melicioasa wrote:nu stiu daca e bine sa le dati iaurt. Cat despre antibiotic nu e bine sa-l ia 7 zile...eu asa i-am dat unui papagal de-al meu si ca reactie adversa i-au paralizat piciorusele (nu se putea tine pe ele, erau asa intepenite) ceea ce a fost crunt si pentru mine si pentru ea saracuta, care pe lanaga ca era bolnava ii mai dadeam si tratament pentru picioruse si masaj o data pe ora....si dinpacate nu si-a revenit...a murit, sper sa nu patiti niciodata asa ceva dar daca ne gandim ca si noi luam antibiotic cate 3 5 zile....eu cred ca totusi 7 zile e prea mult pentru corpul lor fragil.
Cred ca depinde de modul cum este preparat si administrat antibioticul, cat si de afectiunea pe care trebuie sa o rezolve. Unele bacterii sunt mai rezistente, si atunci trebuie administrat mai mult timp medicamentul. Si la oameni, sunt cazuri cand se poate prescrie antibiotic chiar si pentru 3 saptamani (pt. pneumonie, de exemplu), sau doar pt. 3 zile (dupa o extractie dentara).
Multi veterinari dau papagalilor antibiotic in apa de baut, ceea ce este o tampenie maxima. Un medic bun da antibiotic in dozaj "gandit" pentru micul pacient cu pene, cu administrare direct pe cioc. Si de obicei adauga dexametazona in "coktail", sa reduca la minimum riscul de iritatii (gusa, stomac).
Unul din perusii mei ia in momentul de fata antibiotic de 3 saptamani pentru o infectie a gusulitei, i-au fost preparate in intervalul acesta 3 seringi diferite, cu concentratii diferite si administrari diferite (nr de pic. x nr de admnistrari pe zi). In plus, zilnic a papat iaurt, ca sa nu isi faca praf stomacul. Si suporta ok tratamentul, asa ca... Doamne Ajuta!
Adaugat: 12-03-2012 14:14
valibv wrote:Papagalul meu si-a revenit:X :heart: :heart: :heart:
Super!
Pentru raceli in faza incipienta e ff bun "Bronchipur", produs de Sera, pe baza de plante, care se poate pune in apa de baut (intrucat nu exista risc de supradozaj).
Adaugat: 12-03-2012 14:17
annutza wrote:valibv wrote:Papagalul meu si-a revenit:X :heart: :heart: :heart:
Super!
Pentru raceli in faza incipienta e ff bun "Bronchipur", produs de Sera, pe baza de plante, care se poate pune in apa de baut (intrucat nu exista risc de supradozaj).
SCUZE! Acum am vazut ce deja ai incercat cu Bronchipur si nu a mers...