4,076

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

perusii mei petrec cam mult timp in cuib ...mai ales femela mai mult sta pe acolo ...mai intra si masculul din cand in cand...ei se pot in perechea in cuib? ca altfel nu vad de ce ar intra masculul inauntru smile

4,077

frantz wrote:

perusii mei petrec cam mult timp in cuib ...mai ales femela mai mult sta pe acolo ...mai intra si masculul din cand in cand...ei se pot in perechea in cuib? ca altfel nu vad de ce ar intra masculul inauntru smile

Nu. ca sa cse impetrecheze le trebuie bete mari si solide in colivie si cel mai importat o colivie mare, sau  macar sa se imperecheze afara din colivie.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,078

deci e alarma falsa smile ...multumesc oricum smile

4,079

Il dau cu betadina? Pe Cipy...

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

4,080

ii poti face o poza?
Nush ce sa iti zic, daca sa i dai sau nu? betatina opreste sangerarea, curata locul infectat si prinde coaja rana, daca zici ca rana este inchisa nu prea ii vad rostul. hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,081

Pai da, e inchisa..dar mie frica sa nu se infecteze hmm ..ii fac poza maine la lumina zilei big_smile ..ca acuma oricat as incerca nu merge mad .

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

4,082

rana inchisa nu paote sa prinda microbi. smile

4,083

Stiu..dar sunt obsedata cand e vb de pasaroii mei :hihi: ...daca li se misca prea tare codita cand respira deja sunt in pas de lesin smile ..ii protejez prea mult hmm

Iusti

4,084

Va salut , la Tweety al meu i-au aparut de cateva zile pe cap , ca si cum ar fi inceputul de la tocul de la pene ceva de genu , are vreo cateva pe cap , ce inseamna asta , ca o sa naparleasca , sau de ce i-au aparut din alea ? hmm

4,085

suporterbaimarean wrote:

Va salut , la Tweety al meu i-au aparut de cateva zile pe cap , ca si cum ar fi inceputul de la tocul de la pene ceva de genu , are vreo cateva pe cap , ce inseamna asta , ca o sa naparleasca , sau de ce i-au aparut din alea ? hmm

Cam asa ceva? smile eu cred ca nu e nici o problema si ca e din cauza ca naparleste,

:perus:  :heart:  :perus:   :perus:  :heart: :perus:

4,086

Da,sunt penele noi care se formeaza.A fost perioada de schimbare a penelor si ele se reinoiesc. :perus:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

4,087

Maya a spart 2 oute :cry: si nu mai sta in cuib aproape deloc. Cele doua oute erau cu galbenus... decie  clar ca Rocky nu e bun pentru imperechere ... sad.
Acum nebuneii mei au gasit o alta cale de evadare. Bebe manca linistit din hranitoare iar Alice s`a dus peste el si cand ma uit mai bine erau amnadoi in hranitoare si impingeau de capac ca sa evadeze smile. Piciu al meu naparleste pentru prima data :pup:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

4,088

da cam asa cum e cel din poza lui beeebeeebeee tongue multumesc de ajutor :pup:

4,089

annymary40 wrote:

Maya a spart 2 oute :cry: si nu mai sta in cuib aproape deloc. Cele doua oute erau cu galbenus... decie  clar ca Rocky nu e bun pentru imperechere ... sad.
Acum nebuneii mei au gasit o alta cale de evadare. Bebe manca linistit din hranitoare iar Alice s`a dus peste el si cand ma uit mai bine erau amnadoi in hranitoare si impingeau de capac ca sa evadeze smile. Piciu al meu naparleste pentru prima data :pup:

anny eu zic ca e mai bvine ca nu cloceste, vanad in vedere ca imediat dupa ce a terminat de colcit niste ouite s-a apucat de altele e mai bine pt sanatatea ei. Ar trebuii sa zici merci nu sa fii suparata. wink

4,090 (edited by iancumarian 17-02-2010 21:49)

vreau sa imi cumpar o noua colivie pentru perusi mei.Am doi si vreau sa le iau o colivie cat mai spatioasa.Cam cat costa o colivie complet,,utilata""??

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

4,091

Iancu depinde de unde o iei   pentru perusi cred ca e in jur de 50-100 lei ... acum depinde cat de spatioasa o vrei .... :succes:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

4,092

pai vreau una destul de mare pentru ca vreau ca la vara sa am puiutzi!! :heart: :heart: :heart: :heart:

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

4,093

gata m-am hotarat ...le tai aripile ca m-am saturat sa fug cate 30 de min dupa ei sa ii prind sa ii bag in cusca ...de intrat intra singuri dar cate unu si celalalt sta la portita si daca ma misc da alarma si iar incep a zbura prin casa .le afecteaza cu ceva aripile taiate in perioada de reproducere?...adica se mai pot imperechea?...daca nu sa le scot cuibul

4,094 (edited by smire 18-02-2010 16:22)

cunosc alergatura si cum se indeamna unii pe altii....
ti-am trimis MP

yoyo

4,095

multumesc smire pentru PM smile

@silviu daca ii chinuiam sau nu le dadeam mancare cu zilele sau le smulgeam penele mai ziceam si eu ...dar pentru ca vreau sa le tai aripile sa dai vorbe din astea cum ca bine ca nu mi-ai dat perusul...in fine

On Topic ...daca pe ei nu ii deranjeaza sa stea toata ziua in cusca nici pe mine nu ma  deranjeaza aripile lor si vor ramane intregi smile

4,096

cea verde e la un vecin ...o sa pun niste poze si cu ea...femela asta am luat-o de la un crescator

Adaugat: 18-02-2010 16:46

se inteleg bine de cateva zile am observat ca frecventeaza cuibul des amandoi...doar ca mi-am zis ca sa le mai dau drumu prin casa...dar cum nu sunt tot timpul sa ii supraveghez trebuie sa ii mai si inchid doar ca nu pot

4,097

frantz wrote:

multumesc smire pentru PM smile

@silviu daca ii chinuiam sau nu le dadeam mancare cu zilele sau le smulgeam penele mai ziceam si eu ...dar pentru ca vreau sa le tai aripile sa dai vorbe din astea cum ca bine ca nu mi-ai dat perusul...in fine

On Topic ...daca pe ei nu ii deranjeaza sa stea toata ziua in cusca nici pe mine nu ma  deranjeaza aripile lor si vor ramane intregi smile

au fost ceva confilcte pe tema asta, si chiar daca te-ai razgandit te rog sa citesti asta. smile http://www.4animale.ro/forum/topic431-t … rilor.html

4,098 (edited by beeebeeebeee 18-02-2010 17:05)

frantz wrote:

gata m-am hotarat ...le tai aripile ca m-am saturat sa fug cate 30 de min dupa ei sa ii prind sa ii bag in cusca ...de intrat intra singuri dar cate unu si celalalt sta la portita si daca ma misc da alarma si iar incep a zbura prin casa .le afecteaza cu ceva aripile taiate in perioada de reproducere?...adica se mai pot imperechea?...daca nu sa le scot cuibul

Frantz te rog sa nu mi-o iei in nume de rau dar e absurd sa le tai aripioarele, au mai fost discutii pe aceasta tema si cel putin aici pe acest forum absolut nimeni nu o sa fie de acord cu aceasta idee.
Tu vrei sa le tai aripile si ei sa se imperecheze??????????? daca se imperecheaza logic o sa depuna oua care vor trebui clocite  si ma intreb cum le va cloci perusica  daca aripile ei nu vor putea cuprinde ouale?
Io zic sa nu le dai drumul afara daca stii ca in cursul zilei va trebui sa pleci si nu ii vei putea supraveghea.Eu personal asa fac  si au aripile intregi si nici nu au patit nimic daca au stat o zi sau 2  inchisi.
daaaaaaaaaar pana la urma e alegerea ta daca o vei face sau nu, dar nu stiu ce va fi in sufletul tau cand vor incerca sa zboare si se vor tranti de toate cele; ei saracutii neconstientizand din prima ce le-ai facut si vor incerca sa zboare

:perus:  :heart:  :perus:   :perus:  :heart: :perus:

4,099

Eu nu stiu de ce nu srtingeti lumina cand vreti sa ii prindeti, eu asa le fac la ai mei, rareori pt ca intra singuri. wink

4,100

ii pacalesti cu fructe ...  big_smile