Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Bine Dany nu voi mai spune nimik despre puiut daca asa vrei .
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Bine Dany nu voi mai spune nimik despre puiut daca asa vrei .
Estera,te rog n-o lua in nume de rau.Acum tu ai puisor si esti o persoana responsabila.Chiar te rog sa ne tii la curent cu evolutia puiului.Daca ai citit ai inteles ca nu vrem ca toata lumea sa considere si sa creada ca sunt foarte usor de inmultit animalele.
Suana nu m-am suparat deloc doar am spus ca nu voi mai spune nimik despre el pentru a impiedica oamenii sa creada asta si a asculta sfatul lui Dany. Sper sa nu fi fost inteleasa gresit nu am spus-o cu rautate.
:pup: Ma bucur mult ca ai inteles si nu te-ai suparat. :hug: :perus:
Estera eu chiar vreau sa stiu ce mai face puiutul si as mai vrea poze cu el, dar asta o sa-i atraga pe multi incepatori sa isi imperecheze animalutele. Dar cu toate astea sa nu uiti sa ne mai delectezi cu o poza macar. :hug:
Poate ca unii dintre voi va mai aduceti aminte ca primul meu mesaj de pe forum a fost in legatura cu masculul meu,cu Paulie, care era foarte agresiv.Am uitat sa va spun ceva.Leam dat drumul prin casa alaltaieri si m-am apropiat usurel de el stiind ca e sperios si am observat ca atunci cand e avara din colivie si el si femela sunt foarte blanzi stand pe mana pe umar etc.Femela se comporta frumos si in timp ce e in colivie dar masculul are un comportament total diferit.Oare de ce?
Imi da si mie cineva un raspuns?
Am inteles din mesaaj ca masculul este bland in afara coliviei iar in colivie este agresiv. Acum depinde de comportamentul lui , poate ca isi apara casuta , poate ca il deranjeaza ceva , nu prea stiu ce sa spun poate cu timpul o sa fie bland si in colivie. Incearca sa te apropi de el sa-i vorbesti calm atunci cand este in colivie si poate functioneaza. Poate vine la tine daca ii dai sa manance din palma, mai asteapta raspunsuri e doar o idee :wis:
,,cu timpul""???Il am din august anul trecut!Si da o sa incerc sa ii dau sa manance din palma sa vedem ce face!
In colivie au un comportament aparte... trebuie sa ai foarte mare rabdare cu ei .... poti sa incerci initial sa le dai de mancare din hranitoare si mai apoi din mana ..... insa va trebui sa faci ceva vreme lucrul asta.
De exemplu ai mei vin sa manance din hranitoare si din mana insa cand sunt liberi nici nu se apropie de mine .... depinde de cum sunt fiecare si de compoartamenul lor... si mai trebuie si foarte multa rabdare :perus:
Iusty, intai l-am luat pe Rico, si cum imi place ca toate pasarelele mele sa aiba pereche, am adus-o pe Blue :heart:.
Blue e o dulceata, a stat aseara si a dormit in palma mea in timp ce citeam, iar cand a luat-o sotul sa o duca in colivie, l-a capsat bine de tot, era cu mana in colivie si ea nu-i mai dadea drumul la deget. Mica-mica dar ciupeste rau. Rico nu mai ciupeste, a fost obisnuit de fosta stapana sa stea in mana sau pe umar.
Ziceam " CU TIMPUL'' pentru ca Rocky al meu s-a imblanzit dupa 2 ani de cand il aveam si acum e cel mai bland dintre toti si cel mai iubitor :heart: ... Sa ne mai dai vesti despre frumosii tai.
ok.O sa incerc sa le dau mancare din mana sa vedem poate se mai imblanzeste si Paulie
Am o mare problema cu puiutul :cry: chiar nu mai stiu ce sa fac :cry: . De ieri iarasi nu ii mai da femela sa manance mancare deloc si i-am dat aseara eu putin dar nu a prea vrut sa manance . Astazi la amiaza cand m-am uitat in cuib nu maiavea nimik in gusa si este foarte foarte slabit abia mai poate sta pe picioare dar nu a vrut sa manance deloc :cry: nu stiu ce sa fac imi e foarte teama ca va muri de foame. :cry: :cry: L-am bagat pe mascul la loc in colivie cu ei in speranta ca ii va da el sa manance dar femela iasa foarte des afara si el nu intra deloc in cuib ca inainte.
Va rog urgent un sfat ce sa fac ? :cry: :cry: :cry:
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … papagali/2
Nu stiu daca ai citit.....Dar va trebui sa -l hranesti tu sa nu moara de foame.Nu e o sarcina usoara si nu stiu ce ai la indemana acasa pentru un amestec la puiutz,astazi fiind duminica nu gasesti nimic deschis.
Suana am citit de nu mai stiu cate ori articolul si am implinit conditiile de acolo dar degeaba :cry: este foarte ametit si da sa cada deabia se mai tine pe picioare si isi trage capul nu vrea sa manance :cry: nu stiu ce sa fac ca aseara a mancat dar acum nu mai vrea si e gusa goala :cry:
I-am facut un amestec de mei , morcov si ou fiert dupa reteta lui Deyseby dar degeaba
Suana multumesc oricum foarte mult pentru articol :pup:
Pai Estera l-a mai hranit odata. Are reteta de hrana moale de la deyseby si l-a mai hranit odata cand s-a ivit aceeasi situatie. Estera, e clar ca atunci cand bagi masculul in colivie, femela nu mai acorda atentie puiutzului. Asa ca, va trebui din nou sa-i separi, sa-l hranesti iar pe pui, si sa speram ca femela va reincepe sa aiba gija de el. Pana atunci, tu esti mama lui. Succes! Ai reusit odata, vei reusi si acum! Tinem pumnii! :pup:
Adaugat: 07-02-2010 14:18
Apropo de discutiile legate de inmultirea pasarilor. Estera este un exemplu al faptului ca nu e chiar ushor sa ai pui. Trebuie sa fii foarte responsabil si sa fii pregatit sa le acorzi tot timpul tau. A avea pui de la pasarile tale nu e ceva de genul "trebuie sa le pun mancare si apa si de restul se ingrijesc ei". Pot interveni tot felul de situatii, si atat Estera cat si Deyseby pot sa confirme faptul ca nu e chiar asa ushor sa te ingrijesti atat de parinti cat si de pui, mai ales cand pe acestia din urma trebuie sa-i hranesti la mana. Asa ca, ganditi-va de doua ori inainte de a lua decizia sa va inmultiti pasarile!
Vai sunt asa de bucuroasa ca am reusit :bravo: i-am dat din nou mancare puiutului dar de data asta am facut-o putin mai moale ca sa inghita mai usor ca este foarte slabit si a mancat putin si are umpic in gusita. Sper ca totul sa fie bine deja l-am scos iarasi pe mascul ca femela nu mai vroia sa stea pe el asa ca aum femela sta pe el sa ii tina de cald si eu ii dau sa manance sper sa fie bine pana la urma si sa creasca mare.
Elfie multumesc de incurajare si ai dreptate ca nu e usor deloc sa ai puiuti si sa trebuiasca sa ii cresti la mana mai ales daca nu ai experienta ca si in cazul meu . Pur si simplu nu mai stiam ce sa ii fac. Il tineam in mana mort de foame si nu il puteam ajuta cu nimik. Asa ca nu recomand nimanui sa aiba puisori atata timp cat nu au experienta si nu le pot crea conditiile necesare.
Estera, ma bucur tare mult ca totul e ok acum cu puiutzul! :bravo: Chiar daca nu ai experienta si toate cele, vreau sa te felicit pentru faptul ca ti-ai asumat aceasta responsabilitate, ca te-ai ingrijit atat de parinti cat si de puiutz si ca le dedici tot timpul tau sa fie sanatosi si sa nu le lipseasca nimic si esti atenta la tot ce se intampla cu ei. Felicitari din inima! :bravo: :bravo: :bravo:
Elfie iti multumesc foarte mult pentru apreieri . Toti care au animalute ar trebui sa fie responsabili si sa aiba grija de ele si bineinteles ca inainte sa le cumpere sa se gandeasca daca pot sa le asigure toate conditiile si cum a fost in czul meu sa fie siguri ca daca au un puiut ii va trebui multa ingrijire si atentie daca parintii nu au grija de el.
Va multumesc tuturor celor care sunteti alaturi de mine cand am vreo problema cu animalutele si imi dati sfaturi
Estera si eu ma bucur si sunt alaturi de tine.Ai avut de luptat si ai reusit sa o scoti la capat de fiecare data.Numai bine puiutului,sa-i fie de bine papica. :pup: :perus:
Multumesc Suana :pup:
:cry: Esty am avut mari emotii cand am citit ca puiutul era cat pe ce sa moara de foame dar m`am linistit in final :pup:. Sa speram ca nu se va mai intampla si un pupic mare de la noi pentru tine si puisor :pup:. Sa creasca mare. E fetita sau baiat sau inca nu se poate deosebi? :rusine:
Multumesc Anny .Inca nu se poate deosebi ca nu are numai 3 saptamani
Estera ii poti face niste poze clare la nasuc? Vreau sa vad si eu cum arata cu cerom la 3 saptamani, as vrea sa-l compar si cu alte ceromuri de puii tineri. Poate reusim sa ne dam seama ce e, si chiar daca pe tine nu te intereseaza saxul lui ma intereseaza pe mine.
:heart: :hug: Felicitari pt reusita, cand citesc mesajele tale ma gandesc mereu cum m'as descurca eu intr-o asemenea situatie, si sunt sigura ca nu e deloc usor sa ai grijsa de un sufletel asa fragil, pe care atunci cand pui mana sa nu-ti fie frica, ca ii rupi vreun os :ill: Eu la lucrul asta ma gandesc mereu cand vad perusii asa micuti. :hihi: :perus: :perus: .Mult noroc in continuare. :succes: :heart:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus