3,976

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

:bravo:  Estera m-am ingijorat cand am citit ca era sa moara micutul ... si intradevar esti un exemplu ca nu e usor sa ai puiuti ... :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

3,977

Va multumesc.
Dany o sa incerc maine sa ii fac poze pentru ca acum este seara si nu o sa iasa clare smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,978

ok, ms mult. :hug:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,979

Felicitari Estera! esti o adevarata eroina! Ai toata stima mea pentru rabdarea si grija ce o acorzi acelui puiut, ce mai toata vacanta ta  :pup: esti un exemplu de urmat chiar si pt mine :wis:. Ma bucur din suflet cand vad ca exista oameni care isi ingrijesc animalutele cu orice pret nelasandu-le sa moara.
Dar sa ai grija, puiul avand atatea probleme acuma cat e mic ( de 2 ori era sa moara) va avea nevoie de sprijinul tau pe tot parcursul vietii! asa ca sa-l ti tu pe micut :buzz:.
Eu asa am pierdut o serie de pui la perusi  nu mai vroia sa-i hraneasca, au murit 3 puisori :cry: .
Si , iti sugerez sa nu ii mai lasi sa se reproduca pe aceste 2 exemplare pana prin mai, nu ca s-ar epuiza, ci pt ca nu au experienta necesara.
Mult succes ! :floare:

:hamster: My name is COdY tongue

3,980

Buna ziua!!
Estera:Felicitari !!! :bravo: Ma bucur ca este bine :pup: :perus: Asteptam pozele wink

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

3,981

:perus:

Simo

3,982

buna,sunt noua aici la voi!!! big_smile ma primiti si pe mine? vreau sa va spun ca m-ati cucerit cu micutii vostrii!!!sunt superbi! eu iubesc foarte mult animalele dar din pacate sunt alergica,:cry: dar  luna aceasta la control mii s-a zis ca imi pot lua niste ,,pasarele,,! acest lucru m-a facut foarte fericita! pana acum 2 luni am avut un purcelus de guineea pe care l-am iubit foarte mult si am plans enorm cand acesta mi-a murit in brate ,il aveam de 7 ani! trist nu vreau sa mai povestec pt ca si acu imi vine sa plang,nu m-am obisnuit cu ideea ca el nu mai e!:cry: mai am si o broscuta de florida de un an si jumatate ( de cand o am eu) am avut ceva probleme cu ea dar multumita medicului vetelinar am salvat-o! tongue dupa cum vedeti nu pot renunta la animalute,le ador!!! de aceea vreau ca saptamana asta sa imi iau si eu un perus,sau doi inca nu ma pot hotara! sad voi ce m-a sfatuiti sa imi iau unul sau doi? vreau sa merg maine sa ma interesez de o colivie incapatoare si apoi sa imi iau micutii! smile

3,983

Buna Sabrina!Bine ai venit printre noi! Desigur ca te primim :pup: :hug:
Eu as zice ca mai bine iti iei 2 perusi deoarece daca este unul singur,cu siguranta se va plictisi...mai bine iti iei 2 perusi ...
:perus: Asteptam marea veste,Sabrina!!! :pup: :hug: :perus:

3,984

asa ma gandeam si eu,pentru ca atunci cand sunt plecata sa nu se simta singur! smile  am o mica retinere in sens ca : daca nu stiu sa le ofer atentia necsara,daca nu stiu sa ii ingrijesc corespunzator...   sunt niste pasari dificile ca din cate vad aici totul este bine! in colivie ce ar trebuii sa aiba? invatati-ma! sad :pup:

3,985 (edited by dyenutza_bella 08-02-2010 16:42)

''Colivia perusului NU trebuie asezata in bucatarii (pericol de toxicitate datorita gazului emanat de articolele de menaj confectionate din teflon!) si nici in bai. Aveti grija sa nu o plasati totusi in locuri unde pasarea sa se simta izolata, departe de activitatea umana din locuinta. Perusul se plictiseste foarte repede si are nevoie de interactiuni umane cat mai frecvente. Nu asezati colivia pe podea, ea trebuie amplasata la inaltime pentru ca pasarea sa se simta in siguranta (ideal la nivelul ochilor, minimul fiind 1m inaltime deasupra podelei). Colivia nu trebuie asezata in locuri in care sunt curenti de aer si nici in camere unde sunt variatii mari de temperatura. Temperatura ambientala ideala pentru perusi este de 20-25?C. Pe timpul verii, nu plasati colivia in calea curentilor de aer conditionat. Amplasati colivia departe de geamuri, in locuri luminoase, dar in nici un caz sub lumina directa a soarelui.

Igiena este un factor extrem de important, mult mai important decat ne vine sa credem, in mentinerea sanatatii pasarilor. Asternutul de pe fundul coliviei trebuie inlocuit zilnic. Incercati sa curatati imediat materiile fecale cazute pe fundul coliviei sau pe barele ei, odata intarite acestea sunt mult mai dificil de indepartat. De asemenea, retineti ca hrana umezita si fecalele atrag foarte repede insectele si dezvolta foarte usor bacterii. Saptamanal va trebui sa curatati colivia in intregime. Clatiti cu apa din abundenta si lasati colivia sa se usuce complet inainte de a pune pasarea in ea.

Bolurile de mancare si apa, adapatoarea trebuiesc spalate zilnic cu apa si putin detergent. Aveti grija sa indepartati toate resturile si mizeria, in special in cazul adapatorilor. Saptamanal le puteti dezinfecta si pe acestea, cu apa fiarta. Clatiti din abundenta pentru a va asigura ca pasarea nu va ingera substantele toxice cu care le-ati spalat.

Jucariile, stinghiile si celelalte accesorii din colivie trebuiesc si ele spalate si curatate de indata ce sa murdaresc sau umezesc. Umezeala este inamicul numarul unu! Uscati bine toate aceste obiecte inainte de a le reintroduce in colivie.''

:perus: :perus: :perus: :perus: :perus:

Sper sa-ti fie de ajutor aceste sfaturi big_smile

3,986

mersi dya! :*

3,987

Cu multa placere :pup:

3,988

Bine ai venit Sabrina in familia noastra :pup:. Si eu zic sa iti iei 2 dar din pet-shopuri sau crescatorii diferite pentru ca nu este bine in cazul in care iti vei lua pereche sa ii cumperi din acelasi loc exista posibilitatea sa fie frati iar daca le va veni vreodata vremea de imperecheat puiutii vor iesi cu diferite dezabilitati. Vreau sa iti spun si cum sa ii recunosti : masculii au ceromul ( partea carnoasa de deasupra ciocului mai exact narile albastre, mov ) iar femelele (ceromul alb , maro). :hug: asteptam marea veste si intrebari.

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

3,989

Doi banditi care imi fac zile amare. smile

Adaugat: 08-02-2010 18:13

UIte ca noi suntem prieteni si cu motatu' de Micky. :heart: :hug:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,990

Va dau vestea trista ca de o jumatate de ora puiutul ne-a parasit :cry: :cry: :cry:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,991

Off,Estera...  :cry: :cry: :cry: Dragul de el,micutz.....E ingeras acum,imi pare tare rau.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,992

Estera wrote:

Va dau vestea trista ca de o jumatate de ora puiutul ne-a parasit :cry: :cry: :cry:

Off, estera imi pare rau. :cry: :cry: :cry: :cry: Acum e un ingeras. sad :cry:

3,993

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: imi pare foarte rau!!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

3,994

Estera wrote:

Condoleante sad
Este vina perusoaicei ca nu l-a hranit cum trebuia mad
Tu ai procedat foarte bine hranindu-l sad

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

3,995

Imi pare rau pt puiut sad

3,996

suporter ce mai face tweety?
Vrem poze :hihi: cel putin eu smile

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

3,997

:wow: :wow: Nu se poate,Estera!!!! :wow: :wow: Mi-a stat inima in loc cand am citit...Imi pare ff rau pentru el...Nu l-a mai hranit mamica sau i-a fost frig?De ce a murit?Imi pare foarte rau :cry: :cry: :cry:

3,998

imi pare foarte rau Estera pentru puiut :cry: :cry: :cry:

3,999

:cry: Nu-mi vine sa cred Esty :cry: :cry: :cry: imi pare nespus de rau........   mai bine sa nu iasa nici-un puiut din cele 5 oua decat sa iasa si sa il vad ca moare :cry:.  El e un ingeras acum  :heart: si tu ai fcaut tot posibilul , ai avut mare grija de el, dragoste, l`ai hranit.... :cry:. Sper sa treci pe asta cat mai repede :pup: :pup:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

4,000

estera,imi pare rau pt puiutzul tau...am citit si eu mesajele tale...stiu cum e sa pierzi niste sufletzele de animalutze...mie kiar ieri mi-au murit 2 iepurasi:cry: iar pe fratiorul lor am reusit sa-l salvez si acum a ramas singurel bietul...:cry:

^ :heart: Ello :heart: ^