2,501

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

annymary40 wrote:

Multumesc. Spre surprinderea mea nu e timid deloc, toata ziua canta :wis: . Am inceput metodele de imblanzire si momentan ma lasa doar sa il mangai pe burtica. :k: O sa mai fac poze dar dupa ce ne mai acomodam un pic. :pls:

Asa sunt puituii. wink Eu pe snowy in 3 zile l-am obisnuit sa se urce singur pe degetul meu. :heart: La sfarsit de sapramana l-am auzit ac zice "puiu" si nici nu-mi propusesem sa-l invat asa, dar nume nu ii pusesem, si il tot strigam puiu. big_smile Acum zice puiu in sesn de noapte buna. :nani:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,502

Ce scumpete mica :heart: ! E un baietel f. mic si tare frumos :pup: ! Sa-ti traiasca :k: !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,503

Mutumesc mult !!! Si ai vostrii sunt superbi sa va traiasca si sa va bucurati de ei :pup:...
Sa speram ca va face si Piciu asa progrese mari ca snowy. :k: E un mancacios , ma bucur ca a baut si apa. O sa ii fac si out fiert :pls:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

2,504

Esteb superb perusul tau.Este baietzel si are ~2luni

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,505

Anyta e un scump micutul tau... sa iti traiasca... :pup:

Silviu eu zic sa incerci la un cabinet din Brasov poate gasesti mai repede medicamentele pentru ei orice secunda e importanta

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,506

Buna tuturor!Sunt noua pe forum si cred ca va imaginati ca sunt aici pentru ca am niste nelamuriri cu perusii mei.I-am primit cadou de la prietenul meu,acum ca vine Craciunul,si nu am mai avut rabdare si mi i-a luat ieri.Am mers cu el la pet shop si dintre toti mi-au placut cei doi pentru ca i-am vazut ca se pupau big_smile.Sunt baiat si fetita,baiatul de culoare galbena si fetita alba.In fine am ajuns cu ei acasa si am vrut sa ma joc cu ei dar nu sunt foarte blanzi...baietelul vine din cand in cand pe deget dar fetita deloc sad.ma gandesc ca poate nu s-au obisnuit cu noua casa dar oare am sanse sa ii imblanzesc?Am mai avut perusi care au fost blanzi de la inceput.:D Tin sa mentionez ca am si o pisicuta care nu isi dezlipeste ochii de la ei si e cam geloasa big_smile

2,507

Bun venit Ioana.... probabil inca nu sau acomodat cu noua lor casa..... daca sunt maturi vor socializa mai greu iar daca sunt pui mai repede.... ai grija cu pisica sa nu atenteze la ei  ... :bravo:

2,508

Mai lasa-i cateva zile wink ...daca masculul vine pe deget e un progres..si femela va veni cat de curand la tine, va prinde curaj vazandu-l pe galbejor mai curajos smile !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

2,509

Multumesc pentru incurajari big_smile.Dupa parerea mea nu cred ca au mai mult de 6 luni. Eu vorbesc cu ei si am gasit pe youtube sunete de perusi big_smile si cand aud canta si ei big_smile sunt haiosi rau in schimb cu pisica e teroare miorlaie la usa sa ii dau drumu sa se uite la ei.De dimineata scapase in camera si o strigam pe mama sa vina sa o ia big_smile si mama a luat`o in brate si ii zicea "hai printeso ca nu o sa te mai bage in seama eu sunt singura care te iubesc acum " big_smile Ma gandeam initial la un hamster dar tipa de la petshop mi-a zis ca musca pentru inceput si cand i-am vazut asa cu ochii rosii nu mi-au mai placut...in schimb la alt petshop mi-a atras atentia un micut care nu avea ochii rosii si ma gandeam sa ma duc azi sa mi-l achizitionez...in curand tai bilete pentru zoo la mine acasa big_smile...in fine va tin la curent cu micutii mei si in curand vor aparea si poze big_smile doar sa fie mai sociabili:rusine:

Adaugat: 17-12-2009 14:16

ella_costan am avut si eu Papagal Capra big_smile foarte haios.Il inregistrasem pe telefon si cand ii puneam sunetul canta si el dar din pacate l-am gasit mort sad a trait cam vreo luna pe la mine...il luasem cam bleg de la petshop.Ma cam feresc de petshopurile de la mine din oras (Ploiesti).Am auzit ca animalele de acolo sunt cam bolnave.Din fericire nu si in cazul noilor perusi.Sa ai grija de el ca e un papagal de nota 20 pe mine m-a amuzat mult si am fost foarte suparata cand mi-a murit...

Adaugat: 17-12-2009 14:19

Am facut progrese big_smile mi-am pus o manusa in mana si fetita s-a urcat si ea pe deget:D

2,510

:bravo:  ne bucuram pt progresele facute .... eu le pun sunete de pe youtoube si sunt foarte curiosi dupa ce opresc incepe si el sa imite sunetele auzite si de ceva vreme a inceput si ea sa ganfureasca in legea ei.... Eu ii am deja de 7 luni si aveau 3-4 luni cand i-am luat.

2,511

kikisiroko wrote:

Schimbare de respiratie:

Respiratie dificila, pieptul se misca intr-un ritm rapid, coada urmeaza si ea miscarea.
Este un semn ca aparatul respirator este atins. Poate fi vorba de o aspergiloza, o psitacoza, o acarioza sau o infectie.
Schimbare de voce.

* Psitacoza este o boala infecto-contagioasa a pasarilor manifestata in special, prin simptome respiratorii (secretii la nivel ocular si naza) si/sau diaree. Pasarea slabeste drastic, nu se mai alimenteaza corespunzator si in final, moare.

Cu asta se confrunta perusul meu.
  :cry:
Si nu au venit medicamentele. :cry:

Psitacoza, boala perusilor (febra papagalilor):

Bacilul care provoaca aceasta boala este chlamydia psittaci. Â De obicei aceasta boala apare la pasari care ajung in contact cu alte animale. Fiind foarte contagioasa, ea se transmite cel mai usor prin aer, de aceea este expus si omul acestui pericol. Simptomele aceste boli sunt o respiratie foarte greoaie, stranut, conjunctivita, penele stau zbarlite, diaree, lipsa de pofta de mancare.
Din fericire tratamentul este foarte simplu si efficient si anume I se administreaza tetraciclina sau derivate de tetraciclina. Acest tratament se da de 5 ori la un interval de 10 zile.

Poate te ajuta asta. smile

Adaugat: 17-12-2009 15:00

ioanagabriela wrote:

Multumesc pentru incurajari big_smile.Dupa parerea mea nu cred ca au mai mult de 6 luni. Eu vorbesc cu ei si am gasit pe youtube sunete de perusi big_smile si cand aud canta si ei big_smile sunt haiosi rau in schimb cu pisica e teroare miorlaie la usa sa ii dau drumu sa se uite la ei.De dimineata scapase in camera si o strigam pe mama sa vina sa o ia big_smile si mama a luat`o in brate si ii zicea "hai printeso ca nu o sa te mai bage in seama eu sunt singura care te iubesc acum " big_smile Ma gandeam initial la un hamster dar tipa de la petshop mi-a zis ca musca pentru inceput si cand i-am vazut asa cu ochii rosii nu mi-au mai placut...in schimb la alt petshop mi-a atras atentia un micut care nu avea ochii rosii si ma gandeam sa ma duc azi sa mi-l achizitionez...in curand tai bilete pentru zoo la mine acasa big_smile...in fine va tin la curent cu micutii mei si in curand vor aparea si poze big_smile doar sa fie mai sociabili:rusine:

Hamterii musca doar cand ii trezesti din somn sau atunci cand sunt foarte speriati. wink
Tu crezi ca ai zoo? smile sa vezi la mine 3 caini, 1 iepuras, 2 porcusori de guineea, 2 hamsteri, 2 perusi. smile De asta ce zici?
Sa-ti traiasca micuti. :sanatate: Pune poze cu ei sa iti spunem clar varsta si sexul lor, daca s-au atasat asa repede de mana nu au mai mult de 2 luni. wink

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,512

Bine ai venit Ioana , incearca sa le vorbesti calm dar este cam dificil cu doi. Sunt pui, maturi? Poate dupa ce se mai acomodeaza poti pune poze cu ei.  Am mai facut progrese cu Piciulinu meu. Sta la mangaiat si se urca pe deget, toata ziua vorbesc cu el si ii cant si e foarte atent la ce ii trancanesc eu. Acum face nani :nani:.

2,513

Sa-ti traiasca perusii Ioana!!!Asteptam pozele cu ei ... :pls:

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

2,514

Ma uit la ei incontinuu si ii iau pe deget fara manusa...fetita incepe sa se acomodeze...au inceput sa manance...de ieri nu au mancat nimic.apa le-am schimbat-o le-am facut curat in tavitza si i-am pus langa calorifer sa le fie cald ...deocamdata am doar o pisica si cei 2 perusi big_smile azi vreau sa ma duc sa-mi iau si hamsterul ala mic care mi-a placut big_smile sper sa nu ma dea ai mei afara din casa si asa au zis "cand te mariti sa iti iei pisica cu tine" big_smile aseara cand am venit cu micutii au avut un soc . smile)) dar s-au obisnuit tata azi se juca cu ei desi s-a plictisit repede ca perusii nu sunt obisnuiti cu mana lui:D si mama bineinteles e cu pisica big_smile nu o scoti din lumea ei.:bang: .. oricum orice animal mi-as lua(inafara de caine) tre sa fiu cu ochii pe el pentru ca am o pisica nebuna big_smile

2,515

Felicitari , Ioana pentru progresele facute si crede-ma ca si eu ma uit incontinuu la ei ca sa ii pandesc si sa vad daca le lipseste ceva. Ma bucur ca au inceput sa se acomodeze. :blb: Sa-ti traiasca si hamsterul si pisica. :bang:

2,516

Daca progresele sunt atat de mari inseamna ca sunt pui. wink

2,517

Mai mult ca sigur iloveanimals. Maine asteptam sa iasa primul puiut. Sa speram.    :pup:

2,518

O sa va spun ceva...probabil o sa ma considerati nebuna..dar a functionat.Fostul meu perus...care a murit saracu ...avea 6 anisori (nu stiu cauza mortii nu prezenta simptome de boala) a fost bolnavior odata...statea jos in colivie zgribulit..nu manca nu misca...si l-am pus intr-o cutie pe calorifer si i-am pus in apa aspirina si l-am fortat sa bea :-s nu cred ca a fost o metoda placuta pentru el...dar dimineata perusul era vioi si manca big_smile deci s-a facut bine...nu zic sa incercati si voi big_smile a fost ideea mamei smile)

2,519 (edited by Iusty 17-12-2009 19:56)

Ioana, ma bucur ca piticotii tai se acomodeaza asa de repede :bravo: ! Inseamna ca sunt pui :heart:! Sa-ti traiasca! smile

Iusti

2,520

Ioana bine ai venit ! Ma bucur ca ai 2 perusei cuminti si blanzi. Sa-ti traiasca si asteptam poze cu ei :k:

Adaugat: 17-12-2009 19:40

peruseii mei se pupa toata ziua si femela sta mai mult tot in cuib si il tot aranjeaza. Astazi l-am vazut pe Cipy ca a incercat de cateva ori sa se urce pe ea dar a cazut jos. Sper ca pana la urma sa faca oute . Va doresc si voua succes cu outele si puiutii. big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,521

Bianca wrote:

in proportie de 50% mosul o sa-mi aduca un perus deci am nevoie de orice informatie posibila.daca ma puteti ajuta cu vreo 2-3 cuvinte v-as fi ff recunoscatoare :pls:

Pai , eu am ingropat vreo 9 perusi si acum am o fata , un papagal motat si doua zebre australiene deci te pot ajuta cat de cat , pentru inceput pune-l nisip in colivie , ii ajuta la digestie , apa si mancarea trebuie schimbata zilnic daca vrei sa ai un papagal care sa-ti traiasca 8-10 ani ,  vara fa-le baie , sau daca e soare ia o cana cu apa iesi pe balcon / afara si toarna big_smile , mancare in opinia mea cea mai buna este vita cip-cip dar si kiri kiri perus .... incearca sa le pui muzica si vezi daca incep sa cante , asa ar fi normal la cei mai multi perusi , insa daca nu canta incearca sa ii gasesti calitatea   , eu aveam o fata careia daca ii puneam muzica incepea sa danseza hmm ceea ce mi se pare si mie ciudat , daca mai ai nevoie de ceva , iti sunt disponibila

2,522 (edited by annymary40 18-12-2009 19:49)

Bine ai venit Cristina !! Waw ai ingropat 9 perusi...tragic... :ill: . Sa` ti traisca fetita si sa pui poze cu ea. Nu a iesit inca primul pui. :sol:
Estera inseamna ce se pregatesc sa`ti indeplinesca dorinta mult asteptata.

2,523

Bine ai venit  Cristina.... sa iti traiasca fetita...

2,524

Cristina bine ai venit. Sa-ti traiasca perusica :k:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,525

Bun venit, Cristina! Am o intrebare: la ce te-ai referit cand ai zis "vara fa-le baie , sau daca e soare ia o cana cu apa iesi pe balcon / afara si toarna" ?

Adriana