1,826

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

grimm wrote:

mihaela,este adevarat faptul ca numai masculii pot vorbi?Si pe la ce varsta incepe o nimfa sa fluiere?

pot invata si femelele sa vorbeasca dar invata doar cateva cuvinte nu ca masculii nu au aceiasi capacitate de a imita vocea umana tongue.Mai mult si mai repede invata masculii sa fliere, daca ai o femela si ii fluieri mereu poate va invata si ea big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,827

Hello, iata ca am revenit, dar nu pentru mult timp. Ma bucur ca imi duceti lipsa, dar din pacate sunt foarte prins cu probleme, fiica mea se pregateste pentru admitere la Viena si Bacalaureat, iar asta inseamna o gramada de drumuri, acte etc.
Despre Jackie nu va pot scrie prea multe, pentru ca am foarte putin timp pentru ea, iar cu dresajul nu am mai putut progresa, am ramas la mancatul din palma. Chiar ma gandeam intr-o zi serios ca poate intr-o zi, daca voi fi tot timpul atat de ocupat, voi scrie aici sa o ofer cuiva dintre voi care doreste o fetita frumoasa. Deocamdata o mai tin, poate pana la toamna ma mai eliberez de treburi.
Am citit ce se mai intampla pe forum. Sunt trist pentru nimfele pierdute, sunt vesel pentru cele nou achizitionate si implicit pentru noii prieteni, dar mai ales sunt mandru ca scriu pe pagina 101, ceea ce inseamna CEVA pentru noi, posesorii de nimfe !
Va doresc voua si nimfelor voastre multa sanatate ! (restul vine de la sine).

1,828

dan mult succes pt fica ta. si sanatate lu` cea mica.

1,829 (edited by deyseby 04-06-2009 12:20)

ne bucuram cu siguranta ca a-ti revenit si va tin si eu pumnii pt admiterea fatei. ar fi frumos sa-i gasiti o pereche pt nimfa, mai ales ca este mult timp singura .

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,830

Buna again!Iar ma supara nimfoiul  asta!sambata vreau sa-l duc la doctor sa-i faca si lui un control ,sa vedem daca este sanatos...astazi am vazut ca pe aripi intr-o portiune mica ,in dreptul pieptului nu mai are fulgi si are putin sange ,o mica rana.ciudat este ca are la ambele aripi la fel ,in acelasi loc.Si-l mai vad de la o v reme ca se aranjeaza mai mult ,isi aranjeaza penele ,se purica ,cum sa zic:)...
in repst e la fel de salbatic ,tot cu creasta teapana ,in sus.dar imi place de el  ca e f atent ,mereu ,la oricine intra in camera ,ma urmareste cu prvirea ,e atent cand vb cu el...
ieri si astazi l-am prins cu niste manusi si l-am tinut un pic in mana,l-am mangaiat pe cap.nu pot sa spun cat ma musca ,noroc ca nu simteam nimic.aseara a fost ok cu el ,musca ,dar apoi s-a mai potolit.apoi,cand l-am bagat in colivi,parca era socat ,sa uita la mine ,nu zicea nimic ,avea asa o fata:) dar,in seara asta a fost mai rau,l-am prins iarasi,da; a inceput sa tipe ,sa muste ,a facut urat rau.oricum l-am mangaiat iarasi ,am incercat sa-l calmez ,desi n-am reusit si l-am pus inapoi.am de gand sa fac asta in fiecare seara ,sa-l iau cu manusi pt ca musca f rau si sa-l tin in brate ,sa-l calmez...sper ca in felul asta vede ca nu suntem, dusmani.
e f neplacut sa vezi ca tu iti dai tot interesul ,ii iei tot ce-i trebuie ,ii faci curat in fiecare seara si vb cu el ,si el nimic ,nicio satisfactie:(

Vreau sa intreb ,ca-l vad ca iar e infoiat si-si aranjeaza penele ,asta inseamna ca are ceva la ele (desi nu pare ,cred ca asa fac toate pasarile) sau ,oare s-o mai fi obisnuit cu mine ? pana acum ,toaleta si-o facea cand credea ca eu nu-l vad,isi intindea chiar si aripile cand eu nu ma uitam la el.
Si daca ar avea ceva ,musafiri in pene ,tocmai acum s-ar manifesta astia ,la 2 saptamani de cand il am ? ca pana acuma ,cum v-am spus mai rar l-am surprins facand asta?

1000 de intrebari am in legatura cu acest subiect .ma fascineaza si ma si enerveaza un pic ,dar parca ma ambitioneaza si mai tare sa mi-l fac prieten. citesc o multime de lucruri pe net despre ei ,tot ce-am gasit in romana ,in engleza , si cu cacaciosul asta tot nu stiu cum sa fac:)

Noapte buna si vise placute ,sa va traiasca infoiatii!

1,831

mamad, nu-i asa ca in cateva zile te astepti sa joace sah cu tine?

Adriana

1,832

mamad. poate ai citit si postarile lui NIMFA 185, sa vezi ca avea acelesi dorinte ca si tine dar pana la urma ce s-a intamplat. AI RABDARE. nu poti face asta dintr-o data. cum a imblanzil Liv 3 nimfa nu e valabil pt oricine. eu zic sa-l lasi 2 sapt sa prinda el incredere in tine si apoi sa vezi ca o sa vina singur. daca il prinzi mai mult il sperii si il stresezi. nici el nu stie saracul ce vrei de la el. el e speriat de moatre cand te uiti tu la el si de asta nici nu se curata, nu stie ce vrei sa-i mai faci.gandestete ca e un suflet care are nevoie de libertate si dragoste , nu de obligatii. daca ii dai mancare sii faci curat nu inseamna ca vrei si rasplata imediata. asta o faci din placere daca vrei . nu-l mai chinui ca o sa moara.chiar daca il iubesti si o faci din dragoste tu il chinui enorm.

- Mary-

1,833

nu iti fa griji in legatura cu aripile,pt ca sar putea sa se fii lovit in colivie si fiind o zona foarte vascularizata este normal ca la cea mai mica zgarietura sa curga sange.daca zboara si isi intinde aripile in cateva zile se va face bine si nu este nevoie sa se il duci la medic.
ale mele se spala de vreo 3-4 ori pe zi.in general nimfele se spala cam 2-3 ore pe zi.faptul ca a inceput sa se spele de fata cu tine nu inseamna ca are vizitatori ci pur si simplu incepe sa capete incredere in tie.

1,834

Iloveanimals sa stii ca toate nimfele vb. treb doar sa te ocupi de ei.al meu a inceput sa vb cam la 5 sapt. dupa ce l-am cumparat. primul cuvant rostit a fost nae(numele lui), iar dupa aceea il invatam un cuvant pe saptamana. era fff istet si invata ff repede si pana l-am pierdut deja vb prea mult si repede ,ca de multe ori nu mai pronunta cuvantul pana la capat, in loc de cioculet spunea ciocu,etc. eu nu vb prea mult cu el doar dimineata pana plecam la serv., iar seara fiica mea se juca cu el cel putin o ora. nu e greu sa-l faci sa vb, de cate ori stai cu el vorbeste-i si ai sa vezi ce repede invata, asta numai daca vrei sa-l faci sa vb. seara cand ne adunam toti acasa si-i dadeam drumul in casa era cea mai distractie cu el. daca vroiam sa jucam remy ne fura piesele si zbura sus pe biblioteca si pur si simplu ne sfida.iubesc nimfele la nebunie si nu pot trai fara sa am una in casa. puiul pe care l-am luat acum e prea mic si cam salbatic iar fiica mea vrea sa se joace cu el, dar nu poate ca tipa cum se apropie de el.dar asta nu va dura prea mult,pt. ca-l voi imblanzi repede. hai ca ti-am scris cam mult si nu vreau sa te plictisesc.

1,835 (edited by suana 05-06-2009 12:30)

mamad draga cred ca uiti ca nimfa ta e o vietate nu o jucarie cu baterii teleghidata care umbla dupa cum apesi tu pe butoane.Daca ii dai mancare ,o ingrijesti si ii faci curatenie ,o faci pentru ca ti-ai asumat o responsabilitate cand ai luat-o: de a trata animalutul tau cu dragoste si sa ai grija sa nu-i lipseasca nimic pentru ca singur nu se poate descurca.Dar sa-l prinzi cu manusi si sa-l stresezi ,eu zic ca gresesti enorm.El vede in ceea ce faci tu mai degraba o amenintare decat o incercare de apropiere.,,Cacaciosul'' tau,cum il numesti, se va obisnui cu tine daca il tratezi cu totul altfel.....Si daca sta infoiat nu e bine ,inseamna ca ceva il supara.Da,pasarile se curata si se infoaie dar nu raman cu penele infoiate decat daca ceva nu e in ordine.Sau seara cand se pregatesc de culcare,dar nici atunci nu intotdeauna.Important e sa interactionezi cu el ,sa tii colivia langa tine,sa-i vorbesti calm,sa se obisnuiasca cu zgomote,miscare....Si incet te va percepe ca un prieten si nicidecum ca o amenintare ca acum.Si apropo de ranile pe care le vezi,el si le face pentru ca e stresat si se zbate in colivie.Si datorita stresului poate sa isi smulga singur penele.Si grija mare la doctor,nu-l lasa sa-i faca nici o injectie,asta in cazul in care tii la el si nu vrei sa ti-l omoare.Nu-l mai stresa in plus cu vizita la medic,atat timp ccat nu prezinta simptome grave.Daca mananca,are scaun normal,nu vomita eu zic ca e sanatos doar ca e foarte stresat.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,836

Buna va salutam pe totzi eu sunt Bianca ,iar el este Cocutza nimfa mea cea frumoasa

http://bluberysweetbiarasqubry.piczo.com/?cr=2

1,837

Bine ai venit Bianca si sa-ti traiasca Cocutza!

Mamad, te rog sa iei in considerare toate opiniile expuse mai sus in legatura cu imblanzirea nimfei. Daca-mi amintesc eu bine, cred ca ti-am spus cum sa-ti imblanesti "copilashul". Si in acelasi timp, ti-am scris acolo sa-l faci sa se urce pe mana, NU SA-L PRINZI. Oricarui animal trebuie sa-i castigi increderea si asta inseamna RABDARE si sa-l lasi pe el sa vina la tine, nu sa-l FORTEZI. Tot ce vei reusi acum e sa-l indepartezi, nu sa-l apropii. Stau sa ma gandesc ce ai fi facut daca i-ai fi avut pe Micii mei Alexander pe care i-am luat traumatizati de le era frica si de umbra lor. Asa ca, inca odata iti recomand sa urmezi sfaturile oamenilor care scriu aici, macar in ideea ca au mai multa experienta in cresterea unei nimfe decat ai tu.

Inca ceva, te rog sa te gandesti in primul rand la pasare si la sanatatea ei, decat la ceea ce ai vrea tu sa faca sau sa zica sau la cum ai vrea tu sa reactioneze si sa se comporte. Iti reamintesc ca si ea are personalitate. Ce ai sa faci daca dupa toate eforturile tale constati ca nu e "recunoscatoare" cum ai vrea tu? Poate ca ai omis scopul adevarat pentru care se achizitioneaza un animal (orice natie ar fi el), acela ca-ti iei un PRIETEN nu o mationeta fara personalitate care sa reactioneze dupa cum ii "canti" tu.

Adriana

1,838

buna Bianca. as vrea sa te intreb daca Cocutza ta nu e baiat. mie asa m-i se pare din poza. nici nu se vede clar dar asa cred. o ai de mult? sa-ti traiasca.

- Mary-

1,839

ii baiat si se scrie cocutza a cu caciulitza

Adaugat: 05-06-2009 19:13

a si multumesc de intampinare:k:

http://bluberysweetbiarasqubry.piczo.com/?cr=2

1,840

:merci:

1,841

MAMAD daca vrei sa-l imblanzesti NU IL MAI LUA IN MANA.al meu dupa 3 luni si cv sta sa-l mangai.deci  RABDARE.sfatul meu cand e in cusca mananca ceva langa el,ia cateva seminte si stai cu mana intinsa sa vina sa ciuguleasca.nu o sa vina de prima data dar intr-o zi  sa vina si o sa te accepte.ce-i mai multi papagali mor din cauza stresului am vazut intr-un documentar.lasa-l sa ia singur decizii big_smile. succes

Adaugat: 06-06-2009 10:15

inca ceva dupa cate ai scris acolo papagalul nu are nimic.vizita la medic este foarte stresanta pentru el asa ca nu-l duce nicaieri pana nu esti comvins ca are cu ADEVARAT ceva.lasa-l sa te studieze sa vada ca nu-i faci nimic rau.asteptam vesti bune despre el pe viitor smile

1,842

pareri si pareri.... fiecare pasare se imblanzeste in mod diferit dar asta nu inseamna ca fiecare are modalitati gresite de a o aborda. din cate am citit pana acum, pasarea se teme de mana libera, o vede ca o amenintare, de aceea e nevoie de o manusa. si ca sa nu te muste f rau. facand asta zilnic, mangaind-o pana se calmeaza si nu va mai vedea mana ca pe ceva care-i face rau, sa va imblnzi si o va cauta singura. mai ales daca ii dai ceva bunatati sau o scarpini dupa ceafa...

am incercat cu baiatul meu sa-l fac sa se urce pe mana sau sa-i dau in mana seminte si pace...n-a vrut deloc sa se apropie, facea ca toti dracii cand bagam mana in colivie.

gaseste modalitatea potrivita de a-ti aborda pasarea incercand cu multa rabdare. in final vei reusi daca nu te vei lasa pagubasa repede.

p.s. toti stim ca pasarile sunt extrem de sensibile si mai ales ca-si ascund boala pe cat posibil. atunci cand iti vei da seama cu adevarat ca e bolnava, e posibil sa fie prea tarziu. o stiu din proprie experienta. asa ca daca ai suspiciuni ca pasarea e bolnava, fugi cu ea la medic, nu mai astepta mult. citeste mai mult despre fecale, despre simptomele bolilor pe acest site, sunt cateva articole foarte bune, cred eu care m-au ajutat f mult sa identific posibila boala a nimfei.

Adaugat: 07-06-2009 11:24

abordez alt subiect, legat de apropierea dintre 2 nimfe. ce parere aveti, preferabil din proprie experienta, nu intuitii.... pentru a se imperechea, o pereche trebuie sa aiba aceiasi varsta? e posibil sa se imperechereze o femela de 9 luni si un mascul de 2.5 ani?

1,843

slautare nu am mai intrat deoarece nu am mai avut net 2 zile. bine ai venit bianca, ai o nimfa foarte frumoasa. mamad eu nu iti recomand metoda asta deoarece numai unele nimfe care au fost imblanzite in trecut merg sa se imblanzeasca cu metoda asta. eu iti recomand sa o imblanzesti cu vorba si dupa un timp s-a incerci sa ii dai o seminta prin barele custii. eu o am pe cocuta care nu este inca blanda de tot. eu nici nu vroiam sa o fortez sa vina pe noi am zis ca daca vine, vine din initiativa ei si s-a stii ca acum vine pe noi fara s-a o obligam. cu parere de rau iti zic ca nimfa este un animal de companie nu un robot gata lai programat asa face. trebuie sa ai RABDARE deoarece nu faci nimic fara rabdare si dragoste. liv3 sa stii ca se pot imperechea deoarece femela mea este mai mare decat masculul si deja au avut oua...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,844

liv3 wrote:

abordez alt subiect, legat de apropierea dintre 2 nimfe. ce parere aveti, preferabil din proprie experienta, nu intuitii.... pentru a se imperechea, o pereche trebuie sa aiba aceiasi varsta? e posibil sa se imperechereze o femela de 9 luni si un mascul de 2.5 ani?

in principiu daca se inteleg si se acepta ii poti imperechia.grija mare ca sunt masculi care nu suporta femelele si le dau cu ciocul in cap.

1,845

asa face si al meu acum dar deocamdata sta in afara coliviei pe barele exterioare iar ea inauntru. Nu vreau sa-i inchid inca impreuna, nu stiu cum vor reactiona.

Adaugat: 07-06-2009 14:24

cateva poze

1,846

lasai pe ei sa se apropie. acum el are ceva care seamana cu el si nu stie ce sa faca.
sunt foarte frumosi sa ai parte de ei si de pui.

1,847

Multumesc mult LIV3.Mi-ai dat un raspuns portivit si ai inteles foarte bine ce am vrut sa spun.
Ai spus bine ,nimfei mele ii e o frica teribila de mana mea.Nu  stiu de ce ,poate din cauza persoanei de la care am cumparat-o.Cel putin ,acum stiu ,nu o sa mai cumpar niciodata de la piata niciun animal.
Voi spuneti sa incerc sa-l fac sa manance din mana ,sa-i dau ceva bun...ce sa-i dau ,el mananca doar semintele lui cu care a fost obisnuit ,cele pe care le-am luat de la acelasi domn din piata.In rest ,nimic.
Cativa nu m-au inteles cand am spus ca e frustranta situatia pt. mine.Nu vreau un robot sau un animalut de plus.Vreau sa aiba personalitate ,vreau sa ma joc cu el ,sa fim prieteni.(off topic ,am 2 dobermani si 5 pisici la mama acasa ,am animale de cand m-am nascut)
Asadar ,am papagalul de aproape 3 saptamani  si nu vreau minuni sa se intample brusc.Dar in timpul asta niciun semn,zici ca-i speriat de bombe.o sa astept ,am rabdare ,dar chiar nu am idee ce sa fac cu el...fuge de minile mele ,nu pot sa-l ademenesc cu mancare ,ca nu-i place nimic,daca il prind si il tin in mana ti[pa ca din gura de sarpe si musca ,daca ii dau drumul (3 seri la inceput i-am dat drumul prin camera ,acm nu)  fuge pe aerul condiionat si nu mai misca de acolo...
Daca are cineva o sugestie ,sunt deschisa...
Daca trebuie rabdare ,am ,o sa am cu el,dar nah ,imi doresc si eu un mic semn ca lucrurile se vor indrepta...
Acum ,ma gansesc ,tebuie sa fi avut o viata tare chinuita de e atat de rau .Si probabil ca n-a mancat in viata lui un fruct de nici la mine nu mananca de loc...Mi-e mila de el ,si vreau sa -i fie bine....

Acum ca o alta idee...ieri am fost in Mall baneasa si am trecut si prin carrefour la pet shop.Groaznic ,pasarile alea traiesc in niste conditii "inumane" daca pot sa spun astfel.Caca ,o gramada ,mancarea in caca,ca mancau dupa jos.In schimb pasarile blande ,aproape am atins o nimfa cu degetul si nu a zis nimic.Ma gansesc ca in momentul cand o sa-i iau lui Itsi Bitsi smile o fetita sa o iau de acolo ,chiar daca o sa mai dau bani la doctori ,etc ,as vrea sa salvez macar un animalutz din conditiile alea.
Lucrul care m-a induiosat si m-a facut sa-mi doresc sa-i linsez pe idiotii de vanzatori a fost un papagal din aceeia mare si scump ,1000 euro,ara cred ,nu stiu sigur ,mare si mai colorat ,cat jako la marime ,f frumos ,iti  venea sa-l mananci.Ii curgea sange ,si l-am intrebat pe unul dintre idioti ce are .A zis ca-si smulge penele singur.Apoi l-am vazut si eu ,pe spate de-asupra cozii avea o rana deschisa si tot dadea cu ciocul acolo.Mi-a venit sa plang de draci  si de neputinta ,ca nu-l pot ajuta in niciun fel.I-am zis idiotului ca trebuie dus la doctor si  mutat de acolo ,colivia lui e chiar la intrare.M-am gandit ca face asa din cauza stresului.Care intra acolo ,direct da cu ochii in el si normal baga mana prntre gratii sau se holbeaza.
Cam asta e tot ,acum trebuie sa ma apuc de invata la Fundamentele psihologie ca am ex. la 16.:)
Multumesc pt tot.

1,848

SNOW am rezolvat problema cu diareea.am fost la veterinar si mi-a dat niste pastile si o solutie din care bea cate putin.acum face bine. big_smile

Adaugat: 08-06-2009 11:26

MAMAD "Voi spuneti sa incerc sa-l fac sa manance din mana ,sa-i dau ceva bun...ce sa-i dau ,el mananca doar semintele lui cu care a fost obisnuit ,cele pe care le-am luat de la acelasi domn din piata.In rest ,nimic."

se pare ca nu citesti toate sfaturile noastre.in fine...incearca sa nu-i mai dai seminte ''din piata'' .iai un mix de exemplu cu fructe comfiate.sigur o sa-i placa si ii asigura si nevoia de alte vitamine,proteine,calciu pe care si le ia din fructe.incerca sa-i dai salata verde,marar,patrunjel al meu doar pe astea le mananca deocamdata. RABDARE si succesj

1,849

mamad m-a bucur ca ti-ai dat seama ca numai cu rabdare poti face treaba si s-a stii ca nici cocuta mea nu dadea nici un semn si numai deodata a venit pe mine dar este la fel ca si al tau ii este frica de maini. liv3 ai un cuplu foarte frumos s-a ai parte de ei. de cat timp sunt impreuna?

Adaugat: 08-06-2009 11:39

mamad mai punei in loc de seminte legume de exemplu morcov sau fructe: mere  si de foame sigur va manca  s-au mai cumpara un bol pt mancare care s-a fie numai de fructe si legume in care sa nu pui seminte deoarece el se obisnuieste cu semintele in acelasi bol si daca va vedea fructe nu cred ca va manca desigur asta depinde de la pasare la pasare

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,850

off off off ,i-am luat mix parrochetti grandmix,nu mananca ,are 2 recipiente pt hrana ,in unul parrochetti ,in celalalt semintele normale .Mananca doar din ale lui .Crede-ma ca i-am dat o multime de fructe ,salata ,legume ,ce are voie sa amnance l. si dupa 3 ore le arunc ,sa nu i se strice acolo...I-am luat si vitamine din acelea de pus in apa .oricum ,de mancat mananca bine ,chiar mult ,dar ,numai un sg fel de mancare.anyway asta e ,thx 4 the answer.Mereu zic ca-l las in pace cat o fi nevoie ,pana vine el la mine ,daca o veni vreodata.decat sa-l chinui si eu,treaba lui...

Adaugat: 08-06-2009 11:42

Darius ,daca nu o sa-i mai dau semintele lui ,sa-i las doar fructe 1 zi ,o avea ceva?sa-l invat si cu alt tip de mancare.Nici nu vreau sa fac rau ,da' daca il las asa in plata lui ,nu rezolv nimic.