Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Despre consistenţa hranei :
Trebuie să fie moale ca să o poţi trage în seringa lejer fără greutate, dacă se trage greu mai pui apă.
Atenţie: pasta trebuie să fie la temperatura de 39°-40° ,
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Despre consistenţa hranei :
Trebuie să fie moale ca să o poţi trage în seringa lejer fără greutate, dacă se trage greu mai pui apă.
Atenţie: pasta trebuie să fie la temperatura de 39°-40° ,
Ms mult deja am incercat asta da nu mi-a iesit pasta )) mai incerc odata
)
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-11-2013 15:32[/merge_posts_bbcode]
Masculul e agitat tot se plinba urla se uita in cuib si am vazut ca iar se urca pe femela ....... si iar am pus pui sa vad daca nu are grija de ei pana diseara incerc eu sa ii cresc ) .Parinti imi zic sa ii las sa moara ........... imi vine sa urlu doar mama ce e mai intelegatoare .
Masculul i-a vazut si cred ca trimite femela la ei.
În ce sens nu a ieşit pasta ? Nu ai reuşit să o tragi în siringa ?
Îţi dau un sfat: ia un cui de 70 {7cm} încălzeşte-l la ochiul de la aragaz, dar nu prea tare şi îl introduci în siringa prin orificiul unde ar veni acul şi îl lărgeşti cu cuiul care îl mişti înainte şi înapoi dar ai grijă că dacă e prea fierbinte cuiul topeşti siringa.
Ar fi bine să ai 2-3 siringi că dacă nu reuşeşti cu prima........
Poi ala are 5 mm in diametru si depaseste grosimea suportului de ac.
Probabil ce ai, e un cui mai gros, caută mai subţire
da am reusit in nainte am bagat morcov si nu era destul de fiert . E problema daca am bagat orez si porumb in compozitie?? ca si parinti le dadeau orez )
Din ce ştiu eu nu sunt probleme, dar depinde cât la % e din fiecare
cata mancare trebuie sa le dau?..ca le-am dat un ml sau cat e pe seringa..si tot mai cere de mancare
In ml nu stiu cat, te uiti la gusita cat e de plina.
Cand e plina nu ii mai dai.
Cât sunt de mari puii ? Ce vârstă au ?
o zi.
cata mancare trebuie sa le dau?..ca le-am dat un ml sau cat e pe seringa..si tot mai cere de mancare
Le dai pana cand au gusa plina
Un ml cred că e ok pt început, eu nu am hrănit încă pui aşa mici. Asta da măiestrie
Îţi doresc succes şi multă răbdare
I-am dat 1 ml si mai vrea i-am mai dat asa draguti sunt si imi place sa le fac mancare si sa le dau . Ama mai mare mananca ok sta cu capul sus ala mic e vai de el trebuie sa ii tin capul .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-11-2013 17:32[/merge_posts_bbcode]
Daca stiti sunt ceva granule pt pui de gaina pui de o zi alea se dizolva in apa nu ar fi bune sa le dau dinalea contin floarea soarelui etc ?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-11-2013 17:33[/merge_posts_bbcode]
Si e neaparat sa le pun morcov si ou ???
Morocovul si oul sunt recomandate pentru vitaminele si proteinele pe care le au.Eu zic sa le dai in continuare cu ou si morcov ca sa creasca mai repede.
Eu stiu ca oul nu e bun in fiecare zi
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-11-2013 17:39[/merge_posts_bbcode]
sau nu are nimic la papagali
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-11-2013 19:32[/merge_posts_bbcode]
din cate in cate ore sa le dau de mancare ??? la puiuti
În primele zile normal ar trebuii din 2 în 2 ore, aşa ar hrăni părinţii lor . Dar e foarte meticulos şi obositor
DE ce sta puiul cu capul in sus si cu gura deschisa acum 5 min a mancat .... prea cald sau sete ? sau asa fac ei
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-11-2013 19:40[/merge_posts_bbcode]
Da problema e ca de luni merg la sc si nu o sa am cum sa le dau de mancare 7 ore. daca stau fara mancare 7 ore mor sau ceva ??? ca le dau la 7 inainte sa plec la sc .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-11-2013 19:43[/merge_posts_bbcode]
Ala care are aproape 2 zile nu sta locului odata il vad intr-o parte odata in alta ala mic e cam pliostit nu face nik sta acolo cu capul in jos si nici nu a mancat mult acum 3 ore a mancat ceva de nu mult o gurita mentionez ca a iesit acum 4 ore .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-11-2013 19:44[/merge_posts_bbcode]
a iesit din ou acum 4 ore *
Normal când sunt cu guşa plină ar trebui să aştepţi să se golească, apoi să le dai iar, pt că mâncatul des nu face bine la digestie, şi tot odată vezi cât timp tine mâncarea din guşă şi poţi să-ţi faci un program de hrănire, în rest la odihnă cu ei. Temperatura unde stau ei să fie peste 35° altfel nu se dezvoltă bine. Poţi să le pui un bec cu filament.
aha asa o sa fac deocamdata ii tin in apropierea caloriferului am pregatit si becul o sa ii pun intr-o cutie mai mare si le pun bec
Când iasă din ou nu trebuie hrăniţi deloc 12 ore. Lasă pe mâine pt cel mic
ok ma stresam degeaba )
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-11-2013 19:54[/merge_posts_bbcode]
Unul dintre puiuti a stat 5 ore in ou si oul era fisurat puiul piscuia nu tacea asa ca l-am ajutat sa iasa si i-a curs putin sange de la fundulet dar acum e ok sa facut aproape ca la celalant puiut . Se poate infecta ? sa il dau cu ceva acolo ???
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-11-2013 19:56[/merge_posts_bbcode]
MUlte probleme ma agit degeaba dar vreau sa nu moara sa le fie bine .Ma gandesc la tot felu de prosti daca i-am strans prea tare si le-am rupt ceva daca se transmite raceala de la mn la ei etc. tot felu de prosti si ma agit degeaba
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-11-2013 20:14[/merge_posts_bbcode]
Puiutu mic a murit ((((
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-11-2013 21:28[/merge_posts_bbcode]
ba nu nu a murit a inceput sa miste putin si i-am pus la incubator.O sa ii tin acolo 2 saptamani
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 17-11-2013 04:28[/merge_posts_bbcode]
DA acum i-am dat sa manance la ala mae iar ala mai mic era mort nu se misca si e rece
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 17-11-2013 08:30[/merge_posts_bbcode]
Peste 5 ore ii tine gusa plina la puiut e problema ???si are doar 2 zile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 17-11-2013 10:53[/merge_posts_bbcode]
in incubato sunt 35 de grade e ok ?? sau trebuie mai cald?
Ieri era sa arunc al 4 ou ca era dat deoparte ,cand l-am zgatait se auzea un tuit si l-am pus inapoi azi dimineata a aparut si al 4 pui ,eficenta maxim 4 oua 4 pui
tare Da daca il ti la ureche se aude cum se misca .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 17-11-2013 14:55[/merge_posts_bbcode]
oul il pui la ureche nu puiu ))
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 17-11-2013 18:34[/merge_posts_bbcode]
E problema daca nu ii fac pasta din seminte SI II dau mancare de bebelusi cu cereale si fructe ,i-am dat sii i place.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 17-11-2013 18:34[/merge_posts_bbcode]
nu are zahar
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus