726

Re: Probleme medicale pasari: tratamente , medicamente , cabinete vet!

Nu stiu ce sa zic Mary ... Vad ca e vioi si vrea sa zboare , dar nu apuca deloc cu picioarele , cade jos si zboara iar ... De mancat ii dau eu si mama din 3 in 3 ore . Mai ciuguleste seminte si osul de sepie . Se joca cu un inel al meu si cu niste zdranganele . Acum e pe birou la mine si ciuguleste un pix . Mai face moale un pic . Chiar nu stiu de la ce este ... Apuca un pic de tot cu gheruta stanga dar cu dreapta deloc .
Asa stam noi toata ziua ...

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

727

Nu pot sa ma mai uit la pozele astea ca mi se rupe sufletul  :cry: Azi am vazut o vrabiuta care avea un piciorus la fel ca puisorul tau. Dar pe celalalt il avea bun si zbura, n-avea nicio problema sad Sper sa se faca bine sad

728

Laura,mi se  rupe sufletul cand il vad pe micutz asa.  :cry: Si eu sper sa se faca bine.Poate un supliment de calciu i-ar face bine.Probabil s-a lovit si pana sa-i treaca va mai dura.Dragul de el....  :pup:
Doxivitul se pune in adapatorile lor cate putin.Eu iau cate un varf de cutit asa dupa ochi si pun.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

729

of , saracutul  sad     e asa de mic   si de dulce si ce privire are ....... Da Doamne sa se faca bine  :pls:

730

suana wrote:

Laura,mi se  rupe sufletul cand il vad pe micutz asa.  :cry: Si eu sper sa se faca bine.Poate un supliment de calciu i-ar face bine.Probabil s-a lovit si pana sa-i treaca va mai dura.Dragul de el....  :pup:
Doxivitul se pune in adapatorile lor cate putin.Eu iau cate un varf de cutit asa dupa ochi si pun.

Supliment de calciu i-am pus de cand a facut Ally outele . Am continuat sa le pun in out in fiecare zi impreuna cu vitaminele . De ieri nu le-am mai dat la ceilalti , iar lui ii pun in continuare. Doxivitul le dau de 3 zile doar ... Diaree nu mai are , dar e un pic mai moale... Asa cum este el , dar sa vedeti ce zboara ! Nu poate sa se prinda dar il prind eu cand cade . Mamei mele ii este frica sa nu se loveasca mai rau , asa ca eu il las sa zboare de cand vin de la munca pana cand il pun in colivie la nani ! Si in colivie da din aripi si se agata cu ciocul de stinghiuta de la mancare sa se ridice . Are si el vointa !  :angel: Parca , parca (sau mi se pare mie) agata putin de tot cu gherutele si parca nu le mai tine asa inclestate . Eu il pun in "picioare" cand il tin in mana si parca simt cum strange din gherute ! Sper si eu din tot sufletul sa isi revina ... :pls:
Va multumesc la toate fetele si baietii pentru compasiune si incurajari ! Chiar aveam nevoie !!! :hug:  Am sa va tin la curent cu evolutia lui ! :hug:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

731

Doamne ajuta sa fie bine! Daca are voianta si noi toti ii tinem pumnii si ne rugam pt el, se face bine.   :pls:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

732

sper sa se fac bine ma alutur si ii tin pumnii :heart:

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

733 (edited by birdslover 21-10-2010 17:11)

Laura, ce fac piciorusele? S-au vindecat?  :pls: Sufletel nevinovat sad .. A, gata am gasit la nimfe. Printisor.. alintatul mamei. Sper din suflet sa-si revina  :hug:

734

Pentru ca am scris la sectiunea "Perusi" si nu primesc raspuns :cry: , "stric" o intrebare si aici:
am dat drumul perusilor in casa si au "treaba" cu o floare de apartament, numita dracena
Rod din frunze si nu stiu daca sa-i las...floarea aceasta  le poate face rau ? :wow:
Intreb asta pt ca cineva a spus ca a avut o pereche care au papat frunze de patrunjel si nca nu stiu ce si au murit...si nu vreau sa patesc si eu asta :angel:
Deci, aceasta floare la poate face rau ? Poate ma ajuta cineva dintre voi sau Latifa  :pup:

:floare:

Traim toti sub acelasi soare, dar n-avem acelasi orizont.

735

birdslover wrote:

Laura, ce fac piciorusele? S-au vindecat?  :pls: Sufletel nevinovat sad .. A, gata am gasit la nimfe. Printisor.. alintatul mamei. Sper din suflet sa-si revina  :hug:

Nu , Simona ! Inca nu s-au vindecat ... sad S-ar putea sa se fi lovit la sira spinarii si sa fie afectat vreun nerv , ceva . Nu sunt doctor , dar asa cred eu ! Alta explicatie nu este ! Piciorusele le mai misca , dar nu se agata ... cred eu ca asta e singura explicatie . De zburat , zboara , nu are probleme ca se prinde cu ciocul de tot ce poate apuca ... si codita o misca mai mereu ! Astazi a zburat si a aterizat exact pe scarita , de 2 ori ! Si nu mai vroia sa se dea jos ... ma musca de mana cand incercam sa-l dau jos ! smile
In poza asta sta asa , dar azi statea dea curmezisul pe ea si se juca cu clopoteii ! Cred ca 2 ore a stat acolo !

736

imi pare rau ca inca  nu s-a vindecat sad

picii mei, va iubesc!!!!!!!!!!!!!!!!! ingerul meu pazitor este dasa

737

Laura,mi-e asa drag sa ma uit la Printisor.Sa stii ca i se potriveste numele.Cred ca o sa ramana la tine,ma gandesc,pentru ca are nevoi speciale si doar la tine sau la cineva foarte de incredere poate sa convietuiasca.Pupam dulce toata gasca.  :hug:  :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

738

suana wrote:

Laura,mi-e asa drag sa ma uit la Printisor.Sa stii ca i se potriveste numele.Cred ca o sa ramana la tine,ma gandesc,pentru ca are nevoi speciale si doar la tine sau la cineva foarte de incredere poate sa convietuiasca.Pupam dulce toata gasca.  :hug:  :pup:

Si mie imi este tare drag , Ramona ! Stiu ca alt nume nu gaseam mai frumos pentru el  :angel: ... Acum e Printisorul ... din Bel Air sau din Persia ... e Printul meu si il iubesc enorm !! Acum mai trebuie sa il invat sa manance singur , fara sa ii mai dam noi ... El mai ciuguleste seminte si un pic de ou , dar cand ii dam noi out cald , mananca de rupe ! Trebuie sa manance singur si outul neincalzit ! Vad eu cum fac sa il invat pana la urma ! Multumim de incredere si incurajari ! :pup:  :hug:

739

Buna,
Sper ca ma poate ajuta cineva..... Am un perus in varsta de 3 ani, de curand deasupra ochiului stang am vazut ca i-a aparut un neg... .insa si-l tot rupe. Imi poate recomanda cineva un medic veterinar in bucuresti care sa aiba cunostinte despre pasari?

Multumesc si astept cu interes un raspuns!

740

- SALVAVET - Str.Ilioara, tel. 9331-urgente veterinare, serviciul de ambulanta veterinara, tel.0744/384177, 0744/300304, 021/348.34.69, program non stop

yoyo

741

Probabil ca nimeni nu ma poate ajuta cu floarea Draecena din care rod perusii mei  :cry:
Ieri, mi-a venit in cap o alta dilema ....poate aici capat un raspuns: am luat in iunie perusii de la Carrefoure, si pana acum am dat doar votamine padovan Nu trebuia sa fac deparazitare ? Se face la perusi asa ceva ?

Adaugat: 01-11-2010 13:07

Nu vrea sa-mi raspunda nimeni la a cata intrebare pusa de mine.....nu inteleg de ce
Desi sunt incadrata la sectiunea care trebuie, totusi nimeni nu-mi raspunde.....ca si la alte sectiuni, unde am pus si acolo intrebarile potrivite titlului sectiunii

Imi pare rau....

742

Lorod, nu stie nimeni sa-ti raspunda.. ca altfel aflai imediat raspunsul. Daca imi dau cu parerea si-ti spun ca nu e otravitoare si lasi pasarea sa manance din ea, ii va putea face rau din cauza afirmatiei mele.
Si noua ne pare rau..

Iar legat de deparazitare, nu este nevoie sa o faci atata timp cat ei nu au paraziti. Daca au paraziti interni, au simptome fff urate, ceea ce nu-ti doresc, iar daca au externi iti poti da seama uitandu-se pe spatele lor, pe si printre fulgisori. Daca n-au paraziti, nu-i nevoie de deparazitare. Vitaminele sunt bune. Le poti da in fiecare luna, o data la 2 luni sau cand consideri tu (e bine sa le dai cand naparlesc, in perioada de imperechere..).

743

Merci Birdslover  :floare:
Din draecena nu au mai rontait, ca am prins ideea de a pune ramuri mari de salcie pe colivie si rod de acolo. wink
In privinta deparazitarii.....eu, de-a lungul vietii  :hihi: am avut multe feluri de animale si stiam ca trebuie sa le deparazitez, sa le fac vaccinuri, etc
De aceea intrebat pentru perusi....dar, ca aspect sunt ok, nu vad sa fie ceva pe la pene, iar scaunele par ok....sa nu vorbesc in ceas rau, Doamne fereste !
Deci, deocamdata, stam pe vitamine Padovan.....

744

salutare
am fost nevoit sa plec de acasa o saptamana si am lasat perusii liberi(7 la numar)bine inteles venea cineva la 2 zile si le schimba apa si mancarea...........acum nelamurirea mea este ca toti au unghiile negre(nu se vad doar venisoarele de sange,sunt negre complet)stie cineva motivul,este vreo boala?

Mi-as Dori O Pereche De Ara  smile smile smile

745

am si eu o problema cu o zebra ca numai poate zubra bn o fi epuizata din cauza ca a facut pre multe oua   : ce trebuie sa fac multumesc
pana sa imi faca oualele a mai avut 2 seri de cate 5 si 6 pe care nu  stiu ce sa intamplat de nu le scos  si akum are 5 oua spuneti-mi si  mie va rog eu mult raman dator ma pute-ti contacta urgent la id  ozybarna nr de tel dati un beep si sun eu 0728814801
multumesc mult de tot

746

as mai avea o nedumerire ...........
chiar daca nu mi-a raspuns nimeni la prima..................
in urma cu 3 luni perusica mea a avut 5 oua(din care au iesit 5 pui)totul pare sa fi decurs bine insa observ ca pana acum nu i sa desumflat complet burta...........
este vreun semn de preocupare?

Mi-as Dori O Pereche De Ara  smile smile smile

747

Ce ar trebui sa-i dau perusei mele pentru ca face caca doar alb... a avut diaree... am tinut-o cu ceai si s-a mai ameliorat un pic... dar tot nu i-a trecut complet!

Astept raspuns urgent! Precizez ca sta cam zburlita!

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

748

Va salut prieteni.Am o intrebare la voi si sper sa ma puteti ajuta.Am o pereche de nimfe si de vreo saptamana am constat o modificare in excrementele lor mai ales la femela si o stare putin mai apatica,dar nu pe tot parcursul zilei.Asadar problema e ca urina ,lichidul din jurul partii solide a excrementeleor si-a luat o culoare verzulie -galbui dar nu opac....deci e tot limpede numai ca are nunata asta la culoare.Eu din ce m-am documentat putin mi-e sa nu fie vreo problema hepatica/digestiva.De mancat mamanca dar ma pune pe ganduri culoare asta cu tenta verde/gabuie a excrementelor.Se vede bine atunci cand pun hartie alba pe fundul coliviei.Mie sa nu fie de la ou ....ca de le-am dat seara le-am lasat acolo farfuriuta si o mai fi mancat si dimineatA din el....
A doua intrebare e pt cei ce folosesc MULTIVITAMINICO de la PADOVAN.Am vrut sa cumpar de la un petsop astazi dar mi s-a parut cam dubios ca nu avea coronita aceia de sigiliu la capac si avea o culoare maronie ca un oxid de fier.
Multumesc si astept raspunsurile voastre

749

Padys eu folosesc Muldivitaminco si culoare lui e un maroniu in sticluta iar cand o pui in adapatori apa se coloareaza intr-un galben , dar coronica care tine loc de sigiliu ar fi trebuit sa fie.

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

750

Ella mesi pt raspuns...da mi s-a parut ciudat cu toate ca pe nite poze de pe net nu vad sa apara coronita acea de sigiliu.