226

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

iloveamals wrote:

Iusty am si eu o intrebare:D
pe youtube sunt cateva video cu un perus vorbitor cipy
este al tau?
cum l-ai invatat  sa vorbeasca? big_smile: :rusine:

Nu este perusul meu! Stiu toate clipurile cu el! E o scumpete! Mi-as fi dorit sa fie unul dintre perusii mei, ar fi fost un vis! Dar ma multumesc cu ai mei, care toata ziua stau pe mine si ma pupa pe nas! big_smile :ironic: :bravo:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

227

:angel: :angel: niste ingerasi :ironic: doar doi baietei ai? big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

228

Doi baietei si o fata! Baieteii sunt sociabili, fata e rea si f. speriata! S-ar putea sa o dau pe fetita, nu sunt sigura, doar 25%! Restul de 75%, as pastra-o pt. ca Cipy al meu s-a indragostit de ea! big_smile :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

229

:rusine: ar trebuii sa ii pui pe amn2 intr-o colivie separat :rusine: poate fac si outze :wis:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

230

Nu ii pun sa faca outze pt. ca inca sunt pui! Dar mi-as dori! big_smile

Iusti

231

:pup: poate mai tarziu......daca Cipy e indragostit de ea ar trebuii sa o pastrezi wink

232

Nu cred ca o pastrez pt. ca oricum o sa iau 2 fetite de la un crescator din Bucuresti! Le-as lua la varsta putin trecuta peste 4-5 luni! Sau cum gasesc, ziceam sa aiba ei grija de ele, pt. ca Cipy l-a crescut pe Popi de cand i-am cumparat! El il hranea! :heart:

Iusti

233 (edited by danyto 28-02-2009 13:32)

am o problema cu pershii mei....i-am lasat sa se acomodeze vreo 3 saptamani...si nu am umblat la ei(doar pentru mancare..apa..curatenie) iar cand pun mana la ei in colivie zobara si dau din aripi ca salbaticutzii...cum sa putesa sa ii imblanzesc....?????mutumesc

RIP Nero n.22/9/09-d.24/4/10

234

Danyto, si eu m-am confruntat cu problema asta!

1. I-am lasat o luna sa se acomodeze!
2. Dupa asta, bagam mana usor in colivie si nu o miscam, pana se obisnuiau cu ea. Apoi mai apropiam mana de ei pana reuseam sa-i ating pe picioare.
3. Am inceput sa le dau seminte printre gratii. Pe un deget puneam cateva seminte si-l bagam printre gratii aproape de ei (doar varful degetului).
4. Le-am dat in palma seminte, dupa ce s-au obisnuit sa le dau printre gratii.
5. Apoi i-am invatat sa stea pe deget. Am pus degetul pe picioruse si apoi il ridicam usor pana se aseza pe el.
6. I-am scos afara si i-am obisnuit sa stea in cap si pe umar (prima oare i-am pus pe cap si apoi pe umar).
7. Dupa asta, am lasat colivia deschisa, si am pus un baton si morcov afara, sa iasa si sa manance! La intrare le-am pus scarita si i-am asezat acolo sa intre singuri! Asa i-am invatat sa iasa si sa intre in colivie!

Acum perusii ma pupa pe nas! :heart:
A fost fffff. greu! Am avut o rabdare de fier! O sa vezi ca intr-o zi, perusii tai se vor obisnui cu tine!Mult noroc si sa-ti traiasca perusii! :k: :heart:

Iusti

235

smile multumesc!!!

RIP Nero n.22/9/09-d.24/4/10

236

Cu placere si mult noroc! :k:

Iusti

237

am o problema cu perushul...prima data a naparlit in ianuarie si februarie...initial si-a skimbat penele de pe cap,apoi restul,i-au pikat si cele mari din coada....de pe aripi,atunci i-au pikat doar 4-5 pene....Pt k ii pikau destul de multe ,i-am dat 7 zile in ianuarie si 7 zile in februarie niste pikaturi cu vitamine care se pun in apa si-s bune pt pene...la sf lunii februarie parea ca naparlirea a luat sfarsit.....pana ieri ,cand au inceput sa-i pice penele de pe aripi...de ieri pana azi a pierdut cam 10 pene,toate de pe aripi....akum nici nu mai poate zbura cum trebuie.........printre altele, de 2 zile scaunul e cam moale, adica are prea multa urina, insa este format..se vad uratii separat etc....de baut, mi se pare ca bea apa mai mult ca de obicei......mananca mai putin ca de obicei,insa nici flamand nu e....in rest e vioi, are kef toata ziua de joaca, ciripeste mult si ar mai si zbura, numai k ajunge greu unde isi propune,din cauza ca aripile nu prea mai fac fatza fara penele alea.....el,care nu rodea oase de sepie, a ros 2 sapt asta....
as vrea sa stiu ce credeti: este vorba de naparlire sau de altceva???
cate luni dureaza prima naparlire???

yoyo

238

Pintre perusii mei se afla unul vorbitor...il cheama Coco ( este primul nostru papagal )...Ii place sa se priveasca in oglinda si sa stea pe cap...
Iata si o imagine...  smile

:heart: crin_alb :heart:

239

crin_alb wrote:

Pintre perusii mei se afla unul vorbitor...il cheama Coco ( este primul nostru papagal )...Ii place sa se priveasca in oglinda si sa stea pe cap...

l-ai invatat repede sa vorbeasca? big_smile
cate luni avea cand l-ai luat? big_smile

240

iloveamals wrote:
crin_alb wrote:

l-ai invatat repede sa vorbeasca? big_smile
cate luni avea cand l-ai luat? big_smile

Sincer...de partea asta - cu pasaretul...s-a/se ocupa sotul meu....l-am primit de micut si-l avem de cativa ani... smile

Eventual il intreb pe el pt mai multe lamuriri...k?

241

ok wink astept atunci big_smile :k:

242

Avem si porumbei albi - 4 bucati, plus ~ 20 de papagali si 6 caini in 2 locuri...
Suntem o fam mareeee, nu gluma... smile

243

wow :wow: 20 de papagali :x :heart: :heart: eu nu am nici macar unul smile ce papagali ai? poti sa pui si niste poza cu ei? big_smile

244

cantatori si perusi.... ( vezi si la Papagali cantatori )...  smile

245

am o problema cu perushul...prima data a naparlit in ianuarie si februarie...initial si-a skimbat penele de pe cap,apoi restul,i-au pikat si cele mari din coada....de pe aripi,atunci i-au pikat doar 4-5 pene....Pt k ii pikau destul de multe ,i-am dat 7 zile in ianuarie si 7 zile in februarie niste pikaturi cu vitamine care se pun in apa si-s bune pt pene...la sf lunii februarie parea ca naparlirea a luat sfarsit.....pana ieri ,cand au inceput sa-i pice penele de pe aripi...de ieri pana azi a pierdut cam 10 pene,toate de pe aripi....akum nici nu mai poate zbura cum trebuie.........printre altele, de 2 zile scaunul e cam moale, adica are prea multa urina, insa este format..se vad uratii separat etc....de baut, mi se pare ca bea apa mai mult ca de obicei......mananca mai putin ca de obicei,insa nici flamand nu e....in rest e vioi, are kef toata ziua de joaca, ciripeste mult si ar mai si zbura, numai k ajunge greu unde isi propune,din cauza ca aripile nu prea mai fac fatza fara penele alea.....el,care nu rodea oase de sepie, a ros 2 sapt asta....
as vrea sa stiu ce credeti: este vorba de naparlire sau de altceva???
cate luni dureaza prima naparlire???

yoyo

246

Smire, nu stiu ce sa spun! Ar trebui sa intrebi un vet prin telefon! sad

Adaugat: 21-03-2009 22:34

Crin_alb, de unde ai porumbei! Mi-ar placea f. mult unul! :bravo:

Iusti

247

La noi in oras au loc de 2-3 ori pe am expozitii de pasari si animale mici...porumbeii i-am cumparat de la un expozant din Ungaria....  smile

248 (edited by OBlonda 22-03-2009 14:50)

Smire ,sunt sigura 90% ca tu ai femela.Nu se vede chiar bine din filmare,dar zic ca e femela.Pune niste poze la lumina zilei si`ti zic sigur.Perusii isi schimba ceromul pe la 4-5 luni.Pana atunci masculii au ceromul roz complet,iar femelele alb sau chiar si albastru cu alb pe langa nari.E foarte greu sa stabilesti sexul cand sunt mici.Trebuie sa ai ochiul format bine."Masculul" tau,daca are 9 luni cum zici tu, trebuia sa aiba narile albastru intens.

In legatura cu naparlirea,da`i coji de oua fierte (15-20 min) si bine pisate( ai grija sa inlaturi pielita aia lipita de coaja dinauntru oului) si presara praful pe fructe,sau amesteca`l cu nisip.E o sursa foarte buna de calciu.

In loc de betisoarele de plastic, pune`le salcie , e fffff buna pentru diaree, daca e in permanenta chiar o si previne.Incearca sa nu le dai hrana moale pe perioada cat are diaree.

Ia`le vitamine de pus in apa,si da`le periodic(mai ales in perioada naparlirii sau a ouatului).

A DA!! EVITATI PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU LA ACELE BATOANE DE MEI (cu sau fara ou,miere) SUNT PLINE DE CHIMICALE! Si e tot o cauza principala in producerea diareei.Multora le`au murit perusii din cauza acestor batoane.Datile ciorchine de mei in schimb,e ff sanatos si natural.
Succes!

>>>>Alexandra<<<<

249

ms de raspuns! intr-un timp si eu am crezut ca e femela fiindca nu-si skimba ceromul..il are asa de cand avea 4 luni si l-am cumparat eu....la lumina zilei il are albastru deskis...exact ca cerul...acum,de cand ii pika iar penele parca e un pik mai albastru, insa nu asa intens cum il au masculii...dupa comportament si cum canta,as zice ca e baiat...vorbeste 3 cuvintele.....am pus aici si 2 poze....de acum 2 luni, cand naparlea...

Adaugat: 22-03-2009 18:52

facuse baie in prima poza big_smile

yoyo

250 (edited by OBlonda 23-03-2009 17:50)

Tot imi pare ca e fetita!Si una foarte frumoasa! Pune poze de acum, tot la lumina zilei.

>>>>Alexandra<<<<