1,901

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

dada...promit.....

Adaugat: 10-06-2009 15:32

oricum azi Zoli a fost ceva mai vesel..adik a mai tipat ...
am stabilit un nume pentru noua nimfa : Lolita
Lolita si Zoli....

P.S...nu am putut lua o colivie pentru ca s-ar fi prins sad...oricum sa speram ca se vor intelege bine !! big_smile

1,902

SUANA. Henry a ta e tare cuminte. ai mei sunt in balcon acum si nu mai stau in camera cu mine si s-au mai distantat.nu mai vin cum veneau. dar asta nu e o problema este timp de reacomodare.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,903

Nu tipa.Pur si simplu geme de parca este chinuita.sper sa nu fie racita.Mentionez ca si eu sunt racit si weekendul acesta am luat-o cu mn la bunici si acolo am tinu-o pe afara.Pana atunci nu scoate aceste sunete.

1,904

cumva respira greu si se aud niste sunete? in acelasi timp cand inspira si expira i se misca si coada? tine ciocul deschis? e zburlita?

1,905

am primit-o si pe Lolita si ce credeti???
cand s-au vazut prima data au tipat unul la altul dar mai incolo cand intram sa-l vad pe Zoli ea se speria si se apropia de el ca si cum ar fi protejat-o!!!
Totusi, cred ca Lolita are un an..:(.....
dar vad ca ea are diaree...exista vreun tratament??
si mi se pare a fi foarte slaba si cu ochii iesiti din orbita...banuiesc ca nu toate femelele nimfa sunt asa,nu??

Astept raspunsuri :*

1,906

e nasoala treaba! iti zic din experienta, ca asa am patit si eu! trebuie separata pasarea bolnava de cea sanatoasa repede. pt diaree medicul mi-a zis sa-i dau Smecta un pliculet amestecat cu o seringa de 5 ml apa + un pliculet Biotics cu aceiasi cant de apa pt protejarea florei intestinale

oricum va face diaree si va muri in cateva zile dc nu actionezi repede sad

1,907 (edited by suana 11-06-2009 11:19)

Separa pasarea bolnava,asa cum ti-a scris si liv3.Fierbe ceai de menta sau putin orez si apa amestec-o cu apa plata sau apa fiarta.Nu-i da apa de la robinet sau fantana.Si imequil-ul e bun in astfel de cazuri.Si vitamine care se dizolva in apa.Si actioneaza repede sa nu i se intample ceva.
Sfatul e si de la Hanny care e aici cu mine,fara ea nu pot sa navighez pe net:)

http://i39.tinypic.com/2uyhqbq.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,908

madalina1 wrote:

am primit-o si pe Lolita si ce credeti???
cand s-au vazut prima data au tipat unul la altul dar mai incolo cand intram sa-l vad pe Zoli ea se speria si se apropia de el ca si cum ar fi protejat-o!!!
Totusi, cred ca Lolita are un an..:(.....
dar vad ca ea are diaree...exista vreun tratament??
si mi se pare a fi foarte slaba si cu ochii iesiti din orbita...banuiesc ca nu toate femelele nimfa sunt asa,nu??

Astept raspunsuri :*

Poate are vreo boala, nu ai de unde sa stii pentru ca abia ai primit`o.De ce nu ai tinut`o in carantina o saptamana- doua?? Carantina e obligatorie, altfel iti imbolnavesti si pasarile cu care intra in contact.Separ`o urgent pana o tratezi.Ideal ar fi sa` i tratezi pe amandoi, separat, in camere separate. Succes!

>>>>Alexandra<<<<

1,909

cand cumparati pasari, uitati-va in ce mediu sunt, la penaj, examinati cloaca ca se vede ca are diaree usor

1,910

pai da dar nu am avut timp sa iau o colivie...
oricum ei se inteleg bine dar lolita scoate un zgomot ca si cum ar plange.

Adaugat: 11-06-2009 12:47

dar nu eu am cumparat-o...am primit-o

1,911

Dar stiai ca ai s`o primesti, nu te`ai gandit ca daca vine cu vreo boala iti pierzi si masculul?Trateaza`i pe amandoi separat, imprumuta o colivie ceva.

>>>>Alexandra<<<<

1,912 (edited by suana 11-06-2009 12:31)

Nu mai conteaza.Acum trebuie s-o tratezi si s-o aduci pe linia de plutire.Oricum schimbarea de mediu pentru orice animal e stresanta.Trebuie sa-i usurezi tranzitia,s-o faci sa se simba bine si sa fie sanatoasa.Si unde sta de fapt ea acum?Pe afara?Doar masculul e in colivie.PAi cum o sa manance sau o sa bea apa?

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

1,913

cred ca pasarea e bolnava de mult timp, a avut diaree si a slabit f mult. daca nu te poti duce cu ea la veterinar, da-i repede ceva pt diaree, ce ti-am zis eu sau ceilalti, cum vrei tu. oricum, e cazul sa te grabesti, altfel vei plange dupa ea.

1,914 (edited by deyseby 11-06-2009 14:03)

madalina 1. incearca sa o salvezi si sa o tratezi cam 3-4 zile. lasa baiatul intr-o camera si pe ea in colivie inchisa. dupa aia poti lua alta colivie mai mare daca ea se face bine si eu asa sper. eu ca si Suana i-ti zic din propria experienta , sa-i dai out fiert tare, orez fiert tare si vitamine pt ele in apa. Snow le da carbune anume pt diaree care se gaseste la pet shop. OBLONDA- Madalina 1 stia ca o sa primeasca pasarea dar nu ca e si bolnava! eu cand am cumparat cate una am pus-o cu celelante impreuna pt ca eu personal le-am luat. pe baietoaica am tinut-o 2 zile separat ca avea paduchi probabil si am spalat-o zilnic cu apa calduta si si-a revenit. pe fiecare in parte i-am spalat cand i-am adus. inainte de ai aseza cu ceilanti plus o cura cu vitamine pt ele timp de o saptamana sa fiu sigura.

- Mary-

1,915

eu cred ca are nevoie si de putin antibiotic,pt ce este slabita si sistemul imunitar facut praf. ar fi bine sa sune la clinica care ai sunat tu deyseby (ajut-o si spunei cu sa ia legatura cu aceea clinica) si sa vada ce ii spune si sa i-a o decizie cat mai repede.
cat despre ce ii da fiecare la inaripata lui este o alta problema pt ca noi le avem de mult si stim cum se manifesta,ce le place si cand da semne de o boala, noi nu facem altceva decat sa prevenim ca sa nu se imbolnaveasca.

1,916 (edited by deyseby 11-06-2009 14:20)

SUANA sa stii ca te iubeste mult Hanrry. se vede cat e de calma cu tine. draga de ea. SNOW eu am sunat la nr de tel de pe Latifa, la sectiunea (medicul veteriner) am cautat sfaturi acolo si am gasit un nr de tel. oricum outul si orezul fiert sunt foarte bune pt diaree. asta e ce poate face pe loc pana gaseste unmedic veterinar. poate fi mult mai grav si e nevoie de un consult sau un sfat de la medic urgent.

- Mary-

1,917 (edited by suana 11-06-2009 14:34)

Hanny e si ea ca un copil.Am luat-o din cuib si s-a invatat cu mine de mica.Daca sunt plecata ziua,cand vin acasa,chiar si noaptea pe intuneric,ma aude de jos.Nu stiu,aude motorul de la masina,sau cheile,sau faptul ca vorbesc afara cu Star,cert este ca incepe sa tipe sa ma anunte ca m-a auzit.Si vine la marginea coliviei,isi apleaca capul si trebuie s-o mangai.A fost cuminte si atasata de mine de cum am luat-o,si sunt vreo 6 ai de atunci.

http://i40.tinypic.com/1z68jnn.jpg

Asta e o poza din 2006.

1,918

Madalina, din ce oras esti? daca esti din Bucuresti, te-as trimite la facultatea de medicina veterinara la un dr care sa-i faca si analize si sa-i dea tratament. Asa vei avea o parere poate mai sigura. Noi vrem sa te ajutam dar nu suntem medici.

1,919

Tot ce pot zice este faptul ca are picioarele calde si narile sunt inrosite (poate pentru ca se scarpina)Vreau sa-o duc la un veterinar insa nu stiu unul anume . neutral

1,920

nu..sunt din Drobeta Turnu Severin sad
i-am facut ou fiert tare si cu niste morcov....si apa fiarta racita....
dar a facut diaree ultima data la 4 si acum a facut excremente normale ca ale lui Zoli...
si culmea : CANTA mai mult ca Zoli desi are decat o zi cu mine...lui Zoli i-au trebuit 4-5 zile..:(..oare canta din cauza varstei? e mai ,,batrana" ca masculul.
E bine ce i-am dat pana acum?

1,921

grimm wrote:

Tot ce pot zice este faptul ca are picioarele calde si narile sunt inrosite (poate pentru ca se scarpina)Vreau sa-o duc la un veterinar insa nu stiu unul anume . neutral

a mea a avut narile inrosite din cauza ueni afectiuni respiratorii insa avea si alte simptome pe care ti le-am descris mai sus.
zi-i din ce oras esti poate iti recomanda cineva unde sa te duci.

1,922

narile rosii le are de la raceala. stiu asta de cand l-am racit pe Puf dupa ce i-am facut baie. i-am dat cate un miligram de antibiotic pt oameni diluat in apa , de 2 ori pe zi dimineata si seara si l-am pus pe picioare. plus vitamine in apa pt ca are nevoie in timpul tratamentului cu antibiotic. 2-3 zile. depinde cum se simte el. nu orice fel de antibiotic. antibioticul il dai direct in cioc.

Adaugat: 11-06-2009 21:11

MADALINA 1. ma bucur pt asa zisa fetita. poate e baietel daca a inceput sa cante. eu am si "specimenul "de fetita care canta si nu te contrazic. poate acum e vesel ca nu sufera si ca e bine. bravo ca ai reusit. pune te rog poze sa vedem exact ce este. fetitele canta mai pitigaiat si tipa mai mult. baietii au un glas aparte.

- Mary-

1,923

sunt din Bucuresti.Multumesc pentru sfaturile primite .Intradevar i-am facut baie iar apoi l-am scos in aer liber.Seby ai putea frumos sa-mi zici ce antibiotic i-ai dat lui Puf?

1,924

deyseby wrote:

OBLONDA- Madalina 1 stia ca o sa primeasca pasarea dar nu ca e si bolnava! eu cand am cumparat cate una am pus-o cu celelante impreuna pt ca eu personal le-am luat. pe baietoaica am tinut-o 2 zile separat ca avea paduchi probabil si am spalat-o zilnic cu apa calduta si si-a revenit. pe fiecare in parte i-am spalat cand i-am adus. inainte de ai aseza cu ceilanti plus o cura cu vitamine pt ele timp de o saptamana sa fiu sigura.

Nu conteaza ca nu stia ca e bolnava sau nu.Tocmai de aia, ca nu stia trebuia carantina.Indiferent de situatie, cand iti iei o pasare, bolnava sau nu,trebuie s`o tii separat de pasarea ta actuala un timp, deoarece nu poti sti daca are vre`un virus ceva ce`i trebuie cateva zile de incubatie.Nici nu stiti cate boli se transmit de la o pasare la alta, indiferent daca pasarea prezinta simptome sau nu.

>>>>Alexandra<<<<

1,925

acum am pus-o in alta colivie...si tot tipa dar intr-adevar mai subtire ca Zoli...
din pacate ou si orez nu vrea sa manance si de imequil am intrebat la o farmacie si ca raspuns am primit: ,,Nu am ingrijit niciodata o nimfa. Nu stiu despre ce e vorba"..azi o sa mai caut,

P.S Timp de 2 seri consecutive prin cloaca i-a curs ceva negru,gelatinos si foarte putin fluid. Va rog sa mai imi spuneti ceva pt diaree pt ca Lolita mananca decat seminte de floarea soarelui!!!....