12,126

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

eu i-am fiert aseara un ou am ras o bucata de morcov am pus putin pesmet si o gurita de banana,le-am pasat cu furculita (oul albus+galbenus) si a mancat foarte mult nu se mai satura.am vazut ca alegea albusul la inceput apoi manca laolalta.

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,127

padys78 wrote:

Multumesc Pattyto pentru raspuns.Apropo,voi le oferiti oul fiert in intragime(galbenus+albus)?Ca am citit un articol si scrie doar  galbenusul fiert.Si ,pana la ce varsta se ofere zi de zi ou fiert?

albusul contine calciu. deci se da cu totul.

Adaugat: 08-06-2012 12:00

Se pare ca de cand nu m-am mai uitat in cuib, motatii mei au fost asa de harnici incat au mai facut 2 oua si acum avem 6 oute. Dupa calcule primul puisor ar trebui sa iasa duminica.

12,128

Super tare Aleku, asta da cuplu de facut puiuti smile. Numai sa iasa toti si sa fie sanatosi. Sper ca de aceasta data sa nu mai fie nevoie sa intervi in cresterea lor, daca nu oricum faci o treaba excelenta cu puisorii, felicitari inca o data.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

12,129

Multumesc. Eu sper sa se linisteasca dupa tura asta de puiuti smile Si cati ar iesi sa fie sanatosi.

12,130

Ieri mi-am luat doua nimfe. La magazin mi sa zis ca sunt o pereche tanara care au avut deja o tura de pui. Imi puteti spune daca chiar sunt o pereche ( daca da care este baiat si care este fata )?? In primele trei poze sunt in colivia in care i-am pus prima data si ultimele trei sunt poze din noua lor casa .

12,131

man, trebuie sa le pozezi codita daca vrei un raspuns. cum te uiti la motat din fata, dai aparatu mai jos pe codita si faci poza.

12,132

In primele poze am impresia ca masculul e cel din spate. iar in fata e fetita.

12,133

Buna din nou. Cine are de vanzare un puiut de nimfa? De preferat baiat. E pentru verisoara mea care tocmai si-a pierdut perusul pe care il avea de 9 ani si care era un vorbaret si jumatate.

12,134

noi astazi am zburat pentru prima data, doar putin ... dar parintii au fost tare mandri de noi  :iubareti:

12,135

sunt adorabili puiutii tai pattyto  :heart:  sa-ti traiasca!

:malex:  Rio

12,136

Am si eu o intrebare.am observat si la papagalii care iam avut inainte si la cel care il am si la cei de la prietenul meu ca au un fel de "matreata" nu stiu cum sa ii spun.sunt niste puncte albe.se infoaie si cand se scutura iese o gramada de chestie din aia...si cand se scarpina.nu e deranjanta pentru el?

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,137

Asa au toti.

12,138 (edited by Latifa 11-06-2012 14:22)

Salut.
Am si eu o mica problema,sper sa gasesc raspuns la voi.
Am 2 nimfe, pe care le-am pus intr-o voliera impreuna cu cei 4 perusi,le-am pus si cuib si iata ca acum au 11 oua; ideea e ca acum nu stiu ce trebuie sa fac sau mai degraba ce trebuie sa faca ele. Sunt curios daca ies pus si din pricina asta sunt nerabdator sa vad ce se intampla, sau poate nu sunt ferttile ouale!??Nush exact la ce sa ma astept si cand.Mc ptr raspuns. :malex:

App, nu stateau pe toate ouale si le-am facut un cerc din un material de lemn ca sa poata sta pe toate ouale,e bine?

12,139

Astea sunt pozele cu codita lor . N-am putut sa le fac mai clar ca sunt tare sperioase nimfele.

12,140

Primul puisor... tongue

12,141

mama ce repede mai trece timpul, sa-ti traiasca  :bravo:

12,142

aleku wrote:

Primul puisor... tongue

Aleku, felicitari pentru primul puiut.  big_smile

Din pacate vad un DIS ( dead in shell) dar sper ca ceilalti sa fie sanatosi !

12,143

herbudgies,te referi la oul mai inchis la culoare?

12,144

aiko wrote:

herbudgies,te referi la oul mai inchis la culoare?

Da, la cel de jos. Vad ca are si o mica fisura, probabil de la ciocul femelei cand l-a intors.

12,145 (edited by aleku 12-06-2012 08:43)

Avem doi puisori azi.  :ou:  :ou:

Din pacte este un ou mai inchis la culoare cu un punct, ori spert de ei cand au incercat sa le sparga ori nu a reusit puiutul sa sparga(desi e foarte putin probabil sa fi fost puiutul caci pana acum au iesit la termen cei 2). Ar trebui sa-l scot sau sa-l las acolo in cuib pana termina de iesit toti puisorii ?

12,146

Si eu am avut la zebre un astfel de ou si pina la urma a iesit puiut din el.
Eu sunt de parere sa-l mai lasi.Chiar daca sta acolo pina ies toti puiutii,nu are ce sa fie rau.Poate totusi e viu si iese mai tirziu.

12,147

Celor cu experienta: ati auzit de masculi vorbitori care continua sa vorbesca si dupa ce li se aduce pereche?
Motzatul meu e mult mai bine de cand primeste picaturi de VitaPlus... si aripile nu ii mai tremura dupa accident... se pare ca a suferit un traumatism, un fel de semipareza care nu va lasa urme, altfel... toata viata ar fi trebuit sa ii tai aripile ca sa se poata misca.... Mananca grau incoltit...
Sanatate multa! Sa aveti grija de ei! eu regret ca am lasat geamul deschis si a cazut de acolo de sus, lovindu-se... vina mea, el e mic si prostut...; l-am privit cum suferea si nu stiam ce sa ii fac, noroc cu vetul la care am fost sfatuita sa il duc...

12,148

aleku wrote:

Avem doi puisori azi.  :ou:  :ou:

Din pacte este un ou mai inchis la culoare cu un punct, ori spert de ei cand au incercat sa le sparga ori nu a reusit puiutul sa sparga(desi e foarte putin probabil sa fi fost puiutul caci pana acum au iesit la termen cei 2). Ar trebui sa-l scot sau sa-l las acolo in cuib pana termina de iesit toti puisorii ?

Atata timp cat nu incepe sa miroasa, il poti lasa. Daca nu ai numerotat oul si nu stii daca e randul lui sa scoata, atunci eu cred ca este un DIS, din pacate.

Am avut si eu 2 asemenea oua in cuib, ambele gaurite putin de femela. Eu le-am indepartat pe toate odata, atunci cand a trecut data de eclozare a ultimului ou.

Si ouale nefertile se mai lasa uneori in cuib, pt ajutorul puilor cei mici - sa-si mai sprijine gatul fragil de ceva. Mai ales intr-un cuib numeros cu diferente mari intre primii pui iesiti si ultimii.

Sa-ti traiasca puisorii!

12,149

Salut! Puteti sa-mi spuneti va rog care ar fi dimensiunile minime pentru o colivie pentru 2 nimfe? Multumesc!

12,150

Multumesc! Am sa-l mai las putin, si am sa verific sa nu miroase. Oricum e greu sa pot umbla in cuib daca nu ies amandoi parintii din cuib, ceea ce e putin probabil. Atata timp cat ei sunt acolo nu pot baga manaca se agita si sa nu loveasca puiutii, si el musca foarte tare daca bag mana in colivie, dapoi in cuib smile