2,101

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

:bravo:   ma bucur enorm ca ai luat o nimfa si se pare ca ai una ca a mea. adica Puf al meu seamana cu PUFI al tau. este adevarat ca sunt speciali. eu sunt indragostita de Puf cel mai tare din toti. oricum ii iubesc pe toti dar pe el l-am dorit enorm, si-l am. acum e in camera cu mine si face prostii. amandoi, nu mai pot de bucurie ca i-am adus in dormitor. i-am invatat sa stea cu mine la calculator si se invart pe aici si nu stiu daca sa vina sau nu, dupa ce au inspectat camera o jumate de ora sa vada ce schimbari sunt. MISHA , nu are nimic daca o tii in camera cu tine. daca dezimfectezi si o stropesti , nu e o problema. eu i-am spalat pe fiecare cand i-am adus acasa, inainte sa-i pun in colivie si le-am dat vitamine in apa pt orice eventualitate. acum le pun castronel si se spala singuri. mai mult Perluta. asta este Puf.

Adaugat: 03-07-2009 08:40

o sa mai pun cateva poze sa vedeti ce prostii fac puii mei.

Adaugat: 03-07-2009 08:52

mai avem 3 si gata. sper ca v-am incantat cu ei. asteptam vesti de la fratiorii lor, insotite de poze binenteles.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,102

sunt asa draguti,iti vine sa ii mananci.

Adaugat: 03-07-2009 10:21

deyseby am vb cu un crescator si a spus sa pun cuibar si cam in 2 luni trebuie sa avem puisori

2,103

big_smile Sunt plecata la bunica iar cocolina mea acum e singura acasa cred ca e dezastru prin casa daca n-a inchis-o :bravo: :k: tongue :wis:

2,104

deyseby si snow, o sa fiti bunici big_smile

nimfele pot transmite boli oamenilor, iar aici e vorba de psitacoza. e posibil ca pasarea sa manifeste simptomele specifice bolii la mult  timp dupa achizitionare si sa iti transmita boala fara sa-ti dai seama. acum nu zic sa fim paranoici, dar e indicat sa faci analize pasarii daca esti femeie si daca vrei sa ai curand copilasi. bacteria asta numita clamydia, care cauzeaza aparitia clamidiozei sau psitacozei provoaca avort spontan, asta fiind singura problema de care stiu. pe barbati nu-i afecteaza si nici pe purtatoarele care nu doresc sa aiba copii.

as vrea si eu sa pun niste poze cu copiii mei care stau cocotati pe televizor dar ies de-o calitate jalnica sad

2,105

Liv, multumesc pt. raspuns, din fericire am 2 baieti mari (20 si 9 ani) asa ca nu mai imi fac probleme.
Acum va las sa admirati noul membru al familiei. El e Motu' :heart:. Sper sa va placa :rusine:. Am pus si o poza cu colivia, cred ca e destul de mare, avand in vedere ca o sa stea mai mult libera. Dar asta dupa ce se mai obisnuieste cu noi, fata de Puiu, ea e tare sperioasa. Zic ea ca e nimfa, poate sa fie si el... in cazul acesta - nimfoi smile?

Vicky - Mamica fericita

2,106

LIV. stiu ca nimfele pot cauza boli, dar daca nu sunt ingrijite corespunzator. mai ales hrana este foarte importanta . daca nu mananca sanatos se pot imbolnavi mai usor. ca si omul. despre asta nu ar fi o problema pentru ca nici eu nu mai fac copii. am deja doi baieti si sper sa fie sanatosi la fel ca toti copii de pe acest forum si cei ai forumistilor. impoprtant e sa-i stropesti cel putin de 2 ori pe saptamana. praful pe care il elimina nimfele contin o toxina care provoaca boala. asta stiu de la un medic veterinar. cineva zicea ca acest praf este de la penaj, in perioada de naparlire, dar nimfele au in permanenta acest praf. daca ii stropesti cate un pic nu o sa fie nimic grav.ATENTIE- nu trebu udati papagalii pana la piele. doar stropiti putin.

Adaugat: 03-07-2009 21:01

SNOW. ai vazut ca am dreptate? acum apucate de treaba ca mai ai multa. pupa=mi baietii :pup:

Adaugat: 03-07-2009 21:03

MISHA. eu cred ca nimfa ta e baietel 90 la suta. de asta am atasat cateva poze cu Puf al meu sa vezi ca sunt aproape identici. ar fi mai bine daca o sa-i faci cateva poze cu codita ca asa ne putem da seama mai exact. fetitele au dungi pe codita, dar nu e ceva concret. eu am baiat cu dungi pe coada. sa-ti traiasca si sa ai grija de el ca si de Puiu. Suana are si ea o nimfa asemanatoare si are dugi pe codita.

- Mary-

2,107

=)Abia am reusit sa fac pozele astea, dar pot sa va asigur ca am studiat codita si nu are dungi:ok:. Cand o sa  se mai "calmeze" in momentul in care ma apropii de colivie, o sa pozez si codita.  Da, azi a fost zi de baie, Puiu si-a primit castronelul si pe Motu l-am stropit pe pene, cu un tub din acela de spalat geamuri. Stati linistiti, tubul e in genul acela, nu l-am dat cu spray de geamuri! Mai stropesc cu el plantele din casa. Deocamdata a mancat de a rupt, a baut o multime de apa, si de cate ori vorbesc cu ea, se apropie de mine si ma asculta foarte atent! Inca nu a cantat/ciripit, doar tipa cand si cand. M-am amuzat teribil, tot ce au facut azi au facut ambii in acelasi timp! Daca Puiu dormea, dormea si ea, daca Puiu manca, manca si ea, daca Puiu isi aranja penele, incepea si ea. Sincronizare perfecta!

Vicky - Mamica fericita

2,108

asa o sa faca si de acum. eu nu am specii diferite de papagali dar perechile fac la fel. amandoi mananca ... si restul. o sa se impace ai sa vezi. de cantat o sa cante mai incolo dupa acomodare. dar sigur e baiat si e mutatia winterfage cu pied. ma bucur pentru nimfa ta ca a nimerit pe maini bune. de spalat si eu ii stropesc tot cu sticla de la solutia de geamuri cu care ud si plantele.  :bravo:

- Mary-

2,109

Deyseby, Snow, spor la facut puiuti! La anul o sa le cumpar si eu perechi la papagalii mei. Imi doresc tare mult sa se imprieteneasca! La d-na din piata, de unde i-am cumparat, stateau la gramada nimfe, kakariki, cantatori, amazonieni si micul alex! Acasa de ce nu s-ar obisnui impreuna?

Adaugat: 04-07-2009 07:51

Am cumparat funii de mei, si pt. Motu am luat Vitakraft Menu, cu miere si vitamine. Azi o sa cumpar si propolis, sa amestec cu mancarica, e f. bun pt. ei. O sa-i dau cateva zile vitamine in apa, sunt si antistress. Ieri le-am dat orez brun fiert putin amestecat cu broccoli, Motu nu a mancat, dar Puiu e porcusorul familiei, mananca tot ce-i dau! Sper sa ia si Motu exemplu de la el.

Vicky - Mamica fericita

2,110

salutare.deyseby sunt foarte dulci puisorii tai si sunt exact ca si coco si cocutza se puneau pe unde nu imi trecea prin cap.misha in legatura cu nimfa dupa pozitia crestei cred ca este blanda succes in continuare. si te asigur ca micul alexander se va intelege foarte bine cu nimfa deci nu ai dece sa iti faci probleme...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

2,111

Darius, alex-ul este f. bland si cuminte, si sper ca Motu sa ia exemplu de la el.
Pozitia crestei? Asta nu o stiam si cred ca nici nu am citit de asa ceva pe-aici. Spune-mi si mie cum e cu pozitia crestei, te rog.

Vicky - Mamica fericita

2,112

misha dupa pozitia crestei iti dai seama daca este sanatoasaii este bine si fericita.

2,113

poi daca tine creasta in sus inseamna ca ii este frica de tine daca o tine mai lasata pe spate este relaxata si nu este stresata de prezenta ta

2,114

Mda, de cate ori ma vede are creasta ridicata:cry:. Acum i-am dat drumul pt. prima oara, am tras draperiile sa nu vada geamul si am aprins plafoniera. Doamne, dar rapid mai zboara! E o frumusete:heart:. A dat cateva ture camerei, s-a asezat pe galerie, era cat pe-aici sa intre singura in colivie dar s-a speriat cand am vrut sa inchid usa, asa ca dupa un nou popas pe galerie, am stins lumina, am aprins o veioza, am ridicat colivia in dreptul ei, s-a agatat cu ciocul si gata, la loc in casuta pt. nani. Am adus colivia in alta camera pana am sters praful, a tipat incontinuu, cum am dus-o la loc, cum a tacut! E o scumpa. Sper ca pana la urma sa se obisnuiasca cu noi si sa fie mai relaxata. Evit sa umblu la colivie, doar fac curat, schimb apa si mancarea, ma mai asez in fata coliviei si le vorbesc pe rand, sa nu fie gelosi.

Vicky - Mamica fericita

2,115

Vreau si eu o nimfa.....
Se inteleg cu perusii?

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,116

nimfele sunt foarte sociabile deci nu ai dece sa iti faci griji poti sa iti iei o nimfa linistit

2,117

Linistita....te rog
Multumesc

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,118

scuze dar n-am stiut ca esti fata deci in privinta perusilor si nimfelor nu trebuie sa iti faci probleme ei se vor intelege de minune

2,119

Motu e un dulce, tipaaaa cat e ziua de lunga, am fluierat intr-un anume fel si deja incearca sa ma imite. Nu stiu cat de bland este dar sigur este un zbuciumat si jumatate, da ture coliviei de am obosit eu uitandu-ma la el. De cantat inca nu canta, doar tipa. Le-am dat drumul la amandoi cat am spalat coliviile (le spal in cada cu dusul 1 data/sapt.), fiecare sta intr-un anumit loc, Puiu la locul lui de joaca si Motu pe galerie. Inca nu au avut loc conflicte. Inca nu se apropie de mine, nici eu nu incerc sa ma apropii prea tare caci nu vreau sa-l sperii. Momentan,  astept sa-si faca turele de zbor, sa oboseasca, si pun eu colivia in dreptul lui, atunci intra singur. Daca as sta dupa el, ar dormi acolo.

Vicky - Mamica fericita

2,120 (edited by deyseby 05-07-2009 21:35)

monyxme wrote:

Vreau si eu o nimfa.....
Se inteleg cu perusii?

daca ai doar un perus si o nimfa, se poate. dar daca ai mai multi perusi( adica 2), nu se poate. deoarece am avut si stiu ca perusii bat nimfele si le ciupesc de picioruse foarte rau. aici se vede clar cum fata sta cu capul spre perusi  sa se poata apara.

- Mary-

2,121

asa este. am gasit acum multi ani in balcon un perus ratacit si l-am gazduit la mine, in aceiasi colivie cu nimfoiul meu de pe-atunci. il irita pt ca era f galagios si lui ii placea linistea....era si mai spre batranete si mai morocanos smile
perusul il prindea mereu de coada, se gata de el, il stresa si intimp a trebuit sa-l dau unei fetite care si-a dorit papagal. nu era de nimfoiul meu wink

2,122 (edited by snow 06-07-2009 14:30)

deyseby o sa fim bunicute.bombonel s-a calcat cu cea galbena azi. :k: :k: :k: :angel: :angel: :angel:

2,123

Yupiiiiii! Snow si Deyseby, felicitari:bravo::ok:! Sa aveti puisori frumosi si sanatosi!

Vicky - Mamica fericita

2,124

o sa avem pt ca sunt amandoi fertili.

2,125

Ma bucur pt. voi.
Offf, abia astept sa ajung acasa, sapt. asta sunt prinsa pana seara la servici, sa vad ce fac pasarile mele. De sapt viitoare sunt in concediu si o sa am timp sa il studiez mai bine pe Motu. Mai tb sa ma documentez, sa stiu cand e relaxat, cand e vesel. Deocamdata nu stiu decat ca tipa si se agita. De mancat mananca, destul de putin, dar mai bine decat deloc. Nu i-am dat fructe, sa nu aiba probleme cu burtica, doar galbenus de ou cu morcov ras si orez brun fiert, dar nu a mancat. I-am pus si funie de mei, dar nu s-a atins de ea.  Seara sta cuminte, ca acopar coliviile, si nu zice nici pas pana nu-l descopar, desi aude pasarile de-afara. Mi-e mila de el cand il vad cum se agita pe-acolo. Pe Puiu l-am tinut aproape 3 sapt in colivie, pana s-a obisnuit cu noi, cu noul lui "domiciliu".

Vicky - Mamica fericita