2,276

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

va multumesc la toti pt sustinere.

andrei nimfele in general depun intre 4-5,iar daca sunt foarte bine ingrijite si bine dezvoltate pot sa depuna intre 7-8. dar primul sau al II lea sunt mari sanse sa nu fie fertili.

eu de data asta am avut la una 4 oute si la cealalta 5, dar trebuie sa tinem cont si de faptul ca in primavara mi-au depus amandoua cate 8 oute si in total au fost 16 oute ne fertile pt ca nu am avut mascul.in plus au avut foarte putin timp sa se refaca,dar daca le imperecheam in toamna cred ca imi depuneau la fel cum mi-a depus in primavara.

asta este ultima imperechere pe anul asta.de la mine o sa mai auziti de oute si puiuti in primavara.

2,277

sa inteleg snow...ambele perechi stau intr o colivie..si au 2 cuiburi? sau cum..?ca m am zapacit:))
sincere felicitari! mare lucru sa reproduci cu ambele perechi in asa putin timp! sa pui niste poze te rog:)

2,278 (edited by snow 05-08-2009 12:03)

stau in colivii separate, pt ca nu am vrut sa risc prea mult.
cand au depus cele 16 oute, am crezut ca cea galbena este baiat si surpriza este fata.atunci au depus amandoua intr-un singur cuibar si au clocit impreuna.(nu am avut mascul)
acum fiecare cu treaba lui. si cred ca am al 3 puiut .este de la cea galbena.nu stiu sigur dar am gasit 3 cojite de ou.
poze as pune dar nu am cum pt ca nu ma lasa sa fac.abia pot sa ii vad eu a pai sa mai fac si poze.

eu am vrut sa le reproduc in toamna ca sa aibe timp sa se faca dupa perioada prin care au trecut, dar au ridicat iar codita si asta a fost.

2,279

felicitari Snow si pt al doilea puiut :bravo: sper sa iasa si ceillti 7 si sa fie sanatosi :heart: :pup:

- Bianca

2,280 (edited by andrei221995 05-08-2009 15:59)

ele depun oua chiar daca nu au mascul? dar nu sunt fertile

2,281

Felicitari pentru puiuti......si sa iti iasa toti sanatosi...:pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,282

DEYSEBY - Nu am mai intrat de foarte mult timp, dar ma voi tine de cuvant in ceea ce priveste cadoul pentru tine. Sper ca nu te-ai razgandit, acum ca vin puiutii... Te rog sa-mi lasi un numar de mobil pe ddan59@yahoo.com si promit sa te caut zilele urmatoare sa stabilim amanuntele (intalnirea cu sotul tau). Te-as mai ruga sa-l trimiti pe sotul tau si cu o colivie de transport, fiindca as vrea sa o pastrez pe a mea pentru o eventuala pasare, peste o vreme... cand poate voi avea mai mult timp.
Felicitari pentru puiuti !!!!! Sa creasca mari si frumosi ca parintii lor !!!

2,283

andrei221995 wrote:

ele depun oua chiar daca nu au mascul? dar nu sunt fertile

da

2,284 (edited by andrei221995 05-08-2009 20:24)

asta inseamna ca le depun degeaba

Adaugat: 05-08-2009 21:20

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LhjbazNuqvs[/youtube] uitati-va aici si ziceti dupa daca nu e tare

intrati pe youtube si scrieti "Bate o pe" si vedeti cat de frumos e papagalul si cum canta

2,285

andrei221995 wrote:

uitati-va aici si ziceti dupa daca nu e tare

da stiu filmuletul. dar din pacate nimfa a murit calcata de matusa baiatului.

Adaugat: 05-08-2009 21:30

andrei221995 wrote:

asta inseamna ca le depun degeaba

da. si daca nu ai masculul fertil iarasi poata sa depuna oute degeaba.

2,286

dar de cate ori pe an depun oua de 2 ori sau o data?

2,287

andrei221995 wrote:

dar de cate ori pe an depun oua de 2 ori sau o data?

bine daca vrei sa le reproduci tot timpul,poate sa iti depuna oua tot anul.dar asa poti sa omori femela. ei se imperecheaza de 2 ori pe an primavara si toamna. dar vara asta a fost o clima foarte buna ca ei sa se inmulteasaca. si nu numai la papagali ci si la pasari in general. este luna august si aici sunt pui de vrabiute.

2,288

nu vreau sa ii fortez voiam sa stiu la ce sa ma astept de la papagalii mei

2,289

lasai sa creasca si sa se faca mari si sanatosi si dupa aceea vezi ce si cum. pt ca pare usor de imperechiat, dar nu este chiar asa. le trebuie conditii si atunci cand vin si puiuti le trebuie o atentie mai speciala,care eu una stau si ma sfatuiesc cu crescarorii ca sa fie totul bine. iar in plus sunt multe riscuri care trebuie sa ti-le asumi. de ex eu acum cand au depus oute era sa pierd una dintre femele si crede-ma nu se merita lucrul asta pt un pui.
intradevar sunt mici frumosi si dragalasi,dar daca iti depun cate 8 oute, ce faci cu pui? acum eu ma stept sa imi iasa puiuti din toate outele pt ca pana acum mi-au iesit pui fix cum au depus outele.
nu vreau sa te descurajez dar cateodata este mai bine sa alegi ce este mai bine pt pasarile tale,nu ceea ce iti doresti tu.

2,290

M-a anuntat fiul meu ca a gasit o nimfa prinsa in niste boscheti pe langa firma unde lucreaza. A recuperat-o (timp in care a fost ciupit zdravan!), a pus-o intr-o cutie si o duce acasa. Am inteles ca e perlata... dar nu stie daca e femela sau mascul. Maine, cand ajung acasa, o sa va pot spune mai multe. Acum o sa am 3!!!! UPS!:wow:

Vicky - Mamica fericita

2,291

andrei te-ai suparat pe mine.

2,292

asa este Andrei, cum zice Snow. nu toata lumea imperecheaza nimfele dintr-un moft. trebu sa te gandesti la sanatatea lor.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,293

deyseby ce te face sa crezi ca ma cunosti asa de bine?

in legatura cu snow nu m-am suparat doar voiam sa stiu, e pentru prima data cand am nimfe si nu stiam mare lucru si de asta pun intrebari si aflu pe parcurs :sanatate:

2,294 (edited by deyseby 07-08-2009 08:08)

andrei221995 wrote:

deyseby ce te face sa crezi ca ma cunosti asa de bine?

in legatura cu snow nu m-am suparat doar voiam sa stiu, e pentru prima data cand am nimfe si nu stiam mare lucru si de asta pun intrebari si aflu pe parcurs :sanatate:

i-mi cer scuze Andrei daca te-am suparat. nu a fost cu intentie rea. ma deranjat ca insisti mult si ei inca sunt pui. voiam sa nu-i chinui si apoi sa-i pierzi. in toamna sau in primavara o sa te ajut cu orice ai nevoie pt imperechere. ma refer la sfaturi. daca ii iubesti ma intelegi si o sa fie bine. mai lasa-i afara sa zboare din cand in cand. spre seara ca atunci ii prizi usor sa-i bagi la loc. ei nu vad pe intuneric.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,295

multumesc pentru sfaturi

2,296

Perluta nou-sosita in familia noastra!

Vicky - Mamica fericita

2,297

perluta ta pare femela

2,298

frumoasa nimfa sa-ti traiasca... :pup:

I love animals :heart:

2,299

snow ai terminat albumul cu jucarii?

2,300

Multumesc, sper sa ramana in familia noastra, si sa faca pereche cu Galbior.

Vicky - Mamica fericita