12,426

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

deyseby wrote:
rsergyu wrote:

Ieri au facut al 3lea ou si inca nu au inceput sa stea pe ele ... si fiecare ou l-a facut in alt loc , si-a facut cate o gaura in fan pentru fiecare ou !Sunt cam bleguti fiind prima data cand fac oua ? sau e normal ... am citit ca dupa al 2 lea ou trebuie sa stea pe ele !

Dar unde ii tii? Le dai vitamine si suplimente naturale, adica out fiert, morcov si calciu? De ce sa fie bleguti? Pot depune oute cate vor, sunt valabile 7 zile de la depunere. Apoi le pot cloci.Poate sunt prea tineri. Nu puneti pasarile la clocit daca nu sunt suficient de mature. Daca le ai de un an de zile, da! punele cuib, daca nu, nu le chinui degeaba.

Ii am de mai bine de un an de zile .Au facut un 1 an de cand ii am eu , in februarie , cat despre alimentatie ,singuru lucru care nu le dau este morcov pe care nu il mananca il aleg din macare ,in rest le dau alte legume varza, patrunjel ,ardei si sfecla le dau din cand in cand ! La intrebarea "Dar unde ii tii?" ma gandesc ca intrebi unde este pozitionata colivia , este langa geam !

Spun bleguti pentru ca este prima data cand fac oua ,si ma gandesc ca nu au asa mare experienta ...

:nimfa: Ema

12,427 (edited by Misu85 24-08-2012 14:41)

Bine v-am regasit,nu va fost dor de mine,de pacolini si silver smile noi pacolini avem 3 ani si silver un an jumate.

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

12,428

wow, de cand nu v-am mai vazut ... si ce mari sunt
tongue.... si frumosi bineinteles smile

12,429

...in ultimele 2 zile,dimineata,Bibi atat imi canta,e tare dragalas ...si papa mere,dar e foarte sperios,cand bag mana in colivie si o apropii de el putin se ingoaie si se da in spate...sper ca se va obisnuii...sa il las in pace sau sa incerc sa imi pun mancare in palma si sa stau sa vad daca o sa pape...pe Fifi asa am obisnuit-o dar el nu se apropie...

12,430

Lasa-l sa iasa singurel si dupa incearca sa il iei de afara eu asa am procedat cu Coco.Imi vine si imi venea sa plang cand imi amintesc ca s-a pus pingur pe umarul meu fara sa-l chem dupa ce a inspectar mobila.M-a iubit de la incepu si eu pe el... :cry: .

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,431

o sa ii las usita deschisa sa vedem daca iese si va spun :*mersi

12,432

Noroc  :succes: .

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,433

Bibi a iesit azi afara big_smile a zburat putin si s-a pus pe perdea,dar l-am luat in brate,si am ramas surprinsa ca nu s-a agitat ca alta data...l-am mangaiat vre-o 5 minute si statea cu ochii inchisi,era linistit,si cand l-am bagat inapoi in colivie i-am dat baton sa manance si a mancat,si inainte nu se apropia de el(de baton)daca era mana mea in colivie....ps dimineata asa frumos canta,si cand rad de el asa face de parca rade :heart: e atat de dragalas :heart:  pun 2 poze sa vedeti cum papam noi mere big_smile

12,434

Frumos,scoate batonul ala,daca e cumparat din petshop scoate-l contine nu stiu ce..

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

12,435

cu ceva timp in urma am observat ca unul din puii de nimfa are un fel de spasme... cand sta pe bare, sau mai ales cand doarme, da din picioare.. sta ce sta si deodata se misca de pe un picior pe altul si scutura din picior si din cap... cam la un interval de 5 secunde ... in rest nu are nimic .... initial am crezut ca nah nu e obisnuit, sau nah nu stiu .. dar vad ca persista... ce ar putea avea? poate fi grav ?

12,436 (edited by cretzolina 26-08-2012 20:35)

cine ma poate ajuta sa pun un video aoco??ca nu ma descurc :cry: am vrut sa va arat cum canta Bibi :cry:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 20:28[/merge_posts_bbcode]

aici*

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 20:32[/merge_posts_bbcode]

http://www.youtube.com/watch?v=MUw99  daca vreti uitati-va aici  sad altfel nu reusesc....

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 20:35[/merge_posts_bbcode]

:furios: scuze,asta e bun --->> http://www.youtube.com/watch?v=MUw99pau29A&list=HL1346006088&feature=mh_lolz

12,437 (edited by zucchina 26-08-2012 20:44)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MUw99pau29A&list=HL1346006088&feature=mh_lolz[/youtube]
Am pus eu. Sper sa nu te superi. Frumos piuit :heart: Daca mai vrei sa pui video apasa pe butonul ala de sus youtube [youtube]aici pui linkul fara sa pui deloc spatiu[/youtube]

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,438

multumesc mult de tot :pup:

12,439

Ce frumos canta :heart: .Cand l-a auzit Paulie a inceput sa cante dupa el smile .

12,440

N-ai pentru ce :pup:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,441

patriciuca wrote:

Ce frumos canta :heart: .Cand l-a auzit Paulie a inceput sa cante dupa el smile .

big_smile serios??eu ma bucur ca si-a dat cat de cat drumu...nu mai e asa de sperios... big_smile

12,442

Da,e foarte cuminte.Si Bibi e frumos si destept :heart: .

12,443

e foarte cuminte...seara pun un prosop sa partea coliviei care e catre geam sa nu ii fie frig,ca eu inca dorm cu geamul deschis ca e cald...si dimineata pana nu il dau jos(prosopul)nu scoate un sunet,dar dupa ce il dau jos,merge sa pape,si dupaia canta,ca nu canta pe stomacu gol  smile e tare dulce :heart:  :heart:

12,444

smile Cred ca nu mai poti de ras.Sunt foarte fericita caci m-a invitat o vecina la ea sa ma joc cu nimfa.Nu e prea blanda si nu stie daca e fata sau baiat sau fetita si ma multe.

12,445 (edited by aleku 29-08-2012 12:34)

Noi din 5 puiuti am descoperit pana acum 3 baietei:P se chinuie sa faca vocalize, uneori chiar reusesc. e posibil sa mai fie unul dar nu stiu sigur.. nu am observat azi daca el facea vocalize sau unul eja insemnat big_smile

imi pare rau ca nu sunt la fel de blanzi ca prima serie... tura asta nu prea stau vreo 2 daca ii prind stau cuminti, dar restul fug, se zbat, nu vor in nici un chip...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-08-2012 12:34[/merge_posts_bbcode]

se pare ca avem 4 baietei din 5 tongue

12,446

Ai mei au facut 6 oua dar nu vor deloc sa stea pe ele ...intra unu sta 1 ora cand vine si celalat ies impreuna afara , noaptea dorm afara ... cand intru in camera ies afara din cuib apoi nu mai intra ! Pana acum i-am lasat in pace ,dar ma gandeam sa inchid usita cand intra si sa le dau drumu de 4-5 ori pe zi ! ce ziceti ?

12,447

pai daca au oua si cuib, nu-i mai lasa sa iasa din colivie. eu cat au avut oua, si puisori mici nu i-am lasat afara, decat foarte rar.

12,448

Cum sa nu ii lasi afara cat au cuibul si outele..eu le tineam liber si se ocupa cuib...mascul sta ziua si femela noaptea.Apa zilnic de facut baita si vitamine sa nu lipseasca.

==>Misu<==

12,449

pai eu nu prea i-am lasat... decat foarte rar, ca daca ies uita sa mai intre inapoi. si decat sa faca vreo minunatie, mai bine nu. iar ai mei de baita, nici in ruptul capului....

12,450

Eu nu intrebam daca sa ii las sa iasa din colivie tongue ,intreb daca sa ii tin inchisi in cuib , si sa ii las sa iasa de 3 ori pe zi sa manance  si apoi sa ii inchid la loc ! In rest despre alimentatie zilnic le dau vitamine, ou si apa pentru baie le-o schimb la pranz si seara , oricum nu fac baie big_smile dar eu le-o las acolo poate se impiedica si cade in ea vrodata big_smile