11,501

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

deyseby ...ea tipa mai mult de cantat poate odata la 3 saptamani cate 1 minut dar foarte greu si minutul ala...nu stiu astept sa mai creasca sa vad sa se mai calce poate iese ceva...daca nu .... le iau femele ce sa fac

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,502

Deci am o problema. Masculul, Pico, ... adiq sunt aproape sigur ca el , ca el pare murdar la fund, Zuzu e curata, face o diaree urata, si care miroase foarte urat. si am impresia ca a facut si putin sange... ce e de facut ?> azi le-am schimbat apa cum am zi cu zeama de orez fiert... da vad ca tot asa a facut .. in schimb femela face normal.. micuti si fara diaree. ca inainte sa depuna outele. Plsss helpp

Pun si o poza cu diareea. sper sa nu fie o problema.

Comportamentul lui pare normal. mananca, nu sta apatic, intra iese din cuib... isi apara cuibul si puiuti ...

11,503

aleku sa stii ca puisorii sunt foarte frumusei. Femela se pregateste sigur de a doua depunere. Cu excrementele moi nu e ok. Ai mei au facut si ei asa o perioada si la fel de urat mirosea. Eu cred ca este femela cea care face excrementele moi. Si sangerarea tot . Incearca cu ceai de menta si zeama de orez fiert in loc de apa. Nu le da mar in alimentatie. Mai este si varianta in care masculul cand intra in calduri si in perioada de imperechere face excrementele moi. Urmareste cu atentie sa vezi exact cine face.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,504

nu le dau mar cai refuza cu desavarsire fructele si legumele (care la inceput mancau ). i-am prins pe amandoi cand mancau si am putut sa ma uit sub coada. femele e curata. in schimb masculul se cunoaste ca e murdar exact asa cum i s-ar fi prelins. Deci el e cel care face diaree. dupa cum am zis au in loc de apa zeama de orez. este gainat si in cuib, ca s-au gainatat azi in continu, dar in cuib e doar de ala mititel si normal, la fel cum au facut si prin colivie. le-am schimbat acum foile si intr-adevar e si putin sange.

11,505

Cel mai rau este ca nu poti sa-i urmaresti evolutia masculului cateva zile. In legatura cu sangerarea nu stiu ce sa zic. Ma depaseste. Of! Daca si-ar reveni de la zeama de orez poate se va opri si sangerarea. Daca se gainateaza in cuib e cam rau ca murdareasc cuibul mai tare. Oricum bine ca nu face si el acolo. Nu cred ca femela face in cuib. Daca nu au facut pana acum, ma mir . Maine ar trebui sa vezi exact cum se manifesta masculul si sa vadem poate mai intra cineva, Suana sau Naomi si iti da un sfat legat de excremente. De tratament. Poate e nevoie de ceva mai mult decat zeama de orez.

- Mary-

11,506 (edited by aleku 06-03-2012 19:03)

de gainatat au inceput sa se gainateze in cuib cred ca de cand au iesit primii puiuti, ca pana atunci nu am vazut sa fie in cuib...

cam asa arata cuibul curatat azi dimineata.

Adaugat: 06-03-2012 18:28

M-am convins. Masculul face diaree (a facut din nou), si face cu sange .... neutral  :cry:  :cry:  sad  sad  yikes

11,507

aleku wrote:

Deci am o problema. Masculul, Pico, ... adiq sunt aproape sigur ca el , ca el pare murdar la fund, Zuzu e curata, face o diaree urata, si care miroase foarte urat. si am impresia ca a facut si putin sange... ce e de facut ?> azi le-am schimbat apa cum am zi cu zeama de orez fiert... da vad ca tot asa a facut .. in schimb femela face normal.. micuti si fara diaree. ca inainte sa depuna outele. Plsss helpp

Pun si o poza cu diareea. sper sa nu fie o problema.

Comportamentul lui pare normal. mananca, nu sta apatic, intra iese din cuib... isi apara cuibul si puiuti ...

din ce am mai citit aici pe site, pentru diaree se recomanda DIROPUR
”Extract vegetal pentru combaterea diareei la păsări, rozătoare şi reptile. Împiedică apariţia fecalelor apoase şi deshidratarea.”

multa sanatate

11,508

Si inca ceva... daca mut masculul in alta colivie pana se rezolva are ceva? poate afecta cresterea puilor? femela ar face singura fata sa hraneasca toti 6 puiuti?

11,509

aleku wrote:

Si inca ceva... daca mut masculul in alta colivie pana se rezolva are ceva? poate afecta cresterea puilor? femela ar face singura fata sa hraneasca toti 6 puiuti?

Ceva e ciudat. Excrementele din cuib sunt ale puiutilor. Nu sunt de la parinti. Asta te asigur suta la suta. Excrementele puilor sunt la fel de moi si au aceea-si culoare. Ce le dai sa manance? Scoatele totul din alimentatie si lasale doar out fiert tare dat pe razatoare si semintele. Sau amestecul de ou cu morcov si pesmet. Atat! Tu spuneai de cateva sortimente de mancare moale cumparata din pet. Posibil sa fie ceva expirat si sa afecteze si puii.

- Mary-

11,510

nuuu nu le mai dau din alea... doar amestec de seminte si ou ... fara morcov, fara alte fructe si legume ca nu le mananca.... a mai facut un gainat el ... dar asta a fost mai apos... adiq.. a avut un firicel subtire mai solid sa zic asa si restul zeama rozie... ceea ce rezulta ca sangerarea aia nu mai e asa tare, si nici diaree asa consistenta... sa vedem si maine cum se comporta...

alte semne de boala nu are... mananca slava domnului, e vioi etc...  dar acum imi dau seama ca e de mai de mult ... pt ca mirosul asta l-am simtit mai cu ceva timp in urma dar am zis ba ca mi se pare ba pt ca nu am mai schimbat asa des hartiile in colivie cat au fost pe oute, pt ca se gainatau cam o data la 2 zile, si atunci faceau doar cate un gainat.

am sa mai vad si maine cum se comport, dar sper sa fie bine. si asa de mult se gainateaza puisorii? in tot cuibul ? yikes

11,511

Da. Asa se gainateaza. Si in colturi. Depinde unde ii apuca  smile

- Mary-

11,512

interesant.. chiar nu ma gandeam ca se plimba tot cuibul smile) credeam ca stau mereu asa unul in altul inghesuiti cu gaturile incalcite unul peste altul smile

11,513

Aleku,eu am patit cu Silverina asa.Ei i-a iesit si cloaca.Insa am tratat-o cu mibazon.Incearca si sa incazesti usor ulei de masline si cu siringa sa ii pui in cloaca.Mibazonul are  si el un fel de  siringa la capat prin care se poate introduce crema in cloaca.Si eu cred ,ca si Mary,ca femela face cu sange,din cauza outzelor.Poate sa mai fie vreunul si sa nu-l poata faca sau e doar urmarea ouatului.
Si ,am uitat  :rusine: ,  sa-ti traiasca puisorii.  :ou:

Adaugat: 06-03-2012 23:07

vladutz98 wrote:

hey eu asha stiam ca la o luna de viata se despartesc puii de parinti faci cum vrei

Am o rugaminte la tine,deja scrii si dai sfaturi aiurea si faci referire la alte site-uri ,,destepte''.Incearca sa te acomodezi cu noi si sa nu scrii doar sa te afli in treaba.Si daca o sa aiba  Aleku sau oricare dintre noi 10 sau mai multi papagali,care e problema???.Eu am 11 papagali,ai vreo problema cu asta sau vreun sfat de pe alt site???

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,514

E imposibil sa fie femele. Ultima data au mancat fiecare la cate o hranitoare. si diareea era in dreptul hranitoare unde a mancat masculul.... si tot el era murdar pe la fund... voi vedea dimineata ce se mai intampla... Multumesc de raspunsuri. va tin la curent

Adaugat: 07-03-2012 00:12

Deci acum sunt si mai convins. Am crezut ca si-a revenit. Dar azi m-am apropiat de colivie cand erau amandoi afara. Femela a fugit putin mai in spate, dar masculul a ramas casa-si apare teritoriul. Am simtit un miros urat, deodata, si cand m-am uitat atent, masculul iar a tras o diaree de aia urata si cu un miros urat. de data asta fara sange. ieri le-am lasat toata ziua zeama de4 orez fiert. azi le-am fiert iar orez si le-am dat zeama in loc de apa.... si dupa cum am mai spus...e vioi, mananca, nu are semne de boala. singurul lucru e aceasta diaree urat mirositoare.

si inca ceva... pot sa le dau un piure de legume? adica as vrea sa fierb niste morcov, cartof, pastarnac, patrunjel.... tot ce se pune la o supa si sa le pisez ca un piure amestecate toate....

11,515

suana wrote:
vladutz98 wrote:

hey eu asha stiam ca la o luna de viata se despartesc puii de parinti faci cum vrei

Am o rugaminte la tine,deja scrii si dai sfaturi aiurea si faci referire la alte site-uri ,,destepte''.Incearca sa te acomodezi cu noi si sa nu scrii doar sa te afli in treaba.Si daca o sa aiba  Aleku sau oricare dintre noi 10 sau mai multi papagali,care e problema???.Eu am 11 papagali,ai vreo problema cu asta sau vreun sfat de pe alt site???

nu e nici o problema :k:
de akma o sa ma informez doar de pe siteu asta :nimfa:
este oke asha?

11,516

L-am prins azi si l-am dus de l-am spalat la fundulet. Murdar nu era pe cloaca, doar pe pene putin. I-am facut si o poza... nu se vede nimic in neregula.

Cand l-am adus inapoi la colivie mi-a stat si pe deget, ne-am si jucat putin... dar pe urma a inceput sa fuga iar de mine si sa zboare toata casa. Dadea sa ma ciupeasca, dar nu atre, cand intindeam degetul la el, doar asa ca sa incerce cre, se mai suia pe degete, iar zbura. Nu vroia sa stea.

Si o serie de pozici cu puiutii pe rand. Le-am facut iar curat in cuib, ca maine plec si de acum le mai fac abia cand ma intorc. sper totusi sa nu fie nimic grav cu Pico...

11,517

vladutz98 wrote:
suana wrote:
vladutz98 wrote:

este oke asha?

Din partea mea poti sa te informezi si sa consulti exact ce doresti.Insa sfaturile de doi bani tine-le pentru tine.De multe ori aceste sfaturi,pentru cei incepatori,pot costa viata unui animal sau agravarea bolii.Noi nu ne jucam de-a avea animale si important pentru toata lumea este documentarea reala si sfaturile competente.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

11,518

suana wrote:
vladutz98 wrote:
suana wrote:

este oke asha?

Din partea mea poti sa te informezi si sa consulti exact ce doresti.Insa sfaturile de doi bani tine-le pentru tine.De multe ori aceste sfaturi,pentru cei incepatori,pot costa viata unui animal sau agravarea bolii.Noi nu ne jucam de-a avea animale si important pentru toata lumea este documentarea reala si sfaturile competente.

imi cer scuze :sol:

11,519

Buna am si eu on intrebare "femela " mea care s-ar putea sa fie mascul....cea galbea cred ca stiu toti povestea se scarpina la ochisor si clipeste des si cate odata il mai inchde(ochiul stang mai des...dar si la ochiul drept mai putin) penele de la ochiul stang parca sunt mai rare....cred ca de la scarpinat ....ce ar putea ave....help me

Adaugat: 07-03-2012 17:14

Sta cu ochisorul stang mai tot timpul inchis si tot baga capul sub aripa si se scarpina...si apoi se scutura....e mai rosu ochi parca...crtec ca de la scarpinat...eu nu am vazut sa se fi lovit azi

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,520

de dimineata nu a mai facut nici un gainat, dar in seara asta mi-a venit de odata un miros urat, si cand ma uit in colivie, a tras iar o diaree de aia urat mirositoare. si miroase asa tare. de la un gainat de ala miroase toata camera... neutral  nu pot sa-mi dau seama ce are... perusii si ei mananca acelasi tip de mancare .. inafar de amestecul de seminte...toti sunt bine, numai el are problema asta. Problema e ca maine plec, dar sper sa nu se agreveze. daca nu ii trece cand ma intorc il voi duce la clinica facultatii de medicina veterinara, poate acolo sunt persoane mai specializate.

Dar nu stiu, ar fi bine sa-l mai las cu femela si cu puii? sau sa-l despart? Ar face fata femela singura sa aiba grija si sa hraneasca toti puisorii?

11,521

savinalex wrote:

Sta cu ochisorul stang mai tot timpul inchis si tot baga capul sub aripa si se scarpina...si apoi se scutura....e mai rosu ochi parca...crtec ca de la scarpinat...eu nu am vazut sa se fi lovit azi

savinalex, am trecut si eu prin situatia asta cu un perus. E o conjuctivita. Eu am facut infuzie de ceai de albastrele si i-am tamponat ochisorul cu o discheta (din aceea ce se foloseste la demachiat) inmuiata in ceai putin caldut, de 3 - 4 ori pe zi. In 3 zile i-a trecut si de atunci nu a mai recidivat.

Roro esti parte din sufletul meu!

11,522

savinalex wrote:

Buna am si eu on intrebare "femela " mea care s-ar putea sa fie mascul....cea galbea cred ca stiu toti povestea se scarpina la ochisor si clipeste des si cate odata il mai inchde(ochiul stang mai des...dar si la ochiul drept mai putin) penele de la ochiul stang parca sunt mai rare....cred ca de la scarpinat ....ce ar putea ave....help me

Ia de la farmacia veterinara Oculoforte.Sunt picaturi si administreaza-i cate o picatura de 2 ori pe zi si apoi unge-l cu Kanamicina.

11,523

Aleku sa nu separi masculul de femela. Totusi gusitele puilor sunt cam goale. Probabil va fi nevoie de interventia ta la hranit.

- Mary-

11,524

noah, atunci i-am prins ca iesise sa manace ei, apoi urma sa-i hraneasca.... am observat ca ies, mananca, intra hranesc o parte din pui, iar ies, mananca si apoi iar intra si hranesc si restul de pui.... chiar am urmarit de cateva ori sa vad daca au gusitele in cuib. Sper sa nu trebuiasca sa intervin. Acum plec, si ma intorc peste cateva zile si voi vedea atunci exact ce e de facut.  Multumesc de sfaturi!

11,525 (edited by Latifa 10-03-2012 20:41)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7f8vtlxhMwA&feature=related[/youtube]
are cineva o explicatia cum a reusit omul sa dreseze pasare in asa fel incat sa vina inapoi?