Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
setris,ce mogaldetze scumpe.Sa fie sanatosi si sa faca mari si frumosi. :pup:
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus: ~ Ramona ~ :perus:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
setris,ce mogaldetze scumpe.Sa fie sanatosi si sa faca mari si frumosi. :pup:
Astazi am fost intr-un pet shop si am vazut niste minunatii de perusi!!!!! :pls: Erau mai multi intro colivie mare,dar aveau fiecare perechea lui cu care se pupau :rusine: !erau asa de scumpi! :pup: nu am vazut niciodata perusi in realitate....!dar jur,ca daca as fi fost hotarata ca vreau sa am papagali,mi-as fi luat o pereche de acolo fara sa clipesc! :angel: deocamdata nu m-am hotarat daca vreau sa-mi iau papagali si nu vreau sa fac un pas gresit! vreau sa fiu % sigura ca o sa am tot timpul din lume pentru ei,ca o sa am posibilitatea sa le dau mancare de calitate etc....Nu vreau sa-mi iau un papagal si sa stea chinuit saracul pentru ca nu as avea timp sau alte chestii...
Oricum,ma gandesc din ce in ce mai serios la asta!
azi am observat ca Perla (perusha) are 3 nari , adica are 3 gaurele pe partea carnoasa de deasupra ciocului , pe ceroma. are doua normal si una un pic mai jos in partea stanga... oare de ce?
Astazi am fost intr-un pet shop si am vazut niste minunatii de perusi!!!!! :pls: Erau mai multi intro colivie mare,dar aveau fiecare perechea lui cu care se pupau :rusine: !erau asa de scumpi! :pup: nu am vazut niciodata perusi in realitate....!dar jur,ca daca as fi fost hotarata ca vreau sa am papagali,mi-as fi luat o pereche de acolo fara sa clipesc! :angel: deocamdata nu m-am hotarat daca vreau sa-mi iau papagali si nu vreau sa fac un pas gresit! vreau sa fiu % sigura ca o sa am tot timpul din lume pentru ei,ca o sa am posibilitatea sa le dau mancare de calitate etc....Nu vreau sa-mi iau un papagal si sa stea chinuit saracul pentru ca nu as avea timp sau alte chestii...
Oricum,ma gandesc din ce in ce mai serios la asta!
vad ca esti din craiova.in ce petshop ai fost?ma mir sa vezi pe la noi perusi( pasari in general) care sa arate bine in petshop'uri...
cateva poze cu perusi mei ca nu am activat de mult pe forum :perus::perus:
sa iti traiasca! sunt tare frumosi dar e unu care e dea dreptul superb , e cel deschis la culoare. :perus:
da mersi la fel cel alb e de la magazim iar restul din productie proprie
eu cred ca sunt baietei dar se pare ca te-ai lamurit,foarte frumosi puii tai,uitati pe ai mei
Sunt foarte frumosi sa-ti traiasca
Adaugat: 27-04-2010 17:37
:hihi: Crestem mari. :k:
:bd:
vai ce scumpici mici sa-ti traiasca si sa fie sanatosi ca sa te poti bucura de ei :pup:
PS: Abia astept sa imi iasa si mie mogaldetele :pls:
Adaugat: 27-04-2010 17:38
cateva poze cu perusi mei ca nu am activat de mult pe forum :perus::perus:
Foarte frumosi .Succes la puiuti :k:
Adaugat: 27-04-2010 17:40
In dupamasa asta Dia a facut al 8-lea out :wow: cate are de gand sa faca oare ca si asa este epuizata ?
la mine are 5 outze din cate stiu un perus sanatos depune intre 4 si 9 oua :perus:
crazyang3lc wrote:Astazi am fost intr-un pet shop si am vazut niste minunatii de perusi!!!!! :pls: Erau mai multi intro colivie mare,dar aveau fiecare perechea lui cu care se pupau :rusine: !erau asa de scumpi! :pup: nu am vazut niciodata perusi in realitate....!dar jur,ca daca as fi fost hotarata ca vreau sa am papagali,mi-as fi luat o pereche de acolo fara sa clipesc! :angel: deocamdata nu m-am hotarat daca vreau sa-mi iau papagali si nu vreau sa fac un pas gresit! vreau sa fiu % sigura ca o sa am tot timpul din lume pentru ei,ca o sa am posibilitatea sa le dau mancare de calitate etc....Nu vreau sa-mi iau un papagal si sa stea chinuit saracul pentru ca nu as avea timp sau alte chestii...
Oricum,ma gandesc din ce in ce mai serios la asta!vad ca esti din craiova.in ce petshop ai fost?ma mir sa vezi pe la noi perusi( pasari in general) care sa arate bine in petshop'uri...
In craiovitza noua, in piata...de fapt nu era chiiar un pet shop...era un magazin cu articole de pescuit dar aveau acolo si mancare de papagali si mai multe chestii...si perusi !sincera sa fiu,nu m-am dus prin niciun pet shop si chiar mi doream asta foarte mult!nici eu nu stiam sa fie in craiova,doar in piata chiriac am auzit ca ar fi animalutze,dar nu am ajuns nici pe acolo sa vad exact ce este...Eu am fost in trecere azi si asa cum i-am vazut eu,aratau bine,mie mi-au placut!Daca ai drum si esti prin apropiere,poti trece pe acolo sa-i vezi...poate ai si mai multa experienta! :k: pe langa magazinul este si o farmacie umana si peste drum sunt magazine cu din astea de vopsit...gasesti tu! :k: aaa,am uitat...si era 40 ron un perus..
la mine are 5 outze din cate stiu un perus sanatos depune intre 4 si 9 oua :perus:
Cand a facut data trecuta oute a facut numai 5 acum nu stiu de ce a facut cu 3 mai mult sper sa nu mai faca si sa fie totul bine :pls:
nu te teme nu se va intapla nimic dar pe zi ce trece femela are tot mai multe oua cum se zice (bune)
din care vor iesi pui si vor scadea numarul oualor din care nu va scoate pui
Setris sunt foarte frumosi sa creasca cat mai mari ...
Skipi ai o intreaga crescatorie sa iti traiaca toti si sa ai cat mai multi ....
Estera :succes: cu outele .... sa speram ca vor iesi din toate puiuti sanatosi
da msms la fel it urez si eu
de cateva zile am observat ca cipy scoate niste sunete ciudate cand spal vasele parca ar incerca sa zica ceva...eu il strig pe nume si el incearca sa ma imite!mi se pare totusi cam devreme sa vrea sa vorbeasca,il am de 2 sapt si el are aproape 2 luni!cam la cate luni poate vb un perus?
Eu cred ca vrea sa faca baie .... daca scoate acele sunete cad ai drumul la apa ....
Si ai mei fac o galagie foarte mare cand vor sa se balaceasca
pai i-am facut si baitza zilele trecute!cand imi aduc aminte si acum ma apuca rasul..a fost prima data si m-am speriat cand l-am vazut asa ''ciudat'' :hihi: am luat repede feonul si l-am uscat (l-am dat la minim)!il las afara din colivie dar nu vine acolo la mine,am incercat sa-l iau eu sa-l duc sub aba si nu vrea.sta nemiscat pe colivie se umfla in pene si asteapta sa-i raspund cand el zice ceva si apoi iar mai zice altceva
Lasa-l pe el sa isi dea seama ca acolo e apa si poate sa faca baita ... la ai mei le-a luat ceva vreme dar acum daca nu sunt singuri nu fac baita
In dupamasa asta Dia a facut al 8-lea out :wow: cate are de gand sa faca oare ca si asa este epuizata ?
cate luni are? :perus:
anny1997 poate cati anisori de obicei perusi incep ssa se reproduca dupa 1 an
Anny e recomandat dupa 1 an si din cate stiu ai Esterei sunt la a doua tura de oute ...deci au mai mult de 1 an
aha... doar intrebam.. ca sunt noua in domeniul "perusi"
)) :heart:
nui nimik deaia este acest forum sa invet lucruri noi
Asa inveti din experientele altora
Va multumesc
Anny perusii mei au 3 ani si are dreptate Ella deja sunt la a doua tura de oute
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus