2,026

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

un ou pe saptamana, pt ca ii dauneaza smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,027

nimfele nu sunt perusi,ele la 3 luni de zile zboara si canta.penajul la 3 luni este complet dar nu definitiv,pt ca dupa a 2 a naparlire devine definitiv.
daca papa out nu este nici o problema,este foarte bun pt ei.
aaaa si bine ai venit pe forum si vrem sa vedem poze cu noua achizitie.

2,028

ramonik23. bine ai venit cu nimfa ta pe la noi. da-i out fiert de maxim 2 ori pe sapt daca e asa mic. nu prea mult ca nu e bun . invat-o si cu salata verde , marut curatat si taiat marunt, varza verde si morcov ras. astea pt inceput. seminte de calitate si apa proaspata zilnic. sa-ti traiasca.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,029

deyseby ai un mp. pup :pup: :pup:

2,030

Multumesc foarte mult pentru primirea voastra si sper sa ma ajutati si pe mn cu sfaturile voastre care am vazut ca au fost folositoare pentru multi inclusiv pentru mn:pup:

Adaugat: 19-06-2009 21:11

Deocamdata mananca destul de bine..l-am invatat cu salata verde,galbenus de ou si mei..de semintele de floarea soarelui nu s-a atins sau de ovaz.In legatura cu varsta nu sunt sigura de varsta spusa de vanzatorul de la pet shop.Am sa revin cu poze cat de curand ca sa vi-l prezint pe micul meu coco :heart: si sa mi spuneti parerea voastra

2,031 (edited by irinuks89 19-06-2009 23:09)

Ramonik23, daca zici ca nimfa are numai 3 luni, este inca pui, e in dezvoltare si are nevoie de multe proteine. Pana pe la 4-5 luni, ii poti da in fiecare zi sau la 2 zile ou (si galbenus si albus)pe care il poti pisa si amesteca cu morcov ras si pesmet.
Mai usor cu salata- nu face tocmai bine. In schimb ii poti da frunze de papadie sau spanac (daca se mai gaseste), marar, patrunjel- cam un fir, 2 pe saptamana sunat de ajuns, mar (nu foarte des.. cam de 2 ori pe saptamana e ok), rosii, cirese, daca ii place- "cotorul" de la ardei...

2,032

ai mei n-au "vizitat" niciodata panaa cum un cuib. e cazul sa-mi fac probleme ca le va fi teama sa intre prin "gaura intunecoasa"?:)  sau cand va veni momentul sa depuna, vor stii din instinct?
intreb si eu ca se cam tem sa se apropie....

2,033

e normal sa le fie frica la inceput.Dar instinctul o sa`si spuna cuvantul.O sa se obisnuiasca cu el si o sa`si petreaca mai mult timp in cuib.Acum nu poti decat sa speri ca va depune si vor iesi puisori! iti tinem pumnul. :pls:

>>>>Alexandra<<<<

2,034

liv3 wrote:

ai mei n-au "vizitat" niciodata panaa cum un cuib. e cazul sa-mi fac probleme ca le va fi teama sa intre prin "gaura intunecoasa"?:)  sau cand va veni momentul sa depuna, vor stii din instinct?
intreb si eu ca se cam tem sa se apropie....

ale mele intrau in cuib nu mai atunci cand nu era capacul pus pt ca era lumina,dar atunci cand se apropia momentu de depus oute am pus capacul si au stat inauntru.

2,035

la mine intra foarte des in cuib si stau impreuna ceva timp inauntru dupa care ies pe rand sa manance si intra inapoi sau ies amandoi odata si intra dupa ceva timp la loc. ei erau si cand cloceau cealanta pereche si sunt obisnuiti.sper sa fie bine . LIV stai linistita ca o sa intre daca au de intrat. in primavara cand Perluta si Puf sau calcat nu au intrat in cuib des ci o data la 2 - 3 zile si ieseau repede. asta pt ca nu aveau de depus oute. nici acum nu sper prea tare dar om vedea.

- Mary-

2,036

deyseby wrote:

la mine intra foarte des in cuib si stau impreuna ceva timp inauntru dupa care ies pe rand sa manance si intra inapoi sau ies amandoi odata si intra dupa ceva timp la loc. ei erau si cand cloceau cealanta pereche si sunt obisnuiti.sper sa fie bine . LIV stai linistita ca o sa intre daca au de intrat. in primavara cand Perluta si Puf sau calcat nu au intrat in cuib des ci o data la 2 - 3 zile si ieseau repede. asta pt ca nu aveau de depus oute. nici acum nu sper prea tare dar om vedea.

fii si tu mai optimista.
p.s. ai un m.p.

2,037

salutare. bine ai venit ramonik. la noi totul bine cocutza a intrat in calduri dar coco nu prea o baga in seama. am o poveste amuzanta: astazi coco s-a urcat pe cocutza s-a o calce dar o pasare de afara a inceput s-a cante si au picat de pe dulam. am ras foarte mult de ei. succes la cei care s-ar putea sa aibe oute...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

2,038

hai sa va spun ce mai papa fetele mele.seminte de pepene galben.
sa incercati si voi. wink wink wink

2,039

Au voie papagalii nimfa sa manance iaurt natural?Azi m-a vazut mancand si i-am pus si lui putin si a mancat?Este sanatos pentru ei sa stiu daca ii mai dau :wow:

2,040

stiu ca SUANA le da nimfelor ei branzica de vaca nesarata de mult timp si nu au nimic. si mai stiu ca lactatele nu sunt bune pt nimfe. acum nu stiu ce sa-ti zic. daca le-ai dat numai un pic nu are nimic. daca nu au patit nimic nimfele lui Suana ca le da branzica de cand le are....

Adaugat: 23-06-2009 12:00

:furios:  nu reusesc sa atasez un filmulet cu nimfele mele.

- Mary-

2,041

salutare. romonik eu iti recomand sa incerci sa eviti sa ii mai dai lactate cjiar daca se uita la tine ei dai seminte sau fructe. noi suntem bine ne jucam prin casa si dormim. deyseby punel pe youtube si pune linkul si atunci il vom vede si noi.

2,042

mie imi recomandase un medic veterinar sa-i dau iaurt insa numai cand a avut probleme cu digestia. i-am spus asta altui medic veterinar de la Clinica facultatii de med veterinara si a considerat-o o idee buna. oricum, ai mei nu mananca lactate.

2,043

nici i mei nu manca lactate, ai mei manca seminte fructe: mere , legume: morcov, salata verde, frunze de papadie, gulie si late mancaruri ar fi ou, ou cu morcov iar cand are diaree ii dau orez fiert

2,044

hai ca punem cateva poze pana rezolvam cu filmuletele.

Adaugat: 23-06-2009 16:17

aici viitorii parinti papa out si cei doi de la partier i-si fac siesta.

- Mary-

2,045

deyseby cei de jos naparlesc?

2,046

deyseby wrote:

ce dragute sunt.
cei mici nu fac nici-o surpriza? :angel: :angel:

2,047

darius194 wrote:

deyseby cei de jos naparlesc?

au naparlit. e spre final perioada de naparlire la toti 4.

Adaugat: 24-06-2009 10:22

snow wrote:
deyseby wrote:

ce dragute sunt.
cei mici nu fac nici-o surpriza? :angel: :angel:

inca nu. nici nu ma uit in cuib pana nu vad ca e ceva sigur.

- Mary-

2,048

aha eu intrebam ca, coco naparleste dar si el cred ca este spre sfarsit.

2,049

se poate sa cumpar un micul alexandru si sa-l tin in camera cu nimfa? bineinteles in custi separate..doar afara sa stea amandoi?

2,050

gabyzzuu wrote:

se poate sa cumpar un micul alexandru si sa-l tin in camera cu nimfa? bineinteles in custi separate..doar afara sa stea amandoi?

Da, binenteles. Alexeii sunt foarte blanzi si sociabili. Poti sa-i tii impreuna fara nici o problema.

Adriana