4,301

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

buna lume. sunt noua pe aici si ma si eu nevoie de putine sfaturi despre perusi.
ieri am gasit un perus galben, afara in frig si l-am luat la mine acasa.
i-am cumparat o colivie cu o oglinjoara, inel, recipiente pentru apa si mancarica. i-am luat si mancare pentru el.
posibil ca micutul sa fi fugit de la cineva recent..deoarece la frigul de afara nu cred ca rezista mai mult de 1-2 zile.
problema este ca nu imi dau seama ce este...femela sau mascul..deoarece in zona ciocului este si crem si are si nuante de albastru.
alta problema ar fi ca nu stiu ce sa-i fac sa fie mai increzator.este foarte speriat...
se sperie cand ma apropii de el..vreau sa-i dau o bucata de mar dar se duce in partea opusa.
este foarte linistit, nu face mai deloc galagie(azi cand am fost plecata, matusa l-a auzit ciripind de cateva ori, deci e un semn bun).
cred ca este si trist...pentru ca nici vioi nu prea este. poate trec pe la un veterinar cu el sa fiu sigura ca este sanatos.
daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi...este primul perus.

4,302

Bine ai venit printre noi Kitty :pup: . Cred ca e  baietel si a avut foarte mare noroc cu tine ca l-ai gasit pe frigul asta wink este foarte bine ca are si jucarioare.  Cu timpul nu va mai fi asa speriat si poate va fi si mai vorbaret dar trebuie sa se acomodeze. Din poze am vazut ca are ceva la picior , o zgarietura sau ceva neutral Sa-ti traiasca si sa ai grija de el :pup:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

4,303

bine ai venit kitty :hug: sa'ti traiasca micutul si sa ai grija de el :pup:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

4,304

Bun venit printre noi kitty! :hug: Te felicit ca nu ai trecut cu vederea peste acesta biata fiinta. :bravo: Sa ai grija de el.I-ai pus un nume? :perus:

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

4,305 (edited by star0kitty 09-03-2010 19:31)

multumesc mult fetelor:pup:
a avut mare noroc micutul pentru ca am trecut atunci...in zona aia stiam ca sunt 2 pisici.
maine sau joi o sa il iau la un veterinar sa il consulte sa stiu ca este sanatos.
chiar nu am reusit sa-i pun un nume. nu vreau sa-l numesc coco sau alt nume comun...vroiam ceva interesant.
initial ma gandeam la tweety ...dar parca nu  l-as numi asa....ar mai fi goldy...mai ma consult cu lumea sa vad ce combinatii mai gasesc big_smile

as mai avea o intrebare. eu l-am pus pe micut in camera in care stau mereu...dar doarme tata in ea...si problema e ca mai sforaie. o sa fie o problema pentru papagal?

4,306 (edited by cutegirl 09-03-2010 19:51)

Nu cred, si rossella mea sta in camera unde dorm parinti si nu are probleme, doarme dus :nani:

4,307

bine ai venit printre noi kitty :pup: cred ca perusul tau e femela,dar asteapta si parerea celor care sunt mai experimentati wink

4,308

eu zic ca e baiat dar pozele nu sunt clare. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,309 (edited by cutegirl 09-03-2010 20:39)

Orice ar fii e importan ca acum are un stapan care il iubeste big_smile

4,310 (edited by star0kitty 09-03-2010 20:44)

nu stiu ce este cu el...nu schiteaza nimic...nu se misca prin colivie..sta intr-un singur loc....nu scoate nici un sunet. cred ca o sa ii ia ceva timp pana se va acomoda cu mine,cateva zile.
cred ca este foarte trist si duce lipsa celuilalt stapan. chiar nu stiu cum sa procedez.
eu o sa am in continuare grija de el...stau cu el si ii vorbesc, incerc sa-i dau cate  un fruct o leguma ceva, ca poate isi da seama ca nu-i vreau raul.

si in poza..pata aceea de pe piciorus e doar murdarie.

4,311

Pana se acomodeaza va dura timp da-i drumul prin casa pentru ca altefel va crede ca l-ai salvat ca sa-l tii in cusca.D-i drumul prin casa ca sa se acomodeze cu incaperea. :perus:

4,312

ai lumina in camera in care se afla acum? Exact la fel facea si al meu unde l-am pus prima oara, intr-o camera putin luminata in primele 2 zile. Apoi l-am mutat in living si totul e ok. smile

Keep your game tight.

4,313 (edited by star0kitty 09-03-2010 20:58)

am incercat azi sa-i dau drumul...dar nu vrea. ma gandeam sa-l iau in mana si sa-l scot..dar am zis ca poate il sperii mai mult. ...l-am lasat cateva minute cu usita ridicata..si am plecat din incapere dar degeaba,
o sa mai incerc maine sa ii dau drumul sa vad cum reactioneaza. dar parca mi-e si frica pentru ca daca se duce pe mobila nu prea o sa am cum sa-l iau de acolo(mobila este foarte inalta..pana aproape de tavan si incape lejer acolo).

lumina am in camera. am stat cu lumina aprinsa pana acum 5 minute.
maine mai fac niste oze mai clare cu el ca astea au fost facut cu telefonul.

4,314

Nu stiu ce sa zic...mai bine il duci la veterinar sa vezi daca e bolnav si sa afli mai multe chesti despre cum sa-l ingrijesti :pup:

4,315

eu le-am dat drumul perusilor mei dupa o saptamana,doua,de cand au sosit la mine.i-am lasat sa se obisnuiasca cu noul mediu si apoi le-am dat drumul.

4,316

eu am avut un perus mai demult si la inceput nu i-am dat drumul..i-am dat dupa ceva vreme si a fost cam distant acum ca il am pe Eddi i-am dat drumul din prima si e foarte prietenos big_smile

4,317 (edited by star0kitty 09-03-2010 21:06)

o sa vad maine ce si cum procedez. acum vad ca s-a bagat la somn.
pana la urma cred ca il numesc goldy big_smile
tatal meu il striga aurica smile

4,318

Nu-i da drumul prin camera, pt ca mai rau o sa-l sperii, las-l acolo unde e, pune-i video de pe youtube cu perusi care ciripesc, muzica si vorbeste bland cu el, nu mai baga mana la el pt ca o sa-l sperii mai rau.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,319

He he ai vrut sa ii pui numele Tweety , ca la al meu big_smile , sa-ti traiasca micutul :pup: si apropo de acomodare , eu zic ca o sa se acomodeze cu timpul , probabil ca e speriat , mai ales daca zici ca l-ai gasit afara .... La Tweety a meu i-au trebuit vreo 3-4 zile pana sa se acomodeze si sa stea pe deget de exemplu ... Deci un pic de rabdare si o sa vezi ca o sa fie bine big_smile

4,320 (edited by suana 09-03-2010 21:27)

kitty bun venit.Norocos micutul pe frigul asta si cu pisoiasi prin jur n-ar fi rezistat mult.Acum  are nevoie de cateva zile de acomodare.Cum ti s-a mai spus,e bine sa -l ti inchis macar 1-2 saptamani sa se obisnuiasca cu ambientul si cu voi.Sigur a avut un program a lui la fostii stapani dar se va acomoda repede daca te ocupi de el.Sa stea langa voi sa se obisnuiasca cu miscarea zgomotele.Si pe youtube exista filmulete grozave care sa-i incite  si pe el la cantat.Daca scaunul e normal si nu prezinta semne de boala e super bine.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

4,321

oare cine putea sa lase un perusel pe frigul asta afara :cry:

4,322

bine v-am gasit :hug:
scaunul e ok.
maine de dimineata o sa-i pun niste video-uri de pe youtube si sa vad cum reactioneaza.
alexandra10, posibil sa fi scapat..stapananul a lasat colivia deschisa si un geam deschis si a fugit. oricum e ceva distanta de la locul unde l-am gasit si pana la cladiri/blocuri de unde ar fi putut scapa. cum se mai zice..momentul potrivit, locul potrivit.

4,323

dar cine la scapat nu putea sa mearga sa il caute prin zona?si eu am o prietena care are un papagal rosella si la lasat liber prin camera si avea usa deschisa.din greseala papagalul a iesit afara.si aproape de casa ei este o lunca iar papagalul a fugit acolo.l-a cautat mult timp.credea ca nu-l va mai gasi.niste baieti l-au vazut intr-un copac si l-au prins.din pacate papagalul a ramas fara coada dar macar s-a intors la stapana lui :hug:

4,324

Ce noroc e scumpicul tau Kity eu din pacate acum ceva vreme am gasit unul inghetat in fata blocului  sad  sa iti traiasca si sa fie sanatos   :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

4,325 (edited by Iusty 10-03-2010 09:15)

Offf, saracutii perusi...neatentia stapanului poate duce la moartea animalutelor lui...mai ales cu cele mici :heart: ! Kitty, mai intai de toate tin sa te felicit ca l-ai luat pe micut acasa :hug: ...sigur suferea pe frigul asta mad ! Apoi, trebuie sa te intreb cum te cheama smile ?
Micutului Aurica punei filmulete de pe youtube, sau pune-i muzica sa asculte..ceva linistit! Incearca sa-i dai ou fiert tare..sa se intareasca..sigur e slabit! Ii poti da niste vitamine de pus in apa smile ex. Multivitaminico, Vitakraft Multi-Vitamin etc. ...ceva de calitate! Daca vrei ii poti da si niste vitamine pt pene smile..sunt o multime de posibilitati! Incearca sa-i dai si fructe si legume, poate fostul stapan l-a obisnuit :k: ! Sa nu-i dai batoane din comert, nu sunt bune!
In colivie trebuie sa aiba bete de lemn..astfel va avea probleme la picioruse...sa nu-l ti in curent sau in frig..eu perusilor le tin peste 20 de grade in camera si nu am avut probleme cu raceala decat atunci cand eram incepatoare!
Succes cu micutul :hug: ! Daca poti, citeste articolele de pe www.4animale.ro despre perusi :k: ! Sunt f. bune :k: !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture: