1,401

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

ce dulce esti Snow! am asteptat azi sa intri dar nimic. a fost sarbatoare si am stat mai mult pe forum. bine ca e bine.  dar cine e coaja...? colivia. nu?

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,402

deyseby wrote:

ce dulce esti Snow! am asteptat azi sa intri dar nimic. a fost sarbatoare si am stat mai mult pe forum. bine ca e bine.  dar cine e coaja...? colivia. nu?

da

1,403

si ce mai  fac  nimfele  voastre? nam  mai   venit  pe aci de cand... o sa  imi  iau  iarasi  nimfa dar  nu acu;)

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

1,404

Mancarea nu e pentru cine se pregateste:)

http://i39.tinypic.com/2qajkgi.jpg

E voie si o reclama???!!!:)

http://i40.tinypic.com/2euqrmv.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,405

PT SUANA. e un alintat dupa cate se vede. are si de ce. se baga la mancarea lui Suana, cand mananca si ea?

- Mary-

1,406

Catelul tocmai a mancat.....Silver i-a lasat si lui:)

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,407

suana wrote:

Catelul tocmai a mancat.....Silver i-a lasat si lui:)

scuze. la mancarea lui Star? am citit mai tarziu mes. te pup.

Adaugat: 26-03-2009 23:14

aici suntem numai 3 pt ca bombonica are grija de oute. primul e bombonel, al 2-lea e pufi si a3-ia e perluta.

Adaugat: 26-03-2009 23:15

aici e pufi cu perluta si cu bombonica. abia asteapta sa se lumineze si sa intre bombonel in cuib sa se poata bucura el de amandoua.

- Mary-

1,408

deyseby wrote:

aici suntem numai 3 pt ca bombonica are grija de oute. primul e bombonel, al 2-lea e pufi si a3-ia e perluta.

nu imi place cand se uita asa,par fiorosi nu blanzi

1,409

mai multe detalii despre batoanele cu seminte pentru ei. eu i-am luat de la vitacraft cu miere si vitamine pentru penaj.vechi nu sunt doar ce le primise.  toxice?? nu vad de ce ca doar sunt pentru ei.mai multe detalii pls.ms smile

1,410

PT SNOW.da par asa deoarece era 3 dimineata si erau somnorosi. nu ti-ai dat seama ca era bombonel afara? ziua sta bombonica afara si cloceste el.

Adaugat: 27-03-2009 22:44

PT GABYZZU. da ele nu ar fi toxice dar sunt stropite cu o solutie toxica pt a rezista cat mai mult. azi m-am uitat si eu atent la ele si am vazut ca sunt date cu o solutie portocalie peste seminte si fructele uscate. ele sunt facute cu miere si seminte de buna calitate dar solutia aia e toxica.

- Mary-

1,411

deci ii mai dau sau nu? smile

1,412

pt gabyzzu. faci cum vrei tu. azi am mers cu fetita care are oute la veterinar. dimineata cand a iesit din cuib , baiatul cel nou a incercat sa o calce si a inghesuit-o la marginea coliviei si se pare ca a sclintit ceva la ea ca se zbatea si nu mai putea sta in picioare. cand am mers la veterinar a zis ca el nu stie ce sa-i faca. am zis sa-mi dea ceva calmante, si nici de alea nu a stiut ce sa-mi dea. i-a taiat unghiutele si a vrut 50 de mii. am crezut ca-l strang de gat. dupa aia am sunat o prietena care lucreaza la pet in carefour si mi-a zis sa merg la magazin ca e venit medicul lor veterinar de la Iasi. cand am ajuns  acolo, medicul a  consultat-o si a zis ca e doar ceva ca o entorsa si nu prea grav dar sa am grija de ea. i-a dat si niste picaturi calmante pe loc,si ceva vitamine din strainatate care nu se gasesc la noi. totul fara sa-mi ia nici un ban. nu a vrut nimic. am intrebat de batoane si el a zis ca stie de acea solutie si nu  prea e de acord, dar nu sunt extrem de toxice. tu intelegi ce vrei. poti sa-i faci acasa. i-a miere de albine mai groasa, seminte de buna calitate si amestec cu fructe uscate.unge un pic un bat curat cu miere si pune pe o hartie intinsa  amestec  cu fructe si roteste din abundenta batul pana se lipeste bine tot. apoi lasa la uscat intr-un loc racoros o zi si dupa aia poti sa le dai. nu e greu. bafta!

Adaugat: 28-03-2009 12:11

avem primul puiut!!!!. dar fata e bolnava si sufar enorm.

- Mary-

1,413

deyseby wrote:

sa-ti traiasca :bravo: :bravo: o pozica cu puiutul daca poti sa faci :angel:
imi pare rau pt fata sad de ce e bolnava? :ill:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,414 (edited by snow 28-03-2009 17:24)

deyseby wrote:

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: am avut dreptate si peste cateva zile va iesi si cel de - II - lea. :sanatate: :sanatate: :sanatate: :sanatate: :sanatate: :k: :k: :k: :k: :k:
imi pare rau pt fetita,dar ce are?

Ale mele tot vor sa depuna oute dar nimic,sper sa le depuna chiar daca nu sunt fertil pt ca nu este bine sa le tina in ele.

1,415

DEYSEBY mersi pentru idee.o sa ii fac baton(macar e facut de mine fara chimicale).sa-ti traiasca puiutul si sanatate pentru fetita.asteptam o poza big_smile

1,416

deyseby wrote:

deyseby felicitari pt puiutul tau si imi pare foarte rau pt fata ta las ca D-zeu ii bun si se face bine sa ii dai medicamente dar ce are ii racita?
daca ii racita punei orice antibiotic de om un varf de cutit la 1/2 litri apa sper sa te ajute

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,417

felicitari!!!!ce s a intamplat cu fetita? e mamica sau cealalta?

1,418 (edited by OBlonda 28-03-2009 20:09)

Deysebi, imi pare rau pentru fetita ta sad Asa e , numai in orasele mari sunt doctori cat de cat buni.Si bravo lor!
Felicitari pentru puiut!!! :bravo: Poze neaparat!  :merci: Nu`ti face griji pentru ei, daca mama lor nu poate si are nevoie de odihna, ii va hrani tatal lor(ai sa vezi ce o sa le placa, tatii de obicei sunt fascinati de pui) :k:
In ceea ce priveste batoanele, eu am perusi , am intrebat cativa doctori din Iasi si toti au avut aceeasi parere!Sunt toxice pentru pasari,eu nici nu le dau,desi am facut si eu greseala de a le da , dar cunosc persoane carora le`a murit pasarea si dau vina pe aceste batoane mad chestia aia lipicioasa nu e miere, e o solutie cu zahar si chimicale.Si ei nu au voie sa pape zahar,chimicale nici atat!Si culmea e ca sunt facute in asa fel, incat pasarile sunt fascinate de ele(majoritatea).
E buna ideea cu batul, mierea si semintele, insa sa aveti grija sa nu fie miere zaharisita, sai  fie cat mai naturala!
Deyseby asteptam pozeee!!!! :merci: :pup:
Succes cu inaripatele!! :k:

>>>>Alexandra<<<<

1,419

va multumesc tuturor din suflet. am sa pun poze cand pot. promit. sincer deocamdata nu sunt in stare de nimic. acum abia il inteleg perfect pe nimfa 185. daca nu avea pui, poate nu ma durea atat, dar stiind ca sunt puiutii si ca poate nu o sa aiba parte de ea...! nici ea de ei..! baietelul saracu nu a iesit azi deloc si nici in seara asta .are grija enorma de puiuti.dar mi-e mila de el.fetita nu a vrut sa intre astazi deloc in cuib. abia in seara asta a intrat si iesit de cate4va ori.m-am uitat la ea si am analizato si am vazut ca la codita deasupra, are un fel de cos ca niste vasilina galbena si am sunat doctorul si a zis ca se poate sa aiba o infectie iar acum sa iasa afara.am dat-o cu rivanol si cu crema de galbenele acolo.maine cred ca o sa mai merg o data cu ea la medic sa-i arat ce are.de spalat am spalat-o aproape zilnic. am stropit-o mai bine zis.dar azi am vazut ca atunci cand se scarpina scotea ceva ca niste puf alb. nu ar avea cum sa fie praf alb care fac ei.in seara asta nu mai dorm. o sa o veghez.sa dea Bunul Dumnezeu sa se poata bucura de pui. o sa fac tot ce pot.

Adaugat: 28-03-2009 22:26

PT SNOW. sa stii ca azi am avut si o bucurie. puiutul e galben. le-am cumparat terci pt pui si le-am ras fructe si legume.semintele le-am scos. nu cred ca s-au apropiat de ele. cel putin eu nu am vazut. sper sa manance maine. i-am separat de noi si sunt singuri in sufragerie.papagalii cei noi au ramas in noastra. oare daca am dat-o cu crema naturala o sa afecteze outul si puiutul? ea e acum in cuib.

- Mary-

1,420 (edited by snow 28-03-2009 23:54)

deyseby wrote:

PT SNOW. sa stii ca azi am avut si o bucurie. puiutul e galben. le-am cumparat terci pt pui si le-am ras fructe si legume.semintele le-am scos. nu cred ca s-au apropiat de ele. cel putin eu nu am vazut. sper sa manance maine. i-am separat de noi si sunt singuri in sufragerie.papagalii cei noi au ramas in noastra. oare daca am dat-o cu crema naturala o sa afecteze outul si puiutul? ea e acum in cuib.

deyseby nu stiu ce sa zic daca afecteaza sau nu puiuti.Dar ori cum ai procedat bine ca i-ai luat pe cei tineri de acolo.
cat despre fetita poate nu este chiar asa de grav si se va face bine ca sa aibe grija de micuti,pt ca au nevoie de ea.
si sa le lasi semintele acolo sa pape pt ca ei le fac un fel de terci care contine vitamine.

1,421

azi la ora 3si 10 mi-a murit Bombonica.nu pot sa i-mi revin.am stat cu ea pana a murut. am hranit-o cu seringa si tot nu a trait.mi-a mai ramas puiutul de la ea si cel galben care a murit in ianuarie. nu a mai rezistat pana dimineata. am avut grija de ea mai mult decat a trebuit si daca a fost sa moara tot a murit. Bombonel nu a iesit din cuib ieri si nici pana acum nu a mancat si mor de frica sa nu se epuizeze si el ca nu as mai rezista.pun poze cu perechea care a murit.astea sunt cu ei si cu perusii . bombonica e cea din avatar.

Adaugat: 29-03-2009 04:29

asta a fost!

- Mary-

1,422

deyseby wrote:

azi la ora 3si 10 mi-a murit Bombonica.nu pot sa i-mi revin.am stat cu ea pana a murut. am hranit-o cu seringa si tot nu a trait.mi-a mai ramas puiutul de la ea si cel galben care a murit in ianuarie. nu a mai rezistat pana dimineata. am avut grija de ea mai mult decat a trebuit si daca a fost sa moara tot a murit. Bombonel nu a iesit din cuib ieri si nici pana acum nu a mancat si mor de frica sa nu se epuizeze si el ca nu as mai rezista.pun poze cu perechea care a murit.astea sunt cu ei si cu perusii . bombonica e cea din avatar.

imi pare ff rau deyseby :cry: :cry: sincer chiar imi apre rau :cry: :cry: Bombonel cred ca este si el ff suparat dar nu vrea sa paraseasaca cuibul :cry: totusi el sa fie sanatos si sa aiba puterea sa poata avea singur grija de pui smile si cu ajutorul tau(cred) smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,423

multumesc. dar dar nu mananca nici el. de ieri incepand sta numai in cuib. nici nu stiu daca hraneste puiutul. ma gandeam sa caut o fata care vrea sa cloceasca si sa il ajute cu puii. sa faca cu schimbul sa nu se epuizeze bombone ca mor si eu.

- Mary-

1,424 (edited by snow 29-03-2009 11:06)

deyseby wrote:

multumesc. dar dar nu mananca nici el. de ieri incepand sta numai in cuib. nici nu stiu daca hraneste puiutul. ma gandeam sa caut o fata care vrea sa cloceasca si sa il ajute cu puii. sa faca cu schimbul sa nu se epuizeze bombone ca mor si eu.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

imi pare asa e de rau ca nu am mai rezistat.chiar nu mai am cuvinte de spus,dar ti-a lasat o amintire placuta si acum trebuie sa ai grija de ei.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

din pacate baietelul nu va pute sa aiba grija de puiuti singur si trebuie sa te implici si tu in ingrijirea celor mici.Te sfatuiesc sa intri pe latifa la nimfe si sa citesiti HRANIREA LA MANA A PUILOR DE NIMFE.
si iti promit ca am sa te ajut si eu cat pot si cat situ,dar cel mai important sa te sprijin moral.

1,425 (edited by deyseby 29-03-2009 11:40)

multumesc Snow. am zis ca daca o sa fie totul bine, poate o sa-ti trimit baietelul care a ramas singur dupa ce creste puii. nu promit. sa vad ce zice sotul. a zis sa cautam o fata care vrea sa cloceasca pentru al ajuta.am niste ochi in cap de te sperii. nu am dormit deloc si am plans toata noapte uitanduma la pozele cu ea. ma doare sufletul la propriu. nu am crezut ca o sa-mi fie atat de greu fara ea. si cei tineri o cauta peste tot. se juca cu ei dimineata.

Adaugat: 29-03-2009 12:36

am citit tot ce e pe forum despre nimfe. am facut tot ce scrie acolo. cu puii nu stiu ce sa fac, deoarece el nu i-a lasat sta cu ei.asa ca nu pot sti exact daca l-a hranit pe cel mic. i-am pus mancare si apa in cuib langa el. ieri i-am luat colivie de 4 mil. sa aiba loc toti si uite...jucarii de 600 de mii .pana la urma nu mai voiam sa aud de nimic.

- Mary-