2,901 (edited by biancadumi 29-12-2009 14:31)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Iusty,atunci daca nu va supar mai pun niste intrebari big_smile le pun pe toate o data big_smile

daca cumva perusii mei nu is pereche se pot bate pana la sange?

am observat ca masculul (asa cred eu ca e mascul) ,aaa apropo il cheama Dany big_smile face cam moale...ce as putea sa ii dau ?

perusii mei Dany si Miha,au invatat sa deschida usa la colivie...le-am pus o clema pe care o tot ciupesc...are ceva daca ciupesc din aceea clema?

si ultima intrebare big_smile perusii au ros din osul de sepie pana a cazut....cum as putea sa il leg/pun sa stea iar la lok...exista vreun suport cva de cumparat ca sa stea?

multumesc pt timpul acordat :pup: :heart: :pup:

- Bianca

2,902

biancadumi wrote:

Iusty,atunci daca nu va supar mai pun niste intrebari big_smile le pun pe toate o data big_smile

daca cumva perusii mei nu is pereche se pot bate pana la sange?

am obs ca masculul (asa cred eu ca e mascul) aaa app in cheama Dany big_smile face cam moale...ce as putea sa ii dau ?

perusii mei Dany si Miha,au invatat sa deschida usa la colivie...le-am pus o clema pe care o tot ciupesc...are ceva daca ciupesc din aceea clema?

si ultima intrebare big_smile perusii au ros din osul de sepie pana a cazut....cum as putea sa il leg/pun sa stea iar la lok...exista vreun suport cva de cumparat ca sa stea?

multumesc pt timpul acordat :pup: :heart: :pup:

1nu neaparat daca se bat nu sunt pereche.De obicei femela bate masculul
2fai niste ceai de musetel sau de menta sau dai putin orez fiert
3nu au nimik asa leam facut si la ai mei
4nu cred ca merge pus la loc dar incearca sal legi cu ceva

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

2,903

1. Nu cred hmm ...daca sunt femela si mascul nu cred ca se pot bate in asemenea hal
2. Da-i ou sau orez fiert :k: ...merge si ceaiul de menta wink ...si cand ai posibilitatea le poti cumpara Diropur de la Sera
3. Nu are nimic daca ciupesc din clema :pls:
4. Eu intotdeauna fac o gaura cu acul in osul de sepie si bag sfoara, apoi leg de barele coliviei :k: ...poti face si tu asa wink

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,904

Iusty acu pe bune chiar asa trebuie recoltate.tu le dai la ai tai.ca am vazut in articol ca trebuie sa stea o zi cel putin la germinat

2,905 (edited by biancadumi 29-12-2009 14:49)

1.nu se bat deocamdata big_smile ... Dany ii da de mancare lui Miha ..dar zik asa daca ar fii sa vad la maturitate ca nu  sunt pereche mie sa nu se bata...dar daca ziceti ca e ok ..atunci e bn big_smile

2. am Diropur de la Sera in casa smile acuma i-am facut niste ceiut si iam pus in adapatoare...dar are cva daca bea si ea?

3. fiuuu ce bn m-am linistit :rusine:

4. Iusty, mi-ai dat o idee grozava,ms mult mult mult :pup: :pup: :pup::heart: :sanatate:

multumesc si tie iancumarian

- Bianca

2,906

Si noi l-am luat pe Elfie de fetitza. Avea nasucul ca Tweety al lui Suporterbaimarean. Si am zis sa-o numim Elfie, iar daca se dovedeste a fi baiat, sa nu fie nicio problema legata de nume.

Adriana

2,907

cui ii multumesti mie sau lui Iusty?

2,908

Iancumarian: nu le-am facut niciodata seminte germinate, dar am citit articole, stiu ca graul germineaza in 24 de ore hmm
Biancadumi: sa ai grija cum faci gaura cu acul pt. ca osul se poate rupe hmm ! Nu-i nimic daca bea si ea ceai :k: ...este f. bun wink
Daca ai Diropur, ii poti da wink ! Cu placere :pup: ...daca e ceva, iti raspund oricand :pup:

Adaugat: 29-12-2009 14:44

Elfie: elfie merge si la baiat, si la fata :heart: chiar e un nume frumos :bravo:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

2,909

Bianca, sunt si suporturi speciale pt osul de sepie. big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,910

As incerca unul hmm ...sa vad daca gasesc la pet shop :k: !

Iusti

2,911

Eu le fac gaura si pun o sarmulita si o acat de gratiile coliviei big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,912 (edited by biancadumi 29-12-2009 15:41)

Dany,ms big_smile :pup: am cautat pe net si am gasit e doar 4 lei smile

dar cred ca gasesc la pet shop la mn,sper hmm

http://www.petmania.ro/produs.php?prod_id=570

- Bianca

2,913

E f. interesant :bravo: ...cred ca o sa iau si eu 2-3 ...2 pt. perusii (pt. ca o sa am 2 perechi :heart: ) si 1 pt. nimfuline :heart: !

Iusti

2,914 (edited by biancadumi 29-12-2009 16:59)

os de sepie pot pune si la canari ?

scz de off topic  big_smile

- Bianca

2,915

Sigur ca da smile

Iusti

2,916

pot sa le dau drumul perusilor in aceeasi camera cu bradul? menttionez ca am brad de plastic si mie sa nu pateasca cva daca ciugule din el ... hmm

- Bianca

2,917

Daa, poti. big_smile Stai linistita, daca era natural era ansol, bradul este toxic.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,918

cum v-ati imblanzit perusii?pe perusul meu mascul am reusit sa-l obisnuesc cu mine,dar pe femela nu.cand ma apropii cu mana de ea fuge si tipa. :cry: ce ar trebui sa fac?

2,919

Stiu ca Ally a mea nu e perus dar ... eu am luat-o ca fiind baiat !!! De aici si numele ... E bun si pentru baiat si pentru fata nu ??? smile smile

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

2,920

alexandra10 wrote:

cum v-ati imblanzit perusii?pe perusul meu mascul am reusit sa-l obisnuesc cu mine,dar pe femela nu.cand ma apropii cu mana de ea fuge si tipa. :cry: ce ar trebui sa fac?

Daca el e bland si ea se va imblanzi. Asa ca incearca sa-l faci pe el sa vina la tine, sa-l iei pe deget, etc. si va prinde si ea curaj.

Adriana

2,921

mie ally mi se pare mai mult nume de fata. big_smile

2,922

eu perusii ii am de mai bine de un an nu ar fi trebuit sa se obisnuiasca cu mine?femela se poarta ca si cum acum cateva zile am cumparato din pet shop.

2,923

E mult de munca cu ei. Imblanzirea nu se face peste noapte si cred ca stii asta. Si, desi cineva poate sa vina sa spuna ca-i are de nu stiu cat timp si ca le-a acordat foarte multa atentie, asta nu prea are importanta pentru ca procesul de imblanzire depinde si de pasare. Nici Coco a mea nu s-a imblanzit repede, cred ca in cativa ani. Si asta datorita lui Mimi care era tot timpul cu noi. Trebuie sa le castigi increderea. Si pentru asta iti trebuie multa rabdare si trebuie permanent sa vorbesti cu ei, sa-i iei pe umarul tau cand faci diferite lucruri prin casa, etc. Rabdare, ca se poate! :pup:

Adaugat: 29-12-2009 19:48

Si daca tot vorbim despre copii, iata niste poze: Elfie; Coco si Axi; Elfie si Ina.

Adriana

2,924

si mai e o problema.perusul mascul nu poate zbura de ceva vreme.nu poate sa se zboare pe sus.totdeauna cand incearca sa zboare cade.si ai zis sa ii iau pe umarul meu dar masculul sta doar pe colivie.nu sta altundeva.cand il scot afara din colivie e trist,cred ca pentru ca nu poate sa zboare.se simte mai bine in colivie si de aceea nu le dau drumul prea mult timp prin casa.si femela are ceva pe cerom si pe cioc.ea a mai avut raie,si ma tem sa nu aiba si acum.de cand am luato din petshop e tot bolnavioara :cry: .vroiam sa va intreb:e bine daca le dau perusilor bucatele de branza?

2,925

Estera...mult succes cu outele...iti tinem pumnii big_smile :pup: :bravo: Asteptam muuulte vesti de la tine si sa ne anunti cand va avea loc marele eveniment(cand va aparea primul puiut) big_smile Asteptam !!!

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile