Buna tuturor,am doua nimfe,Piri si Amore.Piri are 5 ani jumate iar Amore doar 6 luni.
de o luna cei doi sau cunoscut,au ajuns si la iubire,totul perfect.De 4 zile Piri este cam bolnav.si Amore a fost ,dar ia trecut foarte repede,poate datorita varstei,ambi aveau aceleasi simtone,vomitau mancarea ,de fapt doar meiul insotit de o mucoasa,spuma alba.Am fost ieri la veterinar,ia consultat,si mia zis ca ii o posibila viroza,mia dat o siringa cu un lichid in ea,sa le dau o data pe zi.
Azi Amore este ok,putin somnoroasa ,dar totusi activa,din pacate Piri nu ,de vomitat nu mai vomita,nici unu,dar el ,Piri are probleme cu mersul,parca ar calca pe ace,indiferent pe unde umbla,acelasi rezultat,m-am uitat la picioare si nu are nimic,saracul se pune intrun colt,sta linistit mult timp,si dintr-o data sare ca ars,fuge si nu se opreste de cat intr-un perete sau altceva,plus ca nici cu echilibrul nu sta bine.l-am sunat pe veterinar azi,era la o nunta si tot a raspuns,mia zis sa il ud cu putin apa rece,si sa il pun intr-un loc mai racoros,sa ii dau putin mac sa manance,si mia zis ca e posibil sa fie acidul uric,care nefind eliminat il afecteaza,iam zis ca are si diaree.ma asteapta luni iar la consultatie.am facut cum a zis,a mancat si mac,si mancare,si tratamentul dat ,si apa a baut,nu a facut figuri,iam stropit cu apa si iam dus cu colivia in baia,acolo fiind mai racoare,sa linistit Piri un pic.....iar amore sta langa el,mi asa de mila de el,de ei....eu marti trebuie sa plec in italia la munca,sincer va spun ,ma doare inima sa il las asa...ce ma sfatuiti?
Adaugat: 17-07-2010 20:35
Am fost si azi la veterinar,aici in cluj,de urgenta la multivet,consultatia a fost doar 15 lei noi,diagnostic,domnul Piri este slabit,din cauza vomei pe care a avuto,tratament complex de vitamina b,in adapatoare sau direct in gura,prefer in adapatoare,(iar vita plus care i l-am dat sa continui sa il dau ,deci in apa vor avea complexul de vitamina b si vita plus)asa va beneficia si Amore de tratament,oricum mia spus domnul doctor ca surprusul va fi eliminat prin urina,plus ca ar fi indicat sa ii dau usturoi o data de doua ori pe saptamana,in mancare cate 2 feli,sau praf de usturoi foarte putin tot in mancare.
Plus ca trebuie sa il tin pe suprafete plane,deci adio grilaj,bare de la colivie.asta il va ajuta la mers,echilibru,ultimile vorbe ale domnului doctor au fost :stai linistita nu ii caz de moarte.as vrea eu sa stau ,dar nu pot....
Cine te iubeste nu te face sa suferi...