4,101

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

nu le mai tai dar o sa le dau drumu doar seara  cand o sa ii pot prinde cat despre pacalit nu merge daca is la 1 m de ei fug ca zapacitii si daca bag mana in cusca sa le schimb mancarea se baga in cuib amandoi

4,102

Maya a  spart toate ouale :cry: :cry: :wow:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

4,103

sad imi pare rau Any ... Frant eu zic ca exagerezi daca te ocupi putin de ei ai sa vezi ca vor invata sa intre singuri in colivie si nu vei mai avea probleme cu ei ....

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

4,104

iti zic eu ca nu exagerez big_smile ...am sa ii mai tin inchisi o perioada  apoi le dau drumu iar sa vedem smile

4,105

nu stingeti becul cand vreti sa prindeti perusii pt ca pot zbura si se pot lovi fatal...

mai bine sa se incerce sa fie scosi din colivie la ore fixe,apoi sa li se skimbe apa ,mancarea,asternutul...sa fie lasati sa intre singuri si apoi inchisi.....pt asta colivia tre' sa fie aproape de stapan, k altfel nu se ajunge pana la colivie ca ei sunt iar liberi

yoyo

4,106

:hihi: ai mei sunt liberi si la ora asta . Au usita de la colivie in permanenta deschisa dar nu e bine nici asa pentru ca nopatea se pot lovi.

4,107

Am renuntat la ideea sa-i tin liberi toata ziua pt ca ieri seara era sa calc pe snowy, s-au zbatut prin camera si snowy a ajuns la marginea patului meu, am pus un picior si cand l-am  pus si pe celalat l-am simtit pe el pe picior si imediat am sarit si am mers cu grija sa aprind becul, l-am vazut pe snowy pe  jos si am crezut ca e mort :ill: am pus mana langa el si imediat a zburat, era ingrozit. :ill: Mi s-a mai intamplat de multe ori sa zboare prn casa si sa aterizese pe  nu stiu unde + ca imi fac foarte multa mizerie prin camera, nu ca ar fi asta o mare problema, dar uneori nu am suficien t timp sa strang dupa ei. sad Le dau drumu ziua si cand ii prind ca intra sa haleasca ii inchid, nu am ce face, e spre binele lor. :sol:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,108

Sunt foarte frumosi Silviu :heart: sa`ti traiasca act mai mult. Ai mei acum s`au mai invatat , le dau drumul mai mereu dar intra la scurt timp toti ca sa pape smile asa ca n`am probleme cu ei.
Sunt toti 5 apropiati si se iubesc si se curata unul pe altul , mai exista si conflicte dar nu grave. wink Maya si Rocky stau cioc in cioc tot timpul si se iubesc iar Alice se pupa si cu Piciu si cu Bebe. :hihi: Ma mira faptul ca Bebe si Piciu nu se bat dar ea ii iubeste si ii curata pe amandoi. Amandoua fetele mele sunt in perioada de imperechere.

4,109

Silviu sa-ti traiasca perusii. sunt frumusei foc. :bravo:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

4,110

mi-am luat cuib la perusii mei de o saptamana si inca nu sunt prea interesati de el...mai intra din cand in cand in el.....abia astept sa-mi faca oua....o sa am rabdare cu ei...am inteles  k desi au cuib poate trece si mai mult de un an fara sa faca oua....la voi care a fost cea mai lunga perioada din clipa in care i-ati pus cuib pana a facut oua....???

Adaugat: 21-02-2010 02:51

si inca ceva....dak de ex imi ies din oua  4 pui (perus) si ii pun pe toti patru dupa un timp in alta colivie este vreo problema..??eu cred k este riscul ca sa se imperecheze intre ei, nu??care ar fi solutia...??

,,metalrock,, and animals forever........ :rock:

4,111

Ei se pot imperechea de pe la 9-10 luni..dar nu e bine..ei sunt pregatiti fizic si psihic ca aiba pui de abea dupa varsta de un an-un an jumate wink ! Ce varsta au micutii tai?

Adaugat: 21-02-2010 11:57

Eu le dau drumul pasaroilor doar seara smile ...de abea asteapta smile sa-si dezamorteasca aripile :hihi: ..mai ales Cipy..se uita asa de trist cand plec la scoala ca nu i-am dat drumul sad ..dar seara dau petrecere smile .

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

4,112

La mine stau si cate o zi intreaga afara.Chiar si plec linistita pentru ca perusii cu nimfele se impaca foarte bine,mai intra unii la altii in colivie.Sau stau pe copacelul lor.Las neonul aprins si spre seara ii gasesc pe toti frumos in coliviile lor.Sunt tare cumintei si au programul lor. :nimfa: :perus:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

4,113

care este durata cea mai potrivita in care perusi pot fi liberi?1 ora 2 3 4?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

4,114

Silviu sunt foarte frumosi .. sa-ti traiasca....

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

4,115

Iancumarian, nu au un anumit timp de stat afara...ii lasi cat vrei...poti sa-i lasi toata ziua in camera ca ei oricum intra singuri sa manance si sa doarma :k: ..mai ales ai mei..dupa zbor, intra in colivie mananca, beau apa, se curata si apoi se linistesc si stau cu cioculetele in pene vreo ora :heart: ...apoi ies din nou smile ...

Adaugat: 21-02-2010 14:20

La mine in week-end sunt liberi toata ziua..dar in timpul saptamanii doar seara wink .

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

4,116

Anny imi pare asa de rau ca nu ai un puiutz nici de data asta sad . Sper sa reusesti data viitoare smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,117

Asa e :cry:. Numai am de gand sa le pun cuibul lui Rocky si Maya ca iar se apuca de treaba dar mi`e teama  sa nu se imblonaveasca Maya de la atata ouat.
La vara o sa ii pun cuibul lui Alice ca o sa se apropie de 2 ani si poate isi doreste si ea sa fie mamica mai ales ca are 2 soti tongue.

4,118

lume lume.... trebuie sa va dau o veste...astazi dupa ce le-am dat mancare perusilor m-am uitat si in cuib sa vad care mai e treaba si mare mi-a fost uimirea cand am constatat ca nu am vedenii si ca acolo se afla unn ou big_smile ... problema e urmatoarea ..eu am 2 perechi in colivie si nu stiu care perusa a facut oul... amandoua sunt in perioada de imperechere, iar dintre baieti doar unul e apt pt reproducere ca celalalt are 3-4 luni.... eu am observat ca 2 formase o pereche, dar nu stiu ce sa ZIC... daca a facut cealalta oul ca si ea are ceromul maro .. dar pe ea nu am prea vazut-o prin cuib... nu stiu ce sa zic..ce sfaturi imi da-ti ..sa-i despart?

4,119

salutare...suntem noi aici si sper sa ne ajutati cu niste sfaturi

Adaugat: 21-02-2010 18:58

ne-am luat azi o pereche de perusi si in afara de ce am citit de pe net nu stim nimic...ce ne mai puteti sfatui?

4,120

pai uite..momentan stau micutii cam stingheri...si nu i-am vazut sa bea apa pana la ora asta..de mancat au mancat..iar apa am vazut ca au sesizat unde este pentru ca i-am vazut ca se bagau cu gherutele prin apa..ii mai vedem cateodata ca stau intr-un colt si le tremura coditele..oare este pentru ca i-am cumparat abia azi..este foarte putin stim dar vrem sa ii stim in regula :perus:

4,121

hai k postam ceva..insa e seara..nu prea ne ajuta lumina

4,122

Ai 2 puiuti :heart: ..3-4 luni :heart: ..sau chiar mai putin :hug: ! Cel din ultimele 2 poze este mascul..al doilea nu stiu hmm !
Pune-le bete de lemn in loc de bete de plastic..betele de plastic nu sunt bune. Sa nu le dai batoane din comert! Apropo, i-ai luat de la acelasi pet-shop? hmm

Iusti

4,123

i-am cumparat dintr-un targ de animale..nenea de acolo ne-a zis ca au 4 luni si sunt fetita si baiat..sincer colivia asa am cumparat-o cu betele de plastic..vom tine cont de parerea ta..noi deja de-am indragostit de ei..

4,124

Sper sa nu spun tampenii, dar eu cred ca sunt fratiori hmm ..sunt identici :wow: ! Sa pui niste poze cu nasucurile smile ..sa vedem ce sunt...pt ca vanzatorii de animale nu ghicesc intotdeauna smile !

Adaugat: 21-02-2010 19:52

In rest, sunt fff. frumosi :heart: ..si adorabili..au niste ochisori :heart: !
Poze cu perusii mei :hihi: :

1- Cipy :heart:
2- Cipy si Popica :floare:
3- Popica si Norisor :hug:

Iusti

4,125

si daca sunt fratiori le dauneaza cu ceva dac stau in aceeasi colivie?asteptam parerile tale..

Adaugat: 21-02-2010 19:59

:angel:ai niste scumpei si tu...iar numele de norisor mi se pare tare dragalas..de cat timp ii ai?