3,451

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

@Iancumarian, ar fi mai bine sa le pui nebuneilor tai bete de lemn sau cordeline in colivie! Sunt mult mai bune :k: ...si Angel a avut bete de plastic la inceput, dar le-am schimbat cu bete de lemn si vreau sa-i cumpar o cordelina smile ! Perusii au avut de la inceput bete de lemn, odata cu colivia! Oricum, sunt f. frumosi, sa-ti traiasca :pup: !

Vesti bune in legatura cu perusii standard, mama s-a indragostit de ei, cand i-am aratam o poza cu un englez si un ondulat, a spus: "Woau, imi place motul lor, si sunt mai mari, ai pe ce pune mana, nu ca la zgaibele astea mici" smile smile ...m-a bufnit rasul smile

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

3,452 (edited by suana 19-01-2010 23:17)

@iancumarian sunt tare frumosi,albastrelul seamana cu una din fetitzele mele.
Si intr-adevar cum zice iusty,betele de plastic ar trebui schimbate cu lemn.
elfie,stii ca suntem alaturi de tine,fii tare.
Si eu am trecut prin emotii dar din fericire au fost scurte.Cand m-am dus sa le fac curat am vazut fecale spre sangeriu dar n-am stiut de la care vin.Toti pareau ok,pana i-am examinat mai atent.Lory,micutza ,ultima venita,facea rosiatic.I-am facut ceai de musetel si am pus vitamina K,l-am  luat in mana si cu pipeta i-am dat amestecul.stiam ca daca stau sa bea ,pot sa astept mult si bine.Dupa scurt timp,a facut moale dara fara sangeriu iar dupa nici o ora isi revenise.Asa ca,vrind-nevrand,cand apare o problema trebuie tratati micutii obligatoriu.I-am prins frumos capsorul sa nu s emiste si i-am dat pe cioc.Nu stiu de unde a aparut,probabil a rontait ceva si nu mi-am dta seama,ca nu sta o clipa locului.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,453

As vrea sa stiu ce vitamine ar trebui sa am in casa hmm ...de ex. vitamina K, de unde o cumpar si la ce ajuta? :rusine:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

3,454 (edited by suana 19-01-2010 23:30)

Vitamina k sau fitomenadion,este pentru coagularea sangelui,se gaseste la farmacia umana.Atunci cand se pierde sange e foarte necesar.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,455

bi3 wrote:

sunt sigura ca Coco iti este recunoscatoare pentru tot ceea ce ai facut!Stiu ca este greu, dar sunt sigura ca e mai bine pentru ea,durerea era prea mare.Acum te supravegheaza ea pe tine de acolo de sus wink .Suntem alaturi de tine !

Bianca, ai dreptate. O durea. :cry: Ma lasa s-o mangai usor si pe spatuc si pe burtica si parca ii aduceam putina alinare. Pacat ca s-a dus asa de repede. :cry: :cry: :cry:

Adriana

3,456

Vesti bune si la mine :bravo: nebunaticii mei au intrat in colivie :rusine: si acum le mai dau drumul prin casa tocmai sambata pentru ca vreau sa dorm si eu noaptea , daca sunt cuminti si intra noaptea la culcare o sa reiau programul si le dau drumul zilnic. smile
Elfie imi pre rau pentru micuta :cry: :cry: :cry: ...
O sa le cumpar si eu alor mei vitamina k , cine stie cand au nevoie smile

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

3,457

L-am vazut astazi pe Chipy ca in timp ce respira isi misca si codita hmm si l-am auzit ca si tusea ce sa ii dau sa nu cumva sa se imbolnaveasca si femela si puiutul ? Va rog ajutatima :sol:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,458

Wowo ce repede i-ai pus un diagnostic, nici macar nu a dat multe informatii despre "tusea" perusului.
Estera poate avea doar vreo pana ceva care il gadila, daca continua sa tuseasca ar trebuii sa consutli un medic. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,459

ok multumesc smile

Adaugat: 20-01-2010 19:59

de tusit nu l-am auzit sa tuseasca numai de vreo 2 ori dar m-am ingrijorat din cauza ca coada se misca odata cu respiratia si am crezut ca are o problema respiratorie.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,460

Ai mei cand misca coada fac kk :pls: poate asta era si in cazul tau si poate in acelasi timp a tusit... a aparut al doilea puiut? :pup:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

3,461

Elfie i-mi pare rau pt Coco. stiu cum este. o sa fie bine acolo unde este acum. este libera.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

3,462

Estera...a aparut al doilea out? big_smile

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

3,463

dar am inteles ca e ceva normal sa se miste putin coada cand respira.E adevarat????

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

3,464

Silviu:Pai chiar daca ar fi buna tetraciclina nu crezi ca este prea tare sa ii dau pentru o simpla raceala ? Daca o sa fie vreodata foarte bolnav Doamne fereste  atunci ce-i mai dau ? :wow:
Dyenutza a aparut de mult al doilea out acum astept al doilea puiutz si inca nu a iesit sad

3,465

aaa...scuza-ma :rusine: Am scris din greseala ''out'' in loc de ''puiut''...Scuze... :rusine:  Sa ne anunti cand apare :pls: Sunt si eu nerabdatoare

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

3,466

Ok nici o problema smile
Astazi am mers la pet shop sa le i-au perusilor Ovomix dar se pare ca la noi nici nu a auzit de asa ceva :wow: si le-am luat in schimb o punga cu meniu special de la itakraft ca a zis ca si el contine vitamine si miere credeti ca e de ajuns ?

3,467

silviu wrote:

Dana, sa sti ca este o boala foarte grea, psitacoza si chiar daca nu are asa ceva tetraciclina este buna. mad

Unde ai auzit tu asa ceva? Apropo, nu trebuie sa te enervezi tongue , un medicament nu se da unei pasarii fara sa aiba ceva, acum hai sa le dam la perusi nu stiu ce antibiotice care "repare" nu styiu ce boala, doar pt a preveni-o, nu este asa, medicamentul ala ii face rau pasarii, ii poate distruge si alte organe. Un medicament se ia pt a distruge un anumit visrus din corp, daca acel virus nu exista s-ar putea sa aibe alte efecte negative.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,468

eu am gasit ovomixuri din alea in magazinele mari(carefure,real...)

orice secunda poate fi decisiva in viata noastra,asa ca-Traieste clipa!

3,469

Astazi am vorbit si eu la un pet-shop de la mine, sa imi faca comanda de Ovomix si vitaminele tot de la Padovan. Le-am dat drumul pasarilor mele afara... cel mic fuge dupa Paco, e foarte curios, iar Paco fuge de el. Sunt asa de amuzanti. big_smile

Simo

3,470

Salutare  ! Am si eu o intrebare , osul de sepie e tot una cu chestia aia din calciu (eu calciu din asta am la Tweety) sau sunt doua treburi total diferite ? hmm

3,471

Deci sa inteleg ca au acelasi rol tongue ! Mersi de raspuns big_smile

3,472

Osul de sepie nu este facut din ceva anume, osul de sepie e exact denumirea lui, adica un os al unei sepii. Oasele sunt formate din calciu si de asta este o sursa buna de calciu
http://www.petshop-online.ro/uploadpoze/sh_ar2503.jpg,
iar blocurile de calciu sunt formate din calciu :-?? sunt foarte bune si ele, eu am din amandoua. smile
http://www.shopmania.ro/magazin~online- … 07883.html

3,473

Aha , in principiu asta am vrut sa stiu ca daca e echivalent cu calciu , si vad ca da , initial credeam ca mai are si alte proprietati , adica alte vitamine sau ceva de genu tongue

3,474

Porvine de la sepii ,care sunt crescute in crescatorii specializate.Vanzatorii nu stiu chiar asa multe

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

3,475

Iusty trebuie sa editezi din nou colajul cand ai timp :k:

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)