Re: Probleme medicale pasari: tratamente , medicamente , cabinete vet!
Din cate stiu papagalii au nev si de nisip care sa ajute la digestie...doar o idee.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Probleme medicale pasari: tratamente , medicamente , cabinete vet!
Din cate stiu papagalii au nev si de nisip care sa ajute la digestie...doar o idee.
Salutare tuturor, am si eu o problema, Cookie meu, a facut un fel de depresie, pentru ca a stat singur 4 zile, venea cineva la el, il hranea si ii facea curatenie, insa cand m-am intors, era tare trist.
A inceput sa naparleasca, am fost cu el la medic, acum este putin mai bine, insa a inceput sa faca un fel de matreata.
Am gasit in locurile in care sta el de obicei, niste chestii albe, identice cu matrata dar unele sunt putin mai mari, circa de 3-4 milimetri.
Daca ati avut probleme asemanatoare, va rog sa ma ajutati cu sfaturi.
O zi buna va doresc!
Hei, Cirpi de ieri a inceput sa stranute cu umezeala , iar azi am observat ca respira greu si are nasucul inundat partial. Si parca are ceva matreata ....Mie mi se pare ce este unpicut racit , cum se trateaza raceala la perusi?
nu stiu ce are papagalul meu .. dar nu are stabilitate in picioare.. cand merge sta sa cada.. oare ce are?
Buna, am si eu un perus mic, cu care am fost la vet si mi-a spus ca are raie.
Mi-a spus sa cumpar o solutie Neostonosan, sa dizolv 1 ml in 200ml apa si sa il tamponez pe zonele afectate, din 4 in 4 zile, timp de 3 saptamani (5 repetari). Sa alternez cu tamponari cu ulei de masline.
A mai trecut cineva prin asta?... stie daca functioneaza si e tratament ok?... Din cate am citit eu Neostonosan-ul e contra puricilor, nu a raiei... Va rog ajutati-ma, nu vreau sa imi otravesc perusul :perus: :perus: :perus: :perus:
nu stiu de ala dar am citit de ulei alimentar pe picioare si crema de galbenele pe cioc[fara sa acoperi narile]..oricum mai vezi ce pareri vin[eu nu m-am confruntat cu asa ceva]..sanatate frumoasei. :perus:
Nu am gasit sa cumpar azi medicamentul, dar maine o sa intorc orasul pe dos, si tot il gasesc!
Alta problema... m-am gandit ca e ok si daca ii dau cu ulei de masline azi sa ii inmoi pielitele. Ce s-a intamplat?... Perusul a muscat cu ciuda din betisorul de urechi imbibat in ulei. Ce sa fac sa nu se intample asta si cu solutia toxica?... nu as vrea sa ingere asa ceva... cu atat mai putin sa ii intre in ochi... ( se zbate si cred ca i-a ajuns si acolo ulei) :perusi: :perus:
m-am gandit si eu la asta, si o sa incerc sa o ung in weekend cu ulei de masline (alimentar) si daca nu apare nici o imbunatatire pana luni, o sa caut si alt cabinet veterinar care se ocupa de pasari, sa cer o a 2-a parere. Imi e foarte frica sa nu cumva sa ingere substanta otravitoare si sa ii fac mai mult rau decat bine micutei :perus:
Buna ziua, am un Micul Alexandru care de aprox 2 sapt a inceput sa aiba niste ''pene'' albe in cap , din ce am vazut pe net banuiesc ca ar fi raie dar nu sant sigur, o sa pun cateva poze si poate ma puteti ajuta cu un sfat sau ce tratament sa-i fac. In rest papagalul este vioi, mananca normal si are chef de joaca, nu prezinta semne ca ar fi bolnav.
Ti-am scris si la micul alex,e in schimbare de pene,atat.
buna...ma numesc mihaela si sunt din Galati. Am o fetita perus Cici si are de ceva timp ciocul alb si lnasucul si imi fac foarte multe griji?Credeti ca are raie? Daca da imi puteti da un tratament pentru ea? Are un an si ceva. Alte probleme nu sunt. Mananca normal, e activa, bea apa....va rog frumos sa ma ajutati. Am pus si 2 poze cu ea..sper sa fie de ajutor. O zi buna!!!
buna...ma numesc mihaela si sunt din Galati. Am o fetita perus Cici si are de ceva timp ciocul alb si lnasucul si imi fac foarte multe griji?Credeti ca are raie? Daca da imi puteti da un tratament pentru ea? Are un an si ceva. Alte probleme nu sunt. Mananca normal, e activa, bea apa....va rog frumos sa ma ajutati. Am pus si 2 poze cu ea..sper sa fie de ajutor. O zi buna!!!
Vai saraca, da are raie, gasesti in farmacia umana vitamina A+D2 capsule moi, le spargi si ii dai cu uleiul din ele pe toate zonele afecatate, zilnic, pana cand isi revine...verifica si piciorusele, sa nu aiba si pe acolo...si unghiutele necesita o taiere parca.
stiti cumva daca trb vreo solutie sa dezinfectez cusca, sau dispozitivele din care bea apa si mananca? va multumesc din suflet
stiti cumva daca trb vreo solutie sa dezinfectez cusca, sau dispozitivele din care bea apa si mananca? va multumesc din suflet
E deajuns daca le speli bine cu hipoclorit si le clatesti bine cu apa fierbinte.
Am o mică problema cu Max al meu... Azi, cât l-am lăsat singur un minut s-a scărpinat în vârful capului (sau nu ştiu exact ce-a făcut), cert e că l-am găsit fără pene pe o porţiune de deasupra ciocului... Ce să-i fac? E grav? Oricum am să-l sun mâine pe crescător să-i cer sfatul, poate are vreo lipsă de vreo vitamină de a "chelit" aşa, dintr-o dată...
revin cu un mesaj.....am ascultat sfatul vostru si am dat-o pe cici cu vitamina a+d2 ,i-au disparut de pe nasuc ,mai are putin pe cioc. Am dat-o 8 zile pana acum...si vad ca a inceput sa aiba ochisorii rosii, e din ce in ce mai trista,se scarpina extrem de des la cioc si sta mai mereu cu capul aplecat. E mai bine sa intrerup tratamentul? Nu vreau sa imi omor papagalul singura....si daca da..alt tratament?:((help
de cate ori pe zi ai dat-o cu vit A? se prea poate sa fi facut alergie sau i-a intrat in ochi. cu vit A se da doar o data pe zi timp de 2 saptamani. o poti da si cu ulei alimentar in locul vit A. pentru ochi poti incerca cu canamicina sulfat de la farmacia umana. e unguent. sper sa se faca bine. pe perioada asta ii poti pune si niste vitamine.
de cate ori pe zi ai dat-o cu vit A? se prea poate sa fi facut alergie sau i-a intrat in ochi. cu vit A se da doar o data pe zi timp de 2 saptamani. o poti da si cu ulei alimentar in locul vit A. pentru ochi poti incerca cu canamicina sulfat de la farmacia umana. e unguent. sper sa se faca bine. pe perioada asta ii poti pune si niste vitamine.
Am dat-o o singura data pe zi, insa am observat ca i-au cazut penele in jurul ochilor pe o portiune de 0,5 mm...si ma gandesc sa nu fi ajuns raia si acolo. Ma ingrijoreaza faptul ca se scarpina mai des acum ca inainte cand avea raia mai intensa si faptul ca nu mai e asa activa. Acum are putin pe cioc si cred,nu sunt sigura, la un ochisor pt ca altfel nu stiu de ce i-a cazut puful de la ochi. I-am introdus in alimentatie morcov ras,castravete...si o sa ma duc sa ii cumpar si vitamine..o sa incerc si ou fiert..altceva nu stiu:-< ..va multumesc frumos pentru sfaturi si daca mai aveti si altele le primesc cu mare drag. O zi buna
poate ca pe langa raie are si paduchi de se scaprina atat. daca poti uita-te atent si poate vezi ceva misunand pe ea. poate pui si niste poze. la ocho daca are raie sa nu o dai cu vit a sa o dai cu ulei alimentar sau ulei de parafina,gasesti la farmacia umana.
poate ca pe langa raie are si paduchi de se scaprina atat. daca poti uita-te atent si poate vezi ceva misunand pe ea. poate pui si niste poze. la ocho daca are raie sa nu o dai cu vit a sa o dai cu ulei alimentar sau ulei de parafina,gasesti la farmacia umana.
m-am uitat si nu are..:-< nu stiu ce sa mai fac..a ajuns pff..cat de frumoasa era inainte si acum..am pus si o poza...in seara asta am dat-o cu ulei de masline..poate e vreo imbunatatire nu stiu...si vad ca sufera ...si imi pare rau tare..ma ingrijorez mai mult pe zi ce trece...
Ai încercat să-i faci o baie? Ud-o cu un pulverzator, cu apă călduţă, poate o să se simtă mai "răcorită" după şi n-o să se mai scarpine. Zic şi eu...
Mihaela, daca nu te ajuta vitamina A, foloseste ulei de ricin, sau albastru de metil, sau ulei de floarea soarelui. Eu personal am tratat o papagalita cu albastru de metil, se va murdari, dar dupa cateva zile vei vedea ca raia va disparea.
o sa incerc si cu astea....numai ca au inceput sa ii cada penele...vestea buna e ca mananca...dar in rest...va multumesc frumos pentru sfaturi
buna sunt nou pe acest forum am achizitionat si eu ieri un micul aleaxandru are in jur de 8-9 luni este galben si cred ca e mascul pentru ca dintre inca doi galbeni el avea capul mai mare si picioarele mai groase si parca se vede o mica umbra de viitoer guler are ciocul rozaliu nu este inca rosu.problema cu el este ca nu mananca inca din cutiuta lui si nu l-am vazut sa bea apa!insa a mancat morcov si o jumate de pruna pe care i-am pus-o sus.cat timp dureaza pana sa manance din hranitor?multumesc!
Adaugat: 11-11-2011 20:17
a si inca ceva e foarte agresiv si sperios musca rau:D.va rog sa imi dati sfaturi!
poate ca bea apa cand nu-l urmaresti tu..e inca speriat..strain..mai lasa-l sa se acomodeze cu mediul si prezenta ta fara sa pui mana pe el..nu fa miscari bruste in prezenta lui si ii poti vorbi..va manca atunci cand va simti nevoia..nu fi prea ingrijorat..
Buna tuturor. Am si eu un Micul Alex de 1 an si 4 luni. Este un baietel frumos si albastru care imi face viata mai vesela. In fiecare seara sta afara din colivie cel putin 2 ore, isi saluta toti prietenii din toate oglinzile casei insa de o luna si ceva am observat ca penajul lui nu mai este la fel. Are penele de la picioare si de pe aripi roase/tocite. Nu naparleste, este foarte jucaus, manaca foarte bine insa nu stiu care este problema cu penajul. Poate sa ma ajute si pe mine cineva cu un sfat?
Multumesc!
Forum 4animale → Pasari → Probleme medicale pasari: tratamente , medicamente , cabinete vet!