151

Re: *PoZe PaPaGaLi*

:heart:

152

Uitati!

Adaugat: 06-12-2009 14:57

skypy wrote:

frumusica sat traiasca

e baiat

Bianca-am 12 ani -data de nastere:23 ianuarie-am :iubareti: ,2 :ou: ai lor si 1 :caine:  si I :heart: them !-http://biancapoli.sunphoto.ro/

153 (edited by skypy 06-12-2009 15:18)

atunci frumusel
scuze de nu am stiut

skypy

154

nu e nimic

Bianca-am 12 ani -data de nastere:23 ianuarie-am :iubareti: ,2 :ou: ai lor si 1 :caine:  si I :heart: them !-http://biancapoli.sunphoto.ro/

155 (edited by iloveanimals 06-12-2009 16:34)

biancapoli wrote:
skypy wrote:

frumusica sat traiasca

e baiat

Cred ca era bine spus frumusica. wink Vad ca are culorile cam sterse. tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

156

:pup: uratii mei :heart:

:perus:  :heart:  :perus:   :perus:  :heart: :perus:

157

Sunt toti niste frumusei sa va traiasca :k:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

158

Doamne! Sunt superbi! Sa-ti traiasca! :heart:  :pup:

Adriana

159

ce varsta au beeebeeebeee ?

160

kikisiroko wrote:

Stiti cumva ce specie de papagal este? :sol:

Aratinga solstitialis. Preferatii mei. :heart: :heart: Dar e o alta mutatie, nu mai stiu cum se numeste. hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

161 (edited by beeebeeebeee 08-12-2009 13:03)

:pup: va multumesc tuturor pentru aprecieri si imi cer scuze pentru intarziere :rusine:
Cu riscul de a fi off topic va spun ca perusii i-am primit cadou in august cand  fetita avea aproximativ o luna jumatate si el avea un an jumatate.
  kikisiroko : Nu i-am imperecheat pentru ca  ea e prea mica  si nici eu nu am curajul sa fac acest lucru pentru ca nu am inca experienta necesara in cresterea lor si consider ca  puii sunt o responsabilitate mult prea mare in acest moment atat pt mine cat si pentru perusica, care e o nebunatica. :heart: daaaaaaaar  poate pe viitor. nu zic nu ca niciodata nu se stie.

:perus:  :heart:  :perus:   :perus:  :heart: :perus:

162

Poze cu nazdravanii mei

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

163

kikisiroko wrote:

iloveanimals, mai pe romaneste smile

mai pe romaneste.... Aratinga Soarelui, Conure, daca scrii asta pe google vei gasii multe date despre ei... tongue

164

Iubita mea !!! :heart: :pup: :heart:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

165

kikisiroko]:heart: :heart: :heart:
:bravo: :bravo: :bravo:

Specia din pozele de mai sus se numeste ( tradus ) papagalul de aur sau auriu, sunt foarte rari. sad

Aici se pot vedea poze de la papagalul soarelui http://www.artenschutz-online.de/artens … ich419.jpg  smile
papagalul soarelui se gaseste mai des si este de 40 de ori mai ieftin de cat papagalul auriu.

Crescatorie papagali. Oti

166

Tot din Conure se trage. wink

167

iloveanimals wrote:

Tot din Conure se trage. wink

M-da, toti sunt papgali,  si asa sar putea spune, nu ? wink

168

Patagoniei, nanday, coroana albastra, soarelui...Toti apartin conure.... Cum au ara mai multe culor si se numesc diferit asa sunt si astia.:)

169

iloveanimals wrote:

Patagoniei, nanday, coroana albastra, soarelui...Toti apartin conure.... Cum au ara mai multe culor si se numesc diferit asa sunt si astia.:)

Da imi este clar la ce teai referit. smile amandoua speciile fac parte din familia aratinga, nanday, papagalul soarelui, auriu si inca cca. 20 de specii intra in aceasta familie, papagalul de patagonia ( papagalul de stanca ) nu intra in aceasta familie. :sanatate:

170

Cum sa nu faca parte? tongue Uite http://www.parrots.org/index.php/encycl … an_conure/

171

iloveanimals wrote:

Cum sa nu faca parte? tongue Uite http://www.parrots.org/index.php/encycl … an_conure/

Tu crezi ce vrei, ei iti spun ca papagalul de stanca ( patagonia ) nu are treaba cu specia ( familia ) aratinga, la papagalul de stanca exista doar 4 specii.

Conure nu este denumirea familiei si nici a speciei.:)

172

Daca nu inteleg, explica-mi. Poate nu stiu eu ce zic. smile

173

iloveanimals wrote:

Daca nu inteleg, explica-mi. Poate nu stiu eu ce zic. smile

In lume mai exista cca. 350 de specii de papagali, astea sunt specii.
Sunt inpartite in foarte multe familii Ex: ara, lori, kakadu, amazoni, aratinga, papagali cu aripi lungi, papagalul de stanca, nemes, aratinga si multe altele, in aceste familii sunt mai multe specii incadrate.
Subspecie inseama aceas rasa cu mici diferente de marime sau colorit, marele alex are 5 subspecii care arata aproape identic si in captivitate aproape ca nu se gaseste specia pura ca sunt combinati intre ei, nemes 10 subspecii, rozakakadu 3 subspecii, ara macao 2, patagonia 4 si multe altele.
Aratinga este o familie cu cca. 20 de specii si doar unele dintre ele au subspecii.
Mutatiuni de culoare Ex: micul alex este normal este verde, ies uneori matural cate un albino, lutino sau albastru care dupa aia se inmultesc si se incearca sa se scoata cati mai multi pui in culori rare ( ca la inceput pana se extinde sunt f scumpe, ex: un micul alex alb a costat acus 15 ani cca. 10.000 mii de marci acuma se gasesc destui de aia lea cazut pretul )
Mutati de marimi si forme cel mai bun exemplu este perusul, in natura toti sunt verzi si arata toti aproape la fel, in captivitate sunt perusi standard, perus ondulat, mutat si cu turturi sad crescatori au luat pasari cu defecte  ( pene mai lungi etc ) si leu corcit intre ele pana au iesit in diferite forme ( motivul, bani ), cunosc crescator care a fost 4 ani la rand campion mondial la perusi standard ( pret 10 -  15 mii euro buc. ).
CELE MAI SANATOASE SI ROBUSTE PASARI SUNT ALEA CARE MAI SUNT ASA CUM LEA LASAT NATURA NU MUTATIILE DE MARIMI SI CULORI:
Corcitura este daca se inmulteste de ex: micul alex cu marele alex sau ara macao cu ara ararauna si altele.
Am incercat pe cat posibil sa explic ce stiu despre aceste frumuseti, sper ca ai inteles acuma la ce mam referit mai de vreme. smile
Subiectul nu este la locul potrivit dar daca aici sa deschis discutia :ok:

Salutari.

Oti

174

Aha, cred ca am inteles. smile Multumesc. :pls:

175

iloveanimals wrote:

Aha, cred ca am inteles. smile Multumesc. :pls:

Mia facut placere.  big_smile