11,476

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

ce sa fac ? ::O:O sa nu le dau mancare 1-2 zile ? adiq tu asa ai facut ? daca da, atunci imi pare rau pentru tine. eu nu pot avea asa un suflet sa ii oblig, sa ii chinui. vor veni la mine cand vor vrea. dar sa ii tin nemancati... Doamne fereste!!! daca te documentai si u mai bine, ai fi aflat ca nu e bine si nici normal sa dresezi animalutele prin infometare!

11,477 (edited by Latifa 04-03-2012 23:20)

eu nu am facut asha! dar cei mai multi posesori de pasari asha le invata sa se asomodeze cu ei

Adaugat: 04-03-2012 19:18

si acest lucru se intampla doar de vreo 2 ori in viata
pana ce pasarile vad ca nu le vrei raul

eu nu am facut asha cu nimfa mea a venit singura cam la doua luni dupa ce am cumparat-o

cei drept am luat-o la 2luni jumate sa obisnuit cu mine

orcum imi cer scuze pentru sfatul ala nu trebuia sa ascult tampenile de pe acel site :pup:

11,478

Cine te-a invatat sa flamanzesti pasarile Vlad?Asta e o mare prostie.Si in orice caz sunt pentru companie si agrement,nu pentru a le dresa sa fac ce vrem noi.Ar trebui sa ne bucuram de ele si nu sa le fortam sa faca ceea ce credem noi ca e bine.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,479

era pe un site si asha scria dar nu am incercat niciodata mii de scuze :sol:

11,480

savinalex, ce pot sa-ti spun ,este faptul ca masculul cel gri este mic. Adica are pana intr-un an si nu este indicat sa-l lasi sa se imperecheze. Cel galben, tind sa cred ca este tot baiat dupa cap. scoatele cuibul. o sa am nevoie de mai multe poze cu codita desfacuta si in lumina. Daca este fata se vad dungile mai inchise de pe coada. Are si cea lutino . Se vad mai greu dar vom vedea.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,481

au iesit toti 6 puisori. nu a fost nici unul dat de o parte. Hraniti sunt pentru ca nu-i aud sa tipe des, parintii chiar mananca destul de mult ca le schimb mancare cam 1 data la 1-2 ore... mananca in special seminte de floarea soarelui, mei mai putin fata de alte dati, ou zilnic, si azi le-am pus si grau incoltit pe care l-au mancat.

:ou:  :ou:  :ou:  :ou:  :ou:  :ou:

ultimul puiut a iesit in cursul noptii sau azi dimineata. cam dupa cat timp pot sa umblu in cuib si sa fac curat, ca nu prea-mi place cum arata... sau cam gainatat pe acolo, cojile de ou... puisorii sunt curati, rozii.

11,482

Bravo parintilor devotati aleku. Sa stii ca ai reusit datorita dragostei pe care o ai pentru perechea ta de nimfe.Ma bucur pt tine.

- Mary-

11,483

multumesc. voi spune ca am reusit cand ii voi vedea pe toti mari si frumosi.

11,484

si ce o sa faci akma cu 8 pasarele:))

11,485

defapt sunt 10 wink ca mai am si o pereche de perusi :rusine:....

vai ce urat au inceput sa faca.. fata de piuitul ala frumos de pana acum, au inceput sa faca parca ar fi un planset ragusit de copil. asa din cand in cand nu des... bine nu tare... si doar cand ies ambii parinti la mancare ... si uneori cand sunt inauntru ... presupun ca e atunci cand sunt hraniti, se sperie sau cer mancare...

11,486

smile) peste o luna trebuie sa-i despartesti de parinti
si cand o sa le dai drumul prin casa:))

11,487

cum sa ii despar peste o luna ? doamne numai prostii vorbesti pe forumul asta.... sa infometezi pasarile , sa ii desparti la o luna.... mai bine te abtii...

11,488

hey eu asha stiam ca la o luna de viata se despartesc puii de parinti faci cum vrei

11,489

asa cum stiai sa le lasi flamande ca sa le imblanzesti... nici eu nu sunt expert in cresterea papagalilor, dar nu mai da sfaturi aiurea daca nu esti docmentat bine. ai citit doar o singura parere pe un site fantoma si de acum crezi ca e si adevarat. uiteasa primesc sfaturi gresite persoane care chiar nu stiu nimic si sunt la inceput.

11,490 (edited by Latifa 05-03-2012 20:08)

bne nu o sa mai citesc acel site :nimfa:  :grey:

dar totus la cat timp se despartesc de parinti?

11,491 (edited by Latifa 05-03-2012 20:09)

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … rea-puilor

11,492

thack's :sanatate:

11,493 (edited by Latifa 05-03-2012 20:09)

O sa pun mai multe poze...problema este ca cea galbena are doar 3 pene in coada (a avut un incident neplacut si a ramas fara)...acum ii creste...eu am o pana de a ei din coada dar nu se vede nimica....in schimb cel cenusiu are coada numai cu dungi si puncte.Cand iam luat mi-au spus ca cel cenusiu e femela si cel galben masculul...Nu stiu ce sa mai cred...O sa le mai fac poze la coada sa iti arat deyseby ...la el tiam zis ....sunt foarte evidente dungile si punctele ...sunt negre si coada pe dedesupt e mai deschisa...dar la ea nu se observa nimc

Si inca ceva...ea are un tril asa mai chinuit....exact cum fac emelele ...parca se screme....am mai vazut femele care sutn asa galbene la un baiat tot de pe site de aici..si cand tipa e mai firava asa nu stiu cum sa zic...el e mai puternic la tipat.Daca le duc la iasi la doctor sau la suceava nu stiu sa imi zica ce sunt...?....mai la vara nu acum...si in cazul asta ce pot face ca nu ma pot desparti de niciunul si mama nu cred ca e de acor sa mai luam unul pentru ca deja astia 2 fac foarte multa mizerie

Si inca ceva....vad ca ei incepe sa i se faca creasta gri....in varf nu mai e galbena ci gri....noi credeam ca e murdara...dar nu e.Mersi anticipat

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,494

astept sa pui pozele
imi plac foarte mult nimfele tale :nimfa:  :grey:  :grey:  :nimfa:  :grey:  :grey:  :grey:

11,495

savinalex daca cel galben ar da semne ca ar dori sa cante este clar ca este baiat. Cel gri, cum spui tu, este baiat sigur.La cei normal grey, mutatia celui gri, dungile de pe codita vor disparea dupa varsta de un an sau poate mai repede. Daca la cel galben nu se vede nici o urma de dunga pe pana este si el baiat. Nu imi este ok cu calcatul. Ai zis ca s-au calcat. Poate a fost o incercare esuata a unui mascul. Presupun ca cel normal grey. Am avut si eu unul neastamparat care umbla sa calce alt mascul.Degeaba mergi la medic cu ei. Nu-ti vor da un raspuns clar.

- Mary-

11,496

azi am facut curat in cuib. nu am mai rezistat. se simtea deja un miros neplacaut. plus ca unul din parinti are o diaree care nu-mi place. Puisorii aratau bine... aveau mancare in guse.. cei mai mititei aveau gusele pline... cei mijlocii asa si asa.... si cel mai mare o avea cam goala mi s-a parut mie... dar cred ca-i hraneste pe toti... ca tocmai iesisera amandoi afara la mancare , asa am si reusit sa umblu in cuib.

Dar acum alta problema. Nebuna de Zuzu, se manifesta ca si cum ar fi iar in calduri. se agata de gratiile la colivie si isi intinde aripile.. uneori cu capul in jos... si a inceput sa faca cam des asa... si stiu ca asa facea numai cand era in calduri sau vroia sa ataraga atentia lui Pico ...  ceva sfaturi ? Puisorii au cel mare 1 saptamana si cel mic 2 zile....

Adaugat: 06-03-2012 10:51

Le-am pus zeama de orez fiert in loc de apa, si le-am pus si orezul fiert in colivie....

Dar inca o sesizare, dupa ce am facut curat in cuib, acum dupa cum imi dau eu seama, parca nu prea mai stau asa mult cu pui, adiq, ies mai des afara, sau stau sus pe bt in gura cuibului (inauntru). Chiar de cateva ori m-am uitat inauntru si unl sta pe bat sus, si celalalt sta jos dar nu mai tine ca inainte puisorii sub aripile lui, sau sub pieptul lui.  E comportament normal?

11,497

Aleku daca parintii hranesc puii in continuare nu e nici o problema. Pentru ca puii oricum se incalzesc ei unu de altu.
Femela o sa se pregateasca pentru inca o serie de oute. Sper numai sa nu depuna prea curand pentru ca trebuie sa creasca puii. Daca o sa depuna s-ar putea sa nu le mai dea importanta puiilor.
Tu observa-i in continuare, problema e atunci cand nu ii mai hraneste.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,498

De hranit ii hraneste... am sa observ in continuare... sper sa nu depuna iar acum

11,499 (edited by george89 06-03-2012 13:01)

Eu zic ca nu ai de ce sa te ingrijorezi, stai linistit si asigurale tot ce au nevoie si o sa fie bine. Bafta multa iti doresc !  :elefant:
Sunt tare scumpi puiutiiiiii  :heart: .

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,500

Multumesc. Mai mult imi fac griji ca trebuie sa plec cateva zile de acasa si mama nu prea stie ce si cum .. decat daca ii las eu tot pregatit si ii zic, pui atat, atat... eu le schib mancare din 2 in 2 ore... dar mama pleaca dimineata si vine seara neutral si nici nu stiu cat trebuie sa fiu plecat sad sper ca nu mai mult de 1-2 zile neutral