si veterinarul a zis ca e fetita,am mai intrebat pe cineva mia zis ca e baietel,a mai intrebat pe persoane cu perusii mi-au zis ca e fetita,aici unii zic ca e baiat si unii ca e fata  adica pana la urma ce este? :sol: NEUTRU ca altfel nu pot sa zic,ori fata ori baiat :cry: sad

5,116

didika1 wrote:

oviliv,ar trebuii sa ii lasi mereu liberi[in caz ca nu aveai o colivie mai mare],si ei stateau numai afara si se simteau bine.
oricum intrau in colivie pt. mancare apa,si chiar si pt. dormit daca se simteau confortabil.

dar eu vreau sa-i tin afara tot timpul into minivoliera destul de spatioasa pentru 4 perusi:)

5,117

deedee111 wrote:

deci eu una inebunesc mad am fost azi la doctor pentru verificare si i-a mai dat o serie de medicamente dar nu i-o dau ca prea il indop cu atatea medicamente,asistentul veterinarului a mentionat ca e baietel si veterinarul a zis ca e fetita,am mai intrebat pe cineva mia zis ca e baietel,a mai intrebat pe persoane cu perusii mi-au zis ca e fetita,aici unii zic ca e baiat si unii ca e fata  adica pana la urma ce este? :sol: NEUTRU ca altfel nu pot sa zic,ori fata ori baiat :cry: sad

Astepti pana creste mare si ai sa vezi atunci ce culoare are, maro sau albastru.

:rock:

5,118

Are persusul voie sa manance /\ papadie? Voi le-ati dat alor vostri?

Simo

5,119

necunoscuta wrote:

Are persusul voie sa manance /\ papadie? Voi le-ati dat alor vostri?

da are voie dar numai frunzele de la papadie wink

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,120

poze cu puiutii mei... doar 3 au mai ramas, din care poti sa-ti alegi unul "necunoscuta"...
cel din mijloc tind sa cred ca e baiat, iar ceilalti cred ca sunt femele...

Adaugat: 29-04-2010 17:13

inca 3 poze...

5,121

foarte frumosi Mihay.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

5,122

Vaaai Mihai sunt superbi mai ales cel din mijloc imi vine sa-i pap de draguti ce sunt :pup:
PS: Ce culori au avut parinti ? :rusine:

5,123

tatal a fost galben ca cel din dreapta si mama albastra.. smile .. nu mi-a iesit niciun puiut albastru, 4 galbeni si 2 verzi smile

5,124 (edited by necunoscuta 29-04-2010 17:56)

Fetita galbena.. acuma eu spun ca al meu e mascul.

Frumosi foc, galbiorii. big_smile

Simo

5,125

mihay28 wrote:

tatal a fost galben ca cel din dreapta si mama albastra.. smile .. nu mi-a iesit niciun puiut albastru, 4 galbeni si 2 verzi smile

Interesant ca nu este niciunul albastru dar oricum sunt minunati :pup: