1,026

Re: Probleme medicale pasari: tratamente , medicamente , cabinete vet!

setris wrote:
ghiocel wrote:

nimeni nu a raspuns.. oricum ia trecut, acum are alta problema nu digera bine meiul...:(

Problema digestiva, in cel mai fericit caz are o infectie cu candida, o ciuperca,in cazul in care se vor administra antimicotice; ori in cazul nefericit are magabacterie si iti va slabi progresiv ( going-light) pana va muri. Daca ai un medic bun veterinar iti va putea face analiza la kk si-ti va putea prescrie un tratament adecvat...poate la tine este doar candida si il poti salva in  timp util.

multumesc pentru raspuns, acum nu mai are nimic,nedigerarea se repeta ocazional ,la cateva zile,sau saptamani, ii dau apa de la orez fiert si ii trece,acum i-am schimbat si mancarea ,poate cine stie o fi si de la ea.

1,027

si eu am problema aceasta la mascul de nimfa, nu digera semintele de mei, problema mea este ca am intrebat mai multi crescatori ce ar putea fi si nimeni nu stie ce sa imi zica sad. El este vioi, mananca mai mult decat manca inainte. Are problema aceasta de mai multe luni de zile. In Baia Mare nu stiu la cine sa apelez, pentru ca nu cunosc pe cineva specializat in pasari sad.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

1,028

Buna.Am si eu o problema cu fetita mea perus....de cateva zile are ca un fel de muci in nasuc...doar ca sunt de culoare maroniu inchis...nu are alte simptome...decat mucisorii...ce sa fac?Multumesc

Iubeste si vei fi iubit!

1,029

Ar fi o posibilitate sa fie raie,dar nu sunt sigura.
   Au aparut alte schimbari? Mananca? E vesela?Daca se comporta normal nu cred ca ar fi grav

1,030

carmeryne wrote:

Ar fi o posibilitate sa fie raie,dar nu sunt sigura.
   Au aparut alte schimbari? Mananca? E vesela?Daca se comporta normal nu cred ca ar fi grav

nu este raie pt ca este o secretie maronie...in rest e vesela,mananca...se comporta normal

Iubeste si vei fi iubit!

1,031

Probabil e racita, de asta are mocoasa in nari.  tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,032

iloveanimals wrote:

Probabil e racita, de asta are mocoasa in nari.  tongue

si in cazul asta ce ma sfatuiesti sa fac?

Iubeste si vei fi iubit!

1,033

Incearca ceai de menta eu asa le dadeam la ai mei

1,034

Azi dimineata am observat ca Roko, unul din papagalutii mei, a vomitat si statea cu ochii intredeschisi. El a mancat de dimineata a baut apa, si intr-adevar nu era asa vioi ca de obicei dar nici pe departe doar ca a vomitat azi noapte si avea ochii asa intre deschisi. El a mai fost racit in iulie dar nu a vomitat, i-am dat putin antibiotic 3 zile si si-a revenit.
Credeti ca si acum poate fi racit? Eu tin in casa temperatura constanta de 24-25 de grade tocmai sa nu raceasca.....
I-am dat niste antibiotic azi dimineata si sa vedem cum o sa reactioneze...

1,035

Ce face Roko, care este starea lui? A mai vomitat? Excrementele cum sunt? E vioi sau sta infoiat si mai mult doarme? Si-a schimbat comportamentul normal sau nu?

Roro esti parte din sufletul meu!

1,036

Si-a revenit Roko !!! Din dimineata cand am inceput sa-i dau antibiotic am vazut ca e mai bine....manca, bea apa doar ca era cu ochisorii intredeschisi...si cand am venit de la lucru statea singurel pe calorifer(ii place foarte mult la caldura) si a inceput sa tipe... doar ca se vomitase pe el si a durat vreo 3 zile pana i s-au curatat penele!
Acum e la fel de voinicel si noi foarte fericiti!!!

Nu a stat infoiat si i-am urmarit in-de-aproape starea sanatatii tocmai sa nu fie prea tarziu.

Iti multumesc Rowena pentru grija!

1,037

salutare, am si eu o problema cu cookie(micul alexander) de la inceputul sfarsitul lunii decembrie a inceput sa naparleasca si a facut un fel de matreaza.Ai vostri au naparlit? poate si vremea este de vina.
gherutele i se usuca repede, il dau cu o crema, i-am facut deparazitare.
astept sfaturi de la voi.
va pup

1,038

melicioasa, ma bucur mult sa aflu ca Roko e bine! Sa avem cu totii pasarele sanatoase, voioase si fericite!

rashana, nu stiu ce sa-ti spun. Pe Coco al meu (tot un Micul Alexandru) il am de la sfarsitul lui octombrie anul trecut si nu am prins nicio perioada de naparlire a lui. Acum pare sa dea ceva semne ca s-ar pregati pentru perioada de naparlire. Nu stiu daca asa se manifesta naparlirea la ei. Eu pana acum am avut perusi si cand se curatau in perioada de naparlire, scuturau ceva asemanator cu matreata. Cu gherutele insa, nu stiu daca e normal sa se usuce. Poate ne ajuta cu mai multe sfaturi cineva care are de mai mult timp Micul Alexandru.

Pupic pe cioculetele mici din partea mea si a lui Coco

1,039

Rashana ar fi bine sa-i mai faci cate o baita pe saptamana papagalului tau. La gherute nu sunt sigura dar cred ca este o lipsa mai mare de calciu si vitamine. S-a tot discutat pe forum de mancare diversificata si naturala pt papagali. Nu va bazati doar pe seminte. Au nevoie de suplimente.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,040

deyseby wrote:

Rashana ar fi bine sa-i mai faci cate o baita pe saptamana papagalului tau. La gherute nu sunt sigura dar cred ca este o lipsa mai mare de calciu si vitamine. S-a tot discutat pe forum de mancare diversificata si naturala pt papagali. Nu va bazati doar pe seminte. Au nevoie de suplimente.

multumesc tuturor pentru raspunsuri, ii pun vitamine in apa, mereu, iar baitza isi face singur, apropae zilnic, atunci cand are chef wink)
va pup, toate cele bune
o sa revin cu noutati!

1,041

Am fost cu perusul la Veterinar!!!  :cry:  :cry:  Cel albastru! E racit are faringo......numai stiu cum! Mi-a dat antibiotic intr-o seringa cu vitamine.... trebuie sa-i fac tratamentul timp de 7 zile 4 picaturi in apa pe zi neutral

1,042

insanatosire grabnica la micut :pup:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

1,043

valibv wrote:

Am fost cu perusul la Veterinar!!!  :cry:  :cry:  Cel albastru! E racit are faringo......numai stiu cum! Mi-a dat antibiotic intr-o seringa cu vitamine.... trebuie sa-i fac tratamentul timp de 7 zile 4 picaturi in apa pe zi neutral

parerea mea este sa ii dai cu seringa direct in cioc.
in apa nu ai controlul cat bea si care este concentratia de antiobiotic administrat.

sfatuieste te din nou cu vet-ul si schimbati schema de administrare
multa sanatate zburatoarei

1,044

zucchina wrote:

insanatosire grabnica la micut :pup:

Multumesc

1,045

Esti din Bucuresti?

1,046

rowena wrote:

Esti din Bucuresti?

Eu? Sunt Din Brasov!

1,047

valibv, ce mai face copilasul?

1,048

rowena wrote:

valibv, ce mai face copilasul?

Din fericire dupa o zi de tratament nu prea mai stranuta pare sa fie pe drumul cel bun  :heart:

1,049

valibv, ma bucur mult sa aud asta! Te intrebasem daca esti din Bucuresti, ca sa iti recomand un doctor care se pare ca ar fi printre putinii specializati in pasari si animale exotice. Imi era cam frica sa nu fi primit vreun tratament care ar fi putut sa-i faca rau, pt ca pe la noi prin Bucuresti avem o gramada de doctori care atunci cand te duci cu perusul la ei nici nu se deranjeaza sa-l consulte dar iti prescriu repede eterna seringa cu antibiotic si vitamine pe care sa i le pui pasarii in apa. Am patit si eu. Doctorul pe care voiam sa ti-l recomand prescrie antibiotic care se administreaza direct pe cioculet si daca e ceva mai tare, care ar putea afecta pasarea (antibioticele fiind periculoase pt micuti) recomanda ca dupa antibiotic sa ii dai o picatura-doua de iaurt natur care taie toxicitatea antibioticului. Daca mititelul e bine, inseamna ca doctorul a ghicit tratamentul si nu i-a dat ceva prea tare. Copilasul tau, oricum, daca era bolnavior era o forma foarte usoara, odata ce mi-ai spus ca n-are diaree, e vioi, canta si mananca normal.
Pupam cioculetul si ii dorim sa fie mereu sanatos si voios!

1,050

Orice iaurt natur e bun pentru perusi?