11,526

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

WOW, poate a avut un strabunic care a fost porumbel voiajor  :wow:

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

11,527

asta nu e nimic. mai ales daca e foarte obisnuita cu tine. dar eu am vazut un filmulet yikes adiq isi recunostea numele pe un ecran... diferentia cateva culori...

11,528

Aleku ce mai fac puisorii si parintii ?

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,529

noah .. din ce am inteles de la mama sunt bine... se cam sperie mama si prietena cand ii aude tipand pe puisori ca au inceput sa faca sasie mai tare si mai urat smile) le-au dat ieri cica ou amestecat cu morcov ras si pretentiosii mei au ales oul si au dat la o parte morcovul:)

11,530

Buna...de ieri la amiaza nimfa mea(masculul :grey: ) doarme tot timpul....cu ciocul in pene...nici nu canta nimic.azi le*am dat drumu si sta infoiat.....apropo femela  :nimfa:  nu are nimic la ochi...cred ca a dat cu capul de ceva....

Adaugat: 11-03-2012 09:15

S-a dus pe drperia si s-a culcat iar...sta cu ciocul in paene(in spate)si cand vorbesc cu el indeasa si mai tare ciocul...Va roc ajutatima ...l*as duce la veterinar...dar i-am dat drumu si nu mai vrea sa intre in cusca de acum si nici de pins nu vreau sa il prind ca iar se sperie

Adaugat: 11-03-2012 09:48

Am citit in primele pagini ca rasinoasele sunt toxice pentru ei...am luat de la magazin talaj numai ca e pentrtru rozatoare...de la asta s-ar putea sa ii fie rau..?
Imi raspunde si mie cineva...mersi

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,531 (edited by suana 11-03-2012 13:32)

Nu inteleg de ai pus talaj....Daca vrei sa pui in tavitza ceva,desi mie nu mi se pare ok,pentru ca se face mai greu curatenie si  trebuie sa arunci toata cantitatea-exista granule speciale.Femela s-a lovit si din cate spui i-a trecut.La mascul exista posibilitatea sa fi mancat ceva care nu i-a priit sau a rontait flori.Nu stiu ce mancare le dai,pentru ca de multe ori si de acolo se pot imbolnavi daca nu e curata sau e cu mucegai.Presupun ca nu ai medicatie acasa asa ca fierbe orez si da-i zeama in apa pentru inceput.Cum sunt fecalele?Daca e respirator ii trebuie Bronchipur .Daca e digestiv Doxivit sau Imequil.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,532

Despre rasinoase am inteles ca sunt bune, doar pinul e mai daunator...

11,533 (edited by Latifa 11-03-2012 18:33)

Face destul de normal...folri nu mai am in camera .Mi-a dat Avianprotect ten http://www.romvac.ro/p/AVIANPROTECT-TEN-100-COMPRIMATE si vitamine pentru nimfe.alea cica sunt antibiotice care contin vittamine si de digestie....a zis sa pun in apa jumate de pastila

Adaugat: 11-03-2012 16:17

A facut acum caca...deci e alb si cu putin verde inchis...si era normal...nu era moale

azi a mancat foarte putin

Nimfa Bisous
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,534

Acum am primit informatii de acasa. Am inteles ca masculul nu mai face chiar asa multa diaree si nu mai miroase. In schimb au inceput sa manance din ce in c mai mult... azi au mancat 1 ou de dimineata pna la ora 18, care inainte mancau un ou cam pana pe la 23 noaptea .... si semintele le schimba foarte des smile e normal? sau sa le dea mai putin ? sau mananca asa de mult pt ca cresc puii si trebuie sa le dea mai multa mancare ?

11,535

E normal sa manance mai mult. Cresc puii foarte repede si le trebuie multa papica.  :heart: . Abia astept sa le faci poze sa ii vedem cat au mai crescut.  :k:

11,536

Si eu abia astept sa ajung acasa sa ii vad big_smile

Adaugat: 12-03-2012 06:26

neutral  cica din nou a inceput sa faca foarte urat mirositor... sad( dar in continuare nu da semne de boala, mananca, nu e apatic etc....

11,537

aleku wrote:

neutral  cica din nou a inceput sa faca foarte urat mirositor... sad( dar in continuare nu da semne de boala, mananca, nu e apatic etc....

ţi-aş da un sfat, dar nu îl lua de bun până nu mai confirmă cineva:
cand a avut un papagal de-al meu probleme digestive vet-ul mi-a spu să îi dau puţin iaurt să îi restabilească flora intestinală.
din câte ştiu, totuşi păsările au intoleranţă la lactoză, dar mi-a spus să îi dau câteva picături, iar iaurtul să fie fără conservanţi şi cu culturi active, cât mai bio, şamd. eu i-am dat şi nu a avut vreun efect advers.

mai aşteaptă totuşi nişte păreri

11,538

Buna ziua,
Am nevoie de sfatul dumeneavoastra. Am primit acum o luna un baietel nimfa. Noi nestiind nimic despre ei, ne-am documentat cat de cat, dar tot nu-i dam de capat. O saptamana Pipo a fost vesel, a zburdat prin colivie, apoi a inceput sa fie apatic, sa doarma toata ziua, acum e cu ciocul in pene cat e ziua de lunga, iese il scoate doar cand mergem sa vorbim cu el. Are scaun normal, mananca, bea apa, i-am pus si cadita, dar nu e interesat. Cu doaua saptamani in urme ne-am dus la veterinar, cica nu ere nimic, ne-a dat o hrana noua si sa punem un pic de otet pe o feloe de mar. Facut, Pipo tot suparat..a! si mai tremura uneori si sta numai infoiat. Am citit ca ar fi depresiv am fost si am cumparat-o pe Pipa, care si ea nevoie mare cata veselie era pe capul ei, acum e exact ca Pipo, doarme si tace, tremura e infoiata, doar ca nu e cu capul intre pene. Am vazut la un petshop ca mai stau ei asa infoiati, dar arca totusi, nici un zgomot, nimic, doar cad sunt acoperiti fac niste zgomote mai surde si am remarcat ca se giugiulesc atunci. Intentionez sa mai mergem la alt veterinar, dar pana ajungem ne puteti ajuta? Va rugam. Oare or fi speriati? Baietelul meu de un an jumatate e numai calare pe colivie si le da papa si vorbeste cu ei, mai trage o palmuta peste colivie.
Multumim.

11,539

roxanadumitras wrote:

Buna ziua,
Am nevoie de sfatul dumeneavoastra. Am primit acum o luna un baietel nimfa. Noi nestiind nimic despre ei, ne-am documentat cat de cat, dar tot nu-i dam de capat. O saptamana Pipo a fost vesel, a zburdat prin colivie, apoi a inceput sa fie apatic, sa doarma toata ziua, acum e cu ciocul in pene cat e ziua de lunga, iese il scoate doar cand mergem sa vorbim cu el. Are scaun normal, mananca, bea apa, i-am pus si cadita, dar nu e interesat. Cu doaua saptamani in urme ne-am dus la veterinar, cica nu ere nimic, ne-a dat o hrana noua si sa punem un pic de otet pe o feloe de mar. Facut, Pipo tot suparat..a! si mai tremura uneori si sta numai infoiat. Am citit ca ar fi depresiv am fost si am cumparat-o pe Pipa, care si ea nevoie mare cata veselie era pe capul ei, acum e exact ca Pipo, doarme si tace, tremura e infoiata, doar ca nu e cu capul intre pene. Am vazut la un petshop ca mai stau ei asa infoiati, dar arca totusi, nici un zgomot, nimic, doar cad sunt acoperiti fac niste zgomote mai surde si am remarcat ca se giugiulesc atunci. Intentionez sa mai mergem la alt veterinar, dar pana ajungem ne puteti ajuta? Va rugam. Oare or fi speriati? Baietelul meu de un an jumatate e numai calare pe colivie si le da papa si vorbeste cu ei, mai trage o palmuta peste colivie.
Multumim.

lasă-i să se giugiulească  wink poate li se ridică moralul.
ca să revin la subiect, e destul de greu să ne dăm cu părerea. fiecare pasăre are un caracter al ei, condiţiile de mediu diferă de la un deţinător la altul ... aşa că deocamdată poate e o chestie de adaptare.

11,540

a vorbit prietena mea azi cu un veterinar si i-a zis ca trebuie sa-l sepaam de femela si in sepcial de pui ca e contagios si riscam sa se imbolnaveasca si puisorii. Pe langa asta ne-a recomandat un antibiotic cu oxivid...

11,541

Buna va rog ajutatima repede....acum cad ca si ea e molesita si vomita amandoi ce sa le fac ....va rog repede nu vreau sa ii pierd...dorm amandoi va raog sunt disperat

Adaugat: 12-03-2012 12:43

Aici era ieri...acum stau amandoi asa ...va rog ajutati-ma

Adaugat: 12-03-2012 13:11

A facut un caca ca mucusul...verde transparent si gelatinos...va rog cineva sa ma ajute?

Nimfa Bisous

11,542

Cel mai indicat ar fi sa mergi cu el la medic.
Insanatosire grabnica.

11,543

am fost la medic...ce sa ii faca medicu...mia dat niste pastile care cum ....nu mai vorbesc urat aici sa i le dau  daca nu stau prinsi si daca ii prin invart capul...o sa ma chinui sa vad cu mama mai diseara cand vine de la servici

Nimfa Bisous

11,544

deci a fost mama la farmacie si i-a dat Oxifuran. Si a zis medicul sa-i dea cate un sfert de pastiluta pe zi in mancare timp de 4 zile. L-am mutat in alta colivie singurel. Si pe cat de tacut devenise de cand au aparut outele si puisorii, acum nu mai tace si tipa in continuare. Din ce mi-a zis mama puisorii sunt bine, au gusitele pline. Sa speram ca va fi bine....

11,545

Nimfa mea vomita...ce sa ii dau...deci ele nu mananca...le dau zeama de orez si morcov fiert cu seringa si antibiotice de 2 zile pentru ca nici nu mananca.am auzit de doxivit ...sa le dau? si care e gramajul care trebuie dat?...si ceva mancare asa moale sa le dau ce as putea...am auzit de ou fiert cu morcov ras...e bun?alte sugestii?

Nimfa Bisous

11,546

Da e bun. Ou fiert cu morcav ras, amestecat cu pesmet si dat prin blender. Apoi ii hranesti.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,547

Salut...Cat costa o nimfa?

11,548

O nimfa costa 100 lei adica un milion vechi

Nimfa Bisous

11,549 (edited by Latifa 14-03-2012 15:54)

Buna.Nimfa mea a intrat in calduri prin noimebrie anul asta si inca nu i-au trecut.Este f f f agitata,ce as putea face sa o mai calmez?

Mentionez ca nu a depus oua anul asta.

11,550

buna! am si eu papagal nimfa pe nume riko. am niste probleme cu el de astazi.cred ca este racit pt ca stranuta doarme mereu nu mananca isi tine capul in pene nu raspunde cand il strig bea foarte multa apa si mi-e frica sa nu aibe altceva sau sa moara. Doamne fereste! dar mi-e foarte frica spuneti-mi care este parerea vostra si ce trebuie sa fac...???!!! :nimfa:  :heart:  am uitat sa va spun ca are aproape un an