12,451 (edited by Misu85 31-08-2012 11:07)

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Lasa-i usa deschisa,cum sa ii inchizi in cuib,e ca si un copil pedepsit inchis in dulap sa zicem,lasa-i ca stie ei ce si cum.

Eu am avut multi puii 3 serie la rand  si nu am avut problema,cel mai mult am avut 9 pasari in casa cu toti,sa ii vezi pe toti zburand prin camera.

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

12,452

ohh... in nici un caz inchisi in cuib....

Misu, eu am acum 16 de toti smile)) da nu pot sa-i las pe toti liberi odata ca mi-e frica pentru aia micii... fac cu randul ... aia mari.... apoi aia micii wink)

12,453

Nu prea merge asa, puii trebuie invatati catre de parintii,eu de exemplu cand erau gata sa zboara totii puii il tineam in pat si zbureau unul cate unul si se invarteau prin camera pana stie.

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

12,454

aa nuu .... aia mici ma refer la perusi smile)) cu randu adica perusii cu puii ... 9 in total.... si apoi nimfle cu puii, 8 in total smile) deci defapt am 17 smile)) de toti tongue

12,455

Ma rog,vreau sa scoti pe ai mei in curte,mie frica sa nu ia curent din aer voi ce spuneti? e prima data cand ii scot.

==>Misu<==

12,456

Pai curentul nu-l iau din aer... daca e spatiu deschis si nu e posibilitatea de a se face curent, nu e nici o problema...

12,457

Pai faptul ca am curte mica nu foarte mare e spatiu inchis

==>Misu<==

12,458

Buna ziua tuturor.

V-am scris mai demult ca mi-am luat si eu un puiut de nimfa, cand l-am luat crescatorul mi-a zis ca are 4 luni deci acum ar avea vreo 8-9 luni. mie mi se pare cam slabut al meu fata de ce am vazut in pozele voastre si mi se pare ca mananca prea putin(nu de la un timp ci dintotdeauna)am citit ca ar trebui sa manance cam 2 liguri de amestec, lui ii ajung din 2 liguri ai a doua zi. Mi s-a spus ca e baietel dar nu canta si nu fluiera mai scoate ceva sunete cand sta cumintel la oglinda(foarte rar ptr ca de obicei sta cu mine cand sunt acasa) si tipa ff tare cand plec din camera, iar de ceva timp face foarte moale, cand isi revine cand face iar.i-am luat niste bobite ptr diaree si-i mai dau dar dupa o perioada face iar.va atasez si o poza sa-mi spuneti daca vi se pare slabut si daca credeti ca e baietel.

Jimy :nimfa:

12,459

Voi ati avut probleme la primul cuib , de genu asta ? sa nu stea pe oua ?

:nimfa: Ema

12,460

andra1985 wrote:

Buna ziua tuturor.

V-am scris mai demult ca mi-am luat si eu un puiut de nimfa, cand l-am luat crescatorul mi-a zis ca are 2 luni jumate deci acum ar avea vreo 6-7 luni. mie mi se pare cam slabut al meu fata de ce am vazut in pozele voastre si mi se pare ca mananca prea putin(nu de la un timp ci dintotdeauna)am citit ca ar trebui sa manance cam 2 liguri de amestec, lui ii ajung din 2 liguri ai a doua zi. Mi s-a spus ca e baietel dar nu canta si nu fluiera mai scoate ceva sunete cand sta cumintel la oglinda(foarte rar ptr ca de obicei sta cu mine cand sunt acasa) si tipa ff tare cand plec din camera, iar de ceva timp face foarte moale, cand isi revine cand face iar.i-am luat niste bobite ptr diaree si-i mai dau dar dupa o perioada face iar.va atasez si o poza sa-mi spuneti daca vi se pare slabut si daca credeti ca e baietel.

avea 2luni jumate si acum are 6-7, am gresit scuze

12,461

Iam scos afara si va arat pozele[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lakYKoWD2G4&feature=youtu.be[/youtube]

==>Misu<==

12,462

Ce nimfe frumoase :hihi:

12,463

Salut la toata lumea.De o saptamana am on nimfa pe nume Polly.Este foarte blanda,nu vine pe deget dar nici nu ii este frica de el,nu se sperie de nimic,am avut mare noroc.Azi am zis ca sa o scot putin afara din colivie sa zboare,sa faca putina miscare.Am urcat-o pe un bat si am plimbat-o prin camera,nici cea mai mica intentie sa zboare.Am incercat sa ii dau impulsuri cu mana dar cum am spus,nu se sperie si nu a vrut sa zboare,dar cand am lasato pe pat a zburat putin,foarte haotic pana la perdea si s-a agatat acolo.Dupaia am mai incercat la fel sa o fac sa zboare insa tot asa,nu se ridica foarte mult in aer si se loveste de una alta....:-s.Este din cauza ca nu a mai zburat pana acuma ?Penele nu le are taiate,aripile par OK,are in jur de 8 luni.Si acuma sta pe colivie si se curata de fulgi pentru ca naparleste insa nici un gand de zbor :-s.Help.Thx

12,464

Buna ziua tuturor. Am nevoie de un sfat. I-am cumparat nimfei mele o colivie mult mai mare ptr ca cea pe care o aveam era destul de  mica si rotunda(am inteles ca nu e buna cea rotunda) insa nebunul meu nici nu vrea sa o vada, am incercat sa-l momesc macar sa stea pe ea dar nu vrea. i-am pus un baton de rontait pe colivie si am pus-o langa cea veche dar, in loc sa se urce pe colivia noua, isi lungeste gatul cat poate sa ajung la bat dar nici vb de a testa noua colivie...cum il pot obisnui?este o idee buna sa-i ascund colicia veche?De 3 zile e colivia noua in camera si nu vrea sa o incerce. Ma puteti ajuta cu un sfat?

12,465

Baga nimfa in ea si se va obisnui cu toate la timpul lor,si da ascunde cea veche dar nu indicat sa ascunzi.

==>Misu<==

12,466

S-a mai "cumintit " Bibi....azi a stat la geam pe mana...ii place tare mult...dar atat canta...nu poate sa doarma nimeni ziua in casa de el... hmm

12,467

Ma bucur pentru tine :pup: .Si asa era si Coco cam pe la 20 termina din cantat smile .

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,468

Buna ziua, ma numesc Adrian, si am nevoie de cateva sfaturi de la voi.
Am primit ieri "cadou" o nimfa , de fapt un nimfoi. Ideea e ca persoana care mi l-a dat , vroia sa il dea pentru ca nu avea timp pentru el si statea mai mult singur. Problema este ca are in jur de 5 ani din cate am inteles, si nu prea am idee ce sa fac cu el. M-am documentat si am inteles ca se aseamana destul de mult cu perusii (asta fiind perfect pentru ca am avut timp de 15 ani perus , ultimul a murit acum 3 zile, probabil de batranete , avea 8 ani). Am inteles ca are varful penelor taiate , ca sa nu mai zboare , si de aceea il tin cu cusca deschisa. Din pacate , pare foarte terorizat de mana, de fiecare data cand vede o mana ca se apropie , isi lasa penele de pe cap , deschide ciocu si pufaie cand se apropie prea mult.
Momentan s-a obijnuit cu mine , nu mai pufaie la simpla mea prezenta , iar cand bag mana in cusca sa ii schimb mancarea sau apa, doar la miscari bruste se mai sperie si deschide ciocu, am stat de ieri pana azi in total vreo 2 ore , am vorbit cu el , i-am fluierat , si isi ridica penele de pe cap cand fac asta (am inteles ca asta inseamna ca asculta , ca este interesat), partea nasoala este ca am si o surioara mica , de 5 ani , care nu prea stie ea cum sa se comporte, si il cam sperie, deci trebuie sa compensez foarte mult.
Deci , sfaturi ? trucuri ? orice este binevenit.

12,469

Incerca sa ii iei o colivie mai mare tongue

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

12,470

In primul rand i-ai o colivie mareeee... ce ai tu acolo nu e buna nici pentru perusi, dar pentru nimfe... deci o colivie mareeee... iar in rest ... multa rabdare si fara miscari bruste...

12,471

da , ma gandeam ca este prea mica pentru o nimfa, dar momentan nu imi permit sa ii cumpar una noua, suficient de mare , pentru ca banuiesc ca ma ajunge pe la 100-200 roni, insa ma gandeam sa imi rezerv cateva ore sa fac una handmade , destul de mare. Cusca respectiva a fost a ultimului meu perus , dar nu prea intra in ea decat ca sa manance si sa bea apa , in rest statea ori pe ea , ori prin casa, si cam asta as vrea sa fac si cu nimfa.
acum aproape o ora a avut o tentativa sa iasa afara , dar banuiesc ca inca nu s-a acomodat cu locul , doar scotea capul pe portita si se uita in jur , dar n-a iesit.
voi de exemplu, cat ati cheltuit pe o cusca potrivita pentru nimfele voastre ?

12,472

La hornbach o colivie cu dimensiunile de 80x45x70 costa 200 de lei...Mie mi se pare perfecta,are loc si sa zboare in ea  smile

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

12,473

zeuslka wrote:

da , ma gandeam ca este prea mica pentru o nimfa, dar momentan nu imi permit sa ii cumpar una noua, suficient de mare , pentru ca banuiesc ca ma ajunge pe la 100-200 roni, insa ma gandeam sa imi rezerv cateva ore sa fac una handmade , destul de mare. Cusca respectiva a fost a ultimului meu perus , dar nu prea intra in ea decat ca sa manance si sa bea apa , in rest statea ori pe ea , ori prin casa, si cam asta as vrea sa fac si cu nimfa.
acum aproape o ora a avut o tentativa sa iasa afara , dar banuiesc ca inca nu s-a acomodat cu locul , doar scotea capul pe portita si se uita in jur , dar n-a iesit.
voi de exemplu, cat ati cheltuit pe o cusca potrivita pentru nimfele voastre ?

Eu pe cea a lui Coco am dat 150 de lei si am prinso la reducere.Sper ca ai spalat colivia inainte de a o pune in ea.Azi am fost la un pet shop din celalant oras si atuci isi cumpara cineva o nimfa :cry: .Atat de frumos canta si mi-a venit sa plang si cand aud pe drum o nmfa imi vine sa plang si cateodara chiar mai vars cateo lacrima.Inca nu iomi vine sa cred ca Coco nu mai e langa mine :cry: .

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,474

coliviile mele si eu le-am prins cu reducere, dar pretul era de 300 lei.

12,475

Am facut o combinatie , temporara pana voi face eu o colivie , am "lipit" 2 colivii intre ele , cel putin pentru moment e bine, macar are mai mult loc , dar de cand am finalizat "operatiunea" nu a mai intrat in ea , sta afara , se intinde , si-a descoperit un frate intr-o oglinda , mananca si bea apa. usor usor prinde incredere , am inteles astazi de la o prietena a primului detinator al nimfei , ca a fost terorizat de catre un copil mic , dadea cu mainile in colivie , etc. Imi va trebui multa munca de aici incolo.
Astept pareri despre colivie ! big_smile