351 (edited by suana 02-04-2009 15:07)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

E gimnast!!!!Are nasucul albastru spre mov deschis deci e un mascul.Femela are nasucul maro.Cel putin asta stiu eu.Dar mai sunt si exceptii de la regula.

OBlonda:sa nu-mi spui ca e femela!!!!!!Si atunci de ce se intelege asa bine cu cealalta si se pupacesc de zor?

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

352

Eu vad in poze ca are ceromul alb.
Baieteii au ceromul roz-movaliu in intregime ,pana la 4-5 luni.Apoi se schimba intr`un albastru intens .( nu bleu)
Femelele au ceromul bleu, dar cu alb inspre nari , la maturitate se schimba in alb complet , sau de multe ori ramane ceromul asa, bleu cu alb spre nari .Deci bleu la baza nasucului dar alb in jurul narilor.Sper ca ma intelegi.Acest lucru confunda pe multi ce nu stiu,daca vad un pic de albastrui la un perus zic ca`i baiat, iar daca e maro , zic ca`i femela big_smile de aia se face cel mai des confuzie.
Femelele care au ceromul maro , indica faptul ca sunt "in chef".Acum e o perioada buna ca ea sa depuna oua.Si e foarte iubareata, mai iubareata ca de obicei in acest timp.Ai sa vezi ca la acea femela, dupa ce`i va trece "cheful", i se va face ceromul ca femela albastra.

Tot ce e alb la cerom indica o femela!!!( inafara cand e in chef, si ceromul va deveni maro caramiziu)
Sunt cazuri in care 2 masculi se iubesc si se pupa de zor, la fel ca si 2 femele, sunt cazuri in care se pupa cu reflexia lor, cu oglinda sau obiecte stralucitoare, asta pentru ca sunt animale foarte sociabile si iubarete, formeaza perechi pe viata si urasc sa fie singure.

Dar dupa cum am zis, pozele de multe ori sunt inselatoare, adica lumina.Daca e blitu prea puternic, s`ar putea sa "albeasca lucruri".Ceea ce am zis eu se aplica in general, la absolut toti perusii, nu neaparat la al tau.Tu il cunosti cel mai bine.Dar din poze pare 100% femela, nu vad nici un roz-movaliu, doar alb alb cu putin bleu. hmm
Totusi te rog mult mai pune poze, daca se poate la lumina zilei, dar sa nu fie o lumina puternica,si mai de aproape, si`ti zic sigur. :pup:
Sa`ti traiasca ghemotoacele cu pene :sanatate:

>>>>Alexandra<<<<

353

si eu sunt de aceeasi parere cu OBlonda :pls: e fata 100% tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

354

iloveamals ce se mai aude de prietena ta?A mai facut poze? S`a convins? big_smile

>>>>Alexandra<<<<

355

nu le-a mai facut poze mad ma rog de ea sa le faca dar oricum nu prea crede ca sunt amn2 fete :ironic: poate la anu le cupara cuib ca zicea ca vrea sa ii faca pui smile smile smile smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

356

chiar daca sunt femela si mascul...sa nu le ia cuib daca sunt frati! ar putea iesi fff rau

357 (edited by OBlonda 02-04-2009 20:19)

:wow: pai nu i`ai zis ca daca sunt frati nu o sa`i traiasca puii? Ei i`ar conveni sa faca un copil cu frati`so??? Ce ma enerveaza oamenii astia inconstienti...iau un animal si habar nu au de el.Pune`o sa mai citeasca despre ei ca vad ca habar nu are.Oricum, sa le puna cuib, sunt 2 fete si nu vor face nimic.O sa vada ea cand vor creste si se vor bate :d

>>>>Alexandra<<<<

358

poi dea ...chiar are un frate mai mare si am sa ii zic smile i-am dat tot ce este pe latifa despre pasari si a citit cv pe acolo dar nu cred ca intelege...sunt primi ei papagali si nu stie mai nimic despre ei smile eu incerc sa o mai invat cte ceva dar nu am pe cine smile e mai mica si nu intelege smile

359

OBlonda..dar te ai mai gandit la o chestie? daca sunt fete ..si vor face amandoua nush cate oua nefertile..? atunci chiar ar fi o prob..s ar epuiza si s ar bate..avand un singur cuib..in concluzie ..ori i a 2 masculi..ori le lasa asa..(fara cuib!)

360

acum sunt inca tinere si nu le ia cuib :pls: poate le ia doi masculi ca sa le impece pe amn2 smile

361

M`am gandit si la asta , dar degeaba zici! Pun pariu ca pana la urma o sa le puna cuib.Am zis ca o sa vada ea cand vor creste puii si se vor bate, ma refeream la momentul cand o sa le puna cuib si o sa se bata de la el neutral
Le dau o medie de viata de maxim un an ,doi. Pun pariu ca nu stie ce sa le dea de mancare, le da numai mei si apa :bang:

Adaugat: 02-04-2009 23:01

Ti`a zis cand vrea sa le ia cuib? De unde stii ca le ia masculi daca ea nu ne crede ca sunt fete si mai ales ca sunt frati???? Si mai important ca toate ca habar nu are despre ei...:wow:

>>>>Alexandra<<<<

362

poi cam asa e big_smile le mai da si morcov, mar si ou fiert hmm si au acolo in cusca o cadita cu apa unde se mai spala ei singuri smile si le da mereu drumu prin casa :pls: doar ca nu sunt balanzi neutral sunt ff salbatice neutral eu i-am zis sa incerce sa le dreseza acum pe amn2 ca sa ii fie usor mai tarziu dar nu imi raspunde neutral nici ca vrea nici ca nu vrea...a incercat o  data sau de doua ori si a renuntat...ai nevoie de multa rabdare daca vrei sa dresezi o pasarea smile dar ce sa ii fac?? neutral neutral

Adaugat: 02-04-2009 23:04

de cuib mi-a zis :bang: si de masculi a zis ca daca e asa cum pun eu adica ca sunt doua fete o se le ia si masculi la amn2 smile

363

Le mai da hmm...astea trebuiesc date in fiecare zi, inafara de oul fiert care se da o data pe saptamana.
Vine caldura si ies papadiile..zii sa le dea frunzulite de papadii, dupa ce le spala bine si le usuca bine.. :merci:

Adaugat: 02-04-2009 23:07

Sa nu ii ia tot din acelasi cuib cu fetele hmm Imi vine greu sa cred da nah..acum ce dubii mai are? nu e convinsa ca are 2 femele? Poate`ti mai da poze sa vedem neutral

>>>>Alexandra<<<<

364

zice ca 90% sunt amn2 fete si 10% pereche neutral o sa ii zic sa se duca la alt pet shop daca vrea baietei big_smile

365

Ar fi o idee hmm cat a dat pe ei? de cat timp ii are? :wis:

>>>>Alexandra<<<<

366

a dat 400 de mii pe unul, 800 de mii amn2 smile ii are de o luna big_smile

367

Zii si u ca, in loc de betele alea de plastic, sa puna ramuri de salcie.Previne diareea, perusii au ocupatie rozand crengutele, iar in acelesi timp isi roade ciocu si unghiutele mai "natural" :k: Sa le cumpere si jucarii, colivia mi se pare cam goala..

>>>>Alexandra<<<<

368

poi este chiar goala neutral acum zicea ca vrea sa ii dea jos si leaganul :wow: e singura "jucariie" de la ei din colivie :wow:
am vazut ca tu ai ff multe accesorii prin cusca.le-ai cumparat sau le-ai facut tu? :ironic:

369

Le`am facut eu cu ce aveam prin casa :k:
Zii sa stea cuminte, ca nu ii deranjeaza leaganul.Si sa le mai puna jucarii. hmm

>>>>Alexandra<<<<

370

o sa ii zic :pls: din ce le-ai facut? poate le face si ea big_smile ca la pet am vazut ca sunt cam scumpe unele :wow:

371 (edited by OBlonda 02-04-2009 22:29)

Din bilute de plastic, clopotei...dar nu trebuie facute asa la intamplare pentru ca daca nu stii sa faci, pasarea se poate prinde cu gherutele, se poate spanzura in jucarii.Trebuie urmariti cu atentie, sa te asiguri ca nu reprezinta nici un risc, nimic.Asa poti afla si ce`i place pasarii si ce nu :k:

>>>>Alexandra<<<<

372

apropo de spanzurat ...ele se pot spanzura si pt ca asa vor? de plistiseala sa ca nu au companie? hmm un prietena avut multi perusi si unu din ei s-a spanzurat neutral a desfacut o ata de la oglinda si si-a infasurat-o de gat neutral

373

smile smile smile Asa a zis ea?? Inseamna ca  nu si`a asumat vina ca a fost iresponsabila si a dat`o pe saracul perus mort hmm ma ce oameni!Ma minunez cu fiecare poveste scormonita asa...la intamplare!
Poate perusul a ros, s`a jucat si s`a prins cu capu in ata, cu cat a tras mat tare, cu atat se strangea ata mai tare.Daca nu a fost supravegheat atunci, a murit intr`un final. Or fi ei destepti, dar ganduri sinucigase nu au oricum. hmm
A mai auzit p una k ar fi auzit d la cineva ca papagalul isi baga ghiara`n gat si se omoara :wow: cate inventii...pfff

>>>>Alexandra<<<<

374 (edited by iloveanimals 02-04-2009 22:43)

pitigoiul isi baga ghiara in gat daca e prins si nu are cale de scapare dar perusul in nicun caz neutral mi-a mai zis si mie cineva ca a vazut un perus, l-a prins, i-a scapat si dupaia s-a asezat pe o creanga  si si-a bagat unghia in gat :|dar probali ala nu era peus si era o lata pasare colorata smile

375

Poze cu nebunii :ironic:

>>>>Alexandra<<<<