jujustifler wrote:Buna, am observat ca perusii mei dau semne de raceala de ieri: stau infoiati, stranuta, stau intr-un picior, unul din ei sta cu ochii inchisi si are diaree. De mancat, mananca inca. Le-am pus Bronchipur si vitamine(oricum le dadeam vitamine) in apa, dar nu vad nici o ameliorare. Le-am dat si orez fiert amestecat cu mei, dar nu s-au atins de el. Ce pot sa mai fac? 
Stranutul nu este neaparat din cauza racelii, Kimmy stranuta in mod frecvent, mai ales acum ca este dupa naparlire si are cojitele de la fulgii noi...daca totusi consideri ca sunt raciti, continua cu Bronhipur si Diropur ( pt.diaree) in apa si renunta la vitamine...acestea nu se dau zilnic decat in cazuri de carente, vitaminele se dau maxim cinci zile consecutive pe luna,tine colivia partial acoperita si ferita de curent de aer, pune-le in apropiere o sursa de caldura ( o sticla cu apa fiarta, o veioza care sa bata inspre colivie), mare grija sa nu ajunga puiutii in contact direct cu aceasta ...Orezul fierbe-l si la puisori pune doar apa ( racita ) in care a fiert orezul , sau ceai de menta, sau musetel...tot cu musetel le poti face odata pe zi inhalatii ( adica pui colivia acoperita impreuna cu un ibric de ceai, astfel incat sa se faca putin aburi la ei acolo...mare grija la manevrari, sa nu accidentezi cumva puii cu ceaiul fierbinte ) :ill:
:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu