3,926

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

misha67 wrote:

Jorj, din piata, p-ta Rahova mai exact. Dar am zarit-o printre o multime de perusi si m-a topit.
Ea e Blue :heart:!

sar putea sa fie un el http://www.smiley-faces.org/smiley-faces/smiley-face-laugh.gif , sau cel putina sta vad eu, cu toate ca pozele nu sunt clare http://www.smiley-faces.org/smiley-faces/smiley-face-unsure.gif , dar e foarte mic, maxim o luna jumate. Sa-ti traiasca. http://www.smiley-faces.org/smiley-faces/smiley-face-hug.gif

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,927

Intradevar micut puiutul , frumusel foc, sa-ti traiasca :perus:   smile

:hamster: My name is COdY tongue

3,928

smile ar fi tare, la nimfe am avut 4 femele pana am gasit un mascul, acum gasesc masculi in loc de femele!
Da, e f. mic. Si nici lumina nu era ok, era deja seara si am pus telefonul pe mod nocturn, sa iasa pozele luminoase. Sanatos sa fie, sexul mai putin conteaza. Iar numele merge si la fetita si la baietel.

Vicky - Mamica fericita

3,929

Masculii se inteleg bine in general, asa ca s-ar putea sa faca amandoi perfeceh cand vor creste, or sa se hraneasca unul pe altul, asta numai daca nu le aduci femele. big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,930

Multumesc frumos pt. urari. Eu am avut perusi cand eram mica, dar numai cate unul, asa ca nu stiu cum se comporta "in cuplu". Oricum, Rico e cuminte, nu l-a repezit, nu l-a ciupit, il cerceteaza de la distanta. Maine dimineata insa cred ca ma vor scoate din camera cu ciripitul.

Vicky - Mamica fericita

3,931

Snowy al meu nu a ciupit-o delc pe Candy, ea s-a dus ca proasta la el si incepea sa-l ciugule, si el saracu  se speria, se lipea de mana mea :hihi: Asa sunt masculii, mai pasnici. smile Poate ai norocul sa nu c ante pana nu te trezesti tu, pipitoii mei asa fac. :heart:

3,932

Eu acopar coliviile seara, singurii care canta de la ora 5 (chit ca e intuneric bezna) sunt zebrutele, "claxoneaza" de cateva ori si apoi tac. Nimfii incep sa ciripeasca noaptea la orice ora daca aud alarme de masini sau sirene. Rico ciripeste in momentul in care-i dezvelesc colivia.

Vicky - Mamica fericita

3,933

Vicky sa-ti traiasca micutzelul.  :pup: :perus:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,934

Si la mine zebrutzele dau alarma la primul zgomot, tin minte ca si perusii mei ma sculau la prima raza de soare :perus:

:hamster: My name is COdY tongue

3,935

La mine e bine poti sa dormi pana la ce ora vrei :hihi: avem noroc cu metoda prosopelul, acoperim colivia si gata, dorm si ei mai mult dar si eu. Acum le`am dat sa pape morcov cu mar date pe razatoare si sunt foarte fericiti. Maya numai iese din cuib asa ca nici eu nu o sa o mai deranjez decat atunci cand va veni ziua cea mare smile

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

3,936

sper sa-ti iasa macar un puisor.....succes anny

,,metalrock,, and animals forever........ :rock:

3,937

Multumesc mult pentru incurajare :pup:

3,938

AM si eu o intrebare.Am vazut in ce pozitie se imperecheaza perusi si ma gandesc ca poate trebuie sa le pun mai multe stinghii.Eu la ai mei nu am decat una.Se pot imperechea daca am o singura stinghie?

Adaugat: 06-02-2010 12:10

Uitati ce incearca

Adaugat: 06-02-2010 12:21

si aici

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

3,939

Fara suparare iancumarian......s-a discutat foarte mult desrpe conditiile si decorarea coliviilor pentru pasari.Si ai tai,nu numai ca au doar o stinghie,dar si aceea e de plastic.Ele au nevoie sa se si deplaseze prin colivie iar tu ii constrangi sa stea doar intr-un loc.NU cred ca e mare lucru sa tai 2 crengi si sa le adaptezi pentru colivia micutilor.N-au o jucarie macar... sad Si in conditiile date,nu e indicat imperecherea, darmite puiutzii.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,940 (edited by annymary40 06-02-2010 13:04)

Fetita este cea alba si ce`mi vad ochii ca ea pune piciorusul pe baietel  smile.  Se pot imperechea si pe o singura stinghie. Ai mei se imperecheaza doar atunci cand ii las liberi prin camera in colivie nu i`am vazut pana acum. Vad ca se iubesc mult ! Poate te trezesti cu oute :heart:
In cea ce priveste colivia e foarte mica si cred ca ar avea nevoie de una mai mare si de cateva jucarii ... altfel sansele de imperechere sunt cam mici.

3,941

Se vede ca s-a produs o adevarata manie pentru puiutzi,de orice specie...  :bang: Cum-necum toti vor puiutzi.Nu ca e un lucru rau dar prima data parintii au nevoie de conditii mult mai bune(nu ma refer la cineva anume) ci  vorbesc in general.Vin pe lume pui care nu au garantia ca pot supravietui.Parintii,in special femelele sunt epuizate si de aici decurc foarte multe riscuri.Dar alegerea este a fiecaruia......Depinde de cat de matur gandim in privinta ingrijirii animalelor noastre.

3,942

E foarte adevarat Suana. Eu de`abia astept sa se termine si seria asta de oute pentru ca Maya e foarte epuizata sad nu`i mai pun cuibul , poate doar la vara spre sfarsit ... neutral. Dar la mine e teroare daca le dau drumul prin casa pentru ca se imperecheaza imediat :wow: Acum nu le`am mai dat drumul pe perioada clocitului pentru ca n`as vrea sa iasa si ea si sa paraseasca outele... si e foarte adevarat ca majoritatea vor pui de la toate speciile de pasari... hmm

3,943

N-am spus nimic cu rautate. Doar as vrea sa stea si sa beneficiezi toate animalele de conditii cat mai bune.De asta suntem sa ajutam,sa dam sfaturi si sa invatam.Poate  o idee de decorarea a coliviilor va ajuta.Asta e colivia perusilor mei... :perus:

http://i45.tinypic.com/s2b9ja.jpg

Adaugat: 06-02-2010 13:34

:perus:

http://i47.tinypic.com/2wdr383.jpg http://i46.tinypic.com/jjsaih.jpg

3,944

Wow foarte frumoasa colivia mare si spatioasa :heart:. Si eu as vrea sa pun poze cu coliviile mele dar nu imi gasesc cablul de date :rusine:.

3,945

super tare poza asta anny ... smile

LORA & LORD

3,946

Foarte frumosa poza,anyta...... :pup: :perus:

3,947

Multumesc :pup:

3,948

Suana este foarte frumoasa si spatioasa colivia.
Anny sper din toata inima sa reuseasca de data asta outele si sa ai si tu cel putin un puisor :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,949

Poate ar trebuii sa nu mai vorbeasca nimeni despre tema cu puiutii sad este periculor, acum oricine intra pe forum vede numai sfaturi despre imperechere si vrea mai multe, cat mai multe si cu orice scop sa aibe pui. sad Anyta, Estera si cine mai are puiutii sau oua incercati sa va abtineti sa mai vorbiti despre puiutii si oute, va rog din tot sufletul, :pls: este periculos mai ales pt femela sad :ill:

3,950 (edited by iancumarian 06-02-2010 21:12)

Poate ca unii dintre voi va mai aduceti aminte ca primul meu mesaj de pe forum a fost in legatura cu masculul mea,cu Paulie, care era foarte agresiv.Am uitat sa va spun ceva.Leam dat drumul prin casa alaltaieri si m-am apropiat usurel de el stiind ca e sperios si am observat ca atunci cand e avara din colivie si el si femela sunt foarte blanzi stand pe mana pe umar etc.Femela se comporta frumos si in timp ce e in colivie dar masculul are un comportament total diferit.Oare de ce?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia