vmir wrote:Salutare. Ai mei la sfarsitul lui septembrie am zis ca le iau cuibul daca tot face oua si nu sunt fertileIntr-o dimineata ma plecat de acasa si am zis; azi va iau garsoniera. Cand am venit pe la 4 erau toate outele scoase afara din cuib . M-am si speriat. Eu nu stiu ce sa le fac , daca le iau cuibul oricum fac iar oua. Am descarcat cateva poze, facute dea lungul timpului , sa va convingeti .Si daca nu au cuibul incep si isi fac , construiesc intre tijele de cusca . Salcie au non stop rontaie la ea, nu stiu ce o sa ma fac la iarna ca deja nu mai este verde. De rontait a inceput si la jaluzele, au ceva de plastic la capat si mereu isi gaseste de lucru la ele. Acum iar am oua , am zis ca mai bine imi luam 2 prepelite sa imi faca oua proapete zilnic. Acum iar am zis ca le iau cuibul. Dar ai mei parca intra in depresie cand nu au cuibul, nu mananca nu bea apa.Iar cand le pun cuibul la loc, sa vedeti ce topaie si bat din aripi si se bucura. Acum nu le mai pun decat nisip in tavita daca le pun hartie, servetele in urmatoarelele secunda fac o rupe, fac bilute.
Salut,
Sunt de acord cu ce s-a scris mai sus. Sunt cam multe oua si e foarte posibil sa ai 2 femele foarte harnice.
Din experienta papagalii vor imita comportamentul unui mascul/unei femele, pentru ca din instinc ei vor sa se reproduca. ex: am avut doi masculi, care in lipsa de femele se tot calcau reciproc si intrau in cuib, dar nu au facut niciodata oua. Devenise frustrant si pt ei si pt noi.
Eu am un mascul, foarte feroce care s-ar reproduce si cu o vrabie. Face curte la canari, perusi, la orice pasare doar doar.
Ma gandeam sa ii iau o femela, dar vreau una mai blanda. Pentru ca am lucrat mult la el si nu vreau sa se salbaticeasca de tot.
Totul despre papagalul de Pacific (forpus coelestis) sau micul celest/papagalul vrabie acum si pe Facebook: http://www.facebook.com/pages/Papagalul-vrabie-sau-Micul-Celest/217637274961412