Buna ziua, ma numesc Adrian, si am nevoie de cateva sfaturi de la voi.
Am primit ieri "cadou" o nimfa , de fapt un nimfoi. Ideea e ca persoana care mi l-a dat , vroia sa il dea pentru ca nu avea timp pentru el si statea mai mult singur. Problema este ca are in jur de 5 ani din cate am inteles, si nu prea am idee ce sa fac cu el. M-am documentat si am inteles ca se aseamana destul de mult cu perusii (asta fiind perfect pentru ca am avut timp de 15 ani perus , ultimul a murit acum 3 zile, probabil de batranete , avea 8 ani). Am inteles ca are varful penelor taiate , ca sa nu mai zboare , si de aceea il tin cu cusca deschisa. Din pacate , pare foarte terorizat de mana, de fiecare data cand vede o mana ca se apropie , isi lasa penele de pe cap , deschide ciocu si pufaie cand se apropie prea mult.
Momentan s-a obijnuit cu mine , nu mai pufaie la simpla mea prezenta , iar cand bag mana in cusca sa ii schimb mancarea sau apa, doar la miscari bruste se mai sperie si deschide ciocu, am stat de ieri pana azi in total vreo 2 ore , am vorbit cu el , i-am fluierat , si isi ridica penele de pe cap cand fac asta (am inteles ca asta inseamna ca asculta , ca este interesat), partea nasoala este ca am si o surioara mica , de 5 ani , care nu prea stie ea cum sa se comporte, si il cam sperie, deci trebuie sa compensez foarte mult.
Deci , sfaturi ? trucuri ? orice este binevenit.