Re: *PoZe PaPaGaLi*
:heart:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → *PoZe PaPaGaLi*
:heart:
Uitati!
Adaugat: 06-12-2009 14:57
frumusica sat traiasca
e baiat
atunci frumusel
scuze de nu am stiut
nu e nimic
skypy wrote:frumusica sat traiasca
e baiat
Cred ca era bine spus frumusica. Vad ca are culorile cam sterse.
:pup: uratii mei :heart:
Sunt toti niste frumusei sa va traiasca :k:
Doamne! Sunt superbi! Sa-ti traiasca! :heart: :pup:
ce varsta au beeebeeebeee ?
Stiti cumva ce specie de papagal este? :sol:
Aratinga solstitialis. Preferatii mei. :heart: :heart: Dar e o alta mutatie, nu mai stiu cum se numeste.
:pup: va multumesc tuturor pentru aprecieri si imi cer scuze pentru intarziere :rusine:
Cu riscul de a fi off topic va spun ca perusii i-am primit cadou in august cand fetita avea aproximativ o luna jumatate si el avea un an jumatate.
kikisiroko : Nu i-am imperecheat pentru ca ea e prea mica si nici eu nu am curajul sa fac acest lucru pentru ca nu am inca experienta necesara in cresterea lor si consider ca puii sunt o responsabilitate mult prea mare in acest moment atat pt mine cat si pentru perusica, care e o nebunatica. :heart: daaaaaaaar poate pe viitor. nu zic nu ca niciodata nu se stie.
Poze cu nazdravanii mei
iloveanimals, mai pe romaneste
mai pe romaneste.... Aratinga Soarelui, Conure, daca scrii asta pe google vei gasii multe date despre ei...
Iubita mea !!! :heart: :pup: :heart:
kikisiroko]:heart: :heart: :heart:
:bravo: :bravo: :bravo:
Specia din pozele de mai sus se numeste ( tradus ) papagalul de aur sau auriu, sunt foarte rari.
Aici se pot vedea poze de la papagalul soarelui http://www.artenschutz-online.de/artens … ich419.jpg
papagalul soarelui se gaseste mai des si este de 40 de ori mai ieftin de cat papagalul auriu.
Tot din Conure se trage.
Tot din Conure se trage.
M-da, toti sunt papgali, si asa sar putea spune, nu ?
Patagoniei, nanday, coroana albastra, soarelui...Toti apartin conure.... Cum au ara mai multe culor si se numesc diferit asa sunt si astia.:)
Patagoniei, nanday, coroana albastra, soarelui...Toti apartin conure.... Cum au ara mai multe culor si se numesc diferit asa sunt si astia.:)
Da imi este clar la ce teai referit. amandoua speciile fac parte din familia aratinga, nanday, papagalul soarelui, auriu si inca cca. 20 de specii intra in aceasta familie, papagalul de patagonia ( papagalul de stanca ) nu intra in aceasta familie. :sanatate:
Cum sa nu faca parte? Uite http://www.parrots.org/index.php/encycl … an_conure/
Cum sa nu faca parte?
Uite http://www.parrots.org/index.php/encycl … an_conure/
Tu crezi ce vrei, ei iti spun ca papagalul de stanca ( patagonia ) nu are treaba cu specia ( familia ) aratinga, la papagalul de stanca exista doar 4 specii.
Conure nu este denumirea familiei si nici a speciei.:)
Daca nu inteleg, explica-mi. Poate nu stiu eu ce zic.
Daca nu inteleg, explica-mi. Poate nu stiu eu ce zic.
In lume mai exista cca. 350 de specii de papagali, astea sunt specii.
Sunt inpartite in foarte multe familii Ex: ara, lori, kakadu, amazoni, aratinga, papagali cu aripi lungi, papagalul de stanca, nemes, aratinga si multe altele, in aceste familii sunt mai multe specii incadrate.
Subspecie inseama aceas rasa cu mici diferente de marime sau colorit, marele alex are 5 subspecii care arata aproape identic si in captivitate aproape ca nu se gaseste specia pura ca sunt combinati intre ei, nemes 10 subspecii, rozakakadu 3 subspecii, ara macao 2, patagonia 4 si multe altele.
Aratinga este o familie cu cca. 20 de specii si doar unele dintre ele au subspecii.
Mutatiuni de culoare Ex: micul alex este normal este verde, ies uneori matural cate un albino, lutino sau albastru care dupa aia se inmultesc si se incearca sa se scoata cati mai multi pui in culori rare ( ca la inceput pana se extinde sunt f scumpe, ex: un micul alex alb a costat acus 15 ani cca. 10.000 mii de marci acuma se gasesc destui de aia lea cazut pretul )
Mutati de marimi si forme cel mai bun exemplu este perusul, in natura toti sunt verzi si arata toti aproape la fel, in captivitate sunt perusi standard, perus ondulat, mutat si cu turturi crescatori au luat pasari cu defecte ( pene mai lungi etc ) si leu corcit intre ele pana au iesit in diferite forme ( motivul, bani ), cunosc crescator care a fost 4 ani la rand campion mondial la perusi standard ( pret 10 - 15 mii euro buc. ).
CELE MAI SANATOASE SI ROBUSTE PASARI SUNT ALEA CARE MAI SUNT ASA CUM LEA LASAT NATURA NU MUTATIILE DE MARIMI SI CULORI:
Corcitura este daca se inmulteste de ex: micul alex cu marele alex sau ara macao cu ara ararauna si altele.
Am incercat pe cat posibil sa explic ce stiu despre aceste frumuseti, sper ca ai inteles acuma la ce mam referit mai de vreme.
Subiectul nu este la locul potrivit dar daca aici sa deschis discutia :ok:
Salutari.
Oti
Aha, cred ca am inteles. Multumesc. :pls:
Aha, cred ca am inteles.
Multumesc. :pls:
Mia facut placere.
Forum 4animale → Pasari → *PoZe PaPaGaLi*