Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
o sa ma mai uit ...asta ii baiu ca nici nu prea ma lasa sa ma uit ...si si cand il scot afara .....nu prea pot sa ma uit ....dar sper ca nu m-o fraierit crescatorul
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
o sa ma mai uit ...asta ii baiu ca nici nu prea ma lasa sa ma uit ...si si cand il scot afara .....nu prea pot sa ma uit ....dar sper ca nu m-o fraierit crescatorul
mie imi e frica sa fac asa cum faceti voi!Una la mana sa nu cumva sa tai prea mult Si mie mila sa nu ii chinui. De dat cu ciocu tot timpu dau in osul de sepie si in ceva lemnute ce au ei in colivie... betele pe care stau sunt de acelea mai groase dar chestia este ca atunci cand se scarpina mie frica sa nu se raneasca si de aceea as vrea mai tare sa le tai. De tinut in mana nici nu vine vb . Ii las afara zboara pe aici, rod cutiile de pe dulap (de la tot felul de produse cumparate) dar de bagat inauntru intra singuri si atunci nu trebuie sa ii prind.. o sa vad daca o sa imi fac curaj va pun o poza cu ei sa imi zice-ti si mie daca au prea mari gherutele.
PT DDAN. am luat si eu o bucata de bca, mai bine zis am cumparat o jucarie din lemn cu bca si nu prea vor sa se joace sau sa stea pe ea.mi-as dori sa-si roada ei singuri gherutele deoarece ale lor sunt inchise la culoare si nu se observa vasele de sange. multumesc pt sfat.
Adaugat: 22-03-2009 14:39
uite ce fac ai mei
deyseby ce frumosi sunt.Ce mai fac outele?Sa stii ca se aporopie ziua cand iese primul puiut din out.
Cat despre ale mele fetite,l-am scos cuibarul din colivie.Sa stii ca nu ma lasa sufletul sa o dau pe cea galbena pt un baiat (din pacate nu o am de 2-3 zile,ci de 7-8 luni).
Am vb si cu prietenul (viitor sot :angel: ) si am decis ca atunci cand avem bani o sa luam cate un baietel la fiecare.
Asta este sunt un pic dezamagita dar nu am ce sa fac.
DIn pacate astazi a trebuit sa imi dau seama ca nici de la crescatori nu poti sa iei papagal si sa stii cu certitudine cati ani are ...eu can am luat papagalul crescatorul mi-o spus ca are aproape un an ...astazi m-am uitat la inelul lui ...si are 9 ani ....adica numai 2008 nu ii apare pe inel ...deci nu poti sa ai incredere in nimeni ...am dat banii pe el ...si daca are 9 ani va ganditi ca nu mai are mult de trait ....asta e ... Un veterinar poate sa spuna cati ani are ????
draga goti o nimfa daca este crescuta cum trebuie poate trai pana la 35 de ani zic uni, iar pe forum scrie ca pana la 20 de ani.
nu nimfa am ....si apoi la varsta asta nici macar sanse nu mai am sa-l imblanzesc ( is tare dezamagita ....asa tzeapa sa iau ...in ziua de azi nu mai poti sa ai incredere in absolut nimeni ...
(
(
(
( is tare suparata ...
Adaugat: 22-03-2009 19:39
am vorbit cu crescator si asa mi-o spus ca inelul de pe piciorul lui Tweety ii unu taiat si i-o pus doar ca sa poata sa le deosebeasca.... voi ce credeti ? pot sa il cred? ca eu nu mai am incredere ...
PT GOTI. sa stii ca sunt de acord cu SNOW sa fii tu implinit si sa te bucuri de el. posibil sa fie si cum a zis el iar daca nu sa stii ca si al meu l-am luat cu inel si e blandut. nu era asa cand l-am luat eu. bafta si nu-ti pierde speranta.
Adaugat: 23-03-2009 09:10
PT SNOW. nu stii cat ma bucur sa aud asta. si ai f mare dreptate ca te atasezi de ei si te gandesti ca daca o dai inapoi nu stii la cine merge si cum o sa fie ingrijita. astept vesti cu baieteii.
Adaugat: 23-03-2009 09:12
prima e bombonica care are oute iar cea dea 2 e perluta cea obraznica. ultima e tot bombonica cu baiatul cel mare.
PT SNOW. nu stii cat ma bucur sa aud asta. si ai f mare dreptate ca te atasezi de ei si te gandesti ca daca o dai inapoi nu stii la cine merge si cum o sa fie ingrijita. astept vesti cu baieteii.
Aseara am pus din nou cuibarul pt ca nu ma intelegeam cu ele,acum s-a facut liniste si este mai bine.Oricum si eu si prietenul meu am zis ca mai mult ca sigur cea alba va depune oute (bine inteles ne fertile),dar nu am ce sa fac este mai bine asa decat sa il tina in ea si sa se calcifieze.
eu de aia il iubesc enorm , pana la urma ma bucur ca e sanatos si nu are nimic ... :x
salut snow. am citit mes de la tine dupa ce ti-am trimis eu. sa stii ca a fost o coincidenta si nici nu se pune problema de asta. e logic ca da
Adaugat: 24-03-2009 00:04
hai sa-ti arat outele ca am reusit sa le fac poza. fetita tragea outele sub ea si de asta nu se vede clar. nu am stabilizator de imagine.sper sa-ti placa.
da sunt foarte frumoase si sa stii ca sunt destul de marisoare pt un papagal asa de mic (daca nu punem coada la socoteal) si daca nu ma inseala memoria cred ca la sfarsitul saptamanii urmatoare sau la inceputul saptamanii celeilalte urmeaza sa iasa si primul puiut.Iti tinem pumnii.
PS: MP
asa se vad in poze ca le-am facut de aproape dar in realitate sunt mici de tot. cand ma uitam pe filmari cu nimfe credeam ca sunt mai mari outele iar cand le-am vazut am avut un soc. asa cred si eu dar nu-mi fac sperante . mai bine nu astept ca sa fie totul bine. cand or fi te anunt fii sigura.
astept cu nerabdare.sa stii ca am sa am o surpriza de la fata alba cred ca se pregateste sa depuna oua (ne fertile).
astept cu nerabdare.sa stii ca am sa am o surpriza de la fata alba cred ca se pregateste sa depuna oua (ne fertile).
totusi ai macar outele....
nu inca dar se apropie clipa
s-au terminat pozele cu nimfe? nu mai aveti ce pune? numai eu am pus pana acum si tuliana mai incoace.restul?:(
Adaugat: 25-03-2009 15:26
PT SNOW. ce vesti mai ai de la fetite? ce as rade daca o sa depuna cea galbena oute si nu perlata... poate amandoua, mai sti?
inca una
nu va uitati si la pozele mele si imi spune`ti daca sunt prea mari gherutele si care ar fi solutia?
nu va uitati si la pozele mele si imi spune`ti daca sunt prea mari gherutele si care ar fi solutia?
hmm...nu sunt ff mari dar cred ca le poti taia
pt gabizzu. e o dulce
mersi la fel DEYSEBY
PT GOTI.scrie continutul inelului
Nu mai are rost sa scriu cifrele de pe inel ca asa mi-o spus crescatorul ca inelul respectiv i-o fost pus doar sa poata sa faca diferente dintre cei doi papagali pe care le avea ...
Multumesc! iloveamals
PT SNOW. ce vesti mai ai de la fetite? ce as rade daca o sa depuna cea galbena oute si nu perlata... poate amandoua, mai sti?
am deja un out in colivie. cea galbena e galbenusul si cea alba albusul :blb:
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus