2,476 (edited by iloveanimals 16-12-2009 12:44)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

kikisiroko wrote:

Eu imi sustin ideea, adica sa ii iei doar perusei albastre partener.
In primul rand este mai tanara decat celalalta si ai sanse mai multe ca un mascul mai mare sau de varsta apropiata cu ea sa faca o pereche frumoasa impreuna. :k:
Ce verde parca ai spus ca are 3 ani, perusica mea tot 3 ani are si nu ii convine de masculul care este de varsta apropiata cu ea.
Eu zic sa o dai pe cea verde daca te lasa sufletul, sau nu stiu poti sa ii ti pe toti trei in aceasi colivie, dar saracutul posibil e sa nu stie ce femela sa aleaga.

Ei pot face pereche cu orice perus, nu conteaza varsta wink I-am zis sa ia varsa apropiata pt a putea avea puiuti de la ele, in caz ca ii ia pui trebuie sa mai astepte un an pana cresc masculii, femelele avand 4 respectiv 2 ani wink la 4 ani nu mai este recomandat sa imperechezii perusii, mai ales femelele. wink Mai bine ia doi baietii, e imposibil sa renunti la un suflet pe care l-ai crescut cu toata dragostea ta, asa ca mai faci un sacrificiu, iei o colivie mai mare si ii tii pe toti. :heart: Asa sunt si fetele imapacate ca au parteneri, si daca nu vei avea puiuti nu fi trista. :pls: Ei se iubesc si asta e important. :bravo:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,477

iloveanimals wrote:
kikisiroko wrote:

Eu imi sustin ideea, adica sa ii iei doar perusei albastre partener.
In primul rand este mai tanara decat celalalta si ai sanse mai multe ca un mascul mai mare sau de varsta apropiata cu ea sa faca o pereche frumoasa impreuna. :k:
Ce verde parca ai spus ca are 3 ani, perusica mea tot 3 ani are si nu ii convine de masculul care este de varsta apropiata cu ea.
Eu zic sa o dai pe cea verde daca te lasa sufletul, sau nu stiu poti sa ii ti pe toti trei in aceasi colivie, dar saracutul posibil e sa nu stie ce femela sa aleaga.

Ei pot face pereche cu orice perus, nu conteaza varsta wink I-am zis sa ia varsa apropiata pt a putea avea puiuti de la ele, in caz ca ii ia pui trebuie sa mai astepte un an pana cresc masculii, femelele avand 4 respectiv 2 ani wink la 4 ani nu mai este recomandat sa imperechezii perusii, mai ales femelele. wink Mai bine ia doi baietii, e imposibil sa renunti la un suflet pe care l-ai crescut cu toata dragostea ta, asa ca mai faci un sacrificiu, iei o colivie mai mare si ii tii pe toti. :heart: Asa sunt si fetele imapacate ca au parteneri, si daca nu vei avea puiuti nu fi trista. :pls: Ei se iubesc si asta e important. :bravo:

Multumesc!!!Poate voi lua la primavara baieteii :bravo: Si uite cum de la outele din care trebuiau sa iasa puiuti am ajuns sa iau eu perusi  :bang: Nici nu-mi imaginam ca am 2 fetite!!! Sa ne traiasca papagalutii!!!!!! :sanatate:

Adaugat: 16-12-2009 12:53

Silviu ,cum se mai simt copilasii??? big_smile

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

2,478

dyenutza se pare ca ai 2 fete frumoase......Asta e ,intri cu mine in gasca ,si eu am avut parte de fetite.Nu cred ca ai putea sa dai vreuna dintre ele,asa cum nu am putut nici eu,si de aceea te intreb:chiar e nevoie sa ai puiuti ,sa treci prin aceasta mare responsabilitate sau vrei sa te bucuri si sa le oferi micutelor o viata fericita alaturi de ele.Daca vrei sa maresti familia,nimic de zis dar atunci trebuie 2 beietei si doar dupa ce se formeaza perechile pot sa le pui in colivii separate.Cum crezi de cuviinta.Sunt frumoase micutzele si trimitem puici de la cele 3 fete ale mele.Eu sunt fericita ca le a am,chiar daca sunt fete,sunt libere,se joaca,au compania nimfelor,a Alexei si a noastra. :pup: :pup: 
Eu am facut experienta si la mine nu a functionat....fetele tot impreuna au vrut sa stea si baietii la fel.De ce sa le tot stresez cu cuib si altele.Daca vroiau se imperecheau si aveau puiuti dar se pare ca sunt de alta parere. :k:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,479

suana wrote:

dyenutza se pare ca ai 2 fete frumoase......Asta e ,intri cu mine in gasca ,si eu am avut parte de fetite.Nu cred ca ai putea sa dai vreuna dintre ele,asa cum nu am putut nici eu,si de aceea te intreb:chiar e nevoie sa ai puiuti ,sa treci prin aceasta mare responsabilitate sau vrei sa te bucuri si sa le oferi micutelor o viata fericita alaturi de ele.Daca vrei sa maresti familia,nimic de zis dar atunci trebuie 2 beietei si doar dupa ce se formeaza perechile pot sa le pui in colivii separate.Cum crezi de cuviinta.Sunt frumoase micutzele si trimitem puici de la cele 3 fete ale mele.Eu sunt fericita ca le a am,chiar daca sunt fete,sunt libere,se joaca,au compania nimfelor,a Alexei si a noastra. :pup: :pup: 
Eu am facut experienta si la mine nu a functionat....fetele tot impreuna au vrut sa stea si baietii la fel.De ce sa le tot stresez cu cuib si altele.Daca vroiau se imperecheau si aveau puiuti dar se pare ca sunt de alta parere. :k:

Multumesc mult,suana!Sa-ti traiasca si ale tale ! :pup: :heart: Dar eu ma gandeasc ca cea care a facut ouale (eu zic ca este cea albastra) vrea sa se imperecheze pentru ca altfel de ce mai facea ouale??? :rusine:
Si nici eu nu as putea renunta la vreuna ...Le iubesc pe amandoua :pup: :heart: :heart: Si sper ca in primavara sa le iau niste baietei big_smile

Adaugat: 16-12-2009 13:07

kikisiroko wrote:

Ei se simt la fel, destul de rau. sad
Si eu numar orele pana maine cand ma duc dupa medicamente. :bravo:

Imi pare atat de rau pentru ei...Dar sunt sigura ca se vor face bine !!!! :bravo:

2,480

Opss, am omis un detaliu. :rusine: Cand formeaza perechile(dupa cum a zis si Suana) si intra in calduri, atunci perechea reproducatoare trebuie separata de cealalata, deoarece femela ii poate sparge ouale. smile

Adaugat: 16-12-2009 13:09

Cea verde este cea care ti-a facut oute. tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,481

iloveanimals wrote:

Opss, am omis un detaliu. :rusine: Cand formeaza perechile(dupa cum a zis si Suana) si intra in calduri, atunci perechea reproducatoare trebuie separata de cealalata, deoarece femela ii poate sparge ouale. smile

Multumesc!! :merci:

Adaugat: 16-12-2009 13:11

iloveanimals wrote:

Pai daca cea verde a facut outzele ,atunci cealalta le clocea si apoi asta verde le spargea ???!!! :wow: Chiar nu inteleg !!! :bang:

2,482

Nu am mai intrat pe forum ca am fost ocupata dar am fost uimita sa vad perusii tai Dyenuta si imi pare tare rau ca nu ai pereche sad . Sper ca pe viitor sa le iei niste sotiori sa poti avea puisori. Ce sa va zic despre perusii mei , sunt bine, sanatosi, femela lucra incontinui de dimineata pana seara la cuib big_smile . Este atat de agitata nu stiu ce are. Tot intra sta cateva secunde si iasa afara apoi iarasi intra. Si se tot plimba pe bara de colo colo intruna de nu stiu cum nu ameteste :d. Ce credeti ca poate avea de e asa agitata?

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,483

dyenutza_bella wrote:
iloveanimals wrote:

Pai daca cea verde a facut outzele ,atunci cealalta le clocea si apoi asta verde le spargea ???!!! :wow: Chiar nu inteleg !!! :bang:

Pai cand femelele au nasul maro atunci ineamna ca sunt in calduri, cand il au alb sunt intr-o stare normala. Cea verde iti facea oute. Nu stiu de ce le clocea cealalta, probabil ii placea sa stea in cuib si isi dorea si ea oute hmm iar cea verede le spargea pt ca se atincea cea albastra de ele. hmm Nu stiu, e doar o presupunele. smile

2,484

Diana, ma bucuri ca le iei 2 sotiori la fetite :bravo: (daca ar fi numai 1 baiat cu 2 fete..fetele se vor bate pe baiat-propie experienta) si ma bucur si mai tare ca nu renunti la una dintre femele, ar fi cea mai mare prostie! Daca se impaca nu are rost s-o dai! Foarte bine :k: !
Suana, de acord cu tine, daca ei nu vor sa formeze perechi sau nu vor sa se imperecheze, nu are rost sa-i stresam! In curand o sa-mi iau un baietel ca Norisor si Popica sa nu se mai certe, dar nu le voi pune cuib pt. ca va trebui sa-i despart sad !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,485

Nu stiu sigur daca le voi lua cate un baietel la fiecare ...ma voi mai gandi... :rusine: Poate le voi lasa asa ca se inteleg destul de bine :k: Multumesc pentru sfaturi si pentru ajutor ,fara voi poate nu mi-as fi dat seama niciodata ca am 2 fetite!!! :merci: :merci: :merci:

2,486

Salutari nou venitilor...maaaama cate ati mai scris cat am lipsit :wow: Intradevar dyenutza ai doua perusite foarte frumoase... si deyseby frumusetea aia e superbaaaaaaaaaaa!!!
Acum despre perusii mei:mimi e in carantina sad urmatoarea saptamana nu are nici un pasaroi voie sa se apropie de ea,motatu e mult mai vioi de cand l-am despartit de mimi,a incaput sa se pupe cu rikki,s-o hraneasca,se inteleg super!
Nu stiu de ce voi vreti pui,oua de perusi,sunteti stresati....nu va grabiti oamenii buni,o sa vina si puii si cum a spus si suana este o mare responsabilitate.Aveti timp sa ingrijiti puii? si ce faceti cu ei dupa ce cresc? aveti conditiile necesare sa aveti grija de 5-6 dau chiar 7 perusi?
De ci mai ganditi-va

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,487

Uite-i

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,488

Da,sunt standart.Este in carantina pt ca e bolnava si trebuie sa ii dau medicamente

2,489

monyxme wrote:

Uite-i

Foarte frumosi!!! :pup: :heart: :bravo: Sa-ti traiasca! :pls:

2,490

S-a marit familia. Acum suntem 5 perusei si 5 oute. :wis: Initial am plecat sa cumpar o perusita pentru verisoara mea dar am vazut un puiut mic , albastru foarte dragalas si neajutorat asa ca l-am cumparat fara sa ma gandesc prea mult. Il cheama Piciu si inca are ioculetul negru , cred ca are 1 luna si ceva. big_smile O sa pun poze dar cand se mai acomodeaza mititelul. A papat si a baut si apica , i-am pus mei pe fundul coliviei ca asa era obisnuit si acum se joaca. smile De maine incep sa vorbesc cu el si este foarte bland. :pls:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

2,491

annymary40 wrote:

S-a marit familia. Acum suntem 5 perusei si 5 oute. :wis: Initial am plecat sa cumpar o perusita pentru verisoara mea dar am vazut un puiut mic , albastru foarte dragalas si neajutorat asa ca l-am cumparat fara sa ma gandesc prea mult. Il cheama Piciu si inca are ioculetul negru , cred ca are 1 luna si ceva. big_smile O sa pun poze dar cand se mai acomodeaza mititelul. A papat si a baut si apica , i-am pus mei pe fundul coliviei ca asa era obisnuit si acum se joaca. smile De maine incep sa vorbesc cu el si este foarte bland. :pls:

Felicitari!!! Sa-ti traiasca! :bravo: :sanatate: Asteptam si pozele cu el...stai la apartament?? :heart: :pup: :rusine:

2,492

Felicitari Anny ...... :bravo: sa-ti traiasca ... asteptam poze cu noul venit

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,493 (edited by suana 16-12-2009 22:16)

Bun venit pentru Piciu.....Pofta buna si somnic bun,asteptam sa te vedem. smile

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,494

Multumesc pentru urari :pup: . Nu stau la apartament :blb: Maine pun poze si poate ma ajutati ca nu stiu sigur daca este baietel. :wis:

2,495

Anny ma bucur ca mai ai un puiutz sa-ti traiasca si asteptam poze big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,496

El e :pup: pare sa fie baietel ...  :wis: P.S Scuzati deranjul din casa chiar acum ma duc sa fac curat :k: Maine trebuie sa apara primul puiut . :ironic: Daca vor iesii toti puiutii familia se va dubla si vor fi 10 perusei. :wow:

2,497

Da ai un baietel foarte dragutz :k:

2,498

annymary40 wrote:

El e :pup: pare sa fie baietel ...  :wis: P.S Scuzati deranjul din casa chiar acum ma duc sa fac curat :k: Maine trebuie sa apara primul puiut . :ironic: Daca vor iesii toti puiutii familia se va dubla si vor fi 10 perusei. :wow:

Bravo, te-ai descurcat. wink Pare a fi baietel, sa-i mai fci niste poze la lumina zilei sa vedem mai clar. :pls:
Sa-ti traiasca, e un scump. :heart:

2,499

Multumesc. Spre surprinderea mea nu e timid deloc, toata ziua canta :wis: . Am inceput metodele de imblanzire si momentan ma lasa doar sa il mangai pe burtica. :k: O sa mai fac poze dar dupa ce ne mai acomodam un pic. :pls:

2,500

Este foarte frumos!Sa-ti traiasca!Mai asteptam poze cu el ... :pup: :heart: :bravo: