11,976

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Am luat acum cateva zile mai multe pt coro printre care si  aceste batoane..care cu  1 zi in urma imi recomandase doamne de la petshop...astazi am citit mai atent si am observat ca este pentru perusi
E vreo problema daca a mancare sau daca ii dau si cealalta bucata ?sa stiu daca arunc sau nu smile) e cu miere susan si nu stiu ce mai are acolo

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
:grey: Coro, sufletelul meu :heart:
Coro Album

11,977

Este recomandabil sa nu-i mai dai deloc astfel de batoane din magazine!!!

Mancarea perusilor nu face rau nimfelor.

11,978

Am luat pt prima oara.. daca din magazine nu ...de unde? sa le fac eu acasa smile)

Adaugat: 13-05-2012 16:09

nu ii mai dau cealalta bucata..si nu ii mai cumpar daca sunteti asa contra... nu am stiut.. :wis:

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
:grey: Coro, sufletelul meu :heart:
Coro Album

11,979

alfy wrote:

Am luat pt prima oara.. daca din magazine nu ...de unde? sa le fac eu acasa smile)

exact. este pe forum o reteta de batoane daca cauti la mancarea papagalilor nostri, sau ceva de genu. bineinteles ca nu arata ca cele din magazin dar e mai sanatoasa.

11,980

Alfy: Uite o reteta "simplificata", pe care o folosesc cu succes: Iei bete din lemn, de la batoanele cumparate deja si terminate, le ungi cu miere de albina, le tavalesti prin mei si apoi la cuptor, pana se usuca mierea. O sa fie foarte fericiti, ai mei nu se mai satura smile)  :heart:

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,981

Pattyto ti-a mai iesit vreun  :ou: ???

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

11,982

Gaby am doi puisori pana acum, dar am o problema cu cel mic care a iesit ieri, am observat astazi ca are gusa goala si parintii il hraneau numai pe cel mare, se bateau care sa-i dea de papa cand pyco cand kyky numai pe cel mare il hraneau( are gusa plina) si cel mic statea cu cioculetul in sus degeaba ... mai spre seara daca observ ca e la fel ar trebui sa-i dau eu de papa?

11,983

pt. pattyto
:ou: buna.din cate am obsevat tot pe forum aici unii crescatori chiar le dau suplimente puilor deci, parerea mea este sa ii dai tu pe cioc.daca cauti in discutiile anterioare vei vedea ca am dreptate.iti doresc sa-ti traiasca puisorii si spor la hranit micutul. :perusi:

11,984

Pattyto eu zic sa ii dau tu sa manance...pentru ca ar fi pacat sa astepti pana il hraneste parinti,iar ei sa nu il hraneasca si sa moara doamne fereste hmm  Poti sa ii  faci ceva o pasta moale,nu stiu...poate te va ajuta cineva care se pricepe mai bine smile

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

11,985

Nici eu nu ii mai inteleg, fetita nu prea mai are grija de pui, sta toata ziua afara, doar o ora doua pe zi daca sta in cuib, in rest pyco are grija de ei si l-am vazut cum il hranea si pe ala mic. Nu stiu ce e cu kyky, dimineata a strigat-o pyco sa vina in cuib si nu a vrut asa ca a iesit el afara si a inceput sa tipe tare si sa o fugareasca prin camera oriunde se ducea ea venea dupa dansa sa o ciupeasca si pana la urma s-a dus la cuib dar nu a stat mult timp acolo ... daca mai face asa o sa ii inchid pe amandoi in colivie si gata. Pana acum iesea afara zbura prin camera, mai statea o ora doua si se ducea in cuib dar acum nu stiu ce are.

Si inainte ea era salbaticuta doar se apropia de mine la cativa centimetri dar acum vine ma ciuguleste de mana, imi sta pe umar, vine pe tastatura, imi ia creionul din mana, prea multe schimbari in doar cateva zile ... probabil profita ca nu mai sta pyco cu mine ca sa il alint toata ziua si vine ea ...

11,986

pattyto, eu nu i-am lasat deloc liberi cat au avut pui. Eventual foarte putin si foarte rar. La mine ziua statea masculul mai mult in cuib, clocea, hranea si noaptea femela. Bineinteles ca ziua mai intra si ea, mai faceau cu randul ca sa manance. Abia pe final au inceput sa iasa mai mult amandoi pentru ca a crescut numarul de pui si trebuia sa-i hraneasca.

11,987

la mine ziua sta mai mult el in cuib si noaptea stau amandoi, cand dorm ii aud cum hranesc puii asa pe intuneric. De maine o sa le limitez si eu timpul petrecut afara, o sa-i las pe fiecare cate o ora, doua maxim.  big_smile  si maine ar trebui sa iasa si al 3-lea  :ou:

11,988

Am si eu o problema... Daca vreau sa plec din bucuresti o noapte adica de ex sa plec sambata dimineata si sa vin duminica pe dupa amiaza.. are ceva daca il las pe ricky singur?  daca ii las usa deschisa mancare , apa si tot ce ii trebuie ?

11,989

snickers wrote:

Am si eu o problema... Daca vreau sa plec din bucuresti o noapte adica de ex sa plec sambata dimineata si sa vin duminica pe dupa amiaza.. are ceva daca il las pe ricky singur?  daca ii las usa deschisa mancare , apa si tot ce ii trebuie ?

Te sfatuiesc sa-l lasi in colivie cu usita inchisa. Mancare sa aiba destula la dispozitie, eventual in mai multe hranitori (Mai bine mai multe hranitori cu mai putina mancare in fiecare decat una plina), apa si nu are ce sa pateasca.

11,990

aleku wrote:
snickers wrote:

Te sfatuiesc sa-l lasi in colivie cu usita inchisa. Mancare sa aiba destula la dispozitie, eventual in mai multe hranitori (Mai bine mai multe hranitori cu mai putina mancare in fiecare decat una plina), apa si nu are ce sa pateasca.

Are 2 cutii dalea mari de mancare i le umplu nu e problema.. am 2 recipiente de apa la fel i le umplu.. ma gandeam sa nu aiba ceva ca sta singur.. eu inaintea lui ricky am avut un perus care a murit la 10 ani.. ;( l-am lasat si 4 zile singur cu usa deschisa.. el iesea, intra la loc cand se intuneca.. foarte destept era si bland..

11,991

daca il lasi cu usa deschisa si se sperie noaptea poate sa iasa din colivie, sa zboare haotic prin camera pe intuneric si se poate lovi.Eu uneori trebuie sa ma trezesc noaptea sa le aprind rpd becul ca se mai sperie si de aia prefer ca macar seara sa fie inchisi mai ales daca nu dorm acasa

11,992

pattyto wrote:

daca il lasi cu usa deschisa si se sperie noaptea poate sa iasa din colivie, sa zboare haotic prin camera pe intuneric si se poate lovi.Eu uneori trebuie sa ma trezesc noaptea sa le aprind rpd becul ca se mai sperie si de aia prefer ca macar seara sa fie inchisi mai ales daca nu dorm acasa

ms tongue... dar daca plec vreo 4 zile.. matusa mea are un perus .. are ceva daca il duc la ea?

Adaugat: 14-05-2012 23:36

snickers wrote:
pattyto wrote:

ms tongue... dar daca plec vreo 4 zile.. matusa mea are un perus .. are ceva daca il duc la ea?

oare se intelege cu un perus?

Adaugat: 14-05-2012 23:41

cand naparleste ii naparleste si creasta?

11,993 (edited by dana1 15-05-2012 03:44)

perusul are obiceiul sa-l mai ciupeasaca de mot sau picioare[caci nimful da motul la scarpinat la oricine   smile   asa face TIMI ] :perus:  :nimfa: si naparleste si motul..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,994

Ce frumos se scarpina unul pe celalalt... si... mi-au furat painea... m-am pus sa mananc si eu ceva linistit la pc si... mi-au furat o felie de paine. Am pus painea pe un prosopel langa mine pe pat si cand m-am uitat, o felie o luasera ei si mancau de zor cu totii... sa nu mai zic ca veneau si se suiau la mine pe farfurie sa vada ce mananc si nu le dau si lor smile)

11,995

ca ii sta o pana din cap din mot adica sta sa cada.. si nu stiam daca naprleste si creasta smile

11,996

ALEKU..ai sa faci cura de slabire cu gasca ta..carora le urez POFTA MARE!! smile      :nimfa:

11,997

dana1 wrote:

ALEKU..ai sa faci cura de slabire cu gasca ta..carora le urez POFTA MARE!! smile      :nimfa:

Doamne ajuta !

11,998

cum pun si eu un filmulet aici?

Adaugat: 16-05-2012 11:31

Nu stie nimeni cum pun un filmulet aici? sau nu se poate?

11,999 (edited by dana1 17-05-2012 17:15)

eu pun filmulet  pe youtube..apoi copiez link-ul de acolo aici..alta metoda nu stiu     .....             [youtube]apesi pe acel youtube de deasupra emoticoanelor si-ti apar parantezele..exact intre ele pui link-ul .asa cum am scris si eu mesajul intre ele..[/youtube]

12,000

Sa ii tai pana aia din cap? sau sa o las sa cada singura? abia se mai tine .. cred ca o sa cada singura smile

Adaugat: 17-05-2012 19:45

snickers wrote:

Sa ii tai pana aia din cap? sau sa o las sa cada singura? abia se mai tine .. cred ca o sa cada singura smile

Nici nu mai poate sa si-o controleze... e rupta de undeva de la jumatate.. i-as taiao